Gratulálok az értékes felvételekhez, és köszönöm hogy megosztottad a topik közönségével! (bár a fővonali képek nem egészen a sorba valók, azokat rossz szájízzel továbbpörgettem)
Én meg Veszprémvarsányban feladott cukorrépás kocsikat láttam Kisbéren (tavaly). De az nem jelenti azt, hogy a Veszprémvarsány-Kisbér vonalon közlekedett volna (sajnos!)
Én meg Veszprémvarsányban láttam nem rég a pft-s 'TVGh mit tudom én mi neve' kis sárga járművet, utána ugyan azt Pápán, ráadásul Honállomása Pápa, ha jól láttam. Kétlem, hogy Pápa-Győrszabadhegy-Veszprémvarsány úton került volna oda. Szóval ezek szerint a pálya járható, és közlekednek is rajta (néha).
Nem tudom, de nekem ez a Pápa-Vvarsány dolog bűzlik. Ugyanis nem tartom valószínűnek, hogy a helyi PFT engedni fogja személyszállító vonat közlekedését a Franciavágás-Vvarsány szakaszon. Miért is? - nem valószínű, hogy a 2,5 éve használaton kívüli szakaszon az évi két permetezővonaton kívül mérővonat is közlekedett - nem valószínű, hogy a bizonytalan jövőjű szakaszon a PFT karbantartási munkát végez - nem tudom, hogy az állomási és nyíltvonali fénysorompók üzembiztosak (vagy a minden átjáróban megáll és lefedez játék fog menni?) - "Hentes" honlapján kb egy éve olyan felvételeket láttam, hogy a vonalszakaszon fák dőltek a vágányra, és bokrok lógnak a közlekedési sávba.
Nem akarok vészmadárnak tűnni, csak elmondtam kételyeimet. Higgyétek el, én is azt szeretném ha személyvonat közlekedne arra.
Az idei évi vasúti évfordulok kapcsán limitált példányszámú emlékboritékok és emléklapok jelennek meg. Minden egyes kategória 20 db-os példányszámban jelent illetve jelenik meg sorszámozott példányban.
- 60 éves az UTASELLÁTÓ (emlékboriték 2 különféle változatban) már megjelent ára 300 Ft
- 100 éves a 324-es gőzmzodony (emlékboriték) hamarosan megjelenik ára 300 Ft
- 30 éves a Bz motorvonat (emlékboriték) hamarosan megjelenik ára 300 Ft
- 125 éves a Budapest Keleti pályaudvar (emléklap) hamarosan megjelenik ára 300 Ft
- 50 éves a BKV HÉV M III motorkocsi (emlékboriték) hamarosan megjelenik ára 300 Ft
A limitált példányszámú boritékokra és emléklapokra E-mailban lehet jelentkezni.
A tetteseket az általuk ellopott kábelnél fogva, lábuknál megkötözve fejjel lefelé lógatnám órákon át, majd megkérdezném őket, akarnak-e még kábelt lopni...
2009. június 1-jén ismeretlen tettesek a Pápa – Kisbér vasútvonal Franciavágás és Pápateszér közötti pályaszakaszán 800 méter hosszú vasúti légkábelt tulajdonítottak el 400.000.-forint összértékben. Június 4-én ugyanezen vonalszakaszon további 1.000 méter hosszan vágtak ki a kábelből, további 500.000.-forint kárt okozva.
Megvolt az esélye annak, hogy az elkövetők korábbi sikereiken felbuzdulva hamarosan újra próbálkozni fognak … A Magyar Államvasutak Zrt. veszprémvarsányi vasútállomásának forgalmi szolgálattevője június 5-én 23 óra 05 perckor értesítette a Pápai Rendőrkapitányság ügyeletét, hogy újabb légkábel-lopást jelez a riasztórendszer, melynek helyszíne a Pápa és Veszprémvarsány közötti pályaszakasz. … Két szolgálati gépkocsival összesen 3 fő járőr és 2 fő körzeti megbízott indult haladéktalanul a helyszínre Bakonyszentiván, illetőleg Pápateszér irányából, ahol 3 személyt értek tetten bűncselekmény elkövetésén.
www.orientpress.hu/portal.php?ReszletesHir=1&HirID=44300&ajanlo=RSS