Én is azért vettem fel a csajszit a kontaktjaim közé, mert olyan meglepő, váratlan és kreatív dolgokat csinál, ráadásul nagyon szépen fotózza..
Nekem si az jutott eszembe, hogy a csipkét ilyen formában külön is fel lehet használni, de a dobozra ugyanez érvényes.. van is egy régi fadobozom így szétszedve.. :)
Danna játszóházában volt egyszer egy jó ötlet flakonokkal. Kicsi gyereknek való játék a fürdőkádban amíg még kis víz kell neki. Különféle méretű és formájú flakonokat levágni úgy általában félbe, hogy legyen egy kis csőre. Tapadókorongot az egyik oldalára és az a játék, hogy úgy beállítani őket, hogy ha a legfelsőbe öntesz vizet akkor az a többin keresztül lefolyik a kád aljáig. Jópofa volt.
Nem tudja valaki fent vannak-e a neten ezek a Dannás, dolgok? A Spektrumon ment egy időben. Voltak nagyon jó ötletei.
Köszönöm a tapasztalatokat. Ettől függetlenül most úgy fel vagyok dobva. Épp festjük a leendő varrós kuckómat, ahová felköltözök az összes kütyümmel. És oda új bútor nem jön! :-) Csak befogadott, meglévő, átfestésre szoruló.
Ha jól értem: babra munka, emberek 99% szerint hülyeség molyolni vele. Na, ez pont olyan ami engem általában lázba hoz! Hogyért van a fej? Ha elkopott.
UI. Szeretek kézzel varrni, apró öltéssel. Assenormális. :-)
Nincs ezen semmi meglepő:) Nekünk már külön fúróink vannak és ha barkácsáruházban járunk én veszek szerszámot. Dekopír fűrész, csiszológép, fúró stb.Egyedül a nagy körfűrész és a legnagyobb fúró az uramé:)) Pedig régen ez fordítva volt nálunk is.
Félig off. Barátnőmmel esett meg. Erős kreatív hajlamokkal megáldott asszonyság. Amikor a harmadik gyerekét várta, apósa megkérdezte mit szeretne igaziból szülinapjára. Kapásból rávágta. Körfűrészt. :-) Após meg törte a fejét rendesen. Ilyen súlyos a helyzet és forduljanak védőnőhöz? Jobb csírájában elfojtani a nőknél a barkácshajlamot? Vagy tényleg egyedül a körfűrész hiányzik a boldogságához?
Oldalfalon van végigfolyva. Sok. A fúró sokkal nehezebb, mint egy gravírozó, azt nem tudnám hosszan tartani. Persze ha tojásfúrásra is használjátok akkor gondolom könnyen galyravágnám.
Szpidi javaslata jó, kúpos kő fúróba, ha máshoz úgysem használnád, azért kár gépet venni! De a nagy fúróval nehezebb dolgozni, mint ezzel a kis aranyossal... és még lehet kedvet kapsz gravírozni is! Viszont a vakolat felszedésnél nagyon óvatosnak kell lenned, akármelyik géppel próbálod... A forgó fej hamar "elszalad" a kiálló vakolatdarabokon, és megsértheti a csempét-járólapot is! De ebben meg Cicó tudna segíteni, ő a csempeszaki!! :-)
Bocs, akkor félreértettelek... Azt írtad, akkus, ezért nem kell hozzá flexi... Viszont ahogy én félreértettem, más is félreérthette, pláne, ha még nem dolgozott ilyennel, ezért azt hiszem nem baj, hogy le lett írva a lényege:-) Úgy is sokan kérdezik ezt, így meg lettek előzve a kérdések :-)) Tojást én olyannyira ezzel lyukasztom, hogy már kifújáshoz is ezzel csinálom a lyukat, így az is szép formájú, és nem repedezett... .-))
Vannak olyan csiszoló fejek pl a zöld, szürke amiből a nagy fúróban való is van. Sokszor akciós 250 ft-osban is van. Úgyhogy azzal is megpróbálhatod. Érdemes a kúpos formájút megvenni azzal jobban hozzáférsz. Azért nem akarlak a gravírozóról lebeszélni:)
Jaj, rögtön megkívántam én is egy gravírozót. Jó az mondjuk olyanra is hogy a lábazati kőre trehány módon felvitt, majd rákövesedett vakolat-beton fröccsköléseket lebányásszam vele? Kb. 20 éve marha rondán csinálták, nem törölték le frissiben. Jól odakötött. Mindenki szerint leszedhetetlen. Szerintetek is? Alapból nem ilyesmire való egy gravírozó, azt tudom.
Mivel a lidlesen látszott hogy kicsi, kézbefekvő nincs rá szükség. Ezért írtam.
Én is azért vettem kicsi akkusat hogy könnyen dolgozzak vele. És nem csak gravírhoz használom. Még a tojást is azzal fúrom:) Polírozok, csiszolok vele és a gyémántvágó fejjel nagyon szépen lehet vágni a forrasztáshoz is az anyagot.
Szóval nem mondtunk mást. Te a nagyobb gépekre gondoltál.
A flexi szár a nagyobb gépekhez kell! Azokhoz, ahol magát a gépet nem tudod kézben tartani, mert nagy. A flexi szár tulajdonképpen egy meghosszabbítása a forgó fejnek. A szár egyik felét a gép végébe kell rögzíteni, oda, ahová a fej való, és a másik végébe kerül a fej. Így van egy hajlékony, kicsi, könnyen megfogható valamid, amivel már könnyen tudsz dolgozni. Ez nem nagyobb, mint egy méretesebb golyóstoll. Egyszer régen találtam egy jól összeszedett leírást arról a gépről, amit én használok: http://images.google.hu/imgres?imgurl=http://www.radikalmod.hu/upload/articles/134_frontpic-ferm.jpg&imgrefurl=http://www.radikalmod.hu/index.php%3Fp%3D6%26y%3D134&usg=__qM9O-Qm3v9fQNdmUGHqDpXHL1ZM=&h=100&w=133&sz=6&hl=hu&start=10&itbs=1&tbnid=D89TBw1vuxTrsM:&tbnh=69&tbnw=92&prev=/images%3Fq%3Dferm%2Bmulti%26hl%3Dhu%26sa%3DG%26gbv%3D2%26tbs%3Disch:1 (Több oldalas, lapozzatok!) Rögtön az első képen a koffer tetejében van összetekerve a flexi szár. Alatta a rajzon pedig jól látszik, hogyan is csatlakozik a géphez. Hamár a kreatív újrahasznosítós topicban beszélünk erről, sokminden másra is jó ez a cucc, nem csak gravírozáshoz!!!!! Ajánlom a felújítóknak, barkácsolóknak is! Icipici lyukak fúrásától, a fém vágásáig a fa marásáig minden elvégezhető vele. És épp a flexi szár az, ami lehetővé teszi a nehezen elérhető helyeken való munkát is!!! (No azt hiszem elég kielégítő választ sikerült idekerekítenem!! :-))) Szép alkotásokat mindenkinek!!! (Szoktam ám itt is leskelődni!)
A mostani lidles akkus olyan kicsi és könnyen kezelhető mint a pici akkus Dremelem. Márpedig azzal úgy tudok bánni mint egy ceruzával és mindenhová odafér. Aki ismerős ékszerész flexibilissel dologozik azért teszi mert az ő készüléke nagyobb és hálózati.