Megoldódni látszik máris a rejtély: beljebb csavartam a fő kuplung munkahengeren a hajlított lemez kengyelt (itt a 3. tétel) amennyire csak tudtam, és láss csodát: most már nagyon lent fog a kuplung nagyon fent helyett.
Csapszeg ki:
Anya és kengyel fel:
Biztos vagyok benne hogy most már összezár rendesen a szerkezet így a ferodolszagtól is elbúcsúzhatok. Ezt ma sötétben, esőben, jogsi nélkül nem akartam kipróbálni. :)
Jó ideje nem köszöntem be ide s azóta sok víz lefolyt a Dunán. A Jézuska hozott egy Haynes könyvet, cseréltem azóta gyertyákat, a és most nemrég kuplungot is, lendkerekestül, váltóolajastul. A kuplungtárcsa majdnem teljesen el volt kopva, el volt szenesedve, be volt töredezve. A lendkerék felülete is meg volt égve. A kuplung és a váltó vajpuha lett a csere után, öröm használni. De még mindig magasan fog, és a legnagyobb baj, amiért cseréltem, az nem oldódott meg: amikor először megkergettem, ugyanúgy előjött a ferrodolszag mint a csere előtt :( Ezért el is kezdtem a hibakeresést, mert mielőbb meg akarom ezt oldani. Az a gyanúm, ha a fogáspontját sikerülne középre állítani, akkor ez is megszűnne. Az lehet a baj hogy valami nem engedi a szerkezet teljes rugóerejét rá a tárcsára és így korlátozott a nyomatékátvitele!!? Ti hol kezdenétek a keresgélést? Minden tanácsot szívesen veszek.
SZiasztok! A kérdésem a következő lenne: az utolsó olajcsere óta mentem kb. 6500 km-t, a műszerfal kiírja, hogy hamarosan szervizelni kell. Az olajnál mutatja, hogy még 1000 km, és utána csere. A szerelő szerint nem kell vele foglalkozni, de én úgy gondolom, hogy nem csak úgy méri a kocsi. Mi a tapasztalat? Kösz!
Szia! Nekem is van egy 2007-es VSA Honda Civicem. Ugyanaz a baja, mint a tiédnek. Már két új akksit kapott, generátor, önindító felujítva, kiiktatták az utólagosan bekötött kihangosítót is és nincs meg a hiba. Fél éve egyik szerelőtől a másikhoz járunk vele. Nyugalmi áramfelvétel továbbra is megvan. Most is éppen szervízben van. Ha estleg ti megtalálnátok a hibát, segítenél? Köszönöm.
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezi tőletek, hogy 2010-es faceliftes civic-em van, és váltóolajat szeretnék cserélni , már megrendeltem a gyári MTF3 olajat 2l, és arra lennék kíváncsi, hogy bármelyik gyorsszervíz letudja cserélni a váltóolajat, vagy az Ufóban macerás dolog és nem mindenki vállalja. Előre is köszönöm a válaszokat!
Megvolt a biztosíték "próba". Semmi baja. A szervizben mindent átmértek rajta és tökéletes. Ott volt vagy négy napig, rittig minden nap pöccre indult. Azt mondták a szervizben, hogy teljes terheléssel (fűtés, világítás, rádió, stb) kell menni vele vagy 6 kilómétert, mert addig csak vesz ki az akksiból.
Mások azt mondják, hogy immobiliserrel van gond.
Ezekbe a típusokba lehet előre programozni fűtést, párátlanítást?
Dizelt csak akkor vegyél ha napi szinten egyhuzamban sokat mész kb 100km , különben nem éri meg, nem városba való, turbó, részecskeszűrő, kettestömegű lendkerék, leömlő repedés,stb ezek a legfőbb hibaforrások amik nem olcsok :-), a benzinessel szemben.
1,8 benzin azzal nincsenek ilyen gondok.
Rövidtávokra inkább benzinest vagy hibrid de csak toyota, lexus....
Garázsból kiálláskor meghúztam a kocsi bal hátsó részét, kb a kerék felett, lejött a festék is, de csak egy 1 centi széles, 4-5 centi hosszú rétegen. Szerintetek ezt mennyiért lehet megcsináltatni? Bocsi a laikus kérdésfeltevésért.
Sziasztok! Bekapcsolom a fűtést a ventilátor kapcsolóval, megy a hátsó szélvédő-tükör fűtés is. A szélvédő-tükör fűtés kapcsolója nincs bekapcsolva! Mi lehet a gond? Ha auto módban indítom a fűtést nem indul el a tükörfűtés, viszont ha rányúlok a ventilátor kapcsolóra megy a tükörfűtés. Mivel külön kapcsolója van a szélvédő-tükör fűtésnek nem indulhatna el. Alapesetben ha nem megy a fűtés nem kapcsol be a tükör fűtés. Arra gyanakszom, hogy egy relé van beragadva de melyik és hol van? 2006 civic 5d 2.2d Köszi!
Szeretnèk venni egy Civic Type s egy dízelt nèztem ki csak nem tudom meg merjem e venni, eddig csak benzines autom volt, ez egy 2008 pèldány elvileg 145.000 km futott , szóval ha valakinek van valami tapasztalata , kèrem ossza meg velem esetleg valami amire oda kellene jobban figyelnem, elöre is köszi a válszokat
Az első legyártott példányokkal voltak minőségbeli gondok. De módosítottak a gyártáson + voltak visszahívások, ezért abból az évből se mind érintett. Ezek rögzítési hiányosságok, zörgések voltak leginkább, de a gátlókkal is voltak problémák. 2007-2008-asok már rendben voltak. 2007-est vettem, mert annyival nem rosszabb autó a faceliftesekhez képest, amennyivel olcsóbb. FL-hez képest az USB hiánya fájt leginkább, kapott egy Dension USB adaptert, illetve a karcolódó műszerfalplexi le lett fóliázva rajta. Ezekkel a módosításokkal tudja azt funkcionálisan amit a FL-es is. Kapott egy typeS maszkot is előre, de ez az én hóbortom volt. Lassan 260e km van benne, ebből én tekertem bele 30ezret. A kínálat aljáról vettem, akkor kb. ez volt a legolcsóbb 1.8 Sport a hahun. A kocsi várakozáson felüli volt. Beltér megkímélve, nagyrészt autópályás kocsi volt, kormánymű felújítva, új kuplung, semmi gyanús zaj. Motor is rendben volt, olajat cseréltek időben, nem csak a motorban, hanem a váltóban és az egyéb folyadékokat is. Később ezt megerősítette mikor levettem a szelepfedelet. Tulaj középkorú vállalkozó, aki tényleg GAZDÁJA volt a kocsinak, nem csak a tulajdonosa. Megnéztem fiatalabbat fele ennyi kilométerrel és lefosott kilométerkő volt ehhez képest. Így alkudtam még az árból egy keveset és végül ezt vettem meg. 2szett gyári honda alufelnivel (téli/nyári gumikkal). Azóta se bántam meg.
Verdikt: Ha van (rászánt) pénz valamivel jobb autó a faceliftes, de ár/érték arányban jobb a facelift előtti.
Sziasztok, sajnos én sem találtam 9. gen Civic forumot, így itt szeretnék tanácsot kérni.
Egy hete sikerült 1.8 VTI, 2013-as vennem azóta minden ok kivéve az ülésfütést és az aux csatlakozást - lesz időpontom kb két két múlva rá tudnak nézni, de addig is itt szeretnék kérdezni hátha volt valakinek hasonló.
a vezető oldalit ha kapcsolom megy rendesen, de ha az utasoldalit akkor az nem teljesen hideg marad vagyis azt vettem észre, hogy ha csak azt kapcsolom az utasoldalit akkor is a vezető oldalt melegiti, Ezt nem értem vajon miért lehet?
Aux csatlakozás sehogy sem jön össze és nem ismeri fel sem az usb csatlakozást sem a telefont, semmi ötletem miért?
És még valami a telefon bluetooth csatlakozás sem akar összejönni,de abban nem vagyok biztos,hogy benne van vagy sem a gombjai megtalálhatóak a kormánykeréknél de a konzolon nincs telephone gomb vagy az nem is kell nem tudom.
Német a kezelési könyv azt próbálom kihámozni ez milyen felszereltség, elvileg exeutive és, hogy ebben ebben a felszereltségben benne van a blooetoth vagy akkor nálam miért nem működik.
Ebben kérnék segitséget ha valaki már találkozott ilyen hibalehetőségekkel.
Markas gyartotol vegyel. Nem kell speci, en a gyari, talan Philipset csereltem egy Osram NB-re, az akkori csucsmodellre, de akkora valtozast nem hozott.
Nyilvan parban csereld, ezt gondolom tudod. Semmilyen mas elteres nincs a halogenhez kepest, egyiket sem szabad megfogni.
Max annyi, ha felkapcsolt allapotban csinalnad valamilyen perverzio miatt, akkor a xenon megraz :)))
Xenon fejet ("izzót") kell cserélni, meghalt az egyik (először csak halványlilásan világított, 1-max2 napig, majd most már van hogy felvillan, de jnkább teljes sötétség).
Kérdésem, hogy ki milyen márkát ajánlana?
és aki maga otthon cserélte, van-e valami, amiben spécibb, mint egy halogén cseréje?
Az enyém 2006-os, újonnan vettem azóta megvan, semmi baja nem volt soha, az első nem szerviz jellegű javítást tavaly kellett végezni rajta 11 éves korában, amikor az egyik kuplung henger tömítése elengedett és azt cserélni kellett. 180 ezret mentem vele.
Minden extra tökéletesen működik rajta azóta is. Egyedül a cd-ket nem olvassa pár éve, gondolom elpiszkolódott a fej, de ez nem zavar mert hallgatok már cd-t amióta van Spotify.
Ráadásul a mai napig imádom és élvezettel ülök bele. Sokszor eszembe jut, hogy 2006-ban egyszerűen nem dönthettem volna jobban, mint mikor megvettem ezt az autót.
Nemsokára szeretnék használt autót venni, és szemet szúrt a Civic. Úgy olvastam h a 2006-2008 között gyártott típusokkal sok a ban, de utána (2008-tól gyárottak) eltüntek ezek a gondok. Ez mennyire igaz? Mennyire kell félni mondjuk egy 2007-s Civictől? A kocsi formája tetszik, a csomagtere is elég tágasnak tünik :) Köszönöm előre is válaszokat :)
Most az ufó Type R tulajokhoz szólnék . Akiknek gyári futóművük van . Megmérnétek esetleg az első keréknél a kerékjárati ív széléig a talajtól a magasságot ? //pontosan// :D Nagy segítség lenne . Ugyan is nekem ültetett futóművem van de nem tudom , hogy mennyivel van leültetve illetve , hogy a gyárinak milyen magasan van az eleje . Nekem most koptatóval együtt a két kerék előtt 10-centi , középen 11-centire van az alja a talajtól . A kerékjárati ívnél meg a /40/ es gumi között kb. 1-centi van . Pont beférnek az ujjaim :)