Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Pont azt a hirdetést szúrtam ki. Az a furcsa a szövegen kívül, hogy a képeken egy 350-es, a másikon egy 450-es van fotózva. A hirdetőre rákérdeztem, természetesen válasz arra hogy a 350 az új eladó, vagy a 450 az új eladó, nem érkezett. Annyit volt hajlandó írásban így vasárnap estefelé elárulni, hogy 2011-es vásárlásból. A többi kérdést vagy nem válaszolja meg, vagy mellébeszél.
Azt tudom, hogy nem akarok 200 felett költeni, ha egy mód van rá.
A 400t, fotó alapján szép állapotú van használtan eladó 85-ért. Viszont, ha pl Fs 120 és oleo 441 között kell választani (újonnan), akkor egyértelmű hogy 441.
A 441- est vettem,kb másfél hónapja. Nagyon megszerettem. Igaz,én a katinéni lábaközé seprűt raktam,nagyon nem bántam meg. A paripa úgy pörög,ahogy kell. Az eső tanknál még fuldoklott,de csak felpörgés pillanataiban. Már a negyedik tank fogyott ki,van olyan erőben mint a Soló 151. Ez utóbbi is az ötödik tanknál tart.Az oli bowden állitását közbeiktatott csavarral oldottam meg. Igy a tempómat precizen állitható . A Soló már bowdencsavaros állitású,a rögzitett ravaszt szereti. Igy 0.8dl/ h- ra lecsökkent a fogyasztása,igaz,én csak félábszárig érő fűre használom. A Soló öblitőlevegős rendszerű,fuldoklik felpörgéskor,de úton van a csavarhúzó készlet. Ha picit beljeb hajtom a H csavart,szerintem olyan lesz mint a többi nem öblitőlevegős motor..... Az az érdekes,hogy zárt második torokig fuldoklik,ha ez kinyit forog rendesen,de a térdig érő gaz igényli is ezt. Ez igy fél ravasz állás.
Sparta 25 átment Barkasba, ami a hangját illeti. 8.szezont kezdte idén. Még nem kaptam szét, de gondolom valamelyik csapágy adta fel a küzdelmet. Kapott egy 1000-1300nm 60-70 centis sűrű füves területet, lehet nem kellett volna. Esetleg szokott ezeknek a kipufigója belseje összeesni?
Így 7. Szezon után lehet nem kell meglepődni, hogy valami Sziasztok!
Sparta 25 átment Barkasba, ami a hangját illeti. 8.szezont kezdte idén. Még nem kaptam szét, de gondolom valamelyik csapágy adta fel a küzdelmet. Kapott egy 1000-1300nm 60-70 centis sűrű füves területet, lehet nem kellett volna. Esetleg szokott ezeknek a kipufigója belseje összeesni?
Így 7 szezon után lehet nem kell meglepődni, ha valami meghal benne. Lehet el is lehet engedni, mint nagyon vacakolni vele.
Ma volt az aprón egy Hitachi, új még nem összerakott Gc40ej T, sajnos lemaradtam róla. Ne is sajnáljam, hogy lecsúsztam róla?
Oleo BHC 400 mennyire javasolt kategória, vagy 441 T alatt nem kell gondolkodni?
Az új annyival másabb, hogy a furata gyári méretű. Ha csak egy kicsit ingadozik, nem kell vele foglalkozni, vagy még egyszer ki kell tisztítani, főleg a főfúvóka részét kell átjárhatóvá tenni. A benzinből a lakk, meg a trutyi ki tud ülni a réz fúvókákra és hiába van rajta lyuk, az átmérője emiatt kisebb. Ezért célszerű ismételten tisztítani, illetve az ecetes megoldást javaslom a lerakódott anyagok eltávolítására. Jobb mint a karburátor tisztító folyadék. A réz fúvókákat, keverőcsöveket gyári tisztaságúra, így gyári átmérőjűre helyre lehet vele állítani. A karburátorba menő csonkon a szűrőt is tisztítsd ki. Érdemes esetleg cserélni a karburátor és a motorblokk közötti tömítést, mert annak öregedése, vagy a karburátort tartó csavarok fellazulása fals levegő bejutását teszi lehetővé, ami szintén fordulatszám ingadozást okozhat.
Köszi a leírást és a linkeket is mindkettőtöknek. 0,5-ös fúróm nincs, a dremel készletben is 0,72 a legkisebb, ezt egy recésített 0,45-ös dróttal próbáltam helyettesíteni, de a fúrást leszámítva mindent végigcsináltam előírásszerűen (a második videóban amúgy pont azt magyarázza az arc, hogy véletlenül se növeljük a furatot - ami egyébként Simsonos koromból is rémlik, hogy rossz ötlet lett volna:) de az első is azzal "védekezik", hogy ez eredetileg is akkora akart lenni, csak a lerakódásokat fúrja ki belőle. Ezt azért magyarázom ilyen hosszan, mert a végeredmény nem lett olyan tökéletes, mint a fűkaszánál (mondjuk a fűkasza topicban valahol érthető :D). Szóval jobb lett, de kicsit/néha még mindig ingadozik a fordulatszám, pedig patyolattiszta lett minden alkatrésze. Lehet, hogy azt az ezrest még ráköltöm a temun :)
Szedd szét a fúvókát és minden furatot és fúvókát tisztítsál meg, tegyél szabaddá. A hullámzást részleges dugulás okozza, főleg a főfúvóka dugulása. Ez az alkatrész e( komplett bepattintható fúvóka) egyébként a Temuról kb 1000 ft-ért ingyen szállítással beszerezhető.
3./ Van rajta egy (az oldalán) egy furat. (nagyon kicsi. Azt egy tűfuróval (mikrofúró) 0,5 kitágitod. A fehér fuvúka szétszedhető 2 db.-ra. Azt is szétszeded. Ott a középső csövön van 3 (vagy 4) nem emlékszem, furat. Az kifújod (kompresszor, vagy gitárhúrí) Van a tetesén 1 db. csapágygolyó. Azt kipattintod, mert ott is lehet lerakódás, majd vissza.
A karbi házat vagy féktisztitóval, vagy karbi tisztitóval átmosod.
4 Összerakás és mehet a jöhet.
Amit írtam, hogy ki kell a lyukat tágitani, az azért kicsi, mert üa. takarékosság, környezetkárosítás stb. xarságok miatt alulméretezi a gyártó.
A fent leírtak, saját tapasztalaton alapulnak. Én is sz..tam vele.
Minden csőszerelvény boltban kapható tiplis csőbilincs. Pár százas,sőt gumibetétest is láttam. Le kell vágni a facsavart,és a helyére hegeszteni egy félbevágott láncszemet.
A közepéből kifeszegetve a műanyag blokkot, három cső van ott, kettőben fúvókaszerű szűkítés, de mosás és tisztítás után visszapattintottam fényképezés nélkül :( azt nem tudom, hogy ebben van-e valahol olyan ledugózott csavar, mint a másikban volt.
Sehogy minden ilyen kis motor egy kicsit hullámzik ha nincs elegendő terhelése . Told kicsit visszább a gázkart . Ezek a motorok nem olyan klasszikus karburátorosak ,hanem terhelés szabályozósak . A gátkarral csak a motornak megadod a lehetőséget hogy benzinhez jusson ha terhelés éri és attól kezdve a terhelésnek megfelelően vezérli önmagát ,rugókon rudazatokon keresztül . Ebből adodóan a szabályozgatás miatt lesz bennük egy kis hullámzás mindig .
Az 1 darabosnál igen azt rá kell húzni valamelyik végéről de olyan is van ami két félből van . Válasz ilyn két félből állót . Stileké szokott olyasmi lenni ,bár az újabbaké már a fene se tudja miféle .
Köszönöm találtam én is, de van egy kérdésem, ami elárulja a tájékozatlanságomat.
Hogyan kell ezt rátenni a csőre. A középső gyűrű gondolom azért van, hogy az akasztó ne csúszkálhasson, de az akasztó levételéhez a cső végét vagy a motor ,vagy a damilfej felől szabaddá kell tenni?
Megtörtént, az a kis rohadék dugó majdnem kifogott rajtam, de egy törtcsavar-kihajtóval végül sikerült kiszedni (ennek mi lenne vajon a hivatalos módja?). Beáztattam mindent tiszta benzinbe egy ultrahangos tisztítóban, aztán megfújkáltam a 112-es helyét is, és jobb, mint újkorában :) köszi a segítséget! Most megyek, szétszedem a fűnyírót is, annak csak ingadozik kicsit a fordulatszáma, de simán valami hasonló lesz ott is ezek után.
Bármelyik másféle géphez való is jó ahhoz aminek a szára 26 . Ezek olyan kb szabványos csövek ,meg kell kérdezni a nagyobb Husi Sthil boltokban hogy 26 csőre tudnak -e adni .