Ebben a topikban kívánom összegyűjteni azokat az információkat és tapasztalatokat, amelyek a szabadföldi kaktuszok tartásával kapcsolatban segítséget nyújthatnak.
Szia! Igazad van, már beleborzongtam a kép láttán, tényleg szép innen a távolból(így, hogy túl vagyunk rajta), nem kívánnám most, hogy ez a kép fogadjon, amikor kimegyek a kertbe, szerencsére tavasz van! :-)
Csak abba gondolj bele, hogy mennyivel nagyobbat nőnek, mint pl. az echinocereusok vagy escobáriák. Ezért is kell nekik a humuszos földkeverék, rengeteg tápanyag.
Megpróbálok még szerezni. Benke Petihez is jó lenne eljutnom, mielőtt téged meglátogatlak. Nála ott nyomorog a cserépben! Érdemes felvenni a kapcsolatot azokkal, akiknél van snow leopard. Török Laci májusban küld nekem, illetve az egzotikusnak is leadtam a rendelést.
Biztosan hatalmas munka lesz, de én a helyedben sok helyet csak homokkal töltenék fel, de amúgy elég volna az eredeti kötött talajon csinálnod némi kiemelést, és oda telepíteni. A bokorkaktuszok meg fogják hálálni. Ez 100%.
A C. imbricata-t kitettem az utcára :-D, a kertben különlegesebbeknek tartom fent a helyet, talajavítás projektet akkor érdemes mielőbb meglépnem, majd megcsinálom hamarosan!
jó párosítás. olyan C. echinocarpa-s feelinggel fűszerezve!Ha azok nem bírják akkor ezek viszont igen!
Szeretnék én is még hópárducot a kertbe, mert a csökött tövemből egy évtízed is kevés, hogy lesz belőle valami, de ez a davisiire is igaz, az, hogy visszaszárad nem éppen a gyarapodást mutatja :-(