Keresés

Részletes keresés

Mike0088 Creative Commons License 2016.09.23 0 0 2574

Most ment tropára nálunk egy 10 éves Indesit hűtő amit majdnem 100 ezerért vettünk és korábban se volt problémamentes.

Egy kis történet:

-Először garanciában cserélték az üveglapjait (ami hivatalosan edzett üveg, de két fazék meg pár apróság alatt leszakadt) 

-Pár éves korában elkezdte folyatni a vizet és a hűtő előtt nagy tócsák álltak 2-3 hetenként. Ez ment egész addig amíg rá nem jöttünk van az alján egy kis vízelvezető cső ami időről időre eltömődik és ki kell tisztítani vagy nem a tartályba hanem a hűtő elé engedi a vizet

-Már pár évesen elkezdett mállni róla a festék, az alatta lévő fém felület pedig rozsdásodásnak indult.

Utoljára: 3-4 centi vastag jegesedés majd amikor már eldöntöttük hogy leolvasztjuk, egyik reggel úszómedence a konyhában. Azóta nem hűt rendesen maximumra állítva 10-12 fokot csinál. 

Szerintetek mi lehet a gond?

szaki213 Creative Commons License 2016.09.22 0 0 2573

Sziasztok!

Lassan egy hete megjött a hűtőgépünk (Gorenje R6192DW). Hatalmas, halk és elég jó fogyasztási értékeket mutat. Ha vki ilyen vásárlásában gondolkodik, kérdezzen szívesen válaszolok.
Üdv

PentaxMan Creative Commons License 2016.09.20 0 0 2572

Ma megvettük a hűtőgépet: Samsung RB33J3205WW - 124999 Ft http://www.samsung.com/hu/consumer/home-appliances/refrigerators/bottom-mount-freezer/RB33J3205WW/EF, csendes, igényes kivitel. A kompresszorra 10 év a garancia, az egész hűtőre 2 év.

Érdemes garancia kiterjesztést venni +3 év kb 17 ezerért? 

Petya79 Creative Commons License 2016.09.18 0 2 2571

"...hogyan tudom meg,érvényes-e az 5 év garanciám,nem találtam erre semmi utalást egyelőre sehol."

Esetleg a Bosch hivatalos honlapján? :-)

http://www.bosch-home.com/hu/aktualit%C3%A1sok/bosch-h%C5%B1t%C5%91-%C3%A9s-fagyaszt%C3%B3k%C3%A9sz%C3%BCl%C3%A9kek-plusz-3-%C3%A9v-garanci%C3%A1val.html

"Önnek nem kell mást tennie, mint a promócióban résztvevő Bosch hűtő- vagy fagyasztókészülékek közül vásárolnia és saját valamint a készüléke adataival regisztrálnia az alábbi felületen, legkésőbb 2017.01.15-ig. Ezután emailben azonnal megkapja a garancia kiterjesztés igazolást."

Előzmény: szigetbecse (2570)
szigetbecse Creative Commons License 2016.09.17 0 0 2570

Sziasztok!

A héten megvettük a hűtőnket,Bosch lett végül is. Regisztráltam a terméket a Bosch oldalán is.

Annyit szeretnék kérdezni,hogyan tudom meg,érvényes-e az 5 év garanciám,nem találtam erre semmi utalást egyelőre sehol.

Köszönöm!

Robátkó Creative Commons License 2016.09.17 0 0 2569

Akkor sok minden összejött :( Nekem csak az nem tetszett benne, hogy nagyon jegesedett a fagyasztója. Amúgy nem volt vele semmi gond. 

Előzmény: Petya79 (2568)
Petya79 Creative Commons License 2016.09.17 0 0 2568

Nekünk is felülfagyasztós Indesitünk volt, és mi is 12-13 év után cseréltük le. Még a nejem vette anno, de bárcsak ne tette volna: az összes huzalpolc íves, műanyag előlapja eltörött, a palacktartó zseb pedig (amibe az íves kialakítás miatt alig fért valami) szintén eltörött. Az ajtó nyitását-zárását egy fém zsanérra felfekvő műanyag 'tipli' biztosította. Ezen forgott az ajtó...már ameddig bírta, ugyanis az ajtó alsó forgáspontján, a vékony műanyag burkolat pár év után beszakadt. Mivel így nem tartotta semmi, kénytelen voltam megfordítani balos nyitásúra. Na, ekkor vettem csak észre, hogy az alsó vonalban néhány helyen elszakadt az ajtógumi is.

Műszakilag egyébként rendben volt, egy Tecumseh kompresszor dolgozott benne.

Gondolkodtam, hogy a törött elemeket lecserélem rajta, de iszonyat drágán mérték (önmagában az ajtózseb 8-9 ezer Ft), és csak 3 hetes határidővel szállították volna, mert nem is volt Magyarországon belőle készleten. Szóval inkább úgy döntöttünk, hogy megválunk tőle...

Előzmény: Robátkó (2567)
Robátkó Creative Commons License 2016.09.16 0 0 2567

13 év után cseréltem le a felül fagyasztós Indesitet . Soha semmi baj nem volt vele. Lehet szerencsés vagyok. (kinőttük, azért cseréltem le) 

Előzmény: Petya79 (2566)
Petya79 Creative Commons License 2016.09.15 0 0 2566

Nem ismerem a statisztikákat, de annyi bizonyos, hogy Indesitet soha többet nem vásárolok. Attól hitványabb, porladó, repedező műanyagból álló tákolmánnyal még nem volt dolgom.

Előzmény: PentaxMan (2565)
PentaxMan Creative Commons License 2016.09.15 0 0 2565

... ilyen hiba bármelyik hűtőnél előfordulhat, arról nem tudok, hogy melyik márka esetében gyakoribb..

Előzmény: Petya79 (2564)
Petya79 Creative Commons License 2016.09.15 0 0 2564

Személy szerint nekem sokkal nagyobb para a mostani "mezei" hűtőnknél, hogy esetleg kilyukad a 'rejtett' hűtőtest, és akkor kuka az egész.  
Az eddigi hűtőszekrényeinknél eddig a legtöbb problémát az "elfáradt" (gyengén záródó, elszakadt) ajtótömítés, elrepedt műanyag elemek (ajtózseb, belső burkolat stb.), jelentette, de előfordult hőfokszabályzó csere is, és egy esetben elillant a hűtőközeg.

Előzmény: PentaxMan (2561)
Ágnes1980 Creative Commons License 2016.09.14 0 0 2563

Jaaj nem Whirlpool BLF 8122OX a hűtő.

Ágnes1980 Creative Commons License 2016.09.14 0 0 2562

Meg jött a szép új Whirlpool BLF 8121 W hűtő helyére betéve már csak üzembe kell helyezni,de még várunk 9:30ig akkor telik el 10 óra annyi elég neki? És már regisztráltuk is a honlapon így a 4 év gyári garanciára kaptunk + 5 év kompresszor garanciát :-D 

PentaxMan Creative Commons License 2016.09.14 0 0 2561

A kompresszor nem kapcsolgat ki-be, hanem a fordulatszámot szabályozva működik... a motort az indulási áram jelentősen terheli, ez okozza a korai meghibásodását. Az inverteres motor folyamatosan működik, a teljesítménye van szabályozva. Ezekre a hűtőkre a kompresszorra általában 10 év garanciát vállal a gyártó. Ilyen pl: Samsung RB33J3205WW http://www.samsung.com/hu/consumer/home-appliances/refrigerators/bottom-mount-freezer/RB33J3205WW/EF

Előzmény: Törölt nick (2560)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.14 0 0 2560

Az milyen?

Előzmény: PentaxMan (2558)
tomtyi Creative Commons License 2016.09.14 0 0 2559

Csak a pontosság kedvéért:

a garancia szó önmagában pusztán hatszor, garanciaszerződés formában négyszer, garanciavállaló formában hatszor, így összesen tizenhatszor fordul elő. Rossz hír, hogy valamennyi a hitelszerződésekkel kapcsolatban; a szavatosság önmagában tizenötször, összetételben ezzel együtt ötvennyolcszor.

Előzmény: Qkorica (2547)
PentaxMan Creative Commons License 2016.09.14 0 0 2558

Ennyi pénzből már inverterest vennék...

Előzmény: Törölt nick (2556)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.13 0 0 2557

Szóval hülye vagyok, de mindegy. Petyának próbáltam írni, de ma nem megy, úgyhogy iszom legalább egy kávét. Pedig szőke sem vagyok, max ősz....:( Na, szevasztok.

Törölt nick Creative Commons License 2016.09.13 0 0 2556

Neked írtam alább: szóval csak akkor cserélhetem le a pályázatban megadott típust, ha nem kapható az adott forgalmazónál az a hűtő? Nyilván a +-ból nem szeretnék visszavenni, mert ha már veszek...

Egyébként Neked mi a véleményed erről a típusról?

EN3611OOW

Előzmény: PentaxMan (2545)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.13 0 0 2555

Bocs, nem Neked ment a válasz, csak éppen nézegettem a hűtőt, amit linkeltél... Szép kis masina.

Előzmény: PentaxMan (2552)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.13 0 0 2554

Igen, olvastam én is ezt, de úgy rámozdultam az Electroluxra, és erre a típusra is, mint kiskutya a velős csontra.:) Egyébként igazad van, nem árt legalább egy B verzióval is rendelkeznem, sosem lehet tudni, úgyhogy elkezdem nézegetni a kínálatot. A pályázatban megadott lista számos olyan típust nem tartalmazott egyébként, ami tetszett. Erre a típusra van "ajánlólevelem", de ha jól értem, csak akkor választhatok másik márkát (stb.), ha az általam megjelölt készülék nem kapható?

Előzmény: PentaxMan (2545)
Ágnes1980 Creative Commons License 2016.09.13 0 0 2553

Nem ismerem,de ahogy nézem ennek nem lehet helyezgeti a polcait ,mert fix helyük van nekem már ez nem tetszik benne (saját vélemény).

Előzmény: PentaxMan (2552)
PentaxMan Creative Commons License 2016.09.13 0 0 2552

Ezt a hűtőt néztük ki, van valakinek ilyen? Mi a tapasztalata? Samsung RB33J3205WW http://www.samsung.com/hu/consumer/home-appliances/refrigerators/bottom-mount-freezer/RB33J3205WW/EF 

Ágnes1980 Creative Commons License 2016.09.13 0 0 2551

Köszike, nem hiszem hogy beteszem majd őket mert úgy nézki egy napon meg a régi és jön az új így ami kell még fagyasztani az kb 2kg mell meg egy kis gyümölcs majd bekérezkedek valamelyik szomszédhoz vele. 

Előzmény: Petya79 (2550)
Petya79 Creative Commons License 2016.09.13 0 0 2550

Azért, mert nem helyezed áram alá a hűtőszekrényt, attól még nyugodtan belepakolhatsz. Pár óra alatt nem fognak felengedni a mélyhűtött áruk (ugyanaz, mintha áramkimaradás miatt állna a gép). Esetleg beindítás előtt érdemes a lecsapódó pára miatt áttörölgetni a mélyhűtött árukat, és a fagyasztótér belső falát, hogy ne fagyjon rá a dér már rögtön az elején. Ugyanígy érdemes eljárni majd akkor is, ha később leengeded a hűtőt.

Előzmény: Ágnes1980 (2537)
Petya79 Creative Commons License 2016.09.13 0 1 2549

Tehát akkor összefoglalva, a Grundig GKN16830X-et nyugodtan meg lehet venni, mert:

- az 5 éve felszámolt,  Bécsi út 85. szám alatti Grundig Magyarország Kft. teljes körű szolgáltatást biztosít majd
- hivatalos márkaszervizük is van, ami Lajos utca 144. számú panelház aljában működik
- az outletek kizárólag hibátlan műszaki állapotú, zsír új, legfeljebb esztétikai hibás (karcos, horpadt...) termékeket forgalmaznak; és még csak véletlenül sincs semmi közül a külföldi katalógusáruházak sérült, vagy használt, esetleg javított áruihoz
- az outletben felkínált 36 hónapos garancia a jótállással teljesen egyenértékű; hiszen leleplezted, hogy a 'garancia' szó 21 alkalommal szerepel a Ptk-ban (tehát nem tiltott listás szóról beszélünk), és annak fogalma egyértelműen, jól körülírható
- a fentiek alapján, a hűtőgépért fizetendő 149950 Ft-os outlet ár kifejezetten kedvező, és még csak véletlenül sem éri meg inkább szakkereskedésben vásárolni hűtőszekrényt

Tehát a fentiek alapján beismerem, hogy én tévedtem. Valóban hamis érvekkel rukkoltam elő, de szerencsére Te ezekre mindig higgadt korrektséggel rácáfoltál. :-)
Az a helyzet, hogy mivel az anyagi lehetőségem korlátozottak, és sajnos a nemi életem is elhanyagolt, nekem már csak a fanyalgás jutott, és fújom a hülyeséget, mint a pereces. Utólag is elnézést kérek azért a sok sületlenségért, amit eddig összehordtam! :-)

Szóval megfogadtam a tanácsod, amit korábban írtál:

"Az okos ember először gondolkodik, körül néz, és aztán kritizál....."

Végül tényleg mindenben igazad lett, Te nyertél. ;-)

Előzmény: Qkorica (2547)
Ágnes1980 Creative Commons License 2016.09.13 0 0 2548

Én centivel mentem, és már az elektrolux ajtón a tárolók nem jók, mert ha feljebb raktam a középső polcot akkor ugyan befért az alsóba egy 30cmes üveg de föléje már csak egy kocka margarint esetleg belehet tenni. Na meg az  az üvegtartó polc nem kellene nekem,de ha kiveszem akkor meg nincs helyette másik polc.ezért nem jött be nekem. Párom nézte ki neten ő is ,de személyesen nagy csalódás volt.

Előzmény: Törölt nick (2544)
Qkorica Creative Commons License 2016.09.13 0 0 2547

Benned egy igazi pereces veszett el. Úgy fújod.

A PTK. 2013.évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről

Ebben a törvényben, megszámoltam,  a garancia szó 21-szer, a jótállás szó szintén 21 –szer, a szavatosság pedig 58 alkalommal fordul elő. Azt hiszem erős túlzás arról beszélni, hogy nem ismerik egymást. Más kérdés a törvény értelmezése, az még jogvégzett embereknek sem megy maradéktalanul.

Volt nekem egy nagyon kedves főnököm, aki mindig azt mondogatta, hogy vannak dolgok, amit csak konkrétan lehet végezni. Ilyennek tartotta például a nemi életet, igaz, ő más szavakat használt. Úgy gondolom, hogy ha valamit sokszor és hangosan mond valaki, attól még nem lesz igaz.

Arra kérlek, hogy ezt a vitát fejezzük be, ne is szólj hozzám, mert a továbbiakban nem érdekelnek a sületlenségeid.

Előzmény: Petya79 (2546)
Petya79 Creative Commons License 2016.09.13 0 0 2546

Amit elsőnek érdemes tisztázni, az az, hogy a Ptk. nem ismeri a garancia fogalmát. Tehát ha egy kereskedő x éves garanciával reklámoz egy terméket, nem árt elolvasni az apró betűs részt, hogy mit takar náluk a garancia fogalma.

A másik, hogy baromira nem mindegy, hogy jótállásról, vagy szavatosságról beszélünk.
A Ptk. szerint a Magyarországon -, hivatalos magyarországi forgalmazón keresztül vásárolt hűtőszekrényekre 2 év kötelező jótállás, és - ezzel egyidejűleg - 3 év szavatosság vonatkozik.
A szürkeimportos (outlet), vagy - magánszemélyként - külföldön vásárolt termékekre viszont csak - az EU-s szabályozás szerinti - szavatossági jogok vonatkoznak.

Hogy mi a különbség a jótállás és a szavatosság között? A jótállás esetében a kereskedőnek/üzletnek van bizonyítási kötelezettsége, hogy a hiba az eladás után következett be, és csak a bizonyítást követően mentesül a felelősség alól.
A szavatosság viszont már más eset, mert ott 6 hónap után fordul a kocka: ekkor már a vásárlónak kell bizonyítania, hogy a hiba már a vásárlás pillanatában fennállt, és nem azért következett be, mert esetleg nem rendeltetésszerűen használták. A vásárló szempontjából tehát a jótállás sokkal kedvezőbb feltételekkel bír.

A garancia fogalma outlet üzletenként más és más. Valahol a szervizelés és az alkatrészcsere díja ingyenes, de a kiszállásért fizetni kell (ez külön érdekes lehet egy bp-i üzlet vidéki vásárlója esetén). Valahol meg az egyszerűség kedvéért, és a jótállással kapcsolatos viták elkerülése végett az új készülékeket is eleve használtként tüntetik fel. Aztán külön érdekesség az, amikor egy outlet a szürkeimportos termékét kötelező jótállással értékesíti...

Előzmény: Qkorica (2538)
PentaxMan Creative Commons License 2016.09.12 0 0 2545

vehetsz másik hűtőt, ahogy a pályázati oldalon írják:

https://hgcs-2016.nfsi.hu/uploads/hgcs_kerdesek_valaszok_160628.pdf 

A boltban lehetőség van arra, hogy a pályázatban megjelölt készüléktől eltérő hűtő vagy fagyasztó készüléket vegyen meg, ha a pályázatban megjelölt készülék nem kapható. Választhat más márkát, másik típust is, az egyetlen feltétel, hogy az előírt megtakarítás (minimum 10% energia- vagy 20kg CO2-megtakarítás, a továbbiakban: „Minimum megtakarítás”) továbbra is biztosítva legyen. Lehetőség van arra is, hogy másik energiaosztályú készüléket válasszon, az alábbiak szerint: Amennyiben a megvásárolni kívánt háztartási nagygép energiaosztálya az eredetileg tervezettnél alacsonyabb, Kedvezményezett a Pályázati Útmutató I. 6. pontjában rögzített vissza nem térítendő támogatásban részesülhet. Tehát ha A++ készülékre kapott támogatást és másik A+ energiaosztályú gépet választunk, akkor a megítélt 35 000,- Ft támogatás 25 000,- Ft-ra csökken. Amennyiben a megvásárolni kívánt háztartási nagygép energiaosztálya az eredetileg tervezettnél magasabb, a támogatás mértéke nem emelkedik, Kedvezményezett a Támogatói Okiratban rögzített, megítélt támogatásra jogosult. Tehát, ha A+ energiaosztályú készülékre kapott támogatást, és A++ vagy A+++ energiaosztályú másik gépet választ, akkor is csak 25 000 Ft jár támogatásként, de választhat hatékonyabb gépet minden további adminisztrációs teendő nélkül.

Előzmény: Törölt nick (2544)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!