Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.08.12 0 0 345
válaszoltam neked odaát
Előzmény: ki1csoda (344)
ki1csoda Creative Commons License 2007.08.12 0 0 344
Sziasztok, bocs hogy ide irok, de nincs jobb otletem es hatha van valami tapasztalatotok:-))) Szoval nekem nem auroram, de meg csak nem is berninam van hanem egy pfaff 2036-osom. Az a kerdesem, hogy van-e otletetek, hogy a betuk ill a satin stitch (fogalmam sincs mi ez magyarul, ez a nagyon suru cikk-cakk) nem igazan szep. Nagyon osszetorlodik. Koszi
violini Creative Commons License 2007.08.11 0 0 343

Köszönöm mindkettőtöknek!

Sue,ezt a lehetőséget nem ismertem,nagyon praktikus,köszi!

Zsuzsuci Creative Commons License 2007.08.10 0 0 342
Elővettem a Szekszárdon készült jegyzetemet:a 21-es talpról volt ott szó.
Előzmény: violini (340)
sunbonnetsue Creative Commons License 2007.08.09 0 0 341

Szia Violini,

esetleg nézzed meg a varrogépesek oldalát, ott megnézheted egyesével a talpakat.

www.varrogepcentrumkft.hu  varrógépek/ bernina/ tartozékok

Sue

Előzmény: violini (340)
violini Creative Commons License 2007.08.09 0 0 340

Sziasztok! Tudna valaki segíteni? Az egyenesen és cikkcakkban zsinórtfelvarró talpak számára lenne szükségem,amit Szekszárdon is próbálgattunk. Ezt kaptam volna szül.napomra,ha nem kavartam volna el az ottani jegyzetemet,és a boltban tudta volna az éppen ott lévő eladó,miről is beszélek.

36évi Creative Commons License 2007.08.03 0 0 339
Ó, Sue, nem kell hozzá nagy előadói kézség, én nagyon bírtam, hogy nagyjából értem, miről beszélsz, akinek meg van, az úgyis célirányosan kérdez, kvázi konzuláció lenne, ahol sok mindenről szó esik. Az is jó, hogy többen többfélét kérdezünk, mert van olyan, hogy nem jut eszünkbe az a kérdés, amire a másik rákérdez. Na ez jólmegaszondtam... :)
Én mindenesetre nem állok le a fűtögetésről... nagyon bírtam a karcagi bemutatód. :)
Előzmény: sunbonnetsue (333)
sunbonnetsue Creative Commons License 2007.08.02 0 0 338

Eddig úgy működött, hogy bejelentettem, mikor viszem. Reggel nyitásra mentem és felhívtak telefonom, mikor elkészült, addig nézelődtem a városban. Kb. 4-5 óra, attól függően,mennyi munkájuk van.

Miután én elég sok számítógépet látok belülről, igazán nem lelkesít a dolog, hogy egy ilyenbe is belenézzek.....de hát rá kell kérdezni.

Sue

PS: én nem javaslom, hogy más belenyúljon, az ilyen AKÁR garanciavesztéssel is járhat!

Előzmény: Márta néni (337)
Márta néni Creative Commons License 2007.08.01 0 0 337

Hát ez nagyon megnyugtatott, mert én féreértettem ezek szerint. Tudod innen vidékről meg kell szervezni, hogy hogy kerül oda. A helyi műszerészt megkérdeztem, (telefonon)hog meg tud-e olajozni egy varrócomputert,  azt válaszolta, hogy ki nem sz... le hogy computer. Kedves nem?

De én majd nagyon szeretném megnézni belűről. Szerinted megengedik, vagy ott kell hagyni, és értemenni?

Előzmény: sunbonnetsue (336)
sunbonnetsue Creative Commons License 2007.08.01 0 0 336

Márta néni,

itt valami félreértés lehet. NEM ÁLL LE!!!

Csak jelzi, hogy idő van. Nyugodtan tudsz vele tovább varrogatni. Ha elviszed a szervízbe, szétszedik ( kicsit jobban mint egy otthoni felhasználó) kitisztítják és a számlálóját lenullázák.

De semmi gond, ha túlszaladsz a millión.

Nekem ez a második  1 millióm.

A jelzést ki is lehet törölni, ha zavar, hogy villog, meg maradhat is éppen. ( nem ez az egyetlen ,ami villog a kijelzőjén :o)))))

Sue

Előzmény: Márta néni (335)
Márta néni Creative Commons License 2007.07.31 0 0 335
Sue neked már ugye ez a második kétmilliód! Már én is a frászt kapom, hog mikor áll le, mert az elhasznált cérna alapján már itt az idő. Lendvai úr azt mondta az okításon, hogy éppen ki lehet törülni a ctrl-lel, és megy, de mihelyt van alkalom, csak meg kell mutatni.  
Előzmény: sunbonnetsue (333)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.31 0 0 334
pl. megtaláltad azt a pöcköt, amiről eddig azt sem tudtad, hogy létezik ;-)))
Előzmény: 36évi (332)
sunbonnetsue Creative Commons License 2007.07.31 0 0 333

Hááááááááát...........

Sajnos, én nem vagyok olyan jó előadó, mint az Évi. túl sokmindent szeretnék egyszerre elmondani és nem mindig logikus a sorrend sem. Órákig lehetne erről a masináról  beszélni.

Most pl.van egy rossz és egy jó hírem!

Megint milliomos vagyok, ez lenne a jó!

Miután elértem a 2 millió öltést, vihetem a szervízbe!!!Na, ez a rossz.

Sue

Előzmény: 36évi (332)
36évi Creative Commons License 2007.07.31 0 0 332
LÁnyok!
Volt szerencsém részt venni Sue karcagi bemutatóján, sajnos nem végig, mert nagyon fáradt voltam és elfogyott a türelmem. De mikor visszamentem a "finomságok" szakasznál, hát mit mondjak, csupa érdekes dolog hangzott el. Na, arra akarok kijukadni, hogy valahogy össze kéne hozni egy "konzultációt" Sue-val, aki - asszem átran kijelenthetem - a legnagyobb felhasználó közülünk. Én cska füleltem ezt-azt, de máris másképp csinálok dolgokat az ő hatására. és akkor még nemis merültünk bele. Az kellene, aminek Szekszárdon kellett volna megtörténnie, de helyette hímeztünk. :)

Szóval?
Sue?
martam Creative Commons License 2007.07.24 0 0 331

Szia Sue!

Köszönöm, azon vagyok, hogy bejáródjon! :) Sajnos, amiket varrtam, tűztem vele, nem tudom feltenni a topikra, nem akar sikerülni a kicsinyítés.

Sajnálom, hogy lemaradok a karcagi bemutatóról, de a jövő héten Győr! Lásd Lonci.

Előzmény: sunbonnetsue (328)
N.Lonci Creative Commons License 2007.07.24 0 0 330
Kösz a választ , majd a tábor után meglátom, hogy mikor kerül rá sor, úgy időben mint anyagilag. Akkor majd újra lehet segítséget kérnem. További jó napot Mindenkinek.
Előzmény: sunbonnetsue (329)
sunbonnetsue Creative Commons License 2007.07.24 0 0 329

Lonci,

Miután nekem semmi érdekem nem fűzödik ahhoz, hogy valakit rábeszéljek, vagy ellenkezőleg lebeszéljek, így csak az én személyes tapasztalataimat tudom megosztani veletek. De azt nagyon szívesen!

Azt is megértem, hogy ez elég nagy teher a családi költségvetés számára és nem tudja mindenki vállalni. De aki megteheti, szerintem nem fog benne csalódni.Nem állítom, hogy ez a legjobb. Ennek a gépnek is van hibája és hiányosságai. De a többinek is. Mindenkinek mások az igényei, nálam ez a kettő (az én igényeim és a gép tudása ) találkozott.  Bár már félszemmel nézegettem egy másikat, de ahhoz lottó ötös kell!!!

Sue

PS: Karcagon igyekszem majd bemutatni a lányoknak ( akit érdekel persze), hogy mit is tud ez a masina.

Előzmény: N.Lonci (327)
sunbonnetsue Creative Commons License 2007.07.24 0 0 328

Martam,

szerintem ez gyárilag MÉG ilyen szoros. Minél többet használod, annál könnyebben jár,de valahol ez jó is. Én már jártam úgy, hogy menet közben ez a csavar kilazult és egyszerűen kiesett a tű!! varrás közben....

Az én gépen már kb. másfél éves és miután minden nap használom, ezért már elég jól bejáródott. Ez egészen addig nem is tűnt fel nekem sem , míg nemrégen egy ismerősömnek segítettem az új Aurorát megismerni és olyan nehezen jártak még az ilyen alkatrészek.

Sue

Előzmény: martam (326)
N.Lonci Creative Commons License 2007.07.24 0 0 327
Szia Sue!
Azért is léptem be , mert gondolkodóba ejtett még vagy 2 éve, amikor vettem egy singert , amit még idő hiján nem is használtam, (pachworkos kütyükkel) ,hogy veszek egy ilyen gépet. Akkor letettem róla, pedig fájt rá a fogam. Kicsit húzós volt az ára, ezért gondoltam, még korai.
Martam elhozza gépét talán a táboromba, ott talán lesz idő tanulmányozni és eldöntöm, hogy vegyek, vagy ne vegyek! ez itt a kérdés.
Az üzletben azért nem lehet olyan behatóan áttanulmányozni.
Előzmény: sunbonnetsue (325)
martam Creative Commons License 2007.07.23 0 0 326

Szia, Sue!

Köszönöm szépen, és akkor azonnal lenne egy kérdésem. Csak én bénázom, amikor tűt kell cserélni, vagy a tű megszorító csavar tényleg olyan nehezen oldódik meg?? Nem találtam hozzá szerszámot sem. Amúgy a szervízkönyve  tényleg nagyon korrekt, jól használható.

Előzmény: sunbonnetsue (324)
sunbonnetsue Creative Commons License 2007.07.23 0 0 325

Szia Lonci,

hát épp ezért hoztuk létre ezt, hátha tudunk valakinek segíteni. Örülök, hogy megtaláltad, remélem hasznos lesz neked is minden itt elhangzott ötlet, tipp , javasalat.

Sue

Előzmény: N.Lonci (322)
sunbonnetsue Creative Commons License 2007.07.23 0 0 324

Martam,

Bocs, akkor én értettelek félre. Azt hittem egy másik típust vettél. A Neten már láttam 435-öst is, de nem mélyedtem bele, így nem tudom miben is különböznek.

A hétvégén nekem is kellett varrnom, én is hasonlóan jártam, mint Márta néni, egy idő után kikapcsoltam, mert a gépet túl melegnek találtam. Amúgy az egyik legfontosabb dolgom volt gondoskodni egy túlfeszültség védőről, hogy ezek a nyári kis zivatarok, villámlások ne hogy kárt tegyenek benne.

Ha végig nézted a Cd-t és elolvastad a leirását, nem hiszem, hogy olyan könnyű elrontani.

De bármi gondod van, kérdezz....hátha  tud(ok)  itt valaki segíteni.

Szia

Sue

Előzmény: martam (323)
martam Creative Commons License 2007.07.22 0 0 323

Szia Sue!

Auróra 440 QE a kicsike, eddig fantasztikus,  nagyjából boldogulok vele, és inkább attól tartok, nem rontok-e el valamit rajta. Arra is figyelek, milyen a hangja stb. Szóval valami általános és gyakorlati tapsztalatokat átadó beszélgetésre, tanácsadásra gondoltam. Márta néni írta a szomszédban, hogy felmelegedett a gépe, hát tegnap nekem is makacskodott. De hát ki bírja ezt a hőséget. Köszi, hogy írtál!

Előzmény: sunbonnetsue (321)
N.Lonci Creative Commons License 2007.07.22 0 0 322
Sziasztok Mindenkinek. Erre a topikra még nem kukkantottam be, sajna észre sem vettem, hogy van. Pedig de jó lett volna néha, ha megakadtam valamiben, hogy lett volna segítség. Most legalább tudom, hogy vagytok itt is.
Előzmény: sunbonnetsue (321)
sunbonnetsue Creative Commons License 2007.07.21 0 0 321

Szia Martam,

mit jelent a kistestvérke? melyik?

Így itt ezen a fórumon keresztül nem tudunk segíteni? Vannak konkrét kérdéseid vagy csak egyáltalán többet szeretnél tudni róla?

Sue

Előzmény: martam (320)
martam Creative Commons License 2007.07.21 0 0 320

Szia Lean és kedves Mindenki!

Csatlakozom lelkesedésedhez, én egy hónapja szeretgetek egy testvérkét és el vagyok ragadtatva tőle. Egy hete fel sem állok jóformán mellőle. Ott voltam Szekszárdon a délelőtti tanfolyamon, ahol szent áhitattal ültem le a géphez, és beleszerettem. Nagyon jó volt a bemutató, de ettől függetlenül nem ártana egy kis rásegítés.  Bármilyen formában benne vagyok egy okításban, de pl. Karcagon nem leszek ott sajnos.   

Előzmény: lean (314)
36évi Creative Commons License 2007.07.20 0 0 319
Tuti. Asszem, 100 körül lez a létszám. Te vagy VGC?
Előzmény: sunbonnetsue (318)
sunbonnetsue Creative Commons License 2007.07.20 0 0 318

36 Évi,

szerinted, érdekelhet valakit Karcagon egy Auroras bemutató?????

Sue

sunbonnetsue Creative Commons License 2007.07.20 0 0 317

Szia Lean,

milyen érdekes, épp egy-két napja néztem vissza ezt a topikot, mert emlékeztem, hogy valaki azt irta,nem sokára lesz neki is ilyen masinája. Gondoltam, rákérdezek, meg van- e már, de aztán elvettem az ötletet, hogy ne tünjek tolakodóan kíváncsinak...:o)))))

Akkor még is csak sikerült, sok-sok örömet és kitartást ( na , meg tengernyi időt )kívánok hozzá!!

Sue

36évi Creative Commons License 2007.07.19 0 0 316
:))) üdv itt is.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!