Hétfőn elvileg lesz egy autóm használt Vw Jetta az uj fajta 2006/9 havi.Mindenképpen szeretném kivetetni belőle a gyári cuccot és normálisat rakatni bele.Kérdésem a következő lenne milyen fejegységet ajánlotok és milyen hangszórókat az autóba?Hangszórók száma 4 legyen. A ráfordított összeg pedig olyan 80e forint környéke.És természetessen mint mindenki más énis azt szeretném hogy szépen szóljon :) nem gondoltam ilyen erősítőkre meg mélyládakra de ha szerintetek azokból is egy kisebb darab kellene vagy jól jönne akkor azokat a variációkat is szívesen fogadom.A fejegységnél usb kimenet jól jönne ha lenne és nemtudom mennyivel lenne drágább esetlegessen egy Dvd lejátszós forma ? kiváncsiságból kérdezném amely zenét is játszik akár dvd lemezről vagy akár filmet lehet nézni rajta vagy tvét :) Preferált márkáim:JVC,SONY,JBL,SAL,
Eladó CORAL PFK 165 audiofil szett!Nagyon jó mínőségű hangszorók nagyon jó állapotban.Valamikor én vásároltam boltban és az én autómba volt beszerelve eddig,de most eladó.Adok hozzá 2 katalógust és a 2 eredeti rácsot is csak az nincs a képeken.Aki ismeri az tudja hogy nem adnak hozzá rácsot azt külön kell megvenni.
A szett a PFW 165 mélyközép és a PFT 36 magasból áll.
Akkor hát ide írok csak nem akarok "láma" lenni meg hülyeségeket kérdezni . Tipomba kicseréltem a gyári hangfalak előre két ovál a gyári helyére 2*50watt hátra kalaptartó kívág és 16,5 2*50wattos hangfalakat raktam .. fejegységem egy m.n.c innnocd 4*50watos de hát nem a legjobb de erre futotta ....
Na akkor most jön a lényeg szeretnék venni bele egy gyári erősítős sal xb-10/a aktív szubcsövet ... ( 250watt ) . ugye beépítet erősítős és elvileg arra még köthetek rá 2hangfalat , vagy nem _? vagy a hátsó kettőt lenne érdemes rákötni ?? vagy mit lehetne kihozni belőle ? ti hogy csinálnátok ??
Még elég új vagyok a témába... de hát valahol el is kel kezdeni nem ? xD Lenne pár kérdésem aki türelmes és szánna rám 10 percet azt nagyon megköszönném !! msn címem: szabi001@anet.hu
urak, keresek olyan embert, aki csinált már modern CANBUS-os Opeleket (Vectra C) és pontosan tudja, h mi kell a kormánytávvezérlőhöz, kulcsállás-jeladóhoz, etc. Kezdek megőszülni és kopaszodni egyszerre! :-o
Egy Kenwood fejet kellene berakni úgy, h kulcselfordításra kapcsoljon, de kulcs nélkül is be lehessen kapcsolni (mint a gyárit). Ezenkívül mennie kellene a gyári kormánytávvezérlésnek is => ehhez eddig 4 kábel és 2 adapter kellene a Kenwood Hungária szerint, de "csak tippre mondjuk ezt". (milyen képviselet ez??)
Hali! Valaki segítsen légyszíves! Vettem ujonnan egy 500w-os mac audio reflex ládát és egy hozzá tartozó 500wos mac erősítőt. Egy thaliába lett beépítve Jvc KDG-332 fejegységem van. A probléma az lenne hogy az utastérbe szinte nem ad semmi mélyet a láda. Vagy az elszigeteltség miatt vagy nem tudom de rátettünk 1 másik jvc fejegységet azzal viszont szólt szépen. Igaz még bejáratós de akkor is nem így kéne szólnia. Csak ugy elfogadható a hangzás ha a lejátszón maxra tekerem a bass-t de ugy meg már nagyobb hangerőn a 4 belső hangszoro eltorzít :S Mit javasoltok? Nagyobb erősítő vagy másik fejegység?
Hát nem tudom, hogy itt találsz-e olyat, aki tud segíteni a problémádon?
Mi beszélgetünk a zenéről, zenehallgatásról, készülékekről, de erre disszertációt (de még akár szakdolgozatot is) alapozni....?:)))
Én ugyan még az átkosban írtam a szakdolgozatom, de ott és akkor (többek között) erre volt kitalálva a konzulens. Irányitott, hogy az adott témával kapcsolatban miről kellene írni, ehhez javasolt szakirodalmat, stb. Persze, ezért fizettek neki (bár nem túl sokat).
Ha ilyen konzulens keresel, akkor célszerű olyan céghez fordulni, ahol "nagyüzemileg" foglalkoznak autó-hifi rendszerek megtervezésével és kiépítésével, talán ott van olyan szakember, aki mindezek elméleti alapjával is tisztában van.
Én ilyet mondani nem tudok, mert
ad.1. nem érdekel az autó-hifi ilyen mélységig, hogy ezügyben tájékozodjak
ad.2. nem vagyok bp-i, ahol leginkább találni ilyen céget.
Célszerű ott érdeklődni, aki kiírta ezt a szakdolgozat témát.
Sziasztok!
Végzős főiskolás vagyok és az auto hifiről írom a szakdolgozatomat.
Általános dolgokkal tisztában vagyok, de nekem egy kicsit mélyebben kellene egy-két dologgal foglalkoznom, és azokat számítással, esetleg mérésekkel alátámasztanom.
Tudom, hogy bármit is számol az ember, a felhasznált anyagok típusai, és minősége legalább annyira meghatározza, hogy milyen hangja lesz a rendszernek, valamint mindenki szubjektíven, a hallása alapján állítja be magának a hifijét, de nekem inkább általánosan objektíven megközelítve kell bemutatnom, és egzakt módon alá kell támasztanom. Sajnos akárhogy kutakodtam a neten nem találtam ilyen szempontból használható irodalmakat (vannak nagyon jók, de azok inkább csak kedvet csinálnak az érdeklődőknek, hogy komolyabban foglalkozzanak a témával)
Azt ajánlották nekem, hogy itt kérjek segítséget.
Mit is szeretnék konkrétan:
Cél:
- egy aktív és egy passzív rendszer bemutatása
Egy kicsit több infó kéne:
- hangváltók működése
- kisjel-nagyjel átalakító működése (kapcsolási rajz?)
- jelszint emelő működése (kapcsolási rajz?)
- erősítők ellenállás tűrő képessége
- több tekercses mélysugárzók működése
Számítások:
- passzív hangváltó tervezése (csak az elméleti része = elemek méretezése, kapcsolási rajzok a különböző típusokról, egy free tervező program bemutatása)
- vágási frekvenciák és meredekségek számítása
- az erősítő és a hangszórók illesztése (egy adott hangszóróhoz miért pont azt az erősítőt kell választani)
- a három fő láda típus tervezéséhez szükséges számítások (egy free tervező program bemutatása)
- a rendszer áram igényének meghatározása számítással
- kondenzátor méretezése
- akkumulátor teljesítmény leadása a kondenzátorral szemben
- biztosíték méretezése
- vezetékek méretezése
Mérések:
- gyári rádió kimenetén lévő jel összehasonlítása egy ”minőségi” rádióéval
- hangszórók közti különbség a muzikalitás alapján (egy elektronikus és egy hangszeres zenéhez illő közti különbség)
- ládák típusok összehasonlítása a frekvencia tartomány alapján
- zárt és reflex láda összehasonlítása a muzikalitás alapján (a reflex láda kiemeléseit szeretném megmutatni a zárt ládához képest)
- erősítő áramfelvétele az idő függvényében (azt szeretném megmutatni, hogy az erősítőnek hirtelen mekkora áramra van szüksége működés közben)
- D osztályú erősítő frekvencia tartománya egy A/B-vel szemben
Ezért keressek olyan embereket, akiknek a héten, vagy a jövő hét elején lenne kedve összefutni velem és átbeszélni ezeket a témákat.
Esetleg tudtok ajánlani valamilyen használható irodalmat ezekben a témákban?
Valamint a dolgozat mellé mellékelnem kell egy úgynevezett mestermunkát, amin valamilyen multimédiás anyag, vagy videó van. Arra gondoltam, hogy egy passzív és egy aktív rendszer beállításról csinálnék videót, és egy ládaépítésről, kábelezésről, és zajcsillapításról képeket. Tehát ha valakinek van kedve bemutatni az autóját, akkor az is érdekelne.
Az elérhetőségeim: 70/361-14-45, kicsiicsi@gmail.com
Köszi előre is a segítséget!
Kellene egy kis segítség ha kérhetnék! Fejegységet szeretnék vásárolni, de nemtudom melyik a jobb? Alpine iDA-x200 39000Ft vagy Pioneer DEH-P50UB 34000Ft. Segítsetek légyszíves sürgős lenne!
Tudna valaki segíteni, tankönyvi péda szerint lemerült az akksim és a Blaupunkt ősrégi magnóm kéri a kódot, amit természetesen nem találok. Felhívtam a magyarországi szervízt, ahol 6E+áfáért néhány nap alatt kikódolják ( a magnó kb 2E-t ér). Szal nem tud valaki valami más megoldás, pl serial és típus alapján netről le lehet e vadászni valamit?
A következő problémával fordulnék hozzátok. Nemrég vásároltam egy KDG-731 típusú autóhifit és a következő problémával szembesültem. Mikor a gyújtást ráadom a kocsira a készülék bekapcsol és elkezdi lejátszani a benne levő CD-t. A kérdésem az lenne hogy valahogy belehet állítani a készüléken hogy ne a CD-t indítsa ilyenkor el hanem a rádió kezdjen el szólni? Amennyiben pedig nincsen benne CD akkor pedig vagy be sem kapcsol vagy a rádió része kapcsol be de úgy, hogy pl a 90MHz, ahol semmilyen adás nincsen. Tehát ilyenkor mindig megkell nyomnom 1..6 gombok valamelyikét hogy valami bejöjjön. Ez mitől lehet? Miért nem jegyzi meg, hogy én a kocsi leállításakor melyik csatornát hallgattam és milyen hangerővel, stílussal (pl: jazz). Mert másik autónál szintén JVC rádió csak régebbi típus ilyen problémám nincsen.
Ha valaki tud valamilyen megoldást légyszíves írja meg.
Kötöttem már be "magnót" én is.A másik kocsimba a pioneer mp3-as lejátszónál is lehet variálni a bekötést gyárilag.Ezt a kocsit nemrég vettem és nem én raktam bele a cuccot.Időm sem volt rá foglalkozni vele míg otthon voltam.Azért kérdezgetem,mert sajna most nem tudom kipróbálni,mert nincs nálam a kiszedő.Még egy hónap mire hazamegyek és már nagyon unom,hogy előröl indul.Ez egy sima dvd,mp3,stb. lejátszó,semmi extrával.Rádió sincs.A gyári hifire van kötve.Nem is kapcsol be a kulcs elfordításakor.Ma kipróbáltam,hogy nem állítom le a kocsit,csak távírányítóval kikapcsolom,(elvileg akkor rajtmarad az áram?)hogy mit csinál.Akkor is újra indul.
Azért a kérdés,hogy tuti,hogy bekötés variálásával megoldódik,vagy ez ilyen,mert ha ilyen veszek egy olyat ami úgy működik ahogy kell.