Mindenkit szeretettel várunk erre az oldalra, aki Krétára szeretne menni szállodába félpanziós ellátással, vagy AI ellátással. De azokat is szeretettel várjuk, aki apartmanba megy.
Nagyon szívesen! Egyébként én voltam Parálián, Málián pedig csak átutaztam. Nekem egyik hely sem szimpatikus, mert túl nagy a nyüzsi és pihenésre alkalmatlan, hacsak nem egy nyugis apartmant fogsz ki a város szélén. Málián napközben mentem keresztül többször, de lépni alig lehetett a főutcán, annyian voltak. Képzelem este mi van ott, mikor beindul az éjszakai élet. Remélem szerencsétek lesz és egy csendesebb környéken lesz a szállásotok, ahol pihizni is lehet egy kicsit.
Sziasztok! Most végre döntöttem: Ammmoudara-ban lesz a szállásunk. Kb: milyen messze van innen Elafonissi? Ezt nem szeretném kihagyni, bárcsak 1 hetet leszünk és autót is bérlünk. Előre is köszönöm! Vagy valaki aki már volt és 1 hétre tud konkrét útvonalakat :) Látnivalóval ajánlani szívesen veszem:) Üdv Kriszta
Nagyon nagyon szépen köszönöm az információkat sokat segítettél! Autót fogunk bérelni mert 2 hétre megyünk és szeretnénk bejárni a szigetet amennyire lehet! További szép nyarat kívánok neked és mégegyszer köszi!
Köszönöm, ezek jó hírek. Santorini minket is érdekel. Szerintem arra mi is befizetünk majd. Sokfélét hallottam a szrevezett programokról de majd ott meglátjuk, melyik irodánál járunuk jobban.
Szia, kaptak törülközőt, cserélték is rendesen, takarítottak naponta, asszem azt mondta, hogy ágyneműt egyszer a héten. Kocsit nem béreltek, ők egy hétig voltak és csak pihenni akartak. A szállodába a recepción magyarul is ki vannak írva az árak(széfbérlés, légkondi stb.). A Santorinis fakultatív progin voltak, nekik nagyon tetszett, csak kevés idő jutott mindenre, szerintük megérte, már csak azért is, mert valószínüleg jövőre oda mennek.
keresőjébe írd be Maliát, és kidob egy csomó rövid videót. Van ott minden... Egyébként biztosan van Maliának normális része is, de az nem a központja, az biztos.
Vasárnaptól vasárnapig grande punto klimával 170-190 euro. Átlag napi 30 euróért mindenhol van klímás kocsi. Krétáról a Google Earth töménytelen fényképet mutat.
Ez sajnos megint egy nagyon rossz pont Maliának. Van aki ezt mond, van aki mást, sztem abbahagyom a fórumozgatást, mert csak teljesen berezelek, hogy mekkora ..ar helyre megyek, és inkább pakolok, mert 6 nap múlva indulok.
De az biztos, hogy nagyon nagy fenntartásokkal megyek idén nyaralni. Már előre rettegek, hogy akkora lesz a nyüzsi és a zaj, hogy éjszaka nem tudunk majd aludni, bár a katalógus szerint csendes környéken lesz a szállásunk... majd kiderül... :)
"A brit külügyminisztérium adatai szerint Görögországban tavaly 48 brit állampolgárt erőszakoltak meg, túlnyomórészt saját honfitársai. Malia üdülőhely lakosai tavaly tüntetést tartottak a "garázda" brit turisták ellen."
2-3 napra gondoltunk autót bérelni. Nem tom, 1000-es motorral megteszi Krétán, vagy ha hegyekben szeretnénk szétnézni, a kaptatón nem bírja? Nagyobb motorút válasszunk? Egy 1.2-es vagy 1.3-as? Gondolom minél nagyobb teljesítményű motor van benne, annál drágább, és ha 2-3 napra béreljük, jobban megéri, mint ha 1 napra. Ugye? Te merre voltál Krétán? Olvasgatom a fórumokat, és mindenki el van varázsolva tőle. Gondolom nekem is így lesz. Nekem csak a repüléssel van gondom, tavaly repültem először, de egyáltalán nem élveztem, örültem, hogy nem hánytam. Most ez a több mint 2 órás út jó kis próbatétel lesz nekem. Még jó, hogy van Daedalon!!! :)
Ha esetleg valaki tudna feltenni 1-2 képet Maliáról, nagyon megköszönném! Egy másik fórumon, nem itt, kérdeztem, milyen Malia, és nagyon elvették a kedvem, azt mondták, zajos, nyüzsis, amivel nincs is bajom, de sehol nem találok a neten Maliáról utcaképet.
Apárommal aug. 10- én indulunk Krétára, Maliára. Ha tud vki autóbérléssel kapcsolatos infót, árat és a várossal kapcs is érdekel bármi. Sokat olvasok utána, de autóbérlésről nem találok sehol körülbelüli árakat.
Ne haragudj, hogy zaklatlak, de azt szeretném kérdezni, hogy béreltek-e autót és ha igen hol érdemes? Illetve ha esetleg megkérdeznéd nekem, hogy volt-e törölköző a szállodában, mert akkor nem cipelnék magammal olyan sokat. Mi két hétre megyünk és Így helyet takaríthatnék meg. Nagy hálás vagyok a válaszokért!
Nekem nem mondta, hogy bármi hiányzott volna a szobából. Először nem akartak légkondiért fizetni, aztán az első éjszaka után mégiscsak kérték, akkora hőség volt, hogy nem aludtak semmit.
Hú, ez nagyon jó hír, mi 3 hét múlva megyünk a Palmera Beachbe, remélem hasonlóképpen kellemes lesz. Nem tudod véletlenül, érdemes valamit vinni, vagy mindennel fel van szerelve a szoba? Minden tanácsnak nagyon örülnék!
Mi is tavaly ugrottunk át Santorinire, igaz másfél napra, de én is azt tanácsolom, hogy nagyon megéri, ha csak pár órára is. kapsz egy kis ízelítőt a szigetből. Mi a Flying Cat4-el voltunk 63 euro/fő volt a jegy, Heraklionból indult. Másfél óra alatt ott voltunk, és olyan a hajó belseje, mint egy repülőé, nagyon kényelmes.
Szia, a kolléganőmék pár hete jöttek haza a Palmera Beach hotelből, nekik nagyon tetszett, tengerre néző szobát kértek,a kilátás pazar, tényleg csak pár méter a tenger, a szoba egyszerű, de szép és tiszta volt. A személyzet kedves, félpanzión voltak, na ettől nem voltak elájulva, nem volt valami változatos, de a közelben rengeteg taverna van, ott pótolták. A tengerpart a hotel előtt köves volt, ezért átjártak egy másik beach-re, ami kb.15 percre volt, ott tudtak "cipő" nélkül strandolni. Összeségében bármikor visszamennének.
Tavaly a szárnyashajó Santorinire nagyon jó dolog volt, 2 óra alatt odaértünk, kb. 7 óránk volt a szigeten, jártunk Pyrgosban, Oiaban és Thirában is. Nem sok idő, de arra pont jó volt, hogy képet kapjunk a szigetről. Szerintem ne halgass azokra, akik le akarnak beszélni erről a kirándulásról. Még így egy fél nap alatt is megtapasztalható a fantasztikus hangulata. Ha nagyon tetszik, a kirándulás hatására még mindig dönthettek úgy, hogy ez lesz a következő nyári úticélotok.
A visszafelé út a hajóval elég gáz volt (Flying Cat 4). Nagy vihar és hullámzás volt, de a probléma már rögtön ott jelentkezett, hogy a hajó meg sem érkezett Santorinire (Mykonosról, vagy honnan), mert a nagy hullámzásban el sem mertek indulni. Aztán kb 3 órás késéssel megérkezett, de a Santorini-Kréta útvonalon ekkor sem volt vészes a hullámzás, kicsit imbolygott, mint szélörvényben egy repülő, de senki nem volt rosszul. Viszont kicsit lassabban is mentünk, így elég nagy késéssel, este 10 után értünk Krétára. Az árra nem emlékszem pontosan, de igencsak 100 eur-hoz közelített a jegy+kirándulás (busszal+idegenvezetéssel vittek a 3 városba a szigeten).
Hersonissosban a tengerpart fürdésre használható része meglehetősen keskeny kb. 5-10 méter szélességű sáv. Több helyen is lehet fürdeni, de ezek a helyek nem összefüggőek. A tengerpart melletti sétáló utcából (ahol azért járművek is járnak) lehet lépcsőkön lemenni a strandokra. A talaj durva homokos, apró kavicsos, kavicsos, egy partszakaszon belül is változó lehet. A víz általában nem mélyül hirtelen, viszont a vízben már nagy sziklák is vannak a fenéken. Tehát nem az az ideális homokos "aranypart", de azért nem rossz. Tengeri sünt néhányat láttunk, egyik társunk kicsit bele is lépett egybe ( négy db tüske a talpába). Napozóágy és ernyő bérelhető, de nem kötelező a használata. Én kocsit az Elite Olympic nevű cégnél béreltem (a város keleti vége felé vannak ),akkor ők voltak a legolcsóbbak. Egy Seat Ibiza egy hétre 183 euró volt, mindenféle biztosítással, önrész nélkül stb. De van vagy hat autókölcsönző, körül lehet nézni. Távolsági busz állítólag fél óránként jár (a főutcán vannak a megállók), menetrendet nem láttam. Egyszer utaztam csak busszal Iraklionba és vissza és tényleg kb fél órát vártunk. A busz kényelmes, klímás, a kalauznál lehet jegyet váltani (5,80 euró volt oda-vissza). Ha sokat akartok mozogni célszerűbb autót bérelni (én nagyon élveztem az autózást) ha nem akkor a busz is jó lehet. Még csak annyit, hogy ottlétemkor (június vége, július eleje) éjszaka nagyon sok volt a szunyog, úgy hogy szunyogriasztó sprayt kellett vennük, mert nem lehetett aludni nyitott ablaknál. Jó utat!
Sziasztok! Valaki megtudná mondani nekem, hogy Hersonissosban milyen a tengerpart? Kocsit mennyiért lehet bérelni kb.?Milyen a buszközlekedés? Előre is nagyon köszönöm a válaszokat! Ági
Brigi, Rethymnonál nagyon hosszú a partszakasz, aprókavicsos és komokos szakaszok váltakoznak. Amikor mi voltunk, az első 3 napban nagyon erős volt a szél, nem is lehetett a vízbe menni. Utána lecsendesült................ De ez időjárásfüggő....................Mikor mi készültünk Krétára, eredetileg a déli oldalra szerettünk volna menni , de ismerősök éppen a nagy hullámverés miatt beszéltek le bennünket. A Szamaria túránál pedig azt láttuk hogy a déli oldalon akkor éppen teljesen sima volt a tenger.
50 eurós vagy hasonló árral nem találkoztam sajnos. Volt még a Flyingcat 4 nevű szárnyashajó , ha jól emlékszem 93 euró/fő árban. Ez még gyorsabb mint a katamarán (1 és 3/4 óra), de állítólag érzékenyebb az időjárásra, mert nem olyan nagy.