Keresés

Részletes keresés

oscarsevilla Creative Commons License 2016.09.01 0 0 5622

Amit a wattmérőről és a dinoszauruszokról írtál, azon elgondolkodtam. Olvasgatok mostanában a pulzuskontrollos edzésmódszerekről, amit egyébként minél jobban belemélyedek, annál jobban nem értek :). Egyébként meg bizonyítottan nagyon hatékony az alkalmazása, valahol olvastam, hogy átlagosan 10-15%-ra teszik a teljesítmény javulását ennek hatékony használata által, ami pont annyi, hogy a harminchatodik hely helyett megnyerj egy szakaszt. Szóval nagyon hatékony, és aki profi versenyző, az nem engedheti meg magának, hogy ne használja, De ez egy legalább 15 éves történet, a wattmérő nyilván sokkal modernebb eszköz.

 

Ugyanakkor a dinók védelmében azt mindenképpen elmondanám, hogy helyetted nem fog versenyezni a kütyüd. Nagyon sokszor látom azt a mai versenyzőknél, hogy fogalmuk sincs, mikor mit kellene csinálni. Sokkal kevesebben vannak ott fejben is, mint korábban. Nagyon aranyos, amikor feltöltik a stravára a versenyzők, hogy ki mikor mennyi wattot adott le. Csak éppen baszhatod a wattmérődet, ha te vagy a legerősebb egy sprintben, de hagyod hogy simán bezárjanak. És baszhatod akkor is, amikor hegyen az első 3 kamu támadással kicsinálnak, mert nem tudod, mikor kell menni és mikor nem. Lehet hogy én kezdek öregedni, de egy Pantaninak nem volt szüksége wattmérőhöz arra, hogy végigcsináljon egy Les des Alpes-i támadást. Gyanítom ott ki is ugrott volna a wattmérő a helyéről, ha lett volna neki olyanja. Hozzáteszem, ő éppen ugyanolyan dinó volt, mint Casar vagy Fedrigo.


De mondok egy személyes példát is. Idén tavasszal futottam egy félmaratont, de rohadtul késésben érkeztem meg a rajthoz, és sikerült a táskámban hagynom az órámat a nagy kapkodásban. Szóval mentem csak úgy bele a világba, jobb híján. Az lett a vége, hogy 9 percet javítottam az egyéni csúcsomon. Hozzátartozik, hogy sokszor hátszél volt. Ha nálam van az óra, biztos vagyok benne, hogy ez nem lett volna meg, mert megijesztett volna a tempó, és hogy elfutom az elejét, és emiatt lassítok, és így nem hozom ki magamból, ami aznap bennem volt. Valószínűleg javítottam volna 1-2 percet, és nagyon büszke lettem volna magamra, hogy igen, tudatos versenyzéssel, okosan beosztva az erőmet ez milyen faszán sikerült verseny volt. Szóval jó dolgok nagyon az ilyen segédeszközök, de nem szabad csak ezekre támaszkodni.

Előzmény: D.I. szm (5616)
oscarsevilla Creative Commons License 2016.09.01 0 0 5621

Jó öreg Fedrigo, de megöregedett. Meg sem ismertem volna a videón. Három dolog maradt meg bennem nagyon belőle. Az egyik, hogy mekkora baszott nagy orra van, amin nem csak a csapattársai, de ő maga is poénkodott. A másik egy nagyon régi szakasz, amikor még Bouyges Telecom színekben győzött a Touron, és az őszinte öröme, ahogyan fogta utána a fejét. Emlékszem, Comesso olasz szokás szerint végignyaralta a szökést, biztos voltam benne, hogy az utolsó 100 méteren feltámad. Így is történt, de Fedrigo mégis lenyomta. Azon ritka napok egyike volt, amikor az győzött, aki a legjobban megdolgozott érte, és nem sikerült sumák módon beelőzni a végén. A harmadik pedig amikor Txurrukával ketten egész nap szökésben voltak, és az utolsó kilométeren belül fogták meg őket. Mielőtt beérte őket a sor, kezet fogtak, és együtt gurultak be a célba. Szép gesztus volt volt mindkettőjüktől a másik felé. Jó srác volt, szerintem őt mindenki kedvelte.

Előzmény: D.I. szm (5616)
D.I. szm Creative Commons License 2016.09.01 0 0 5620

Vuelta 2016

 

Stage 11:http://www.procyclingstats.com/race/Vuelta_a_Espana_2016_Stage_11

 

Pichonon a pihenő nap sem segített,Fischer és Reza után ő is feladta a versenyt,így már csak 6 FDJ-s maradt.

Kenny sajnos most sem volt acélosabb mint a Covadongan. Nyilván nem a top 10-be vártam(bár az első GT-t teljesítő Latournak ez sem jelentett problémát),de azért egy Cofidises Hardy pl percen belül érkezett,15-ik lett. Ez szerintem Elissondetól is elvárható lett volna. Közben a fiatal viking a Covadongan és a Pena Cabargan is top 50-ben volt,ami persze nem fantasztikus,de azt mindenképpen jelzi,hogy eddig jól bírja a Vueltat,előbb-utóbb szökést is összehozhat.

Phil még nem tett le a szakaszgyőzelemről,de az sem tragédia,ha végül mégsem jön össze neki:

http://www.cyclingnews.com/news/gilbert-sometimes-ive-won-two-stages-at-the-vuelta-a-espana-and-sometimes-ive-won-nothing/

Szerinte nagyjából még 2 dobása lehet,beleértve a mai szakaszt is. Nem egyszerű még a szökésbe kerülés sem,mivel a legtöbb versenyzőnek a szakaszgyőzelem a célkitűzése ezen a Vueltan és ezt elsősorban szökésből akarják összehozni. A szokásosnál kevesebben érdekeltek az összetettben vagy a sprintekben.

Vuelta után az olasz versenyekkel búcsúzik a BMC-től,azt viszont még nem tudja,hogy milyen szerepe lesz az Etixxben.

D.I. szm Creative Commons License 2016.09.01 0 0 5619
Előzmény: D.I. szm (5616)
D.I. szm Creative Commons License 2016.09.01 0 0 5618

Tudom,hogy a Reconquista 1492-ben ért véget,csak érzékeltetni akartam,hogy nem mostanában nyertek GT szakaszt Bernaudeau-ék. Egyébként a grimaszolás,nyelvnyújtogatás alapján már megvan a következő Voecklet,Coquard személyében.

Ami Sanchezt illeti, nem először vadászták le az utolsó métereken:

https://www.youtube.com/watch?v=cFcPvRjMxZE

Luisle nagyon jó formában van,szerintem előbb-utóbb neki is összejön az a szakaszgyőzelem. Ez a mai etap egyébként neki is tökéletes,bár az is igaz,hogy Zubeldia ellen nem sok esélye lenne egy sprintben :-)

Előzmény: oscarsevilla (5615)
D.I. szm Creative Commons License 2016.09.01 0 0 5617

Fura és szomorú,hogy a spanyoloknál ennyire nincs pénz(érdeklődés ?) a bringára,miközben komoly tradíciókkal,legendás versenyzőkkel és óriási eredményekkel,győzelmekkel rendelkeznek ebben a sportágban. Ahogy már korábban is írtam,tökéletesen jellemzi a spanyol kerékpársport jelenlegi helyzetét Madrazo igazolása,aki a Caja Rural és biztos Vuelta helyett, a Marseillet választotta. Ok,lehet,hogy Di Gregorio bandáját meghívják a Toura,de ez egyáltalán nem biztos,míg a Caja Rural tuti,hogy jövőre is Vueltazik.

Előzmény: oscarsevilla (5613)
D.I. szm Creative Commons License 2016.08.31 0 0 5616

Bretagne Classic 2016

(magyarul Plouayi nagydíj)

 

Csapat:https://twitter.com/EquipeFDJ/status/769428378252251136

 

Végeredmény:http://www.procyclingstats.com/race/Bretagne_Classic_Ouest_France_2016

 

Képek:https://www.facebook.com/equipecyclistefdj/photos/?tab=album&album_id=1088458084577253

 

Bretonként várható volt,hogy Le Gac megmutatja magát ezen a versenyen. Bekerült a nap szökésébe amit,ha jól értettem 50 kilométerrel a vége előtt kaptak el. Az utolérés "kicsit" korai volt,természetesen újabb és újabb támadások következtek és egy ilyen akcióból végül Naesen meg is nyerte a Plouayi nagydíjat,a sprinterek már csak a 3-ik helyért harcolhattak. Nono Demare még azért sem,mivel a Poitou Charenteses bukásából még nem épült fel teljesen,így feladta a versenyt.

A másik fiatal viking Hoelgaard viszont megmentette a csapat becsületét,7-ik lett aminek én nagyon örülök. Trentin,Nizzolo vagy éppen E.B.Hagent is megelőzte és nagyon értékes WT pontokat szerzett a csapat számára. Ezen kívül ez volt az első komoly eredménye az idei szezonban,amivel rögtön bizonyította is,hogy nem döntött rosszul a csapat amikor leigazolta. Remélem,hogy Eiking is összehoz egy szökést a Vueltan.

Puritohoz hasonlóan Fedrigonak is nehéz volt a búcsú :-(

https://www.facebook.com/france3bretagne/videos/vb.245868542125333/1137491429629702/?type=2&theater

Nagyon jó kis bringás volt ő is,4 Tour szakaszgyőzelme és francia bajnoki címe is ezt igazolja.18 profi szezonjából ötöt az FDJ-ben töltött. A Lyme kór miatt az FDJ-s bemutatkozása nem sikerült,az első szezonja csalódás volt,de aztán a következőben már hozta azokat az eredményeket amiért leigazolta Madiot. Megnyerte a l'Ospedales etapot a CI-n és a Touron is begyűjtötte a szakaszgyőzelmet. Ennek ellenére a 2014-es szezon végén Madiot nem túl korrekt és elegáns módon csak mailben közölte vele,hogy nem kap szerződést a következő évre. Az elmúlt 2 Bretagne-os szezonja már igazából levezetés volt,idén már a Tour csapatba sem került be.

Casarhoz hasonlóan ő is az old school vonalhoz tartozott,a dinoszauruszokhoz ahogy Madiot nevezte őket,azokhoz a bringásokhoz akik mind az edzéseken mind a versenyeken csakis érzésből tekertek,pour le plaisir,magasról leszarták,hogy mit mutat a wattmérő. Talán még használni sem tudták. Ahogy a dinók a Földről,úgy szépen lassan a Casar,Fedrigo  félék is eltűnnek a mezőnyből...

 

oscarsevilla Creative Commons License 2016.08.31 0 0 5615

Bernaudeau csapata kb a Reconquista óta nem nyert GT szakaszt,szóval nagy volt az öröm,hogy most végre összejött.

Le a kalappal a fiatal Calmejane előtt,talán ő lehet a következő francia Tour győztes.

 

Ezen hangosan felröhögtem :). Tévedés amúgy. Elmondták a közvetítésben többször, hogy 1497 nap után sikerült újra győzniük. Ha jól tévedek, Rolland Alpe d'Huez győzelme lehetett az utolsó. Na de a reconquista 1492-ben véget ért, szóval 5 nappal túl is haladták azt. Ha megnyerték volna a csapat időfutamot, akkor lettek volna csak a reconquistával egy időben. :)

 

Calmajane pedig még nem a következő francia Tour-győztes, hanem egyelőre csak az új Voeckler, Ezt is külön hangsúlyozták a közvetítés alatt. Mondjuk a kibontott mez, és a grimaszolva bólogatás hegyre felfelé már megvolt, szóval rajta van a voeckleri úton a srác. Amúgy tényleg nagyon szép győzelem volt.

 

Phil elég nehezen szánta rá magát a támadásra,nem nagyon tudta eldönteni,hogy menjen vagy inkább a sprintre tartalékoljon. Aztán Clarke segített a döntésben

 

Phil eddigi versenyét erősen behatárolta az, hogy napokig Atapuma trikóját védte a csapata. Phil meg hordta a kulacsot a többieknek. De ez már nincs, szóval a baszkföldi szakaszokon akár jó is lehet a győzelemre. Abban benne vagyok, ha a másodikat megnyeri, de a bilbaói napot azért meghagyhatná a baszkjaimnak. Én mondjuk Zubeldiát gondoltam ki holnapra, Bilbaóban volt már negyedik 2011-ben, Antón nyert akkor. :)

 

Az urdazubi szakasz ellenben sprintgyanús, de vannak kisebb emelkedők a végén, szóval a Phil féle zavarosban halászásnak kimondottan kedvez az útvonal. De amilyen ütemben fogynak a sprinterek, nem vagyok benne biztos, hogy elegen lesznek hátul üldözni a szökést, akár haza is érhet egy nagyobb csoport. Meglátjuk, mi lesz, sokesélyes a szakasz,

 

Nagyon jól csinálta, minden WT pont számít !

 

Nagyon jól csinálta Kenny valóban, így is kellene minden nap ügyeskedni a fiúknak. Mert igen, minden WT pont számít. De Kenny eddig nem az igazi, ez volt az egyetlen jobban sikerült napja, több kellene tőle ennél a későbbiekben.

 

A szökést ezúttal Le Bon hozta,bár ezt az akciót viszonylag hamar leszerelte az Astana. A szakasz vége drámai volt,Leon minden profizmusa ellenére a mezőny könyörtelenül kiiktatta a spanyolt.

 

Sajnáltam nagyon Oroszlán Sanchezt, mert az utolsó csepp véréig ment aznap, nem mentem volna a közelébe, amikor kikapta a néző kezéből a tapsoló botot, majd jól földhöz baszta. Pont a sportág legfontosabb törvényét próbálta megcáfolni aznap, miszerint egyedül a mezőny ellen nem lehet. Bár Vinokurov Champs Elysses győzelme óta ebben nem vagyok biztos. 200 méter hiányzott volna most.

 

Ebből a győztes szökésből most kimaradt a csapat,de Genieznek köszönhetően ez kevésbé bosszantó.

 

 

Egyszer belefér egy gyengébb nap is, 10-15 helyre van 50 pályázó, nem könnyű bekerülni a szökésbe, szerencse is kell hozzá. A Touron például az összes fontos szökésből kimaradt a csapat, szóval nincs ezzel gond. Soha rosszabb versenyt.

 

Ismét egy Geniez szökés,de ezúttal a hegyi hajrákért való harc lefárasztotta. Ezen kívül rosszul választott a végén,nem a megfelelő emberre tette a kereket. Leon Sanchezt gondolta a legerősebbnek ,de tévedett. 

 

Én is Leont gondoltam a legerősebbnek, szóval nem volt olyan rossz ötlet rátenni a kereket. Most nem jött be.

 

A pöttyösért jó meccse lesz Fraile-val!

 

A szakasz nagyszerű volt,de sajnos nem az FDJ számára. Reza összetörte magát és kénytelen volt feladni a versenyt.

Elissonde lemaradt a Reza féle bukás miatt és eléggé elfáradt a felzárkózásban. Ez látszott a Covadongan nyújtott teljesítményén is.  Pichon néhány napja gyomorproblémákkal küszködik,így számára minden szakasz egy kínszenvedés. Talán a pihenő napon helyrejött. 

 


Sajnálom nagyon Rezát, nagyon aktív volt eddig, összejöhetett volna neki most a győzelem. Nem hangzik túl jól a csigolyatörés. És pont Irizarral akadtak össze, ő meg a fogait törte ki. Ez se túl jó hír, de talán még a baszk volt a szerencsésebb. 

 

Ma nem tudom, mi várható, de mivel csak a Pena Cabarga az egyetlen hegy, Genieznek érdemesebb lenne inkább holnap, a bilbaói szakaszon elmennie, ott négy hegyi hajrá is lesz. Fraile tuti menni fog. De a szakaszgyőzelem Zubeldiájé legyen ám, szólok előre! Kivettem szabadságot emiatt holnapra, nem hagyhatom ki Papa győzelmét :)

 

Előzmény: D.I. szm (5612)
D.I. szm Creative Commons License 2016.08.31 0 0 5614

Tour du Poitou Charentes 2016

 

Csapat:https://twitter.com/EquipeFDJ/status/767769663954620416

 

Végeredmény:http://www.procyclingstats.com/race.php?id=164862

 

Sprinterek és időfutamosok versenye ez a kis francia többnapos. Az összetettet a legtöbbször az időfutamot megnyerő versenyző viszi el, tavaly pl Tony Martin. Idén sem volt ez másképp,Chavanel behúzta a TT-t és ezzel pályafutása 4-ik Poitou Charentesét is.

Az FDJ-s időfutamosok sem teljesítettek rosszul,Roux végül 6-ik,Roy 8-ik,Konovalovas pedig 15-ik lett az összetettben.

Tony Roux a San Sebastian óta nem versenyzett,szóval tőle valóban szép ez a top 10.

A sprintbefutókért Demare volt a felelős,de sajnos... az első 2 szakaszon Delage nélkül teljesen elveszett,10-ik helyig jutott mindkét etapon. 6 profi szezon és rengeteg verseny után,Nononak még mindig nem megy a helyezkedés... A 3-ik rövidebb szakaszon pont Offredo előtt bukott Van Asbroeck,Demare megúszta,de lassítania kellett és így csak a 3-ik helyig jutott.

Az utolsó szakaszon is sprintbefutó volt,a változatosság kedvéért most Demare bukott,így természetesen lemaradt a befutóról is.

Egyébként Bouhanni 2 szakaszt nyert.

oscarsevilla Creative Commons License 2016.08.31 0 0 5613

Vannak a spanyoloknál is kisebb egynaposok, bár elég sok megszűnt az utóbbi években, például a Subida el Naranco Asztúriában, vagy a GP LLodio Baszkföldön. Mindkettő nagyon jó kis hegyes verseny volt anno. De ami maradt, annak is erősen esett a színvonala, a Getxo egynapos például korábban elég jó sprintermezőnyt vonzott, most meg olyan csapatok indulnak el, akikről nem is hallottam. 2 éve Dér Zsolt például a legjobb 20-ban végzett ott, amiért minden tiszteletem, és nagyon örültem neki, de ez önmagában mutatja, milyen volt a mezőny erőssége. És ezt nem lehet azzal takargatni, hogy Bouhanni győzött. Hozzáteszem, két kerékpárnyival. De a Klasika Primavera is elég szar lett már, lényegében a Movistar második vonalának a játszóterévé degradálták le. Akárcsak a spanyol bajnokságot, ott évek óta csak az a kérdés, hogy Valverde nyeri meg a bajnoki trikót, vagy átengedi-e valamelyik csapattársának. 

 

De ami igazán fájó, az a tartományi körversenyek haldoklása, ezek sokkal fontosabbak voltak a spanyol kerékpáros kultúrában anno, mint az egy naposok. Állítom, hogy ezek miatt a versenyek miatt volt annyi nagy jó hegyimenő korábban, mert ilyen versenyeken edződhettek anno. Az Itzulia és a Volta persze nagyon jók a mai napig is, de ezek WT versenyek. Amikor elkezdtem nézni a sportot, majdnem minden tartománynak volt saját Vueltája. Ma már nincs Galícia, csak amatőr szinten, pedig korábban Olano vagy Indurain is győztek itt. Nincs La Rioja, Extremadura. Van azért Kasztília és León, Murcia, Andalúzia vagy Asztúria is, de ezeken is nagyon erősen visszaesett a színvonal. A Volta Comunidad Valencianát megpróbálta feltámasztani nemrég Angel Casero, a meghívott csapatok fele el se jött, aztán elmaradt a verseny.

 

De ami a legnagyobb baj, hogy prokonti szinten is csak a Caja-Rural az egyetlen csapat. Sorban megszűntek az olyan műhelyek, ahol el tudta kezdeni egy fiatal versenyző a karrierjét, mint a WT szinten az Euskaltel vagy a Saunier Duval. Lejjebb pedig a Xacobeo, a Kaiku, a Paternina, vagy a Relax. Régen tolongtak a spanyol csapatok a Vuelta szabad kártyákért, ma meg a Caja-Ruralt leszámítva halott az egész. Nem is csodálom, hogy most már csak elvétve tűnik fel egy-egy jobb hegyimenő, amilyenekkel pedig korábban tele voltak a spanyol kontinentális csapatok is.

Előzmény: D.I. szm (5611)
D.I. szm Creative Commons License 2016.08.31 0 0 5612

Ezzel rendesen elmaradtam:

 

Vuelta 2016

 

Stage 4 :http://www.procyclingstats.com/race.php?id=163748

 

Bernaudeau csapata kb a Reconquista óta nem nyert GT szakaszt,szóval nagy volt az öröm,hogy most végre összejött.

Le a kalappal a fiatal Calmejane előtt,talán ő lehet a következő francia Tour győztes.

 

Stage 5:http://www.procyclingstats.com/race.php?id=163749

 

Phil elég nehezen szánta rá magát a támadásra,nem nagyon tudta eldönteni,hogy mennjen vagy inkább a sprintre tartalékoljon. Aztán Clarke segített a döntésben :-) Persze a sprinteléssel valószínűleg jobban járt volna,de utólag könnyű okoskodni. Ezen kívül pont az ilyen akciók miatt lett a kedvencem,szóval egyáltalán nem bántam,hogy megpróbálta.

Reza a tavalyi Murciai szakaszhoz hasonlóan most is 3-ik lett ami nagyon szép eredmény,viszont a helyezés ellenére a győzelemre idén sem volt reális esélye,látszott,hogy mindent kiadott magából,ettől többre már nem lett volna képes.

 

Stage 6: http://www.procyclingstats.com/race.php?id=163750

 

Reza most szökésből próbálkozott,de a Bakelants,Frank félékkel szemben nem sok esélye volt. Egyébként még ők sem értek haza,a szakaszt Yates nyerte. Elissonde viszont aktív volt a végén,nem maradt le a támadásról és végül 5-ik lett.

Nagyon jól csinálta, minden WT pont számít !

 

Stage 7:http://www.procyclingstats.com/race.php?id=163751

 

A szökést ezúttal Le Bon hozta,bár ezt az akciót viszonylag hamar leszerelte az Astana. A szakasz vége drámai volt,Leon minden profizmusa ellenére a mezőny könyörtelenül kiiktatta a spanyolt. Gilbert most a másik utat választotta,de ezzel is "csak" a 4-ik helyig jutott. Reza 5-ik helyezése sem rossz.

 

Stage 8:http://www.procyclingstats.com/race.php?id=163752

 

Ebből a győztes szökésből most kimaradt a csapat,de Genieznek köszönhetően ez kevésbé bosszantó.

 

Stage 9:http://www.procyclingstats.com/race.php?id=163753

 

Ismét egy Geniez szökés,de ezúttal a hegyi hajrákért való harc lefárasztotta. Ezen kívül rosszul választott a végén,nem a megfelelő emberre tette a kereket. Leon Sanchezt gondolta a legerősebbnek ,de tévedett. 

 

Stage 10:http://www.procyclingstats.com/race.php?id=163754

 

A szakasz nagyszerű volt,de sajnos nem az FDJ számára. Reza összetörte magát és kénytelen volt feladni a versenyt.

Elissonde lemaradt a Reza féle bukás miatt és eléggé elfáradt a felzárkózásban. Ez látszott a Covadongan nyújtott teljesítményén is.  Pichon néhány napja gyomorproblémákkal küszködik,így számára minden szakasz egy kínszenvedés. Talán a pihenő napon helyrejött. 

 

Előzmény: D.I. szm (5576)
D.I. szm Creative Commons License 2016.08.31 0 0 5611

Szerintem Manzin még normális felvezetést nem kapott mióta az FDJ-nél van,én legalábbis nem láttam ilyet. Néhány versenyen -Katalán kör,Lengyel kör- Reza segített neki,de ő se valami nagy lelkesedéssel és még így is 1.5 -2 kilométerrel a vége előtt rendre magára maradt. Már korábban is írtam, kíváncsi vagyok mire lenne képes,ha legalább 1xer olyan felvezetést kapna mint pl Nono a Giron vagy most legutóbb az Arcticon. A tavalyi Vueltan mondjuk Reza mellé megkapta Demare utolsó emberét Delaget is,viszont az sajnos nem vette komolyan a feladatot,egyik sprintbefutón sem tudta segíteni Manzint. 

Demaret mint tanítómestert inkább hagyjuk :-)

Reza szerintem all-rounder kategória, a klasszikus sprintbefutókhoz egyértelműen kevés,de még az emelkedős befutókhoz sem elég gyors,szóval én is azt mondom,hogy neki a legjobb esélye a győzelemre a szökés. Egyébként az Europcaros múltja alapján annak idején azt hittem,hogy Demare embere lesz majd ő is,de aztán Madiot közölte,hogy Vichot segíti majd az Ardenneki klasszikusokon. Nagy kár,hogy összetörte magát,mert a forma alapján most végre összejöhetett volna neki egy szakaszgyőzelem.

A nagy kerékpáros nemzetek közül úgy tűnik ,hogy valóban a spanyolok vannak a legnagyobb szarban.

A franciáknál,olaszoknál,belgáknál a WT versenyek mellett van egy kupasorozat is,több kisebb egynapossal. A spanyoloknál nem emlékszem,hogy olvastam volna hasonlóról. 

Előzmény: oscarsevilla (5607)
vanda62 Creative Commons License 2016.08.30 0 0 5610

Reza egyébként nagyon jóvágású fickó, ha egészséges, de azt hiszem, hátul nyitott, pettyes kórházi hálóingben és nyakmerevítőben indítani egy kapcsolatot még az ő esetében elég nagy hendikepp:-) Mielőbbi gyógyulást kívánok neki!

Előzmény: HPéter1978 (5606)
D.I. szm Creative Commons License 2016.08.30 0 0 5609

Rezával nem tudom, pontosan mi történt, de jobbulást kívánok neki!

 

Ha jól értem csigolya és koponyatörés :-(

A bukás után rövid időre elvesztette az eszméletéthttps://twitter.com/la1ere/status/770602792310321152,de a tweetje alapján már nincs baj mert "jó kezekben van" :-)

https://twitter.com/KevReza/status/770346703757115393

Egyébként nagy kár ezért a bukásért,mert úgy nézett ki,hogy végre jó formában van,ha sprintbefutót nem is,de szökésből,egy kisebb csoportból talán nyerhetett volna egy szakaszt. Persze a lényeg,hogy jól van,jobbulást neki és remélem,hogy Madiot ismét gavallér lesz mint Bonnet esetében,meghosszabbítja Kevin szerződését is.

A mosolygós brazil nem tudom miért szállt ki,a csapat azóta sem közölt semmit vele kapcsolatban. Gondolom fáradtság. 

Geniez előtt le a kalappal,megcsinálta a csapat versenyét,pedig simán megtehette volna,hogy "csak"  lazán letekeri ezt a Vueltat,hisz jövőre már úgyis máshol versenyzik.

Elissonde is csalódott a Covadongas szereplésével,nem érezte jól magát,a Rezas bukás miatt lemaradt a szakasz elején és a felzárkózás elég fárasztó volt számára. Amúgy ő is szökésben gondolkodik,most már elég nagy a hátránya,hogy el is engedjék. 

Persze De la Cruz alapján,kisebb hátránnyal is lazán mehetett volna. Ami az összetettet illeti top 10 szerintem nem reális,még szökéssel sem,de top 15 talán összehozható.

 

Előzmény: oscarsevilla (5599)
oscarsevilla Creative Commons License 2016.08.30 0 0 5608

Ezt én is csak megerősíteni tudom. :)

Előzmény: HPéter1978 (5606)
oscarsevilla Creative Commons License 2016.08.30 0 0 5607

Manzin számára még láthatóan magas ez a szint, a kellő gyorsasága már talán megvan hozzá, az állóképessége és a helyezkedése viszont még nem az igazi. De ez idő kérdése, edzés és versenytapasztalat kell hozzá. Előbbiben Demare jó tanítómestere lehet, utóbbiban aligha.

 

Ellenben Reza tapasztaltabb. Nem is tudom eldönteni, hogy ő tulajdonképpen sprinter, vagy egy jó kis all-rounder, aki viszont elég gyors. Jobb lenne talán rámennie a szökésekre inkább, ott jobban kijöhetne a gyorsasága a többi szökevénnyel szemben a végén. A fizikai ereje megvan hozzá mindenesetre. 

 

Nem ismerem úgy a csapat háterét, ahogyan te, de a leírtak alapján teljesen egyetértek veled abban, hogy illene a Francia Kupa versenyeit komolyabban venni. Mindkettőjüknek jó terep lenne az a sorozat a fejlődésre. Irigylem kicsit a franciákat amiatt, hogy ennyi jó kisebb verseny van arra, a spanyol versenyek meg évről-évre szűnnek meg, és ami megmarad, annak is folyamatosan esik a színvonala.

Előzmény: D.I. szm (5605)
HPéter1978 Creative Commons License 2016.08.30 0 0 5606

Reza szerint jó kezekben van.

https://twitter.com/KevReza/status/770346703757115393

 

Ez bizonnyal igaz, bár ilyen környezetben én nem biztos, hogy elkapkodnám a felépülést. :-)

D.I. szm Creative Commons License 2016.08.30 0 0 5605

Kenny, Reza és Manzin távozását viszont nagyon sajnálnám.

 

Én is. A 2 sprintert elég sokat kritizálom,mert nekik azért illene legalább 2-3 győzelmet összehozni egy szezonban,de ettől még kedvelem mindkettőt és Kennyt is nagyon sajnálnám,ha lelépne. Matuzsálem Fischer is jó arc, a rutinja,az olasz múltja nagyon jól jön a csapatnak a Giron. 

Előzmény: oscarsevilla (5600)
oscarsevilla Creative Commons License 2016.08.30 0 0 5604

Leo Vincent úgy lett tizenhatodik, hogy az utolsó nap sokat dolgozott Gaudunak, és le is szakadt az emelkedőn a vége előtt. Szóval neki is lehetett volna jobb egyéni eredménye, ha nem Gaudu-n van a trikó. Jó hely lesz nekik a FdJ, azt gondolom!

Előzmény: D.I. szm (5601)
oscarsevilla Creative Commons License 2016.08.30 0 0 5603

Én láttam mindkét hegyi szakaszt a l'Aveniren, amit leadott az eurosport a Vuelta előtt. Az első nap Gaudu kicsit magára volt hagyva, de észnél volt végig, és szépen szerelte az olaszok és a kolumbiaiak próbálkozásait, és volt türelme kivárni az utolsó támadást, amikor viszont ő indult, és simán lerendezte őket. A Ravasi nevű olasz srác is tetszett, simán elférne egy Bardiani vagy egy Caja-Rural szerű csapatban. A második szakaszon, ahol már nála volt a sárga trikó, ott nagyon jól dolgoztak neki a franciák, igazából csak a legvégén maradt magára, de nem okozott neki gondot megvédenie az elsőségét. Bár mondták a közvetítésben többször, de igazából csak a második nap esett le nekem, hogy ő az a Gaudu, akit leigazolt a FdJ. Jó vétel!

Előzmény: D.I. szm (5601)
oscarsevilla Creative Commons License 2016.08.30 0 0 5602

Amorebieta indítása szerintem inkább élete legjobban sikerült céltalanul előrebaszott labdája volt. :D

 

A MU szurkolók is felállva tapsolták meg a csapatot az Old Traffordon, Rooney éltetése kicsit ennek a viszonzása volt. Egyébként meglepően szimpatikusan vették tudomásul a kiesést, azt hittem, jó kis arcoskodás lesz a meccs vége, de egyáltalán nem így történt.

 

A fantasztikus baszk szurkolókról pedig csak ennyit:

 

https://twitter.com/Aritz12Iberland/status/744171191011807232

 

Kimentek a baszk srácok a magyar Bilbao dukker haverjaimmal szurkolni az EB-re a bordeauxi meccsre. Itt van egy kis leírás:
https://hellmatts.blogspot.hu/2016/06/atelni-csodat-bilbaobol-az-eb-re.html

 

De megjárták a fiúk együtt előtte együtt Nürnberget:
https://hellmatts.blogspot.hu/2015/11/tavaly-haromathletic-meccsen-voltam-az.html

 

De még Lemberget is:
https://hellmatts.blogspot.hu/2015/01/lemberg-lvov-lviv-tortenelmi-bajnokok.html

 

Zsolnán meg még én is ott voltam:
https://hellmatts.blogspot.hu/2015/08/zilina-athletic-avagy-tour-de-joder.html

 

A lembergi út után sikerült kiakasztanom a baszk srácokat, amikor besörözve Aranagáról, Albizuriról, Lopez de Muniainról, meg hasonló világhíres baszk versenyzőkről sikerült magyaráznom. Néztek is, hogy ki ez a jóember. :)

Előzmény: D.I. szm (5598)
D.I. szm Creative Commons License 2016.08.30 0 0 5601

Azóta már meg is nyerte:-)

https://twitter.com/tourdelavenir/status/769542367036772352

https://twitter.com/tourdelavenir/status/769542709266804740

https://twitter.com/tourdelavenir/status/769826505094561792

Sajnos nem láttam a versenyt,de az alapján amit olvastam Gaudu elég lazán nyert,pedig Geoghegan Hart  vagy Adrien Costa sem gyenge versenyzők. A másik igazolás Leo Vincent 16-ik lett ami szintén nem rossz.

http://www.procyclingstats.com/race/Tour_de_Avenir_2016

Az biztos,hogy Gaudu készülhet a nyomásra, ha Touron még nem is,de pl Dauphinen jövőre már mindenképpen dobogó esélyes :-)

Örülök a 2 fiatal francia hegyimenőnek,de nagyon remélem,hogy az érkezésük nem azt jelenti,hogy Geniez után Elissonde is lelép...

 

 

Előzmény: oscarsevilla (5590)
oscarsevilla Creative Commons License 2016.08.30 0 0 5600

Remélem mindannyiukat megtrartja Madiot, mind hasznos emberek. Persze Fishernek a kora miatt erre már nincs sok esélye, de Kenny, Reza és Manzin távozását viszont nagyon sajnálnám.

Előzmény: D.I. szm (5596)
oscarsevilla Creative Commons License 2016.08.30 0 0 5599

Hát, nem igazán teljesültek eddig. Igazából Samut és Frailét leszámítva csak Markel eddigi teljesítményével vagyok maradéktalanul elégedett. Frailéval is "csak" a tegnapi napon mutatott hatalmas szenvedése miatt, ami viszont az egész verseny legpozitívabb meglepetése volt eddig számomra. 

 

Antón után Markel kiszállt tegnap, egy bukásban szó szerint ott hagyta a fogait az úton, Mint ahogy Fisher után feladta már Reza is a csapatból, ő is az Irizar féle bukás miatt. Huzarski kulcscsontját törte ugyanott, Rezával nem tudom, pontosan mi történt, de jobbulást kívánok neki!

 

Geniez viszont nagyon jó eddig, a szakaszgyőzelme után is volt már egy hazaért szökése és egy hatodik helye. Lesznek még jó meccsek a pöttyösért, Alex és Fraile mellett szokás szerint De Gendt, és a Cofidises Maté is pályáznak rá, szóval még lesznek izgalmak! Kennytől várnék kicsit többet, nem rossz, amit eddig csinál, de ha előbbre akarna kerülni az összetettben, szüksége lenne egy-két hazaérő szökésre. A két baszkföldi szakaszon érdemes lenne próbálkozni, de akár az Aubisque-on is.

Előzmény: D.I. szm (5592)
D.I. szm Creative Commons License 2016.08.30 0 0 5598

Ez a gól valóban csodálatos,de az indítás is mesteri. Raul 98-as VB gólja jutott róla eszembe,meg Van Basten :-)

Amúgy fantasztikusak a baszk szurkolók,Rooney gólját is megtapsolták. 

Előzmény: oscarsevilla (5588)
D.I. szm Creative Commons License 2016.08.30 0 0 5597

Ez valóban nagy bravúr volt a Bilbaotól, a Szőr legnagyobb örömére :-)

Llorente sajnos nem volt elég quality Wengernek,helyette kb 3xor annyiért jött a Deporos Lucas Perez kiegészítő embernek. 

 

Előzmény: oscarsevilla (5586)
D.I. szm Creative Commons License 2016.08.30 0 0 5596

Egyetértek,valóban nem lehet panasz az FDJ-re. Már az első héten sikerült teljesíteni az előzetes célkitűzést.

 

Ennyit számítana, hogy nincs elvárás, és teher nélkül, felszabadultan lehet versenyezni?

 

Egyrészt,hisz most nincs sem Pinot sem Demare,tehát nincs a Sky féle Touros taktika sem:mindenki a kapitányért dolgozik,szökések,magánakciók nélkül. Másrészt meg Reza,Elissonde,Manzin,Fischer számára még bizonytalan a jövő,nincs még szerződésük a következő szezonra.

Előzmény: oscarsevilla (5585)
D.I. szm Creative Commons License 2016.08.30 0 0 5595

Az idei szezonra már "csak" az olasz klasszikusok maradnak,a többi verseny nem feltétlenül Pinotnak való.

Ezért is sajnálom,hogy végül nem indult a spanyol GT-n. 36 éves Valverde triplázik,de Froome,Quintana vagy éppen TgV is bevállalta a Tour-Vuelta duplát...

Előzmény: oscarsevilla (5584)
D.I. szm Creative Commons License 2016.08.30 0 0 5594

Én Frailetól sem sajnálnám,sőt.

Előzmény: oscarsevilla (5582)
D.I. szm Creative Commons License 2016.08.30 0 0 5593

Szóval csak a szokásos :-)

Első GT-én,a 2012-es Vueltan ugyanezt csinálta,nyilvánosan kritizálta a csapattársait mert azok nem tudták segíteni a sprintbefutókon,Degenkolb meg hülyére nyerte magát,köszönhetően a remek felvezetéseknek is.

Persze igaza volt Bouhanninak,de normális ember ilyet akkor sem csinál,a csapatszellemet teljesen kinyírja az ilyen akciókkal.

A nagy arc az ő legfőbb problémája...

 

Előzmény: oscarsevilla (5581)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!