Keresés

Részletes keresés

whyme? Creative Commons License 2009.04.20 0 0 153

1000 bocs ha valakit megrémisztettem.

Mi is néztünk itt lakást, akkor az egész projekt finanszírozója az MKB volt (beruházói oldalon), ami tudtommal már megváltozott. Most minden építkezés bajban van finanszírozáis oldalon, ha nem a lakók finanszírozzák, itt pedig ugye nem a lakók finanszírozzák. Szóval ha lenne pénz akkor már rég kész lenne. Persze így is kész lesz, csak később.

Mi végül a Madárhegy tetején vettünk lakást és már december elejétől itt lakunk. Imádjuk a környéket és várjuk, hogy benépesüljön a környék és ne építési övezet legyen.

Úgyhogy drukkolok nektek és mégegyszer bocs. De legalább élet került a topicba

adamsski Creative Commons License 2009.04.19 0 0 152

Sajnos én is hallottam a 25% áfát, ami ugyebár +5% mínusz az eddig befizetett részletek. Én még várok, ha látom, hogy történik valami, akkor én is inkább előtörlesztenék valamennyit. Csak lássunk valami látványosat!

Addig is egy kis kedvderítő: Cordia Terrace Madárhegy lakások képgaléria

Előzmény: Sundiek (150)
becool Creative Commons License 2009.04.19 0 0 151

Szia!

Az utolsó infónk nekünk is az  ami a tiéd. Szombat délelőtt az építkezésen kint volt két emberke fenyképezőgéppel, meg papírokkal megrakodva és azt mondták, hogy őket a beruházó (azaz a Cordia) bízta meg, hogy készítsék el az épületek ill. a lakások pontos helyzetjelentését-készültségi fokát, hogy mi az amit a régi genárál kivitelező már elkészített és mit kell az újnak csinálni.

A pénzt egyébként mi is kifizetnénk csak látnánk valami komolyabb előre lépést, reméljük így lesz.

Egész kis építőbrigád fog alakulni a végén.:)

Előzmény: Sundiek (150)
Sundiek Creative Commons License 2009.04.18 0 0 150

Sziasztok!

Mi valószínűleg úgy döntünk, hogy befizetünk + 50%-nyit és reménykedünk, hogy befejezik valaha az épületeket. Azért döntünk így, mert pénteken már 25%-os áfáról lehetett hallani, ami elnézve a mai csodálatos (kormány, gazdasági...) helyzetet szerintünk van is esély rá....

A mi infónk arról, hogy miért nem látszik megint semmi előrehaladás:

a generálkivitelezővel felbontották a szerződést, ezért most teljesen levonultak, de az új generálkivitelezővel elvileg már megkötötték a szerződést és a jövő héten átadás-átvétel lesz, majdpedig indulhat gőzerővel??? a munka... Reméljük így is lesz...

Ha ez sem segít akkor mi is visszük a kis malterosvödrünket és vakolókanalunkat...

becool Creative Commons License 2009.04.18 0 0 149

Persze igazad van:(.

De én annyira nem szeretnék máshol venni lakást, már annyi helyen néztem és laktam.

A pesti oldalon ha lehet nem szeretnék lakni, bár oda születtem, gyerekkoromban a XIII.ker Pozsonyi úton , Szent István parknál éltem, azt a környéket szeretem is, de nagyon drága és régiek a házak. A budai oldalon meg 3 rész tetszik (Rózsadomb egy kis szegmense, Gellérthegy és Sasad :))) erre azt szokták mondani, hogy huuu de sznob vagy! pedig nem, csak egyszerűen ezeken a helyeken még jó sétálni, kellemes a környezet stb.

Sasad meg még azért is jó, mert a budaörsi bevásárló központok is közel vannak, nem kell keresztűl vergődni a városon, ha az ember a Balatonra v. Bécsbe ki akar menni (azt hiszem erről már más is írt korábban) bár ezek a kiruccanások  most a gazd.váls. miatt biztos, hogy leredukálódnak számomra, de majd csak lesz valahogy.És a legfontosabb, hogy ezt még a többivel ellentétben remélhetőleg ki is tudom fizetni:), nem utolsó szempont azért!

Szóval próbálok optimista lenni, de most elég szomorú vagyok, mert igazad van:(((.

Előzmény: adamsski (148)
adamsski Creative Commons License 2009.04.17 0 0 148

Igazabol tényleg "gusztustalan" dolog volt felhuzni minket, de valahol igaza van. Én is azt láttam, hogy szinte 1 éve semmi sem történik.. látszólag. Persze ez nem igaz, de a "szerkezet kész állapot" jelentés után, ami kb. 1 éve volt már rég bent kellene csücsülnünk.

Cordiat sem ertem, ha valaki ott akar venni lakást az kimegy és azt látja, h nincs ott senki egy pénteki napon délben, csak egy nagy szürkeség egyből elgondolkodik..

És te meg én is megijedünk, amikor kapunk egy e-mailt, hogy fizessük be a hátralévő 10-50% részletet és akkor kapunk 1,7% kedvezményt. Még ma befizetném, ha látnám, hogy haladunk előre!

Persze, az oc-n, ingatlan.com hirdetik magukat, hogy 2009 juniusban átadják.. http://ingatlan.com/h2835052

Továbbá nincs semmi gondom a cordiásokkal, mert tényleg segítőkészek, csak könyörgöm vagy csinálják vagy tájékoztassanak minket, hogy miért álldogál a projekt!

Előzmény: becool (147)
becool Creative Commons License 2009.04.17 0 0 147

Hát nem tudom mi a csodát lehetne tenni, nem ártana ha kapnánk valami infot tőlük a dolgokról és ne úgy kelljen kihúzni belőlük.

A bank a pénzügyi háttérrel egyébként teljesen rendben van, ma újból megérdeklődtem - minden OK., sőt valami olyasmit is mondtak, hogy a Cordia kérte, hogy jobb feltételekkel kapjanak az ügyfeleik hitelt, modjuk ez már nekünk nem játszik, de efelől legalább ismét megnyugodtam.Más rákérdezett erre?(mondjuk elég - hogy finom legyek - "gusztustalan" dolog volt ezzel kapcsolatban rémhíreket elpötyögtetni olyannak aki nem is itt vett lakást)

De az építkezés - hát .... telefonálgassunk v. mi???

Mondjuk érdekelne, hogy kinek mit mondanak.

Azért bosszant az egész, mert másrészt meg nagyon kedvesek voltak mindig hozzánk, a változtatásokkal egyebekkel kapcsolatban is, és nagyooooon tetsziiiiiiik!!!! Haza akarok menniiiiiiii!!!!!:)))

Előzmény: adamsski (146)
adamsski Creative Commons License 2009.04.17 0 0 146
Szerda 10-11 között voltak, akkor jártm még arra.. de ma senki! Azért ez elégé gáz!
Előzmény: becool (145)
becool Creative Commons License 2009.04.17 0 0 145
Van valami nyoma, hogy a héten egyáltalán volt kint munkás????
Előzmény: adamsski (144)
adamsski Creative Commons License 2009.04.17 0 0 144
Aham, tehat a setanyt nyomjak! En eppen most vok kint es egy lelek sincs kint az epikezesen!!!!!
Előzmény: Dömsöd (143)
Dömsöd Creative Commons License 2009.04.17 0 0 143

Tegnap voltunk a Corviny Sétányon, s a Premier Ház mintha már készen lenne, de úgy néz ki, hogy bérlőket keresnek és nem akarják eladni a lakásokat? Vagy csak azokat adjak ki, amiket nem tudnak eladni? A Fontana Ház is elég előrehaladott állapotban van, jó lenne, ha most már a Madárhegyen is látványosan beindulna az építkezés.  

becool Creative Commons License 2009.04.17 0 0 142
Én az A-B épületnél, de a németjuhász mellett az a két pitbull egy kicsit visszatart:))).
Előzmény: adamsski (141)
adamsski Creative Commons License 2009.04.16 0 0 141
nahh.. hol vagy mar? itt varlak kint a helyszinen lapattal :P
Előzmény: becool (140)
becool Creative Commons License 2009.04.16 0 0 140

A szomszédok nagyon nyomulnak, lassan leérnek hozzánk. (legalább ezt is befejezhetik:)))

Előzmény: adamsski (139)
adamsski Creative Commons License 2009.04.16 0 0 139

én is probálok, ha tudok vmit megosztom..

öööö.. hozzad, én meg hozok még egy embert :D

Előzmény: becool (137)
becool Creative Commons License 2009.04.16 0 0 138
Előzmény: becool (137)
becool Creative Commons License 2009.04.16 0 0 137

Hát én már mindenfelől próbálok infokat beszerezni!

OK! Malteros vödröt vigyek?

Előzmény: adamsski (136)
adamsski Creative Commons License 2009.04.16 0 0 136

uhhhh, igazad lesz! :) A szinteltolással nem számoltam :D  mondom, hogy a Cordia embere vagy... mindent tudsz :)

akkor ma este kint az épitkezésen találkozunk :D

Előzmény: becool (135)
becool Creative Commons License 2009.04.16 0 0 135

Szia!

Bár a Cordia embere lennék akkor már mindenfélét megrendeltem volna és rég kész lenne az egész, nem túl jó albérletben lakni amíg a szép kis lakásom ott álldogál.

Szívem szerint éjszakánként bemásznék és sutyiba építgetném csak menjen már!:)

Biztos, hogy az 1. szinten láttad az aluablakokat? Vasárnap óta nem voltam kint és akkor a földszinten volt a "boltoknál", az igaz, hogy a szinteltolás miatt az a rész egy félemelettel feljebb "látszik", mint a mellette lévők, oda a makett szerint is lépcső fog vezetni. Megpróbálok berakni képet arról amelyikről én beszélek.

Előzmény: adamsski (134)
adamsski Creative Commons License 2009.04.15 0 0 134

Igen, én is így tudom.

Igen, a földszintjén boltok lesznek, de ezek az ablakok az 1. emelen vannak :P A haladást picit én is látom, én is észrevettem a légkondi kivezetését. De például az én leendő lakásomba még a radiátorokat sem látom, pedig belátni.

Becool te nem a Cordia embere vagy véletlenül? :D :D

Előzmény: becool (133)
becool Creative Commons License 2009.04.15 0 0 133

Sziasztok!

Nos én úgy tudom, hogy az először érkezett ablakok színe nem volt jó és az új pácolás miatt csúszik a berakás, és ezért szedték most ki az első garnitúra ablakait, mert természetesen oda is az új (sötétebb) színre pácoltakat rakják be. Mondjuk én jobban örültem volna inkább a világosabbnak:(, de azt mondják úgyis kifakul.

A Hosszúrét ill. Medvetalp sarki épület földszintjén "boltok" lesznek, ott mindenképpen - biztonsági és egyéb okokból -  fémnyílászárók lesznek ill. vannak berakva, de ez minden iroda, bolt stb. esetén így van!:). Én örülök, hogy legalább valahol a haladást is látom és legalább ezeket csinálják. Most láttam kint, hogy néhol a légkondi kivezetés is kész, ez a múltkor még nem volt. Nagyítóval járok ki, hogy minden apró előrelépést észre vegyek.:)))

Előzmény: adamsski (132)
adamsski Creative Commons License 2009.04.15 0 0 132
Még valami.. az ablakokat valahol most kiszedték :)
+ a Hosszúrét és a Medvetalp utca sarkán lévő épület 1 szintjére alumínium(???) nyílászárók vannak betéve... remélem, hogy nem marad úgy!!!
Előzmény: Dömsöd (130)
adamsski Creative Commons License 2009.04.15 0 0 131
Na ezaz, én befizetném a maradékot, ha látnék valamit, hogy mikor fejezik be. De így nem fogom.. Munkást mindig lehet látni az építkezésen.. 1 éve döcög az egész, már rég bent kellene laknunk.

Előzmény: Dömsöd (130)
Dömsöd Creative Commons License 2009.04.15 0 0 130

Helló Mindenkinek!

Merne valaki vállalni 10-50% pótbefizetést 1,7 % kedvezmény ellenében? Olyan lassan halad az építkezés, hogy valószínű már július 31-ig sem lesznek átadva a lakások. Az ablakokat is augusztus óta própálják berakni, belátom egyet - kettőt sikerült is, de itt megállt a tudomány. Augusztus óta nem sikerül nekik és nem is hivatkozhatnak mindig a  szolgáltató csődjére. Néha egy-két munkást lehet látni az építkezésen lézengeni, de ezek is valószínű a többi projektről lettek átrakva, hogy befogjuk a szánkat.

Tudja valaki, hogy mikor kezdik el a parkettázást, csempézést? Talán jövőre?

adamsski Creative Commons License 2009.04.15 0 0 129
Ez így van, még az elején.
Elhiheted, én is gyakran járok ki, de nem épül gyorsabban :P
A többiek nagyon hallgatnak, gyerünk pörgessük fel ezt a fórumot. Ki, hogy áll?
Vagy már mindenki csak a Cordiára vár? :P
Előzmény: becool (128)
becool Creative Commons License 2009.04.08 0 0 128

Hello!

Akkor te tényleg nagyon az elején szerződhettél:). Így már érthető, hogy nagyon türelmetlen vagy , főleg a mai gazdasági helyzetben az ember szeretné a dolgok biztos végét látni.

Mi is izgulunk és megpróbálunk a lehető legtöbbször kimenni, hátha attól gyorsabban épül:))).

Nekünk nagyon tetszik a környék, a lakás, a ház teraszos megoldása, szaniterek, konyhabútor stb. csak lenne látványosabb a haladás, mert bár jelképesen de  tövig rágtam a körmöm, aztán, hogy fogok már kinézni ha beköltözöm?!:)))

Előzmény: adamsski (127)
adamsski Creative Commons License 2009.04.08 0 0 127
Hali,

igen, sokkal jobban tetszik nekem is ez az épület, mint akár a Sasad Liget vagy a Sasad Resort.
Én igazából, csak azt látom, hogy ha ilyen ütemben halad tovább az építkezés, akkor még nyár végére sem lesz kész. :( de, lehet, hogy tévedek, bár úgy lenne..
Mondjuk azt is tegyük hozzá, hogy nincs olyan építkezés, amit tényleg határidőre befejeznének, de nekem még az előszerződésben 2008. december volt :P

Szóval HAJRÁ CORDIA :)

Előzmény: becool (126)
becool Creative Commons License 2009.04.08 0 0 126

Hello!

Abban teljesen egyetértek, hogy összekaphatnák magukat! Bár az én határidőm 2009 jun.30, ahoz képest még időben vannak.  A Sasadliget ill. Sasad Resort első üteme is nagyon sokat csúszott, tudom, mert mindkettőben néztem lakást és mindkettőnél jóval előbb kellett volna átadni, mint itt, tehát azzal tisztában voltam, hogy sokkal előbb lesznek kész, csak ez jobban tetszett. Belül azért haladtak, kész van a csövezés (áram, víz, csatorna, fűtés), bennt vannak a fűtőtestek, van ahol a beépített WC tartályok stb., a kazán és a lift is úgy emlékszem, tehát belül már csak burkolni, a szaniterek stb. beépíteni kell. 

Azt, hogy egy project mögül kihátrál- e egy bank annak, ha valakit nyugtalanít, utána lehet nézni, a hitel felvételnél a bank semmi ilyet nem jelzet, de szerintem egyszerűbb ha rákérdezel, mint ,hogy, egy ha jól látom Sasadligetben (v. ott sem) vett lakástulaj rémhírei  megzavarjanak, kiváncsian várom, hogy neked mit mondanak a banknál.

A szerződés meg mindegyiknél hasonló volt, természetesen az adott beruházó javára, ez így van akár Kőbányán, akár Rózsadombon vesz az ember új projectben lakást és persze mindenhol elzárkóznak a komolyabb változtatástól is. Mielőtt aláírtam én is körülnéztem, hogy hol mi a helyzet a szerződésekkel jó sok helyen

és sajnos ez a szomorú magyar valóság, a beruházók diktálnak még mindig:(. Volt pl. a XIII., ill. X. ker. projectnél ami sokkal durvább volt ennél - bár ezt előtte el sem tudtam volna képzelni - mégis egy csomó ember vett ott lakást, a legnagyobb megdöbbenésemre:))

Szóval Pablo, ha még aktuális azt tudom javasolni, hogy néz körül mi a helyzet máshol az adásvételikkel, ha meg nem is nyugszol, de  legalább tisztábban fogsz ez ügyben látni.

Adamsski szerintem, kérj időpontot, hogy bemehess körülnézni, hátha egy kicsit jobb kedved lesz. De azért piszkálni kell őket,(mivel úgy tudom, hogy olvassák a fórumot ez szemtől-szembe kérés feléjük) hogy gyerünk már egy-kettő dolgozni!

Bizony-bizony most már szép idő van, nincs kifogás látványos haladást akarunk!!!

Előzmény: adamsski (125)
adamsski Creative Commons License 2009.04.07 0 0 125

jahh, például én.

Igen most eltolták az átadást 3 hónappal.. mondhatni, hogy nagyon örülünk neki.. összekaphatnák már magukat.. ha kimész a helyszinre, akkor lehet látni, hogy történik valami, de abba tényleg igazad van, hogy fél éve ugyanaz van..

most meg probaljak bekérni a maradék zsét, az ÁFA emelésre hivatkozva..

Cordia fuck

és igen bosszantó, hogy szinte ez volt a környéken, ami elöször elindult a többi lakóparkkal (Sasad Liget, Sasad Resort, Madarhegy11) együtt és még mindig semmi. A többi lakóparknál már legalább egy ütemet átadtak!

A szerződés kérdésre válaszolva, az enyém sem jobb, elégé egyoldalú.  (Cordia javára)

Előzmény: whyme? (124)
whyme? Creative Commons License 2009.04.07 0 0 124

Vett már itt valaki egyáltalán lakást?

Aki vett, annak résztvétem, hiszen több mint fél éve nem nagyon történik semmi. Megy a sunnyogás az eladói oldalon, nem lennék meglepve, ha a bank már kihátrált volna a projektből, nincs tőke és várják a megváltót.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!