Az utolsó mondattal maradéktalanul egyetértek! Nem tudom megítélni, mit láttak a szemtanúk, de nehéz elhinni, hogy egy ekkora élőlény (ráadásul lakott helyen) csak ilyen ritkán tűnjön fel.
Ugyan, dehogy! Ez alighanem vicc. A "nyuszifarkúság" a japán bobtail, illetve a manx (man-szigeti) macskák esetén fajtastandard. Persze, szegény jószágnak furán áll a mellső lába, de ez egyéni hiba. Remélem, a szombati macskakiállításon legalább egy példányt láthatok belőlük. Mármint a kurillian bobtailból.
Az UFO-magazin 4-5 oldalán három aprócska hír. Örömmel közlöm, hogy a skót Természetvédelmi Ügynökség 2001 óta készen áll Nessie fogadására. Ha a kutatók megtalálják, vegyenek tőle DNS-mintát, majd eresszék vissza! Még egy rövidke cikk az állítólagos csupakabráról, ezúttal Minnesotában járt és lefilmezték.
Továbbá Angliában is látták a jetit, méghozzá egy vonat ablakából. Az észlelő olyan 70-100 méter távolságból figyelte meg, amint békésen bandukolt. Vannak némi kétségeim aziránt, hogy lehet valamit ilyen távolságból és a mozgó vonatról alaposan megfigyelni.
Ami a Hihetetlen magazint illeti, rövid, de annál aranyosabb hír a 7. oldalon. Egy kriptozoológus beperelte Brit-Kolumbia kormányzóságát, amiért nem hajlandó elismerni a nagylábú létezését, ezért aztán nem lehet védett fajjá nyilvánítani. Érdekelne a per végeredménye.
Rejtélyek világa, augusztus-szeptember havi szám, 65 oldal. Itt az izlandi tavi féregről írnak, ami a Lagerflót-i tóban szokott felbukkanni, a helyiek és a turisták is többször látták.
egy rövidke cikk a New Jersey-i ördögről, de a leírás inkább egy démonra, mint egy kriptidre emlékezet.
Az augusztus havi Hihetetlen, illetve UFO magazin a mi témánk szempontjából érdektelen. Szó esik ugyan a vendigóról, de ez inkább mitológia, mint reális élőlény.
Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmet, megvettem, egyelőre csak átlapoztam. Úgy tűnik, elég sok témával foglalkozik, elég felületesen. de azért alaposan is át fogom olvasni. Aminek nagyon örülök, az a kép a boirostyánszobáról, ez alapján csodaszép lehetett. Illetve a helyreállított most is az.
Igen, így van. Érdekes, de nem ártana tudnom, milyen forrásokból dolgozott. A Jeti, jeti című könyvében bővebben ír erről, majd megnézem, említi-e. A Hihetetlen magazin 7 oldalán egy nyúlfarknyi cikk arról, hogy New Yerseyben lévő Pine Barrens erdőben egy piknikező házaspárt megtámadott a nagylábú. Amikor menekültek, egyszer-kétszer ráütött az autójuk tetejére. Meg tudom érteni, égül is ki szereti, ha az udvarában idegenek táboroznak? Az autóra került szőrcsomókat beadták vizsgálatra.
Kissé humorossá teszi a cikket, hogy illusztrációképpen egy Big foot area feliratú tábla van lefényképezve.
Az angol nyelvtudásom finoman szólva is hiányos, ezért csak a képekből indulhattam ki. Bizarrnak bizarr, azt meg kell hagyni. Nagy termetű ragadozó vagy növényevő nem nagyon élhet hosszabb ideig sivatagban, ott kevés az élelem meg a víz. Ha viszont démon, akkor tény s való, elég ijesztő.