Keresés

Részletes keresés

vizihulla Creative Commons License 2007.06.04 0 0 1
A Notturno a legjobb.
Előzmény: No!Kia? (-)
horst_fuchs Creative Commons License 2007.06.04 0 0 0
0
Előzmény: No!Kia? (-)
No!Kia? Creative Commons License 2007.06.04 0 0 topiknyitó

Május 7-től fiatalosabb, személyes hangvétellel, a mai életvitelhez jobban igazodó műsorválasztással szólítja meg hallgatóit a Magyar Rádió 3. csatornája, a Bartók Rádió.

 

A Bartók felvállalja és küldetésének tartja a klasszikus zene népszerűsítését mind szélesebb körben, így azokat is meg kívánja szólítani, akik eddig csak elvétve vagy egyáltalán nem kapcsoltak hullámhosszukra.

„A klasszikus zene és a kultúra nem múzeumi tárgy, hanem élő valóság”- mondta Farkas Zoltán, a Bartók Rádió főszerkesztője, aki szeretné megduplázni az adó hallgatottságát.

Az új Bartók Rádió reggeltől délig és délután élő magazinműsorokkal jelentkezik. A Muzsikáló reggel és a Muzsikáló délután adásideje egy-egy órával megnőtt. A műsort a népszerű klasszikus zene és a kulturális élet hírei mellett időjárás, közlekedési információk, kulturális témájú riportok és rejtvények alkotják. Hétfőtől péntekig 10 órakor a Társalgó jelentkezik.
A déli, délutáni és az esti hangversenysáv továbbra is széles kínálatát nyújtja a magyarországi és külföldi koncerteknek. Délutánonként jelentkezik produkcióival a Rádiószínház.

A jazz-kedvelők minden éjjel állandó helyen találják meg a nekik szóló műsorokat. Ezen kívül hétfőn esténként Stílusparádé címmel 23 részben tekintjük át a jazztörténet egyes stílusait a ragtime-tól a modern mainstream-ig. Szerdánként világsztárok exkluzív magyarországi koncertfelvételeit ismerhetik meg, vasárnap kora esténként pedig az összes 1961 és 1970 között született Beatles kompozíciót vonultatjuk fel eredetiben, majd jazz-feldolgozásokban is.
Jól ismert műsoraink új köntösben és új időpontokban jelentkeznek. Az Új Zenei Újság a Kossuth Rádió műsorából a Bartók Rádió vasárnap délelőtti adásába költözik. Ezt a műsorunkat kedden kora este ismételjük meg. A hét zeneművét bemutató zenetudományi előadás és a hét muzsikusáról szóló portréműsor hétfőről hétvégére kerül. Szombat délelőtt szól a Hangfelvételek felsőfokon című műsor, melyben változatlanul igazi zenei ínyencségeket mutatunk be hallgatóinknak. Este zenetudományi előadásokat sugárzunk az operaközvetítés előtt. Megtalálják hétvégén egyházzenei magazinunkat és a legújabb stúdiófelvételeket bemutató sorozatunkat is. Szombat délután és vasárnap délelőtt a Gyermekkuckó műsora várja a legkisebbeket mesejátékokkal, vidám zenékkel, matinéval.

Újdonságaink közé tartozik a Hallgassuk együtt a szerzővel című műsor, a különböző zenei interpretációkat összehasonlító Egy mű, több előadás, valamint az Ars Nova, a szombat éjszakai kortárs zenei körkép. Megújult és gyakrabban jelentkezik kívánságműsorunk, melyet maguk a hallgatók szerkeszthetnek szavazataikkal az aktuális héten elhangzott zenékből és egy megadott listából. Ajánlatunkat az RTV részletes műsorújságban és az interneten olvashatják. Új műsor az Esti kérdés, mely keddtől szombatig várja a hallgatókat egy-egy aktuális témáról folytatott entellektüel csevegéssel.

Éjjel a BBC szerkesztésében továbbra is a Notturno műsorfolyama szól, 11 különböző európai ország adásával összekapcsoldva.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!