jó, hogy megjavult a géped, gondolok rá már ezer éve, hogy írok neked - pl. hogy mi van Matyival, mit mondtak róla, meg hogy mi van Petivel... majd igyexem összehozni vmit. Bár ha szerdánként errefelé rontjátok a levegőt ;-), még talizhatnánk is akár.
Zoya,
hogy van Dorka? Remélem, minden o.k.!!!
Cserge,
anyukád miatt őszinte részvétem és sok-sok kitartást az ügyintézésekhez! Remélem, Viola és Csenge jól vannak.
Panni,
jó volt összefutni, sajnálom, hogy a végén olyan gyorsan le kellett lépnünk, Mr. Hisztizsák a földszinten már megnyugodott, evett-ivott, közben telefonált férjem, hogy indul, nem is kellett sokat várnunk rá.
többiektől elnézést, most enyire futotta, de majd igyekszem jönni még a közeljövőben...
Móka, köszi a gépgyógyítást! végre látok is vmit :D
Zoya, remélem minden okééééééééééé és napra- nap jobb is lesz :D
Pannni, az uram be tud ugrani érte? ott dolgozik általában Budaörsön...
Hú, nem is tudom mit írjak még :D
ja, Matyival mehetünk a Petőbe (nemröhög) szerdánként az UTG-re. (utógondozás). szval azért nem tudunk elszakadni végleg :DDDDD. de majd ráérő időmben tényleg beiratkozom vmi gyógypedre :D
Cs. ma parádézott, tízkor visszafeküdt aludni és egyig aludt, elég betegséggyanús formája van :( hiába no, éljen a tél/ősz/nemtom.
VM, akkorát röhögtem a pillangós-traktoros hsz-en :DDD REmélem ti is parádésan vagytok!
Netszkvid: pont annyival érkezett korábban, hogy koraszülöttnek tekintsék és elvégezzenek olyan vizsgálatokat, amiket egy héttel később már nem indokolna a kora. Nem nagy probléma ez a pocidolog, nem egy esetben előfordult már a doki szerint és Dorkánál időben elkapták, no meg az elejétől kapott ő antibiot egyébre, ezzel eléggé visszaszorították. Amint lehet, húzunk haza.:)))
MaMy: nem írtam el a dátumokat, a férjem mutatta szülés után, én sem láttam addig. Vicces volt. Dorkát meg felhízlalom, mint a bátyját.:))) Már most is nagyon éhes, sokat sír emiatt, tömi a fejébe a cumit, kezét, amit talál.
Cait: remélem, hallja.:))))
Panni: kitartunk, sok mást nem tehetünk. És gyógyulunk.
Jégmadár: tényleg rám hasonlít? Végre.:)))) És ezt nem a be nem álló szájára mondtad.:))) Gergőnek harmadnapra kutya baja nem volt, pöttyös sem lett, szóval nem a háromnapos láz, de akkor micsoda?
Móka: szülés előtt 13 perccel.:)))) Ez egy fájás volt.:))) Azért nekem is torzult a fejem, pláne, mikor a ctg-vel ültem 20 percet, akkor kicsit még az ülőgarnitúrát is károsítottam.
Vidramam: tényleg jobb lett volna, ha ugyanott vagyunk, mert akkor maradhattam volna bent vele, de akkor meg azért lett volna lelkifurkám, hogy Gergő itthon van. És tudom, hogy az első napok nagyon fontosak egy kisbabának, de itt sem engedték, hogy benyúljunk, csak sokadik nap, és zárt inkubátorban van, Gergő meg itthon nem tudja, hogy miért nem jövök haza. Most is szorongatja a kezem, hogy ugye nem mész el? És velünk alszik, mert fél, hogy ha felkel, nem leszek itt. Úgy véltem, Dorkának kevesebb sérülést okozok, remélem, nem tévedek.
Vasárnap bent voltam, de már akkor is kapart a torkom, maszkkal beengednek, betegen nem kérdeztem, én döntöttem így, nem hiányzik, hgy még ráragasszak valamit, vagy a szobatársaira.
Ó, az édes kis picúr!!!!! Tiszta bátyó! :) Látom, Neki is összeér a Premature pelus tépőzárja. Sebaj, gyorsan kihízza majd! Már nagyon vártam a képeket, de megértem, hogy mostanáig nem jelentkeztél. Huhh, képzelem, milyen érzés lehetett akkor éjfélkor. :( Nagyon rossz lehetett Neked, hogy másik kórházba vitték Dorkát!
Szorítok, hogy hamar összekapja magát, és sikerüljön ügyesen emésztenie! Ti meg gyógyuljatok hamar! (Beengednek Dorkához így betegen is???)
Zoya, örülök, hogy bejelentkeztél! Hű, micsoda szülés! Biztos, hogy nem írtad el az időpontokat a fotóknál? :-) Drukkolok Dorkának, örülök, hogy élénk, éhes :-)! Minél hamarabb kerüljön haza egészségesen, hogy jól felhizlalhasd! :-) Addig kitartás!! Gondolok rátok, puszi mamy
Sok szeretettel gratulalunk a kis Dorkahoz, meg a relative sima szuleshez is! Dorka pocija remelem mihamarabb rendbejon, vegulis nem erkezett o olyan koran, hogy nagyobb problema lehessen ebbol! Aztan hamar hagyjatok magatok mogott azt a korhazat inkubatorostol!
Köszi a sok gratulációt.:))))) Ezeket olvasgattam naponta, mióta hazajöttem.
Bocs a nagy hallgatásért, Dorka topicjában is hírzárlatot rendeltem el, azért nem írt senki rólunk, csak később.
Hétfőn bementünk vérvétel-ctg-doki kombóra, ctg után kérdezte a doki, hogy érzek változást? Mondtam, hogy csak olyan, mint eddig, mintha kicsit feszegetnének ott lent. Na, akkor megnéz. Ja, 4 ujjnyira nyitva, burok feszül. Hívta a fődokit, és maradtam. Azt mondta, pihenéssel még bent tartható másnapig, de nem valószínű. Ez volt fél11kor. 2kor megint megvizsgált, és az eredmény: megyünk a szülőszobába. Előtte még egy ctg. Erre futott be Apa is (hazavitte Görgőt a nővéremnek, és riadóztatta a családot, hogy induljon a váltás). Én ott viháncoltam, tényleg semmit nem éreztem, csak feszegetést, de a gép szerint 9-10 perces fájásaim voltak. 3-tól szülőszobában, aludtunk egy kicsit, mert reggel 6 óra ébren voltunk. Még szerencse, hogy ettem ebédet, mert kipusztultam volna.
Fájások voltak szép számmal, de nem kaptam semmi rásegítést, se megállítást, doki úgy volt vele, hogy menjen a maga útján, még ha sokáig is tart, mert túl korán vagyunk még (36+0). Annyi infó volt, hogy ha teljesen nyitva leszek és elsimult a méhszáj, akkor lesz csak burokrepesztés, mert akkor már csak az tart, és ha akkor pukkan, mikor épp mászkálok, inkább előzzük meg. Közben volt még két vizsgálat, megjött a váltás szülésznő is (saját nem volt, de akivel szültem, hozzá bármikor vissza), akkortájt (fél 7) volt 5-6 perces fájás, addig 6-7 perc, aztán fél 7 után 3-5 percesek voltak, írtam őket, mert annyira nem fájtak, hogy valahogy észre kellett vennem őket. Fél 9kor volt burokrepesztés, utána egy 20 perces ctg (na, ott már fájt, Apa szólt, mikor emelkedik a gép szerint, így 1-2 mp-em volt "ráhangolódni, meg amúgyis a repesztés után odaállt mellém, hogy na, most én jövök, mit tegyek érted:)))), aztán vissza az ágy (úgy döntöttem, mégis ágy, mert fáradt voltam). 10 percig sem feküdtem (közben sms-eztem:))), fájtam sűrűn, Apa kérdezgette, szóljon-e, aztán 9-kor jött a kakilós érzés. Ágy hátra, de a lábaimnál nem szedték szét, doki fogta a kezem, simogatta a hasam, tartotta a lábam, szülésznő másik oldalon, és végre nyomhattam. Na, azt a 10 percet kivágnám a sztoriból, az olyan mocskosul fájt, hogy azt hittem, ott halok meg. Első tolásnál lecsúszott a bébi a kijárathoz, második tolásnál kibújt a feje (lehet, hogy az elsőnél is kibújt volna, de elfogyott a levegőm, lezsibbadt mind a két karom, szülésznő mondta, hogy nem jól veszem a levegőt, gondoltam, lenne az én helyemben, örülne, hogy kapna egyáltalán, ja és közben lenéztem és láttam a fejecskét:))))), ott is úgy, hogy egy utsó levegőnélküli nyomást produkáltam, aztán kis pihi, de jött a következő, és kicsusszant a lány. Olyan hirtelen szabadult fel a gátam a nyomás alól, hogy csak lestem. Doki kérdése: rámteheti-e (Gergőnél voltak fenntartásaim, de miután meg sem kaptam, gondoltam, ezt most nem hagyom ki). Olyan rövid volt a köldökzsinór, hogy csak mell alá ért a babó, de így is hihetetlen volt.:)))) Utána elvágták a köldökzsinórt (Apa nem kérte a lehetőséget:)))), vitték tisztába tenni, Apa követte őket a fényképezővel, én meg a dokinővel maradtam, ellenőrizte a méhlepényt (érdekes, hogy ő nem tépte le a méhfalról, hanem megvárta, míg lejön, és utána húzta csak ki), megmutatta nekünk is, mondta, hogy minden rendben volt vele. Közben visszahoztán Dorkát, felöltözve, de vitték is melegedni (szülőszobában 20 fok volt), Apa oda is követte.
Közben engem tisztába raktak, betakargattak, pihenhettem, de kezem-lábam úgy remegett, hogy nem tudtam megállítani. Mikor indultunk, itt nem kellett felkelni az ágyból és járkálni, meg pisilni, tolószéket kap mindenki. Levittek a szobámba, ott aludtam egy órát talán, mikor jöttek a hírrel, hogy Dorkával baj van, légzészavar. Behozták megmutatni, mielőtt átszállították az I.es Gyerekklinikára, inkubátor, oxigén, antibio.
Utólag elmondva már jobban hangzik ez a nehézfegyverzet, igazából megelőzésként futott mnden, ismervén Gergő életkezdetét, inkább biztonságos helyre szállították. Nem volt egy jó érzés éjfélkor elköszönni a dobozban fekvő lányomtól. Másnap átmentem Apával hozzá, ugyanaz a látvány, mint 3 éve, csak lélegeztető nem volt. Azonnali labor, röntgen, minden, ami kell, fehérvérsejszám-emelkedés utalt csak fertőzésre, ezért szerdán megismételték. Szerdán már elkezdték etetni, ezért fejnem kellett. Szokás szerint a bimbók nem bírták, két kanálnyit sikerült össz, de odaadták ma neki, 20mlt evett egyszerre. Aznapi infó szerint másnap emelik az adagot, ha eléri és meg is eszi a 30-35 ml-t, leállnak az infúzióval teljesen. Laboreredményt másnapra ígértek, doki szerint ha semmi nem utal fertőzésre, pénteken hazahozhatjuk, úgy, hogy gyerekdoki, meg védőnő lássák még aznap.
Na, történt más. Fertőzés semmi (fülében találtak streptoB-t, de nem fejlődött ki, tőlem kaphatta, pedig én keddi labor szerint streptora neg voltam), de a hasa felpuffadt, így csütötörkön megint leálltak a kajával. Pénteki hazamenetel ugrott. Péntek délben megint elkezdődött az etetés, kisebb mennyiséggel (5ml), és 3 óránkáént emelték 5-tel. Este 9kor még evett, aztán megint puffadás, kaja leáll. Másnapi röntgen: fertőzés a bélben, nem tudja megemészteni a kaját. Leálltak teljesen vele, infúziót kap végig, lehet, hogy ma csinálnak kontrollröntgent, hogy mi változott, de a leghamarabbi hazajövetel a jövő hétfő lehet csak, mert egy kúra 7-10 nap, és utána jön az evés felépítése.
Engem szerda délelőtt engedtek haza.
Bejárunk látogatni minden nap. Amúgy élénk, vidám a kiscsaj, eszi a cumit, éhes.
Menet közben Gergő is beteg lett (39,6 fokos láz), mára én is lerobbantam, fáj a torkom, köhögök, esek össze.
Közben meg fejek, mert tej az lett bőven. De ezt most kiborítom, és igyekszem meggyógyítani magam.
Moka, a Nagy Géprabló? :DDD Huhh, jut eszembe, elfelejtettem válaszolni az emiledre! Gyorsan megyek is! Zsejkee-nek meg üzenem, hogy gratulálok Csani tornamentesítéséhez!!!!!
Sejtettem, hogy ebből már nem lesz a héten szaladgálás... :DDD
Zoya, gratulálok, szép szülés lehetett!!!! Sok örömet Nektek, kevés féltékenységet! Remélem, Te is pont annyira fogod élvezni a virágok, lepkék és mindenféle rózsaszínek betörését az életetekbe, mint én a kékeket, a traktorokat és a repülőket! :D
Dorka megszületett! :) 2660 g, 51 cm, gátvédelemmel. Utolsó telefon után (előző hsz.) repesztettek, jöttek a fájások és a második-harmadikra kint volt a baba. Szép! :) És hajas. :)
Úgy tűnik, pont úgy sikerült, ahogy Zoya szerette volna. Büszke is magára :) (lehet is) és nagyon-nagyon boldog a hangja. Most pedig várja a hamburgerét (természetesen)...:)