Hát én csak combközépig merészkedtem be a tenderbe. Ahhoz ilyenkor nagyon hideg, hogy fürödjön benne valaki.
A tevefarmon kívül volt még egy-két csodás ötletünk. Rendezvényszervezőként dolgozom itthon, a hugom és az anyám vendéglátós, szerintem ott is tudnánk jópofa dolgokat létrehozni.
Tudom "üldözési mániám",de sorban jönnek a love storyk és hogy hogy nem,de mindegyik nick olyan friss,hogy meg se száradt rajta az enter.Még véletlenül sincs előéletük vagy más topicban való hozzászólás.Persze csak én gondolok rosszra,ja lépek mert szólított a nővérke,szálljak le az osztályos gépről.Következő vizitkor jövök.
Sejthetitek, hogy nem kértem az embereket, hogy távozzanak a képből, mert fotózni szertnék.
Ott ilyenkor nyugi van.
Nincssenek sokan a túristák, nincs forgalmuk, minimális munkájuk van, így mindenre ráérnek.
Alkudozni is sokkal jobban lehet.
A fixárasnak akár a feléért el lehet egy-egy jó darabot hozni, ha ügyes vagy, mert nincs senki és a kevesebb bevétel is több, mint a semmi.
A tengerpart, a szállodák, az üzletek olykor olykor üresek, no persze voltak napok, amikor a helyiekkel megteltek az utcák, de nagyon ritka volt.
Iagzság szerint nem is értem azokat, akik csupa rosszat írnak ezekről a helyekről, ert én semmi olyat nem tapasztaltam, amit ők.
Persze nem rajongtam azért, hogy a 90-es mellbőségemre minden utcasarkon rákérdeztek, hogy ugye szilikon, valamint, hogy már tevefarmot nyithattam volna az értem kínált tevékből, néha sok volt, de ha az ember ugyes és van humorérzéke ezekeit is jól kezeli.
Én kimondottan imádtam, hogy olyan kevesen voltunk a Hotelben, hogy szinte mindenkire jutott egy animátor :-)
Természetesen, ha kinőtt valaki gyerekkorból és pasi nélkül megy akkor bepróbálkoznak nála, de azt is lehet kezelni.
Ellenben roppant hasznos, ha akarnak tőled valmait... lásd az én esetemet.
Minden este az animátorok programja franciául zajlott mindaddig, amíg nem lett fontos az egyiküknek, hogy én is értsem, így angolul is kommentálták a dolgokat.
De mesélek még valamit. Már említettem, hogy a családom 2 éve már járt Djerbán, akkor bementek egy ékszerboltba, ahol a hugom addig csacsogott az eladóval (tulajjal), amíg ajándékba kapott néhány ékszert.
Nem akartam elhinni, hogy ilyen van.
Hát idén is bementek, mostmár velem és a srác megismerte a tesómat. Mielőtt még bármit vettünk volna, egy újabb gyűrűt ajándékozott neki, nekem, pedig egy arany fatima kezet. Vásároltunk is persze, de a srác közölte, hogy bolondok vagyunk, hogy nem akarjuk elfogadni.
És nem kellett semmit tennem érte.
Csupa-csupa pozitív dolgot tudok mesélni. És aligha hinném, hogy ez mind csak a véletlen műve lenne.
Te kis virág! Ennyire primitív, rasszistabunkó nem lehetsz, hogy ebből a hírbőr arra következtess, hogy ilyenek az arab férfiak! Ezek szerint te meg olyan vagy mint az a MAGYAR nő, aki a közelmúltban megölte annyát, gyerekét egy luxusházban anyagi okokra hivatkozva? Ne járasd már le ezt a topikot a jelenléteddel basszus!:(((
Szuper! :-) Örülök, hogy minden jól alakult! Legalább van pozitív példa, és láthatják az ittlátogatók, hogy nemcsak kihasználásról van szó, létezik igazi szerelem európai és arab között!
A szervkereskedelem az egész világot érintő probléma, nem vezethető le csak arab országokra/férfiakra. Pl. albán gyerekek veséit Görögországban adják el, 2000-ben az eBay-en 100.000 dollárért majdnem elárvereztek egy emberi vesét, az illegális bevándorlók egy része is a műtőasztalon végzi Európában stb.stb.
Amina, olvastam a történeted, nagyon örülök, hogy végre pozitív visszajelzést is bevállal valaki! Milyen kint?? Honnan netezel??? Arab szavak terén tudnál nekem segíteni??
Én egy új jövevény vagyok ezen a fórumon. Nem szoktam ilyet csinálni, de mióta hazajöttem Djerba szigetéről (kb. 24 órája) egyfolytában azokat a fotókat bámulom, amiket ott készítettem. Egyik weblapról a másikra kattingatok, hogy még többinformációt gyűjtsek Tunéziáról.
Anyukámék 2 évvel ezelőtt voltak először Djerbán és amikor hazajöttek nehezen tudtam elhinni, hogy mi az ami miatt szerelmesek lettek abba az országba, légkörbe, stb.
Aztán pár hete vegyes érzelmekkel belementem, hogy menjünk el oda, ha már 2 év után szabadságra tudok menni.
Mit mondjak, hogy amikor kb. 00.15-kor a Djerba Paladien (Palace) Hotel előtt megállt a busz és mi bementünk én oda, meg vissza voltam a gyönyörtől.
Nem részletezem, hogy a kaja isteni volt, az animátorok imádnivalóak, a programok jók, a hőmérséklet állítólag 17 fok volt, de én elég jól lebarnultam, amíg a helyiek, sálban, sapkában, kabátban érdeklődtek, hogy esetleg bolond vagyok-e?!
A szállodában összesen voltunk vagy 25-en így a konyháját bezárták és 150 m-re lévő 5*-os Cesare Palace-ba jártunk át enni.
A bazárba már név szerint ismertek minket, mert szerintem az egész szigeten összesen nem volt 500 túrista.
Hihetelen élmény, amikor olyan helyre mész pihenni, ahol nem taposnak a lábadra, nincsen 120 fok árnyékban, folytona kegyeidet keresik és sorolhatnám.
Talán nem csoda, hogy az utolsó este, amikor visszamentünk a bárból a szállodába és elköszöntünk az animátoroktól, akkor zokogörcs tört rám, de másnap, amikor a repülőtéren fel kellett szállni a gépre akkor is sírtam.
Mit mondhatnék még? Olyan élményekkel gazdagodtam, amit sosem felejtek és remélem még visszajutok! (ja már nézem az utakat és lehetőségeket)
Láttam, hogy más is így van ezekkel a dolgokkal!
Azoknak, akik imádják a helyet felteszek majd néhány friss januári képet!