Belföldi olcsó - de színvonalas szállásokat összegyűjtésére hoztam létre ezt a topicot. Aki tud megfelelőt ajánlani kérem írja meg.
(3000 Ft/fő/éj árnál ne legyen magasabb a szállásköltség...)
Belföldi olcsó - de színvonalas szállásokat összegyűjtésére hoztam létre ezt a topicot. Aki tud megfelelőt ajánlani kérem írja meg. (3000 Ft/fő/éj árnál ne legyen magasabb a szállásköltség...)
Először is szeretnék bemutatkozni. A nicknevemen kérlek, ne csodálkozzatok, ez amolyan vasútbarátos dolog.
Az usgyi az új orosz motorvonat beceneve, innen ered. Végigcsináltam a szokásos macerát egy új, normális nickért, de azzal egyelőre nem hagy szerepelni, marad a vonatos.
Másodszor pedig ajánlanék Nektek egy igazán különleges nyaralóhelyet, innen csak pozitív tapasztalataim vannak.
A panzió Balatonvilágoson, közvetlenül a vízparton fekszik, busszal, vonattal könnyen elérhető, és van egy nagy,saját parkolója is.
Négy önálló apartman közül lehet választani, mindegyik nagyon hangulatos. Saját WC, konyha rendben, az áraik pedig nagyon alacsonyak ahhoz képest, hogy mennyi hely van, mennyire csendes, és különleges.
Szeptemberben, júniusban érdemes felkeresni, ilyenkor a teljes ár egy főre 2500 forint. Július-augusztusban már évekkel előre lefoglalják, ilyenkor kevés a hely.
Pár fotót csináltam idén júniusban a helyről, a kleiber@axelero.hu címen minden egyéb dologról szívesen felvilágosítanak.
Üdülési csekket szinte minden - nagyobb forgalmat bonyolító - szálláshelyen (szállodák, panziók) elfogadnak. Érdemes szállásügyben körülnézned, és helyben érdeklődni az elfogadásról.
Mi pl. Keszthelyen nyaralunk az Erika Panzióban (http://web.axelero.hu/erikapan), üdülési csekkel fizetünk.
Az üdülési csekkel pihenhettek a veleméri (Vas megye, Őrség) Cserépmadár szálláson. A Cserépmadár telefonja: 06(20)534-2780) Az utazási csekket akkor tudják elfogadni, ha a Quaestor Travel-en keresztül bérled ki a szállást. (A Quaerstor telefonja: 1-302-5010/405, 406, 407)
Főszezonban (augusztus 20-ig), háromágyas szobában 7 ezer Ft/éj a szoba. Erre a Quaestor rátesz valamennyit, hogy pontosan mennyit, azt tőlük kell megkérdezni.
Utószezonban (augusztus 21-től) 5 ezer Ft/éj a szoba és 4-et fizet, 5-öt kap akció is van.
Két hétre való kitűnő programot is összeállítanak (reneszánsz várkastélytól a termálstrandig, lovaglástól egy szép barokk város megtekintéséig, stb.)
Elvieleg ha Balatoni régiónál megnézed néhány helyen fel van tüntetve hogy elfogadják, (úgy tudom a drágább hotelek is elfogadják) de az olcsóbb szálláshelyeken nemnagyon fogadják el, mert túl macerás nekik. Szóval ha olcsón akarsz nyaralni akkor jobban jársz ha nem használod... :)
A drága munkaadómtól kaptam 56.000,- Ft értékben üdülési csekket, amit most eladásra kínálnék. A tényleges árban az érdeklődővel majd megállapodunk. Akit érdekel esetleg a Sziget Fesztivál, akkor azoknak mondom, hogy ott is elfogadják a csekkeket:)
Igazából azért adnám csak el, mert nem nagyon van idegzetem az elfogadóhelyek böngészéséhez. A nusz honlapon már én is voltam, meg a kiskönyvet is lapozgattam már, nem valami egyszerű azokon elmenni, és olvasva a hozzászólásokat, talán ezzel nem vagyok egyedül. Ha valaki tudna valami tuti jó helyet ajánlani, ahova a párommal kb. 1hétre ebből a pénzből-esetleg kicsit kiegészítve- el lehet menni, akkor azt is szívesen fogadom. A célunk a pihenés, vízpart, esetleg kirándulás, vagy egy nagyobb város megtekintése... igázából sok mindenre nyitottak lennénk.... csak valaki kínálja tálcán a lehetőségeket :))))))
megvan a válasz: A ház A Tetete kulcsosház a Kisgyóni Természetbarát Telep legnagyobb kulcsosháza. A kulcsosház egész évben üzemel és 35 fõ számára nyújt kényelmes szállást. 9 szobájában (2x5 ágyas, 2x3 ágyas, 5x4 ágyas) a fûtés hõtárolós villanykályhákkal történik. Az ágyakon párna és paplan van, ezekhez ágynemû hozható, illetve korlátozott számban az egyesület is tud biztosítani 460 Ft/garnitúra áron. Harmadik megoldásként hálózsák hozható. Az épületben külön nõi és férfi, hideg-meleg vizes zuhanyzó és mosdó van. A konyha 35 fõre felszerelt, gáztûzhellyel és hûtõszekrénnyel, a közös étkezõ telt ház esetén is kényelmes. Az épülethez tartozik a – sátorozásra is alkalmas – nagy bekerített udvar, tûzrakó hellyel, vízcsappal, asztalokkal és padokkal. Nagyobb csoport részére közös fõzéshez bogrács állvánnyal együtt igényelhetõ. A telepen sportpálya, nyilvános kártyás telefon is megtalálható. Szezonban hétvégeken büfé is üzemel. A mobiltelefonok mûködése esetleges, a térerõ gyenge. A teleptõl kb. 2 km-re Bakonycsernyén található vasárnap is nyitva tartó élelmiszerbolt, vegyesbolt. A ház igényelhetõ: Levélben: Teleki Természetismereti és Turisztikai Egyesület Sûdy Péter Székesfehérvár, Lõcsei u. 27. 8000.
Telefonon: 06-20-913-6224, lehetõleg 18 és 20 óra között
E-mail-ben: sudy@tetete.hu
2005. április 30-ig és október 1-tõl , fûtéssel: 1400 Ft/fõ/éj 2005. május 1-tõl szeptember 30-ig fûtés nélkül 1000 Ft/fõ/éj
Az igénylés elfogadásakor tájékoztatót és csekket küldünk. A szállást csak a fenntartási hozzájárulás 30 %-ának befizetésével tudjuk véglegesen biztosítani. Az igénylés a szállás igénybevétele elõtt 14 napig lemondható, ekkor az elõleget – a költségek levonásával – visszafizetjük.
Az érkezés idejét három nappal a szállás elfoglalása elõtt pontosítani kell, hogy át tudjuk adni a házat.
A ház igényelhetõ csak nappali használatra is. Ilyenkor csak a szobákon kívüli helyiségek használhatók, 150 Ft/fõ, de minimum 3000 Ft fenntartási hozzájárulás megfizetése mellett.
A ház udvarán a táborozás 200 Ft/fõ/nap fenntartási hozzájárulás kifizetésével lehetséges.
A Cserépmadár szállás gyakorlata a következő az üdülési cskkek elfogadásakor:
A kedves vendég a Quaestor Travelen keresztül foglal szobát a Cserépmadár szállásra. Így valamivel többe kerül, de létrejöhet az üdülés.
A falusi szállásadók többsége nem vállalkozó, csak (egy összeghatárig) adómentes magánszemély. Az évi 1-2 üdülési csekkért, ami előfordul a szezonban, nem érdemes vállalkozóvá válni. Az egész üdülési csekk rendszer csupán a közpénzek lenyúlásának egyik módja. S persze nem a vendégek és nem is a gyalogos szállásadók azok, aki lenyúlják a közpénzt.
Szóval az úgy volt, hogy néhány napja felhívott egy újságíró, hogy Ő szívesen írna cikket mindarról a pécsi bonyodalomról, amit ide is betettem. Engedélyeztem neki és végül egész jó kis cikk kerekedett belőle. Ami a legfontosabb belőle: kiderítette, miért is nem hajlandóak a legtöbben elfogadni az üdülési csekket. A válasz megdöbbentő! Azért mert 20ezer forint az éves tagdíj, és hat százalékát plusz az áfa-t, ügyleti jutalék címén lecsirmol magának a NUSZ. Ez az üdülési csekk egyébként éppen azért jött létre hogy a munkavállalók is el tudjanak jutni kisebb helyekre, nagyon magas rajta az állami támogatás, ám nagyon ugy néz ki, hogy a fentiek miatt épp ezt a célját nem sikerül vele elérni.
Az Üdülési csekkről szóló rész ide is másolnám:
Ki fogadhat el üdülési csekket?
Bármely Magyarországon bejegyzett vállalkozás, mely belföldön szállás szolgáltatást nyújt, üdülési csekk elfogadóhellyé válhat. A Nemzeti Üdülési Szolgálat (NUSZ) Kft.-vel, az üdülési csekk elfogadására kötött szerződéshez szükséges az adott vállalkozás cégbírósági végzésének vagy cégkivonatának másolata. A szálláshely önkormányzati működési engedélyének és (ha van) a kategória besorolásának a másolata. Emellett minden évben be kell fizetni egy úgynevezett regisztrációs díjat, mely azonban egységesen megállapított: az ötcsillagos szállodának és egy kis fogadónak is 20 ezer forintot kell becsengetni. Az átfutás viszonylag rövid időt vesz igénybe. Az a fogadós, aki elhatározásra jut – s minden irat rendben van –, két-három héten belül fogadhatja az üdülési csekkel fizetőket. A NUSZ a szállásadónak nyolc banki napon belül átutalja az üdülési csekk értékét, levonva abból annak hat százalékát plusz az áfa-t, ügyleti jutalék címén.
"Nemrég ismét teszteltem a mattil hozzászólásában említett Főnix Hotelt. A szoba ára inkább 10.000 felé közelítt az itt leírttal ellentétben, de valóban kedvesek."
Mivel a szobák általában legalább kétszemélyesek, és ha egyedül kérsz szobát, akkor egyszemélyes felár ís van akkor tényleg ennyi a szobaár. De én nem szobaárról irtam, hanem személyenkénti árról!!
Egy kétszemélyes szoba reggelivel két személyre 3800-4000 forint/éj/főtől már van itt. Tudom megkérdeztem.
Szép hely, szép ház. (Árat azt nem találtam, de gondolom nem lehet túl végszes) Bakonyba hova érdemes ellátogatni? (Ismereteim Szerint Veszprém - Bakonyszentlászló vonattal nagyon gyönyörű, aztán Zirc mellett a Cuha völgy, Bakonybél ott valami kilátó van, meg Tésen szélmalmok. Valami egyébb látnivalóról tudtok?