Tisztességes tápok kell csinálni. A telefontöltő tipusú adapterek felejtősek. H rám hallgatsz: analóg tápot használsz. Ipari körűlmények között jól működő kapcsolóüzemű táp készítése nem egyszerű feadat.
Egèsz este ment az ardu akkuról, kb 50 motorindítás, ès nem volt lefagyás, mèg a kijelző is mutat rendesen. A kijelző 2-3motorindítás után bőven hülyesèget írt hálózati tápról. Hogy lehet hálózati zavart szűrni a táp vonalon?
Abból,amit leírtál egyértelmű -szerintem!-,hogy a hálózati zavar bolondítja meg a rendszert. Tesztre elég lenne: az ardu-t akkuról táplálva kipróbálni a rendszert. Ha így OK,akkor egyértelmű a dolog. Ha nem szűnik meg a hiba,akkor a szoftvert kellene átnézni.
�a hőmérséklet (kelvinben ) ,�az ellenállás a�(ohmban),�,�, és�a Steinhart–Hart együtthatók , amelyek a termisztor típusától és modelljétől , valamint a kívánt hőmérséklet-tartománytól függően változnak.
Segítsèget szeretnèk kèrni. Arduinoval Uno klónal indítok 2 db 3 fázisú villanymotort (370W, 750W) arduino optocsatolóval leválasztott relay modult vezèrel ami kapcsol a motorokhoz tartozó 3 fázisú 230V tekercsű mágneskapcsolót. Az i2c illesztett LCD kijelző rendszeresen hülyesègeket ír motorindítás után. Nagyobb problèma, hogy szinèn motorindítás után nèha megfagy az egèsz arduino. Külön tápon van a relè modul. Gnd-re tettem a tápok - ágát. Watchdog ideiglenesen megoldás volt, de nèha mèg így is megfagy az arduino. Pwm kimenettel Fet-el hajtok egy 12vdc ventit, 3 db NTC hőmèrő, 1db pt100 lm358al jelerősítve van mèg rákötveaz arduinora. Ha a kèt motor motorvèdője le van kapcsolva akkor a mágneskapcsolók nem okoznak zavart, bár nem hosszú ideig teszteltem. Az egèsz rendszer megy 3 napig óránkènt 4-5motorindítás kb 6 másodpercig. Gondolom a motoroktól szed össze valami zavart, ha számít a 2 motor 2m-re vannak. Tápok motorvèdők főkapcsoló, kijelző, nyomógomb közös szekrènyben, kis lègrèssel elválasztva a kis èn magas feszültsèg. Mi lehet a megoldás
Szép jó estét szeretnék egy nagy segítséget kérni egy horgász etetőhajoba szeretnék egy Arduino GPS -t készíteni,de nem tudom hogy kezdjem el,gondoltam egy Arduino mega 2560pro rá,egy neo 6 GPS modulra és egy uno alaplapra,de mivel zöldfülü vagyok e témában így segitséget kérnék hogy ez így jó lessz e,és ha lehet egy összeszerelési rajz,és egy programozási segitség is elkelne.azt szeretném hogy egy flysky távon lássam hogy hányméterre van a hajó és GPS pontra tudjam irányittani ,megjegyeztetni vele az étkezési hejet. Elöre is köszönöm a segítséget.
Az NMEA 0183 v4.0 ZDA parancsa kezeli az idővel kapcsolatos beállításokat. Az nem 100%-ig világos, hogy ide-oda-e, mert ilyen mélységben nem ismerem, de elvileg alkalmas rá. Mondjuk ágyúval verébre. Azt, hogy az Arduino keretrendszerben ezt hogyan implementálták, nem tudom, GPS-szel másik fejlesztői környezetben dolgoztam, ott minden benne volt.
23 mA a csúcsfogyasztása, az AMS1117-3.3, ami a Nanón is van, 800 mA-ig állja a sarat, szóval ezzel menni fog.
van egy web alapú alkalmazás ami vezérel dolgokat. Kérdés az, hogy valami auth modul van-e amivel védeni tudom. Azaz felhasználónév és jelszó megadása kell a továbblépéshez.
Pontosan ugyanaz kell neki. A hiba felderítéséhez kellene egy szkóp, ellenőrizni, hogy egyébként a kimenő jelek jók-e. Valószínűleg nem lesznek nagyon rosszak, de elég szűk tartományban működik csak rendeltetésszerűen bármilyen hasonló szervó.
Én a leírtak alapján inkább arra tippelek, hogy a szervónak van valami fájása.
Srgítséget szeretnék kérni! Arduino mega 2560-nal vezérlek szervót. Az SG90 tökéletesen hozza a beállított szögelfordulásokat. Most megpróbáltam u.a. programoz MG90S szervóval és csak forog 360 fokot, majd visszafelé is jön 360-at és újrakezdi. MI LEHET A BAJ? Az MG90S-hez másik szervó könyvtár kell?