Keresés

Részletes keresés

mpd Creative Commons License 2006.10.25 0 0 789

Az a vicces, hogy az állami lobogók közt is ott van az árpádcávos. Fletó előtt is elmasíroztak vele az ünnepség alatt többször is.

Azaz: államnyilasizmus van.

Előzmény: Törölt nick (785)
spooler Creative Commons License 2006.10.25 0 0 788
Esetleg pont erre az eloszlásra apelláltak, és pont ezért zajlott úgy a 23.-i Fidesz megemlékezés, ahogy.

Ha feltételezzük, hogy a szabadcsapatokat IS a Fidesz mozgatta, akkor összeáll egyfajta kép.

- Gyűlés az Astoriához. Elléggé szar hely gyűléshez, de utcai harcokhoz kiváló, nagy széles utak, amiknek a lezárásához sok rendőr kell, és ha le is tudják zárni, akkor is együtt marad a tömeg, ami erősíti őket. A környéken elég sok kis mellékutca, ahova el lehet bújni, és utána hátba támadni. Körbejárható háztömbök, szétszóródáshoz és újraegyesüléshez kiváló.

- T34 rally. A hadimúzeumban nyilván van olyan fideszes, aki időben elmesélte - akár hátsó szándék nélkül- hogy egy T34 lesz kitéve az ünnepen, tehát volt idő keresni olyan embert, aki tud ilyet vezetni, és felkészülni egy ilyen cucc beindítására, a múzeum által eltávolított dolgok pótlására.

- Rendbontók. Az alkotás utcánál borogatják a kordonokat, majd megtámadják a rendőröket. Utána menekülőre veszik, de az Astoria felé. (Valószínűleg ki volt mérve, hogy milyen körön belül kell belekötni a rendőrökbe, hogy ne lehessen őket elválasztani a gyűléstől.) A rendőrök követik őket, de megállnak a Deák érnél. A Fideszes szervezőket értesítik, de azok nem küldik haza a gyűlés résztvevőit, akik ott lézengenek az Astoria környékén, miközben a szabadcsapatok "tankolnak", és a rendőrök könnygázt lőnek. Mikor a fidesz rendezvénynek rég vége, a lovasroham elrendezi a helyzetet, de a BALHÉZÓK és a FIDESZ TÖMEGE EGYESÜLnek.

A rendőrök ilyetén mindenkit elpáholnak, aki ott van, a rendőrök megbírkóznak a feladatal - ami miatt 12 órával később már mindenki panaszkodik, .

Ezután az balhézók elszigetelődnek, barrikádikkal bezárják magukat az Erzsébet híd elé és a hídra, és úgy járnak, ahogy.

A képbe tartozik még, hogy:

A Tv ostrom ugyan "sikeres" volt, de eredménytelen. Az azt követő randalírozás során szintén nem értek el eredményt, de a kemény mag megfogyott, (őrizet, előzetes) és kiderült, hogy a lakosság nem áll csak úgy simán a balhézók oldalára.
A balhézók pedig kevesen vannak, nagyobb tömeget kell az utcai harcokban a rendőrök - és így áttételesen a kormány ellen bevetni, de ehhez valamivel föl kell őket tüzelni, és irányt adni nekik.

Az irány már adta magát, a KOSSUTH TÉR-ről a ToiToi-forradalmárokat a szent tehénnel aznap hajnalban tették ki, vissza kell foglalni a teret. És ha már ott a parlament, esetleg azt is.

Új próbálkozásként 23.-án összehívtak sok fidesz szimpatizánst az Astoriához, amit mint helyszínt, már korábban leírtam. Ezeknek Orbán fejhangon rikítozva majdhogynem kiadta a "fel! budára!" jelszót*.
Ettől még nem vadult meg "spontán" a tömeg, bár egy-két "animátor" lehetett közöttük.

A már kritikus méretű tömeg aktivizálásához az alkotmány utcai szabadcsapatok az összetűzések kirobbantása után igyekeznek az Astoria felé menni, és magukkal húzni a rendőröket, arra számítva, hogy a hatalmas tömeggel összevegyülve, a rendőrök fellépésén felháborodó, az uszító beszéd hatása alatt álló, a rendőrökre támadó T34es harckocsit vélhetően követő tízezres tömeg megindul a szónok által kívánt irányba, a szónok által kívánt céllal.
Ezért a szervezők nem is értesítették a tömeget a hangosító rendszeren át, hogy menjenek haza, mert egy csoport rendbontó tart feléjük, hiszen éppen őket várták, hogy ők legyenek a szikra a feltüzelt tömegben.

Szerintem ez lett volna a délután fő motívuma, erre ment ki az egész sz@rkeverés.

Azonban:
- A rendőrök sokáig álltak a Deák térnél, várva a Fidesz gyűlés végét.
- A fidesz gyűlés tömege passzívabb volt a vártnál
- sokan elmentek a könnygázgránátok hangja hallatára
- a későbbi rendőri fellépés pedig elég elrettentő volt ahhoz, hogy ne az ellenállást válasszák.

Ezért a szabadcsapat ismét magára maradt, és jelentősebb károkozáson kívül semmilyen politikai célt nem sikerült elérniük - bármennyire is azt állítják a jobboldali parlament pártok.

Kíváncsi lennék, ilyen irányban nyomoznak-e a hatóságok, illetve a titkosszolgálatok, vagy volt-e bármilyen előzetes információ egy ilyen forgatókönyvről.

És vajon egy ilyen terv napvilágra-kerülésébe belebukna-e valaki a jobboldalon.


*persze azért ezt éppen nem, mert ő is a budai hegyekben lakik
Előzmény: Seki Waker (770)
cren Creative Commons License 2006.10.25 0 0 787
Én még nem hallottam erről semmilyen indoklást. Gergényit már kérdezted?
Előzmény: Molaf (784)
mpd Creative Commons License 2006.10.25 0 0 786
A tűzszerészeknek naponta át kell nézniük a teret, ez feltétlenül fontos.
Előzmény: Molaf (784)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.25 0 0 785

Kedves Seki!

Ugyan tedd meg nekem azt a szívességet, hogy az ÁRPÁDSÁVOS zászló, és a NYILASKERESZTET tartalmazó Árpádsávos zászló közti különbséget elmagyarázod. Annak analógiájára, hogy 56-ben (édesapád is talán) a PIROSFEHÉRZÖLD trikolor közepéből kivágta a kommunista címert, amivel jelezte, hogy a nemzetiszínű zászlót is meggyalázta egy uralkodó és diktatórikus eszmeáramlat!sic) jelképe.

 

Szóval, ha nem tettük a kommunista rezsim jelképévé a nemzetiszínű zászlót, akkor miért tesszük a a magyar hungarista (nemzeti szocialista) rezsim jelképévé, önmagában az Árpádsávos lobogót, aminek fő jelentése szerintem, az ezer éves magyar államiság jelképe.

 

Előzmény: Seki Waker (783)
Molaf Creative Commons License 2006.10.25 0 0 784
És most a rendőrség a Kossuth téren
- önveszélyes állapot megszüntetése érdekében,
- személyeket közvetlenül fenyegető veszélyhelyzet megszüntetése érdekében
vagy
- anyagi javakat közvetlenül fenyegető veszélyhelyzet megszüntetése érdekében
nem enged demonstrálni?
Előzmény: cren (764)
Seki Waker Creative Commons License 2006.10.25 0 0 783
A nyilas eszmeiség XX. századi találmány. A nemzeti szocializmus magyar változatáról van szó. Mint minden tömeg-eszmének ennek is vannak gyökeri a múltban és vadhajtásai a jelenben. Ilyen múltbéli gyökér eredménye volt pl. a tiszaeszlári vérvádper, és ennek idejében én Eötvös Károly oldalán álltam volna. Jelenbe nyúló vadhajtásnak pedig az a kopasz gyerek tekinthető, aki  Árpádsávos zászlót lengetett melleted a Deák téren. Aprópó Te mit kerestél ott? Miért nem hallgattál saját pártod rendezvényszervezőire?
Előzmény: Turulmadár (774)
cren Creative Commons License 2006.10.25 0 0 782
A nyilas mozgalom előfutárai közé tartozott a 19. századi politikai antiszemitizmus, Istóczy és társai. A 20. században meg az olyan szervezetek, mint a Turul Szövetség, vagy az Ébredő Magyarok.
Előzmény: mpd (780)
cren Creative Commons License 2006.10.25 0 0 781
Semmi keresnivalód sem volt akkor és ott.

(Hacsak nem vagy harckocsivillanyszerelő...:-)
Előzmény: Turulmadár (775)
mpd Creative Commons License 2006.10.25 0 0 780

Kíváncsi vagyok az elemzésedre, hogy a Szálasi előtti évszázadokban kik táplálták a nyilas eszmét. :]

 

Kik, kik, hát a Zorbán felmenői.

Előzmény: Turulmadár (774)
mpd Creative Commons License 2006.10.25 0 0 779

Azt mondta, kerüljék az erőszakot.

A tűzszerészek csak erőszak árán vizsgálhatták volna át a teret? Nofene.

Előzmény: Törölt nick (776)
mpd Creative Commons License 2006.10.25 0 0 778

Nyicsevó. Ahol fát vágnak, ott hullik a favágó.

Remélem, a túzszerészek azért nem a gyakorlatban tanulják meg a bombák hatástalanítását.

 

De milyen szép is lenne, ha a tüntetőktől is elfogadnák az ilyen védekezést: Istenem, először csináljuk, hát persze, hogy nem megy simán minden, de majd a gyakorlat teszi a mestert.

 

Nagyon tetszik, amint Seki mint valami istenség, fölülről osztja az igazságot.

Előzmény: Turulmadár (775)
Turulmadár Creative Commons License 2006.10.25 0 0 775
Jah, a szívsebészetet is csak a gyakorlatban lehet elsajátítani. Ha közben meghal néhány páciens, az a tanulópénz - belefér.
Engem majdnem fejbelőttek tegnap gázgránáttal a Deák téren. A közelben álló néni nem volt olyan szerencsés, őtt találták el. Nem volt semmiféle felszólítás - a rendőrök előbb kövekkel dobálóztak, aztán elkezdtek fejmagasságban lövöldözni a tömegre.
Előzmény: Seki Waker (773)
Turulmadár Creative Commons License 2006.10.25 0 0 774
1. nyilaszászló= ősi magyar jelkép

Te fixálva vagy a nyilasokra. Kíváncsi vagyok az elemzésedre, hogy a Szálasi előtti évszázadokban kik táplálták a nyilas eszmét. :]
Előzmény: Seki Waker (770)
Seki Waker Creative Commons License 2006.10.25 0 0 773

mindannyíunk érdeke, hogy a rendőreink mielőbb meg is tanulják.

 

Sajnos ez egy olyan tudomány, amit igazán csak a gyakorlatban lehet elsajátítani, és én azt remélem: a magyar rendőrségnek nem lesz több leckéje mostanában. Amúgy meg persze, én sem kívánom védeni a valódi túlkapásokat, és tuti hogy voltak ilyenek is. Ha valkainek már a fülén folyik ki az adrenalin, akkor az illetrő nagy valószínűséggel elveszíti a politikai józanságát, és ez nem csak a randalirozókra, hanem a rendőrökre is igaz. Az eset rendőri értékelése során nyílván ezt is elemezni kell, és a jövőben csak azokat szabad a frontvonalba küldeni, akik kiállták a próbát.

Előzmény: Kettes számú törzsvendég (771)
mpd Creative Commons License 2006.10.25 0 0 772

""szélsőséges barmok felé tisztességes politikai erő nem tehet semmilyen gesztust sem, és pláne nem lehet büntetlenül folyamatosan összekacsintgatni velük.""

 

Na én is ezt mondom. Kár volt annyiszor együttszavazni a kormánnyal még Megyó idejében.

Előzmény: Seki Waker (770)
Kettes számú törzsvendég Creative Commons License 2006.10.25 0 0 771
A megjegyzésem elsősorban az uralkodó retorikára vonatkozott és nem az államvédelem ideológai megalapozására. :-))

Ha Boross vagy Mikola beszélt volna úgy, ahogy Kuncze az elmúlt két napban, azon nem csodálkoztam volna.

Meg egy kicsit azt is gondolom, hogy egy demokrata, amellett, hogy helyesli a törvényes rend helyreállítását, nem hagyhatja szó nélkül, hogy a rendőreink helyenként indokolatlanul brutálisan jártak el. Olyan fokú, khm, erőt mutattak fel néha hülye katasztrófaturistákkal szemben is, ami még egy veszélyes, fegyveres bűnöző lefogásához is sok lenne. Hülye katasztrófaturistának lenni azért nem ennyire társadalomra veszélyes cselekedet.

Nem akarom én itt játszani a széplelket, jól sem áll, meg nem is én lennék ;-), csak szerintem a szakszerű tömegoszlatás egy megtanulható szakma, és mindannyíunk érdeke, hogy a rendőreink mielőbb meg is tanulják.
Előzmény: Seki Waker (768)
Seki Waker Creative Commons License 2006.10.25 0 0 770

Az egész történet legfontosabb tanulsága meg az, hogy most gyakorlati következményeiben is megmutatkozott annak az alapelvnek az igazsága, hogy a szélsőséges barmok felé tisztességes politikai erő nem tehet semmilyen gesztust sem, és pláne nem lehet büntetlenül folyamatosan összekacsintgatni velük. Társadalomtudományi megközelítéssel így írható le a dolog:

 

Minden embernek van egy politikai józanság paramétere. Ez egy vektor jellegű változó amely az IQ-hoz hasonlóan normáleloszlású (és persze nagyon szoros a korrelció az IQ és a politikai józanság között). A paraméter egyik végpontjához nagyon közel van Satu mester, a másik végpontot pedig Bibó istván jelölheti ki számunkra, így az 50. évfordulón. A Fidesz politikai felőlősége meg abban áll, hogy logisztika fedezéket + politikai és tömegtámogatást adott a teljesen eszelősöknek. A valóban "békés" tüntetők és a teljesen agyamentek között ugyanis nincs éles határvolal, az átmenet folytonos. És ha egy kontrolálattlanná vált tömegrendezvényen nő a feszültség, akkor azokbókl is elő bír bújni a köbaltás ember, akik amúgy kiélnék a politikai frusztrációikat békés anyázással is.

 

A legotvarosabb Fidesz hazugságok az ügy kapcsán meg a követlkezők:

1. nyilaszászló= ősi magyar jelkép, 

2. ködobáló baromarc két ködobálás között= békés tüntető,

3. sérült suhanc= ártatlan áldozat.

Előzmény: Seki Waker (768)
mpd Creative Commons License 2006.10.25 0 0 769

Jaja. Érthető. A tűzszerészeknek pontban éjfélkor volt indokolt átvizsgálni a területet. Amikor már minden külföldi vendég részt vett a vasárnap esti ünnepségen.

nem ám azelőtt, amikor még meg se érkeztek.

 

Előzmény: cren (767)
Seki Waker Creative Commons License 2006.10.25 0 0 768

Vicces helyzet, hogy a rendpártiak hőzöngenek a rendőrökre, a liberálisok meg 12 db/perc szósűrűséággel beszélnek törvényről és rendről.

 

Szerintem meg nincs ebben semmi vicces. Törvényes rend nélkül nincs szabadság és demokrácia. A Fidesz által is tüzelt csőcselek pedig egyfolytában a tövények és a demokrácia ellen támad. A demokráciának viszont elég erősnek kell lennie ahhoz, hogy megvédje magát a csürhétől. A TV székház előtt pár óráig nem bizonyult elég erősnek, most viszont elég erősek voltak az őrizők. Bár pindiy kartács bizonyára még Gergényi úrnál is szakszerűbben irányította volna a rendelkezésére álló erőket és eszközöket.

Előzmény: Kettes számú törzsvendég (719)
cren Creative Commons License 2006.10.25 0 0 767
Az, hogy a tűzszerészek nem tudják időben - vagy egyáltalán - átvizsgálni a területet. Az elmehunytak egy része nem volt hajlandó elhagyni a területet, holott így szólt a megállapodás.
Előzmény: mpd (765)
faragatlan Creative Commons License 2006.10.25 0 0 766

Lehet, hogy nem volt szándékos, de az biztos, hogy a korábbi és a mostani "tömegbalhé" is a kormányoldalnak kedvezett.

 

Akár a népszerüségi, pontokat nézem, akár az egyéb megítélési mutatókat. Az ellenzék mindkettőn veszített.

Vagy rosszul teszi amit tesz és nem lát reálisan (én ezt feltételezem) vagy a kormányerők a titkos szolgálatokkal együttműködve nagyon is tudják mit akarnak.

 

Ezen a forradalmi ünnepi "forradalmon" azok veszítettek a legtöbbet akiket jól elvertek, kiverték a szemüket, sittre vágnak, stb.

Pontosan megmondani sem lehet, hogy a népi rigmusok üvöltésén, Gyurcsók Fletó elküldésén kívül milyen céllal történt mindez.

 

Egy biztos, hogy az ellenzék ünneplését össze lehetett mosni a hőzöngők szétvert tömegével.

 

Az is biztos, hogy Ferencünk ettől nem fog lemondani, az is biztos, hogy a "népszerűsége" nőtt.

Előzmény: Törölt nick (753)
mpd Creative Commons License 2006.10.25 0 0 765

Ach.

És miféle közvetlen veszélyhelyzet állott fenn hétfő hajnalban?

Mert azért, legalább a látszat kedvéért, illik valami kis indokocskát is feltüntetni....

Előzmény: cren (764)
cren Creative Commons License 2006.10.25 0 0 764
Hívd, ahogy akarod, ők így hívják.


37. § A rendőr az önveszélyes állapot vagy a személyeket, illetőleg az anyagi javakat közvetlenül fenyegető veszélyhelyzet megszüntetése érdekében

a) megteszi a veszélyhelyzet elhárításához, megszüntetéséhez haladéktalanul szükséges, a feladatkörébe tartozó intézkedéseket;

b) intézkedik az önmagát vagy mást veszélyeztető állapotban lévő személy orvosi vizsgálatára, és közreműködik az egészségügyi intézetbe történő szállíttatásában;

c) intézkedik az öngyilkosság lehetőség szerinti megakadályozására;

d) közterületen vagy nyilvános helyen - ha az élet vagy a testi épség védelme megkívánja - intézkedik a magatehetetlen, önkívületben lévő, illetve erősen ittas vagy bódult személynek a lakására vagy kijózanító állomásra, egészségügyi intézetbe kíséréséről, illetőleg szállíttatásáról;

e) területet lezárhat, és megakadályozhatja, hogy oda bárki belépjen vagy onnan távozzék, illetőleg az ott tartózkodókat távozásra kötelezheti.


http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=60437412&t=9152780
Előzmény: mpd (763)
mpd Creative Commons License 2006.10.25 0 0 763

Na mostanra megtudhattuk, hogy a "műveleti terület", amire az egész Kossuth-téri hajcühő épült (és utána az egész hétfői katyvaszt okozta) egy nemlétező fogalom.

Aszongya valami rendőr, a szakzsargonban viszont szerepel.

No, akkor nincs baj, a szakzsaergonra lehet intézkedést jogilag alapozni, ez nem lehet vitás.

geszthi Creative Commons License 2006.10.25 0 0 762
Bocsanatot kerek!

Tevedtem Indian, neked volt igazad!

Bar valoban probalta a fidesz a 600ezren voltak dolgot elsutni, az egesz tuntetes nem veletlenul lett oda szervezve.
Előzmény: geszthi (113)
figyelem01 Creative Commons License 2006.10.24 0 0 759
Obladi.:))
Előzmény: toloba (758)
toloba Creative Commons License 2006.10.24 0 0 758
Az Európai Szocialisták elnöke bírálja a Fidesz-gyűlésen beszélő Martenst

2006. október 24. 16:30

Nyílt levélben kritizálja az Európai Néppárt elnökét az Európai Szocialisták Pártjának vezetője.


Poul Nyrup Rasmussen "a legfinomabb megfogalmazás szerint is rossz ízlésre vallónak" nevezte, hogy Wilfried Martens az 1956-os felkelés 50. évfordulóján "kormányellenes rendezvényen" vett részt Budapesten.



Az egykori dán kormányfő szerint Wilfried Martensnek inkább óvatosságra kellene intenie Orbán Viktort, nem pedig elfogadni az utcai demonstrációra szólító meghívását. Orbán nem egy felelős ellenzéki politikus, állapítja meg Rasmussen, hanem azt a benyomást kelti a világ előtt, hogy nem fogadja el a parlamenti választások eredményét. Ilyen körülmények között, mondja az európai szocialisták elnöke, amikor Martens a Fidesz populista politikáját támogatja, akkor azzal a magyar neonácikat is soraikban tudó utcai tüntetők mellett áll ki.



"Martens úr, teljesen tisztában van azzal, kik is annak a kórusnak a tagjai, akik közé Ön beállt? Kérem, Martens úr, gondolja végig a dolgot még egyszer. Tisztában vagyok azzal, hogy Ön tisztességes és igaz demokrata, ám az a játék, amibe belement Magyarországon, szégyenteljes, s ami még rosszabb, rendkívül veszélyes mind Magyarország, mind egész Európa számára." – fejeződik be az Európai Szocialisták Pártja elnökének nyílt levele. (Független Hírügynökség)

http://www.hirszerzo.hu/cikk.php?id=21799


Fidesz-Kaida
kopaszmercis Creative Commons License 2006.10.24 0 0 757
nem a forendornek kell erre gondolnia, amikor elkezdik nyomni a csurhet, hanem annak a baromszajunak, aki kirangatja az utcara a tobb tizezres tomeget, amikor tudja, hogy a csurhe is kinnt lesz tole 500 meterre... ez igy nem?
Előzmény: nitwit (755)
MrJones Creative Commons License 2006.10.24 0 0 756
"- ott van megdonáldc..."

Bemelegítésnek jó.
Előzmény: dévédé (34)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!