A topik az amatőr és hobbi rádiózáshoz való készülékek és kellékek, pótalkatrészek csakis hobbi szintű, tehát nem kereskedelmi mennyiségű és jellegű adás-vételére szolgál. Célszerű a kínálati irányárat megjelölni és elérhetőséget feltüntetni, de utóbbinál mérlegelni a személyes adatok kiadását (például név, telefonszám, lakcím).
Az irányárra és alternatív beszerzési forrásra lehet megjegyzést tenni, de parttalan és főleg személyeskedő vita tiltás terhe mellett nem ajánlott. Az alkufolyamatot lehetőleg magánlevelezéssel célszerű lebonyolítani, szem előtt tartva a topik elsődleges célját: a cikkek (magáncélú) adásvételét illetve cseréjét.
Professzionális szinten is kereskedők tevékenysége addig mehet amíg nem haladja meg az egyéni szinten szokásosnak számító kereteket. Üzlet reklámozása sem megengedett, de merőben tájékoztatási célból meg lehet jelölni egy-egy beszerzési forrást, pl: "itt és itt kapható" az adott cikk. Aukciós és hirdetési portálok linkelése tilos.
A fentiek megszegői tiltást kaphatnak és a hirdetéseik visszamenőleg is törlésre kerülhetnek.
A problémák elkerülése végett:
Az árucikk paramétereit, állapotát, tartalmát magánlevelezésben ismételten pontosítsák a felek. A kifizetés célszerű ha átutalással történik, mert az később bizonyító erejű. Készpénzes üzlet esetén erősen javasolt egy adásvételi szerződés írása. Későbbi probléma esetén (hibás készülék, nem az van benne amit hirdetett, lopott, satöbbi) a hatósági feljelentés (rendőrség) illetve a polgári peres eljárás (bíróság) a lehetséges út. Ezt kérjük vegyétek figyelembe.
Tervezett időpontok 2024. évben: -december 14. szombat
RÁDIÓAMATŐR TALÁLKOZÓ ÉS BÖRZE:
A Puskás börze utódjaként a továbbiakban a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban 1105 Budapest Szent László tér 7. szám alatt kerül megrendezésre.
Ami a bográcsot illeti, érdekes dolog ez, mert engem taszít a zsíros, amolyan túl magyarosan fűszerezett, egyszerű lelkületű, paprikás-borsos ételek többsége, mint a pörkölt is és főleg a gulyás. Azt ízharmóniának nem nevezném, de ez valami elképesztően jól eltalált cucc volt. A hús kb. olyan állagú lett, mint a főtt hús, csak a szaftja készült sokkal erőteljesebbre. Nem valamiféle sűrítéstől vagy zsírtól, mert inkább a leveshez volt hasonló, hanem egyszerűen csak kellemesen és alaposan fűszeres-húsosra lett beállítva az íze. Vagy egy sokkal árnyaltabb ételnek éreztem, ha nem mondok hülyeséget - mégis maradt bogrács jellegű és hagyományos. Csípős ízt is külön üvegből kapott... így jobban esett az is.
Amúgy hallottam, hogy mennyire ügyes voltál a traktor életre lehelésében. :-) Szerintem relatíve még egy Zaporozsecet sem kellett ennyit javítani, mint azt a kínai csodát.
Pont olyan, mint bármelyik Kőrösi (ex Puskás)-börze, csak nagyobb területen és több résztvevővel. Pár mikrós dologért, gombokért árult RF csatiért érdemes volt kimenni, amúgy semmi extra nem volt, ez már csak nevében Burabu 😢. Kissé rossz érzés volt az egyik úriembertől megvenni szinte ingyen a komplett doboznyi kattogós Weller-cuccot, mikor mondta, miért számol föl és ad el mindent... röviden jó nagy zsibvásár, 90%-ban a 30 éve eladhatatlan, folyamatosan megszellőztetett holmikkal. A szokásos QRO-parts.hu embereket hiányoltam.
A Burabu-afterért meg köszönet azon versenyállomás felelős operátorának és kollektívájának , ahonnan engem állítólag páros lábbal rúgnak ki 🙂.
Üdv! Úgy hallottam sokan begyűjtöttek ilyen rádiót, ha érdekel szerkesztettem hozzá cps file-t, az összes 2m-es és 70cm-es átjátszók, pmr és szimplex frekikkel, ( ha2to táblázata alapján ) letölthető weboldalamról.
Megbízható, nagy áramú zavarmentes szerver táp eladó.
Bevizsgálva, tisztítva, újszerű állapotban. Kimeneti feszültsége 12 V-ról 13.2 V körüli értékre megemelve/beállítva. Ha 12.6 V kell, akkor beállítom arra.
Nem kell semmit kötözgetni a csatlakozóján, 230V csatlakoztatás után indul.
Egyik típus: DPS-700KB 12V 58A
Másik típus: DPS-600PB 12V 47A
Kedvelt, nagyon stabil modellek, neten sok infó van róluk.
DPS-700KB: 11 000 Ft
DPS-600PB: 10 000 Ft
Ha kell, akkor 230V-os tápkábel: 500 Ft
Budapest XVIII. kerületben munkaidő után átvehető. Előre utalás után Foxpost igénybevételével, vagy valamilyen más normális futárszolgálattal küldöm. Magyar Posta és MPL szolgáltatása, valamint utánvétes dolog nem jön szóba.
Email publikus, ha küldesz ott telefonszámot, akkor visszahívlak.
A képen a számla. Ezt fizettem. Össze lehet hasonlítani az árat a linkelt honlapon lévő árakkal.
Most aztán jó-e az áfa ,nem tudom, de nekem így is olcsóbb volt mint az itthoni. A hazai egyetlen kínálatban 18700Ft körül, programkábel nélkü, plusz még szállítás.
A linkjét be akartam tenni, de az oldalról "NEM található a link" üzenetet kapok(:-)
(játszogattam a wimeo-val, és eleve gyanús hogy német ÁFÁt (19%) használ - érdemes lenne megnézni az olvtárs számláján az áfa kulcsot - lehet hogy mégse a hiper és akkor az egész téma passz :-)
Mint céloztam is rá, én magam járatlan vagyok ÁFA ügyekben, csak vevőként érint.
Gyakorlatias értelemben a számla kiállítóját erről nem lehet meggyőzni, mivel az ő könyvelőjük így határozta meg, és csak akkor szállítanak ha a vevő ezt kiegyenlíti - olyan opció nincs a vimo oldalán se hogy másféle áfával kérem, olyan meg van hogy például Máltára 18% AFA-val. A vevő érdeke és feladata hogy olyan konstrukciót keressen a piacon, ahol kevesebb pénzért megkapja - a Baoji-318-amat így vettem. Valószinűleg nem érdemes magánemberként általános jellegű jogvitába bonyolódni egy külföldi kereskedelmi céggel. Elhangzott itt, hogy sokan rendelnek a vimo-ról, esetleg meg tudnák írni hogy esetükben mekkora volt az ÁFA. (végül is ontopik a téma)
Ebbe futottam bele egy szoftver megvásárlásánál, amit a Digital River DmbH forgalmaz, székhelye Köln, Németország. A fizetéskor az én lakcímem (amit alapból feltételez az IP címből) szerinti 27% AFA-t alkalmazza, niná hogy kaliforniai címre kértem 7%-al. Valószinűleg lehet valami jogi alapja amit én nem ismerek részletesen, de ...
Ha az értékesítés volumene nem ér el egy bizonyos értékhatárt, akkor a magyar áfakulcsot kell alkalmazni, például 27% vagy KATA vállalkozó kibocsátó esetén pedig 0% alanyi adómentes, az összeghatár feletti értékesítések esetén pedig, ha az eladó a terméket a vevőhöz elfuvarozza / elfuvaroztatja, akkor a vevő országa szerinti adókulcs 17% - 25% felszámítása szükséges.
Nem marketing duma. 2024. Júniús környékén jelent meg. Egy belső jampert 1-2 ről 2-3 ra átdugva tudja a 15M sávot is. Igaz ott kb. csak olyan 50W kimenővel. Valamint digitális zajszűrő és VFO is van. Beletették már az 5KHz és a 10Hz lépéseket is. Tud CW üzemet is.:-))
Az említett IC705 is olcsóbb volt több mint egy "százassal" onnan, kb. 1000km-ről mint a szomszédos Elnök utcából. Ahogy néhány Telegaertner csati is olcsóbb volt, mint a hivatalos hazai képviselettől.
Eladó egy módosított Venus SW3B qrp radió. Módosítás: PAM8403 tip. Audió amplifier, 5VDC-stabilizált táp, hangszoró. A beépített erősítő kikapcsolható az előlapon lévő, utólag beépített kapcsolóval. A rádió hibátlan, a modosítás kivételével eredeti állapotban van. 53000HUF, postával. 06202153806 hg4ghj@gmail.com 73! Jóska.