Pannónia, a "magyar legenda". Ez a topik kapcsolódik a Pannónia motorkerékpárok topikhoz (http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9049017) Itt főleg olyan információk, hozzászólások találhatók meg, amelyek Pannónia tuningolással, versenyzéssel kapcsolatosak. Magas szintű szakmai ismeretek, trükkök, tippek. Csak haladóknak :-) !
Ez a stftre figyelés megfogott, nem nagyon gondoltam rá. az az igazság hogy az enyémet még csak összeraktam. Nem volt szükség a szétszerelésre. Magától meg nem egy széthullós fajta.
Egy ismerősnek raknék össze egy blokkot de nagyon lepusztultak a főtengelyek. Valaki megtákolta a hajtókarokat, de az összefogó csavarral valami bibi van, szal szétszedem.
Szia Gyuri ! Lazitsd meg az összehúzó csavart de csak pár menetre és a csavarral koccintsd vissza a jobbos tengely kúpját.Azért nem szabad nagyon kihajtani mert a visszaütéskor elnyirná a kúp biztosító stftjét.Ezután ahogy húzod kifelé a jobbos tengelyt közben csavard kifelé a csavart mig szét nem jön teljesen.Elméletileg könnyen ki kell jönni a tengelynek de csavarhúzoval segítheted.Ha kint a jobbos akkor a balos kúpját kell visszaütni és akkor az is könnyedén kijön.Az összeszerelésnél még arra kell ügyelni,hogy az éket nehogy abba a vágatba tegyed amelyiknél a kúp stiftje van és ugyanugy hajtani kell a csavart ahogy tolod befelé a jobbos tengelyt. Nyugodtan kérdezz mert szívesen elmondom amit tudok.Üdv.Lacibá
Szerintem a probléma hajtaná, ami ezek szerint Nincs. Minden nagyon szép és jó, senkinek semmi problémája.
Valszeg ezért tecchalott a fórum. De az is lehet hogy egykét bugyutának tünő, vagy az is, kérdés miatt blokkol le a topic. Lehet hogy túlérzékenyek vagyunk , igy az év vége felé. Az oroszlány nem fogdos legyeket.
Appppropopó, a huszas főtengelyeket hogy illik fájdalommentesen kihúzni a blokkból?
Én a reiszgizire, akarom mondani a húzókalapácsra gondoltam, vagy elég felülről kicsit megnoszogatni egy csavarhúzóval?
Egy közeli fotó 2013novemberében nem kivitelezhetetlen. Az talán segitene a beépithetőség elbirálásában. Én még nem találkoztam emmiatt kidobni való kosárral, lehet szerencsém volt.
Ha a kuplungkosár belül a lamellák körmeinek helyein mindenhol ki van verődve egészen hullámosra, azzal lehet kezdeni valamit? Persze azon kívül, hogy kidobom...
Szia Jani! Én is videóról láttam.A Felvétel szemből készült és onnan úgy látszott. Az előzéssel kapcsolatos célzásom meg nem Pannóniásról szólt.Lehet,hogy pont az veri a nyálát az RD fórumon.Nem rajta múlott,hogy nem pereceltem egy nagyot.Az Évike már nem úszta meg olyan szerencsésen.Üdv.Lacibá
Szia Szilveszter! Kecskeméten volt és a Józsi barátomat előzte volna a Jani.A Dani elózte jobbról,ahol még a Jani is elfért volna,de hirtelen aztán balról akarta,de nagy volt a tempó és már a manőver nem sikerült.Ilyen bárkivel előfordulhat.Hely volt bőven,tehár az előzendőnek semmi dolga nem volt. Ez a Jani részéről egy későnhozott rossz döntés volt. Üdv.Lacibá