egy nagy kontener kinabol a angliaba kb 1 millio ft hajoval. plusz ehhez meg jon hogy mongoliabol kinaba kell kuldeni, de ez nem lehet olyan veszes. mit gondoltok?
most beszéltem egy szállítmányozo céggel, és feltunoen kedves volt az alkalmazott. azt mondta hogyha konténerben hozzuk a cuccokat az sokkal olcsobb mint egyedileg, de azt is tanacsolta hogy ne vonaton, hanem hajon kuldjuk, mert olcsobb es biztonsagosabb.
mondott valamit a vamrol is de azt nem vagtam, hogy miert kene fizetni vamot a sajat magantulajdonom utan......
meg nezelodok,de lehet azis jarhato ut hogy ulanbatorbol kinaba es onnan ide. vegulis a sok kina zokni is kontenerben jon, akkor nem lehet olyan veszes......Ö)
na ma csak du ra megyek dolgozni ugyhogy meg nezelodom........
Kínába nem megyünk :))) Már csak azért sem, mert (mint ahogy Te is írtad) nem lehet a járműveket bevinni (a Pannóniás srácoknak 1,5 év alatt nem sikerült az engedélyeket megszerezni, pedig igen magas körökben jártak az "akták"- MOB, NOB, stb)
Köszi a gumis linkeket, sajnos a szponzorációs lehetőségeket Magyarországról nehéz lenne leegyzetetni velük :(((
betettem pár linket hátha segít, az utolsó egy magyar oldal.
azon gondolkodtam, hogy kinából nem e olcsóbb hazakuldeni a gepeket. az oroszokon keresztul nagyon draga, mivel a vasuti fuvarozast ok meg valami kilometer adoval sulytjak. viszont a kinai hataron szerintem fel lehet sokkal olcsobban adni oket. kinaba sajna nem lehet motorikus jarmuvel bemenni, vagyis nagyon nehez.
Arra kérnék mindenkit, aki szeretne élni a közös gumivásárlás adta előnyökkel, hogy küldje el emailben nekem azokat a gumi típusokat, amik közül szeretne választani a motorjára. Én összaírom az igényeket, és ezzel a listával beballagunk gumisokhoz ajánlatkérésre, illetve szponzorációs lehetőségek felmérésére.
Úgy gondoltam, hogy április 2. vagy 3. hétvégéjén kellene megejteni. Akkor a "klima" is nagyjából olyan, mint amilyen Mongóliában júniusban 2500 m-en :)))
És olyan szituációk is adódhatnak: pl. esőben, hidegben sátorállítás, dágványban motorozás, eső után tábortűz készítés, stb.
Ti már egy összeszokott baráti társaság vagytok, vagy most a tunézia turán voltatok eloszor egyutt?
A mongól csapat egyik része (kb. 7-8 fő) összeszokott csapatnak mondható, de lesznek olyanok, akikkel ez lesz az első közös túra.
Hogy tervezitek a kommunikaciot egymassal?
PMR rádióval, sisakba épített motoros szett (hangszóró+mikrofon) segítségével.
Nekem ALAN 456-tal van gyakorlati tapasztalatom, de állítólag a Motorola egyes cuccai jobbak. Mivel az ALAN 1 emeletnyi zuhanás után "feldobta a pacskert", a túráig még meg kell találjam az utódját :)
Egyetértek azzal amit mondtál, extrém, esetleg veszélyes helyzetekre sok ember másképp reagál mint amikor otthon a megszokott körülményei között van.
A legfontosabb dolog, hogy a csapattagoknak egymásban vakon meg kell bíznia. Ez csak akkor működik, ha a tagok között tökéletes az összhang.
Most azon gondolkodom hogz tudnam bekamerazni majd a nivat, tennek ra kb 3-4 kamerat ami mindent vesz egy vincsire, majd otthon egyszer összevagom
A bekamerázás jó ötlet. Én sisakkamerán töröm már jóideje a fejem, illetve azon, honnan lehetne szerezni egy félprofi kamerát a túra idejére. Persze itt most nem egy Sony VX2100E-re gondoltam :) Elég volna egy Sony TRV900 vagy TRV950 is :DDDD
itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy felajánljam segítségemet, hogy ay ebay.co.uk oldalon sok motorosfelszerelés van, szerintem sokkal olcsobban mint otthon. ha valakit érdekel irjon és megbeszéljük. márciusban vagy áprilisban haza tudom szállítani a cuccokat ha kell valami.
Köszi, szerintem élni fogunk a lehetőséggel :DDDDD
A tavaszi 3 naposat en javasoltam, asszem Biker erre gondol. Igen, nehez terep lesz, "ott alvos, satras". Termeszetesen minden vedo felszerelessel. (Meg sem jarja, hogy csak azert lassuljon a csapat mert valaki lusta vedoruhazatot folvenni)A rutinosabb utazok, Zsifi, Biker, Transalpos, elmondjak a tapasztalataikat, es mutatnak egy-ket trukkot. Ha igeny van ra ,en a nomadizalas lenyegt ismertetem .Es mindenki ki probalhatja a tura felszerelese hasznalhatosagat.
egyetértek azzal amit mondtál, extrém, esetleg veszélyes helyzetekre sok ember másképp reagál mint amikor otthon a megszokott körülményei között van. konfliktusok ugyis lesznek, a kéérdés hogz ezt hogz fogjuk lereagálni....
a testedzés főleg a motorosok esetén elengedhetetlen, mivel lehet hogy akar az életetek múlik majd rajta. és amugy is nem árt ha fittek vagyunk a hétköznapokra sem.
mikor tervezed a tavaszi gyakorlást? én külföldön dolgozom, angliában, de tavasszal otthon leszek többször is, remélem el tudok menni én is.
itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy felajánljam segítségemet, hogy ay ebay.co.uk oldalon sok motorosfelszerelés van, szerintem sokkal olcsobban mint otthon. ha valakit érdekel irjon és megbeszéljük. márciusban vagy áprilisban haza tudom szállítani a cuccokat ha kell valami.
más ti már egy összeszokott baráti társaság vagytok, vagy most a tunézia turán voltatok eloszor egzutt?
hogy tervezitek a kommunikaciot egymassal? cb ztek?
most azon gondolkodom hogz tudnam bekamerazni majd a nivat, tennek ra kb 3-4 kamerat ami mindent vesz egy vincsire, majd otthon egyszer összevagom....
A legutolsó információk szerint lesz egy Mitsubishi L200 Pick Up kísérőkocsink.
A kapu nyitva áll az érdeklődők előtt, DE (az eddigi tapasztalatokból kiindulva):
- 40 nap hosszú idő (szinte felér egy "házassággal"), elsősorban olyan csapattagokkal szeretném ezt a túrát végigcsinálni, akik között a lehető legkisebb súrlódás sincs. Nincs szeretnék 40 napig duzzogó, sértődött, puffogó emberekkel együtt motorozni. A tavaszi 3 napos felkészülés tökéletes alkalom lesz a csapatnot összekovácsolni, illetve a súrlódások kiszűrésére.
- A túra nehézségéből adódóan jól fizikális és mentális erőnlétet, illetve biztos terepmotorozási tudást igényel. Igyekszem minél több lehetőséget keríteni a gyakorlásra, akik komolyan gondolja a túrát, azt kérem, hogy ezeken a gyakorlásokon jelenjen meg (ez nem csak a motorosokra értendő!!)
- Terepmotorozáskor (főleg nehéz motorok esetében) igen nagy a láb, a medence, a borda, a karok és a kulcscsont sérülésveszélye. A sérülés elkerülhető vagy súlyossága csökkenthető a megfelelő védőfelszerelések használatával. Én arra kérnék mindenkit, hogy ezen védőfelszerelések (krosszpáncél, krosszcsizma, esetleg protektoros short) használatát a túrán vegye kötelező érvényűnek. Az idei tunéziai túránkon megtapasztalhattuk milyen előnyei vannak a védőfelszerelés meglétének, és milyen hátrányokat okoz annak hiánya éles helyzetben. Célszerű ezeket a védőfelszereléseket már a gyakorlások során használni!
akkor remelem a tobbiek is befogadnak. segithetek nektek vinni a szukseges alkatreszeket amiket nem birtok, benyat stb, es .nekem sem kene egyedul mennem.
tokeletes szimbiozis, es meg az idopont is megfelelo.....
remelem a tobbiek is bevesznek, annak ellenere hogz negykereku vagyok. hali
Transalpos, ez oriasi idezet :DDDDD! Konnyet csaltal a szemembe.
Klingonvezer: Jelenleg 12-en lennenk, ami valoszinu nem a vegleges letszam.Szerintem nyitva all a kapu az erdeklodok elott.Legalabbis reszemrol.A tobbiek neveben nem nyilatkozhatom. Szerviz autonk tenyleg nincs. A lenyeget itt tudod attekinteni: http://bike-r.blogspot.com/
Ahogy lejjebb írtam, szerintem ettől pontosabb számokkal mostanság még kár szoroznotok... Ki tudja, hogy indulásig mi minden változhat az árkalkulációs tényezőkben. Ha elindultok Transalpos adataival nagyságrendi eltérés nem valószínű. Monnnnyuk ócsóbb lesz...:-))) Tény, hogy magyar autó csak Orosz területen, nem szállíthat benneteket, mert örökre kitilthatják! Vagyis Irkutsztól- Moszkváig CSAK helyi menő jöhet szóba! Olyan elképzelhető, hogy magyar spedíció diszponál orosz rendszámú autót, de bármilyen más náció jelzésével többszörös főbelövést kockáztattok...
Ez a baj a hülye internettel...Bike-R-el is boxoltunk már néhányat és érdekes szemtől szemben sosem volt baj..Na mind1. A vámoltatást nem értem. A határon kitöltesz egy papírt amivel gyakorlatilag importálod a talicskát, erről adnak egy szép zöld bizonylatot. Aztán amikor elhagyod az országot hasonló papírozással reimportálod a motort. Ha nem tudnak pontosat mondani keresd meg Csabivariát vagy Csabivara-t..))) és zúdíts rá mindent, ha már belekotyogott kicsit lejjebb...)) Ő már intézett nekünk több szállítást...fog az menni. Ráadásul simán megverjük ha sokat kér..)))