Köszi az infót :) És 50es robival végigjárták a szigetet a barátaitok? Mert megmondom őszintén én szívem szerint robogóznék, na de persze nem minden áron (pl ha nem visz fel az emelkedőn akkor nem :) )) De szeretnék minden szépséges helyet megnézni a szigeten, akkor ezek szerint nem esélytelen az 50es robival :)
Szia, két éve mi is végig robogóztuk a szigetet 120Köbcm-t béreltünk, a barátaink 50-t volt emelkedő ahol bevártuk őket, de általában tudták tartani a tempót.
Árat nem tudok, de a legtutibb autókölcsönző is Pefanis névre hallgat... Valószínűleg a tulaja ugyanaz a személy aki az apartmanotoké. Náluk az árban benne van a teljeskörű önrész nélküli biztosítás és az sutóik is korrektek. Nézd meg ezt az oldalt:http://www.pefanis-carhire.com/
Köszi a választ! Akkor szerintem bérlünk kocsit 2-3 napra a távolabbi helyekre, az a biztos. :) És a maradék napokon meg elpöfögünk robival :) Most mennyi a legkisebb kocsi bérlése, nem tudod véletlenül? Már csak az a félelmem, hogy nem foglaltunk előre se autót, se robogót...Tudunk ott a helyszínen bérelni? Köszi :)
Korfun még nem voltam, úgyhogy ahhoz nem tudok viszonyítani, de a személyes véleményem az, hogy 50ccm-s robogóval semmiképp nem mernék nekivágni a kefalóniai utaknak. A mátrai kékestető csak bemelegítés kefalóniához képest. Hallottam már olyanról aki nekivágott robogóval, de az nagytestű motor volt. Mi tavaly 1,4-es daihatsut béreltünk és volt olyan emelkedő ahol kb fél kilométeren keresztül csak 1-esben padlógázzal tudtunk felmenni. Plussz sok helyen szakadék szélén van az út, az úttesten sok helyen kőtörmelék, szikladarabok vannak. Vannak helyek ahol hiányzik az úttest fele mert a földrengések során leszakadt a völgybe. Szerintem csak nagyobb robogóval vágj neki és csak akkor ha gyakorlott motoros vagy.
Sziasztok! Jövő pénteken utazunk Lassiba a Pefanis apartmanban lesz a szállásunk. Esetleg van vmi tapasztalatotok az apartmanról? Továbbá azt szeretném kérdezni, hogy a robogós közlekedés mennyire kivitelezhető? 2 éve Korfut végig robogtuk :) Robogóval pl Lassiból Assosra és Fiskardoba simán el lehet jutni? Vagy ilyen távolságra érdemesebb már autót bérelni? Előre is köszi a válaszokat! üdv:Réka
Sziasztok! Mi az idén augusztus elején megyünk Kefalónia szigetére, Lassiba.
Már egy csomó dolognak utána néztem, mit érdemes megnézni. Viszont mivel nincs jogosítványunk, nem nagyon tudom van-e lehetőség a szigeten közlekedni. Ha tudtok ebben tanácsot adni nagyon megköszönném.
Igazából Kréta,Zakynthos és Kefalonia a lehetséges uticélunk.
Tulajdonképpen kivárok az utolsó pillanatig, de mivel (most derült ki ) 6 fővel kell számolnom, ezért egy kicsi félek a lastminut-os utazástól. Próbálom szűkíteni a szigeteket a topikban írt okosságok alapján. Most már látom, hogy nagy bajban vagyok, mert iszonyú nehéz lesz választani. Egy biztos: nem az a kimondott bulizóna érdekel, sokkal inkább az érintetlen helyek.
Robogózás-pancsi-robogózás-fényképezés...
Viszont, ha csak kirándulnék, akkor sokkal inkább választanék elő, vagy utószezont.
Köszönöm szépen a segítségedet, pont ilyenekre vagyok kíváncsi.
Zakynthoson nem voltam, holnapután indulunk Kefaloniára. nekünk nem is volt kérdés, hogy a kettő közül ezt válasszuk. egyébként nem akarok offtopicolni, de nekünk az első repülős utunk Kréta volt, aztán meg Rodosz...:) ezekre a helyekre is érdemes elmenni, Rodosz jobban áttekinthető hely, Krétára viszont nem elég csak egy hétre menni mert annyi mindent lehet ott megnézni.
Attól függ mit részesítesz előnyben. Ha bulizni szeretnél akkor Zakynthos-Laganas. Szerintem Kefalónia sokkal kalandosabb hely, de oda úgy érdemes menni, ha bérelsz autót.Rengeteg gyönyörű beach van amit érdemes megnézni. Az a baj vele, hogy a jövőben nehéz lesz überelni. Zakynthoson a Navaggio felejthetetlen, de oda csak hajóval juthatsz el és csak 1-2 órát tölthetsz ott, ide viszont Kefalóniából is eljuthatsz szervezett út keretében, és árban sem sokkal több mintha Laganasból mennél. Mi már több helyen voltunk görörögben de eddig nálunk Kefa viszi a pálmát. Idén nászútra is oda megyünk... Ha van valami konkrét kérdésed, kérdezz nyugodtan, szívesen segítek ha tudok.
Mi 2 éve béreltünk 1 literes légkondis Chewy Sparc-ot , több napra . Bejártuk a szigetet,de az emelkedőkön többször kikapcsoltam a klimát , csak hogy húzzon az autó. Ettől függetlenül nem bántam meg a bérlést.
engem az érdekelne, hogy a hegyi utakon való mozgáshoz minimum milyen autót célszerű bérelni? korábban Rodoszon béreltünk kocsit, de ott nagyon nem kellett szerpentinezni. (mondjuk az 1 literes légkondis Chewy Sparc nem is nagyon bírta a nagyobbacska emelkedőket sem.) terepjárót csak nem kölcsönöznék mert az húzós árú... előre is köszönöm a válaszokat. (bárki írhat ha tud segíteni, de én elsősorban kokoabi2-től kérdeztem)
Szia! Esetleg konkrét kölcsönzőt tudnál írni? Porosba érkezünk komppal, Zakynthosból megyünk át Kefaloniára és már 1-2 helyről írtak vissza, hogy nincs kölcsönözhető autó júli 8-11 között...
Melyik útszakasz volt rossz a Fiskardo - Lassi útvonalon? Én azt az infót kaptam érdemesebb a keleti oldalon Samin keresztül menni... Valamivel hosszabb az út, de még így is gyorsabb.
Kefalonia és Zakinthos, nagyon jó volt tavaly, eltekintve hogy Fiscardo-tól Lassi-ba az út katasztrofális volt vagyis jó nagy részen nem volt a tavalyi földrengés miatt, de független ettől Nr. 1. Aki autóval közlekedik és kalandokra vágyik akkor itthon készüljön fel a strandok gps pozicijóival mert a navi csak akkor ér valamit,( szerencsére mi jól fel voltunk készülve) de akkor mindenhova el lehet jutni. Érdemes mert nagyban különbözik az égei tengeri résztől, szokásokban de urbanizátság szempontjából is. Lényeg a lényeg hogy igazi mesebeli nyaralást valósithatsz meg.
5 evig eltem Kefalonian, tudok segiteni par dologban.
Autoberlestol nem kell felni, jo autokolcsonzok vannak. En epp az egyikben dolgoztam. :)
Kokolis travel es Car hire. Pont lassiban van, de rajta kivul meg 100 masik is. Az Aenosra feljutni nem nagy ugy. Lassibol el kell indulni Argostolit kikerulve Fiscardo iranyaba. A szigeten egyetlen korforgalom van, ott kell elkanyarodni balra. A kovetkezo egy rendorlampa, ott elesen fel jobbra Sami iranyaba. Azon az uton felfele haladva mar ki lesz tablazva a hegyre vezeto ut. Majdnem a tetejeig fel lehet menni autoval, es gyonyoru. De nem a lovak miatt. Lovakat soha nem lattunk.
érdeklődnék, hogy tudtok-e ajánlani 5 főre kiadó magánházat a szigeten, partközelben. Nem hotelt és apartmanházat, hanem önálló házat keresünk, ahol nem lehet gond a szomszédokkal.
Szia igen van Zakynthos ÉK-i oldalán Agios Nikolasból indulnak kompok amik autót, buszt is visznek.
Kefalónián nem városban köt ki hanem pár km-re az első kisvárostól.Szeles időben megdolgozza az ember gyomrát aki érzékeny rá,amikor mi voltunk a hajó utasainak kb fele búvárkaját evett, a személyzet meg vitte mindenhová a felmosót és a domestost.
Sziasztok! Júliusban megyünk repülővel Zakynthosra (egy hetes nyaralás), viszont úgy döntöttünk, hogy 4 napot Kefalonián szeretnénk tölteni. Van itt esetleg olyan köztetek aki Zakynthosról ment komppal Kefaloniára? Azt jól néztük, hogy Killinibe kell átmenni és Killiniből megy egy másik komp Kefaloniára? Naponta mennek szerintetek ezek a hajók? A honlapokon nem igazán up-to-date infokat láttam... Köszi előre is :)
szállásfoglaláshoz miért kell kinti idegenvezető? több szállásfoglaló oldal van, pl. booking.com ahol magadnak mindent ki tudsz választani, találsz részletes leírást, értékeléseket az adott szállásról, meg lehet nézni térképen, hogy hol van és a pénztárcádnak megfelelő árú hotelt, panziót,apartmant választhatsz
Köszönöm a tanácsokat, leginkább bejutni szeretnénk a szigetre, bérelt autóval, (aztán a végén ki) mivel Zakira megy wizz, vagy Athénba olcsón, így kívülről közelítenénk meg, pl autót bérlünk Zakin és onnan át, csak elvileg nem lehet, úgy olvastam. Zakira kicsi gyerekekkel annyira nem vágyok, eléggé bulis sziget lett állítólag túl zsúfolt is szezonban, de azért ott is körbenéznénk szívesen!
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy kinn Kefalónián van-e valakinek olyan ismerőse, pl. kinti idegenvezető stb, akinél tudok szállásról beszélni és itthonról foglalni. Tavaly így voltunk pl. Thassoson, a kinti idegenvezetővel letelefonáltam, előleget utaltam és amikor kiérkeztünk, akkor rendeztük a többi összeget.
Szia, biztost találsz a szigeten kölcsönzőt ami átenged a másik szigetre, keresgélni kell és lelevelezni velük.. Olvastam egyszer egy élménybeszámolót akik egy hetet egyik egy hetet a másik szigeten töltöttek, de sajna nem találtam most meg. Nekem is van egy ilyen elképzelésem, hogy Zakinthos és Kefalonia egy-egy hét. Zakinthosra megy wizz air, én biztos azt választanám. Voltunk mind a két szigeten látnivaló bőven akad és a tenger gyönyörű.