Ez egy prófécia így a bibliát nemsokára a cigihez hasonló figyelmeztető feliratokkal lesz kötelező ellátni. Például; A VALLÁS SÚLYOSAN KÁROSÍTHATJA AZ ÖN ÉS A KÖRNYEZETÉBEN ÉLŐK TERMÉSZETES ÉRZELEMVILÁGÁT! Ja és a fogyasztási adóját és hasonlóvá teszik.
Néhány hozzászólást megint töröltem, a "Van Isten - De nincs - De van - De nincs" menetet berekesztettem. Kérem az úri közönséget, tartsa magát a topik témájához, amennyiben ez egyáltalán lehetséges.
"hogy a hit, mint pszichés zavar, csupán egy alternatíva a sok közül," hmm az alapja, az egyet nem értésnek, zavarnak(jól jött, de már túl haladott). Hisz a megoldás tudását, az emberen kivülre helyezi. Így a megoldás, megtalálásának lehetőségét is elveti. A tudományal, az emberrel mi lesz, ha úgy tudja minden lehetőséget kimerített a túlélésért?
Lassan bekellene látni a hitvilág a valóságtól való elvezetése, pszih….., probléma., s nem vita tárgy, van vagy nincs isten
Kellene? Aztán miért? Azért mert neked ez jól esik? Vagy mivel kívánod ezt alátámasztani?
Minden gondolkodó hajlandó ezt azonnal belátni, ha kétségtelen bizonyítékot kap erre...
Tudsz ilyet adni?
Ha elolvastad a hsz-em, akkor láthatod (egyetérthetsz vagy cáfolhatod), hogy a hit, mint pszichés zavar, csupán egy alternatíva a sok közül, de még ha tegyük fel, ki is derül valaha netán biztosan, hogy az, még akkor is nyilvánvaló, hogy mind nem az, nem lehet az, van más oka is...
tudomásom szerint az isten hit a tömeg manipulálása. Ill. a tömeg manipulálói, maguk(szellemük) előtt így, fedezik magukat, őket is befolyásolja az isten(ük?) Lassan bekellene látni a hitvilág a valóságtól való elvezetése, pszih….., probléma., s nem vita tárgy, van vagy nincs isten
Próbálj valamit megérteni! Nem tudjuk van-e Isten vagy nincs. Senki sem tudja, a tudomány sem tudja, te sem tudod.
Tehát még csak tudományos, racionális, empirista szemléletmód sem kell hozzá, hanem "józan paraszti ésszel" is logikailag belátható, hogy az állítás, hogy Isten (mint természertfölötti, misztikus, teremtő, mindenható, mindentudó lény) nem létezik, az fals állítás.
Amennyiben ezt állítod, tévedsz.
(most kérlek ne kezdj bele a szokásos idétlenkedésbe, hogy de te azt állítod, hogy a bibliai Isten nem létezik, de Isten igenis létezik, hiszen az emberekben egy speciális érzelem, mém, Karakutty, Babig stb stb)
És ugyanígy fals állítás az is, hogy Isten létezik.
Ezzel kapcsolatban egyetlen korrekt, objektív állítás van:
Isten, nem tudjuk, hogy létezik-e vagy sem !!!
A korrekt szubjektív állítás pedig: isten szerintem van vagy nincs...
Bizony kedves hívők! Ha egy nemhívőnek azt állítod:
Isten létzik, akkor inkkorekt vagy!!! Ha nem teszed hozzá, hogy szerintem..
Hiszen ezesetben azt sugallod, ez a biztos igazság, s mivel bizonyítani nem tudod és nem is vagy hajlandó, ezért fals.
Korrekt egyedül az, ha saját magadban biztos vagy ebben, hogy csakis önmagadnak állítod ezt ill. hittársadnak, akiről tudod, hogy szintén biztosan hívőnek vallja magát.
Röviden, a térítés inkorrekt, aljas dolog...
Etéren csakis a szubjektív állítás a korrekt, az objektív nem, azaz: Isten szerintem létezik, a helyes. Amire azt mondom biztos, máris köteles vagyok mellékelni a bizonyítékot, a biztos fogalma önmagában hordozza, előfeltételezi e követelményt..!
E "kis" kitérő után folytatom:
Ebből az következik, hogy a korrekt, racionális, objektív gondolkodás szerint:
Isten lehet, hogy létezik, de lehet hogy nem létezik, azaz nincs kizárva a létezése, így az sem, hogy akár emberek elméjében megszólal belső hangként..
Tehát, azt sem tudjuk, hogy egyes emberek, amikor belső hangot hallanak és meggyőződésük, hogy Isten szólt hozzájuk, akkor valóban nem Isten szólt-e hozzájuk.
Ha alaposak, igényesek és korrektek akarunk lenni, nem szögezhetjük le, hogy minden isteni, belső hangot halló ember elmebeteg (ez nagyon ostoba állítás, kb azzal egyenértékű, hogy "isten létezik, mert szól hozzám a fejemben"), mert nem tudjuk, nem tudhatjuk hogy az illető valóban hallotta-e a hangot és hogy a hang valóban egy természetfeletti, transzcendens lénytől való-e vagy sem.
Aki isteni belső hagot vél hallani az (szerintem) lehet:
1. valóban Isteni hagot halló
2. hazug, önámító (szerintem ez a legtöbb)
3. tévedő (holtversenyben az előbbivel)
4. elmebeteg (nyilván van köztük ilyen is, de messze nem mind, ahogy te gondolod)
5. egyéb... (mert még nagyon-nagyon sok mindent nem tudunk!!!)
A legfőbb probléma, hogy azt sem tudjuk egyelőre megoldani, hogy kiderítsük egy emberről, hogy melyik csoportba tartozik, így e felsoroláshoz eloszlást, arányszámot sem tudunk megadni, csak nagyon elnagyolt, szubjektív valószínűsítéseket (ami lényegében nesze semmi, fogd meg jól)...
Számos okból, de a legfőbb ezek között az, hogy hivatalosan senkinek nincs joga megkérdőjelezni egy ember szubjektív véleményét (ha az nem ütközik törvénybe és nem zavar, árt másoknak), hitét; pláne hogy analízis alá vetni.
És ez jól is van így, ez az emberi szabadságjogok egyik legfontosabb eleme és az emberiség egyik nagy vívmánya, melynek köszönhetően a fejlett, felvilágosult társadalmakban már egy újabb inkvizíciót, kommunizmust ill. ezekhez hasonlót lehetetlen véghezvinni, legalábbis remélem...
Amíg az emberiség (vagy legalábbis döntő számú közösség, társadalom) szellemi nívója nem éri el azt a szintet, hogy önkritikusan, de legfőképp az igazságra kiváncsian ezt a kérdést alaposan, tisztán, korrektül, kíméletlenül és végérvényesen megvizsgálja, addig marad e téren a jelenlegi káosz, ostobaság, hazugság és elmebaj táptalaja...
AZ ÁLDOTT VÁROS
Fiatal koromban egy városról beszéltek nekem, ahol mindenki a Szentírás szerint él. Egyszer azt mondtam: "Látni szeretném ezt az áldott várost." Hosszú út vezet odáig és az utazáshoz sok előkészületre volt szükség. Negyven nap telt el, mire megpillantottam célomat, s a negyvenegyedik napon beléptem a városba."
És íme, minden egyes lakosnak csak egy szeme és egy keze volt. Meglepődve gondoltam magamban: "Éppen ebben a szent városban kell félszeműeknek és félkezűeknek élni?"
Akkor láttam, hogy meg voltak lepődve és csodálkoztak kezeimen és szemeimen. Erre odaléptem hozzájuk és megkérdeztem: "Ez az a Szent város, amelyben mindenki a Szentírás szerint él?" És ők válaszoltak: "Igen, ez az."
Dehát - kérdeztem tovább - mi történt magukkal és hová lett jobb szemük és jobb kezük ?
A tömeg hullámzani kezdett és ezt mondták: "Jöjj és lásd." S elvezettek a város közepére, a templomhoz. Ott nagyszámú elszáradt szemet és kezet láttam feküdni. Ijedten megkérdeztem: "Miféle hódító zsarnok vitte magukon végbe e rettenetet?"
A tömeg megint suttogni kezdett és így szólt: "Ezt mi magunk tettük. Isten győzedelmessé tett minket a Gonosz fölött, aki mibennünk lakott." S ezzel a főoltárhoz vezettek. Mindannyian követtek bennünket. S ekkor egy öreg egy kőbe vésett feliratra mutatott, ahol ezt olvastam: "Ha a te jobb szemed a botránkozás kövévé válik, tépd ki és dobd el magadtól; mert jobb neked egy szemet elveszíteni, mint, hogy egész tested a pokolra vettessék." Ekkor értettem meg és a tömeghez fordultam kiáltva: "Egyetlen férfinak és nőnek sincs közöttetek két szeme és két keze?" "Nem, senkinek - válaszoltak - senki sem ép, kivéve azokat, akik még túlságosan fiatalok ahhoz, hogy az Írás parancsát megértsék."
Amint kijöttük a templomból, azonnal elhagytam ama áldott várost, ment már nem voltam eléggé fiatal, hogy meg ne értsem az Írás parancsát.
A BÖLCS KIRÁLY
A távoli Virani városában uralkodott egykor egy király, aki bölcs és hatalmas volt. Hatalma miatt rettegtek tőle, bölcsességéért szerették őt.
Városa szívében volt egy hűs, kristálytiszta kút. A város minden lakója ebből ivott, még a király és udvara is, mivel más kútjuk nem volt.
Egyik éjszaka, míg mindenki aludt, a városba érkezett egy boszorkány, egy ismeretlen folyadék hét cseppjét öntötte a kútba, és így szólt: Ettől a perctől kezdve aki ebből a kútból iszik, megbolondul.
Másnap reggel a király és udvara kivételével mindenki ivott a kút vizéből, és amint a boszorkány jósolta, mindannyian megbolondultak. Egész napon át suttogtak az emberek a szűk utcákon és a piactéren. Megbolondult a király. A király és udvara elvesztette az eszét. Nem kormányozhat bennünket egy bolond király, le kell taszítanunk trónjáról. Este a kútnál a király megtöltötte aranyserlegét vízzel. Nagy kortyokat ivott belőle, s egész udvarának adott inni a serlegből.
Erre Viráni távoli városa nagy örömünnepet ült abból az alkalomból, hogy a király és udvara visszanyerte eszét.
Kahlil Gibran A bolond
Tudod, S W A T, én mindenkiben - így saját magamban is - azt tudom értékelni, amit a saját háza táján tesz azért, hogy kívül-belül rend legyen. Azt tudom értékelni, amikor valaki hajlandó szembesülni a saját hibáival és hiányosságaival, és ezen felül még tesz is azért, hogy ezeket kijavítsa, megszüntesse. Azt tudom értékelni, amikor valaki hajlandó vállalni a felelősséget a saját életéért, és nem valami felsőbbrendű atyaúristentől várja a mannát.
Nagyon kevésre értékelem ezzel szemben azt, aki magára ölti a megvilágosodott lelki nagyság álarcát, vagy eljátssza a mártírt, az áldozatot (és itt pont nem Jézusra gondolok). Ezenkívül hihetetlenül kevésre becsülöm az olyan embert is, aki állítólag azt a feladatot kapja Istentől, hogy terjessze az ő igéjét, s teszi (?) ezt oly módon, hogy becsmérlő megjegyzéssel, az állítólagos beavatottságát fitogtatva becsmérel másokat, csak azért, mert nem azon a hiten vannak, amin ők. Továbbá azokat sem értékelem, akik a szeretet vallásaként emlegetett kereszténység oldaláról gyűlölködnek és acsarognak azokra az embertársaikra, akik nem ugyanazon az oldalon állnak.
Ugye, nem kell konkrétabban megfogalmaznom, hogy mire gondolok?
Az ne tévesszen meg, hogy más területen képesek normálisan gondolkozni, mert az természetes. Akinek pókfóbioája van, az nem feltétlenül rendelkezik térfóbiával is.
Egyébként még a legsúlyosabb elmezavarok sem zárják ki, hogy az adott egyén más területen kiemelkedően gondolkozzon. John Forbes Nash amerikai matematikus aki paranoid skizofréniában szenvedett a játékelmélet terén elért kiemelkedő eredményeiért 1994-ben megosztva megkapta a közgazdasági Alfred Nobel-emlékdíjat.
És Jézus azokban az univerzumokban is feláldozta magát azokért az értelmes lényekért? És nekik milyen alakban jelent meg? Olyanban, amilyenek ők maguk? Alkalmasint kicsi volt és zöld, esetleg plazmaszerű?
Figyelj nekem olyan munkáim, hobbiaim voltak, vannak, amikor az velejár rendszeres orvosi vizsgálatokkal is. Tehát nekem orvosi papirjaim vannak róla, hogy rendben vagyok agyilag és mentálisan is.
Te megvizsgáltattad már valaha is magadat ilyen szinten?
A vallást és annak hivatalnokait bántom, kritizálom, de az egyénnek segíteni akarok levetni a béklyóját. Ezek a vizualizációid nem egészségesek. Csak te ezt nem érzed. Az is természetes, hogy nem érzed.