A topik a saját írásainkról ,a szabad véleménnyivánításának ad lehetőséget.Kéretik a politikai, a vallási,faji hovatartozási írásokat máshol véleményezni. Légy jó önmagadhoz,ismerd el ha vétettél magad ellen.Magadat is megdicsérheted,ha kell,ezt ne csak másoktól tűrd el.
A Bükkalja talán legkülönösebb látványosságai a kaptárkövek, melyek a természet és az emberi kéz alkotómunkáját egyaránt magukon viselik. A Bükk központi részétől délre fekvő területet beborító riolittufa helyenként erősen összesült, így alakult ki a kaptárkövek fő anyagát alkotó kemény kőzet, az ignimbrit. A széles körben használt népi elnevezés, a kaptárkő egyértelműen arra utal, hogy egykor méheket tartottak ezekben a sziklaüregekben. A tudomány jelenlegi állása szerint viszont ez a legkevésbé valószínű magyarázat, annak ellenére, hogy több településen a közelmúltig mondák is őrizték ezt a hitet. Ezek a történetek a sziklaméhészetet többek között a honfoglalás korához vagy a törökkorhoz kötötték. A kaptárkő-kutatás alapját Bartalos Gyula teremtette meg a 19. század végén. Az ő elmélete szerint a kaptárkövek egykori pogány temetkezési helyek lehettek, ahova a hamvakat tartó urnákat tették. Ez az irányzat a kaptárkő-fülkék keletkezési korát a hun-magyar vagy a kelta korhoz, illetve a Szent István korabeli pogánylázadásokhoz köti.
A 19.sz-i Vasvári Pál féle Tiszaszabályzás volt az első lépés a nagykiterjedésü vizivilág és vele együtt a madarak élőhelyének nagymértékü csökkenéshez.
A megfogyott álománynak az utolsó és végzetes csapást a divat adta,bár a tollas diszítések ezt megelőzöen is voltak,a mértéktelen egész világra kiterjedő divat a férfiak és nők körében,jónéhány madárfat a teljes kipusztulásba sodorta.
Így járt a Daru és a kócsag is de a föld másik felén a paradicsommadár és a struccfélék jónéhány tagja is.
Az emberi butaságtól legfeljebb Bíró László tudta volna megmenteni őket ha a golyóstollat egy évszázaddal elöbb találja fel. Elképzelem amint a dámák keblük halmát golyóstollal takarják,a katonák sapkáját daru,kócsag vagy strucc toll helyett
Parker betétek diszítik.Eközben a darvak a tocsogós gázlók partján násztáncot járnak.
Meglátszik, hogy itt az ősz , a madárvonulásoknak is lassan vége, és amilyen sötét felhők gyülekeztek ma az égen, azt gondoltam talán hó is lesz belőle, pedig az még egyenlőre ne essen...mert nem szeretünk havat lapátolni. Elég nagy a kert, az utcán a járda, van hol lapátolni, meg a kocsifeljáró is.. nem várom a hóesést..
Daruvonulás a Hortobágyon A 20. század elejéig a daru a Kárpát-medencében fészkelő faj volt. Ma már csak a tavaszi és az őszi vonuláskor találkozhatunk velük. Viszont ez a két időszak csodálatos élményt nyújt azoknak, akik a kora reggeli vagy alkonyati órákban kimerészkednek a Hortobágyra.
Kiengedés előtt az állatokba egy apró chipet ültetnek, így a későbbiekben, ha elhullott példányt találnak vagy befognak egyet, azonosítható lesz, hogy a WWF telepítéséből származik-e, illetve pontosan hol és mikor engedték szabadon. A WWF Magyarország a visszatelepített hódok mozgását szakértők bevonásával folyamatosan nyomon követi és az összegyűjtött adatokat értékeli.
Hódokat költöztettek a Drávához A Dráva mentén engedett szabadon 24 eurázsiai hódot pénteken a Természetvédelmi Világalap (WWF) magyarországi szervezete. A Németországból érkezett hódcsaládokat hat helyszínen, a határfolyó magyar oldalán lévő mellékágaiban engedték el a Duna-Dráva Nemzeti Parkban.
Errefelé a lányok ,már tizéves korukban kilövik a margaretta szirmait.
Furdal a kiváncsiság,mit is jelenthet.
Ahol hallottam ott visszakérdezni nem tudok,mert egy amerikai hegyi kisvárosi történet,filmes változatában hangzott el.Kerestem az alkalmat és megnéztem az ismétlést is,de nem lettem okosabb.
Mivel nem én vagyok az Okos Kata,de mindent tudni akarok,segítsetek mit is jelenthet.