Beleköthet, jobb, ha tőlem tudod (attól, hogy egy vállalkozás nullszaldós vagy veszteséges, még bőven megfelelő keretek között kell működnie), ezen kívül még más hatóság is beleszólhat a dologba.
Azota (gyermekkori emlek) sokszor csinaltam hasonlot. A torta piskotajat osszemancsoltam, es izesitettem. Sokkal kevesebb zsir/cukor kell igy hozza... valami alkohollal kicsit meglocsolni a piskotat es izesiteni. A kakaopor nagyon finom hozza, es lehet tenni bele ol vagott diot...meg ilyesmit.
ami ál-tiramisu-tortát bljuditnál ettünk, az úgy készült, hogy a krémbe a tejszín mellé felfőzött aztán langyosra hűtött zselatint kellett keverni, szerintem az más esetben is működik
Köszi a tanácsot, itt találtam 40 centis tortatálat : http://www.poharfutar.hu/ bár egy másik cégnél gyönyörü fémtálcák vannak, de sajnos ők Szolnokon vannak. Majd holnap telefonálgatok, kiszolgálnak-e nem-közületi vásárlókat
Egyébként kiváncsi lennék, hogy lehet kimondottan tejszin alapú krémet csinálni tortákba. Mi a főzött krémeket szeretjük, a mostani nagy születésnapi készülődésben azért si szenvedtem, mert emeletes tortában ált a legtöbb helyen csak klasszikus ( csoki stb ) tortákat ajánlottak, mondván a többemeletes tortáknál akármilyen krém nem birja el a több emeletet, még a Daubnernél is csak hagyományos tortákat ajánlgattak + jellemzően marcipánbevonatot, de mi most nem ilyet akarnánk, mert elég nehéz főételeket rendelt az anyukám és ehhez a vendégek átlagéletkora 60+ év, egy csomó ilyenolyan beteggel súlyosbitva pl 3 fegyelmezetlen 70 körüli cukorbeteg. Na és a rendezvényekre sütögető hely, ahonnan a kolléganőm az esküvői tortáját rendelte és ahol voltunk olyna töltelékeket ajánlott, ami megkóstolva leginkább túró+ tejszinhab, csokoládé+tejszinhab érzés megkóstolva és kiváncsi lennék mivel érik el, hogy nem folyik szét a tejszinhabos töltelék, ha rápakolnak több emeletet. Talán zselatinnal? de ha meleg zselatint összekevernek tejszinhabbal, az összeesik, nem ? És nem éreztem egyetlen zselatinszerü csomót sem a krémben, sűrű tejszinhabnak tűnt mindenféle izesitéssel.
Sziasztok.3-om gyerekes anyuka vagyok.Szeretek sütögetni,és az utóbbi időben megpróbálkoztam a tortákkal is.Eleinte csak a családomnak,és rokonoknak készítettem,majd innen-onnan tudomást szereztek róla mások is ,és így már egyre többen kérnek ,hogy készítsek tortát.Igazából,a fondant bevonatú tortákat szeretem csinálni,és most próbálkozom a formatortákkal.Igaz ,nem tökéletesek,de nem is vagyok cukrász.És itt jön GOND,mennyit kérjek el 1 fondant bevonatú,forma tortáért???
Remélem, lesz, aki konkrét tanácsot is tud adni, nekem csak a nagy konyhaellátók jutnak eszembe. A Jászberényi úton a felüljárónál van egy, azt hiszem DOMEX a neve, arról hallottam régebben, hogy magánszemélyeket is kiszolgálnak. Vasedény online van még? (A Nagycsarnok melletti vasedény ment át valami ilyesmibe.)
Kérdezd meg a Konyhatrükkökben is, ugyan az sem pörög nagyon, de talán többen benéznek!
Tudnátok segiteni ? kéne vennem egy nagyon nagy , kerek ( esteleg szögletes ) lapos tortatálat a nagyon nagy az legalább 42-45< centis, anyaga üveg, porcelán, esetleg rozsdamentes. Nagyméretü fehér kerámia pizzatál is jó. Van esetleg ötletetek, hova érdemes menni Budapesten ? Pár üzletet már végignéztem, de csak 32-35 centiseket találtam.
Apukám születésnapja lesz, nagyméretü tortának + kis tortácskáknak kell. Mivel nagyobb rendezvény, csináltatom a tortát, de macerás a tál bérlése, pénzbe kerül + letét + vissza kell vinni és nem ártana, ha lenne itthon egy ilyan nagyméretü tál, inkább vennék egyet.
DORAI, Itt talaod meg a kokuszos-keksztekercs recijet: http://www.nosalty.hu/recept/keksztekercs Toth Krisztina receptje alapjan. Nagyon jo es finom! En nemhasznaloklekvart stb bele, de ettol fuggetlenul, finom lehet benne bizti.
Sok sikert hozza es jo etvagyat! Szia!
Mult heten egy egyszeru de nagyon finom csokis-kokusztejes sutit keszitettem.Hamar elfogyott!
ZSUR, amit utoljara felraktal, mehecskes tortahoz lenne egy otletem. Ismeritek a szlovakok altal gyartott feher, muanyag tortellini kiszuro keszitot? Nos sztem kivanloan alkalmas lehetne sargas marcihoz vagy fondanthoz mehracs "keszitesehez. puhan ramenni vele egy sodrofaval nehogy tenyleg atszurja azt. Igy csak "megracsozza, ill.bejeloli".Sok sikert! Hozzatok mar meg vele a tavaszt, mert itt belefagyunk a hociponkbe.
Közeleg keresztfiam szülinapja, és szeretném valami szép tórtával meglepni. Sokat olvasgattam vissza, de ugylátom csak kész tortákat tesztek fel.Én valami figurára gondoltam neki, mondjuk katica bogár, vagy autó, vagy valami állat. De jó lenne ha láttnám képekkel, hogy kell megcsinálni. esetleg ha tudtok felrakni ilyet, vagy tudjátok hol lehet ilyen oldalt találni, azt légyszí írjátok meg nekem.
Találtam egy ilyen kutya készitést: valaki csinált már ilyent, vagy hasonlót?
Esetleg le tudná írni hogy ehez mi kell, gondolom a kutya feje marcipán, és a bundája is az lehet, de mivel ragasza fel a füleit? és a pálcák amivel kitámassza, kimondot süteménypálca, vagyha kisebbet csinálok esetleg a hurkapálcika is jó?