De még hogy! Alapjaiban megrendítette bizonyos eddigi ismeretemet. Persze nem adom el a cuccom, mert megvan, hogy milyen feladatot mivel kell/lehet megcsinálni. Na meg minek csináljam meg TÖKÉLETESRE a feladatot, ha az elfogadhatót sem fizetik meg. A plusz ráfordítást, ami a TÖKÉLETESHEZ kell, arra sem szükség nincs felénk, és meg se fizetnék.
Arra gondoltam, hogy nem lenne kedvetek havonta-kéthavonta összejönni egy baráti-szakmai beszélgetésre? Akár fotózhatnánk is, de lehet csak beszélgetős-evős-ivós party is. Ott a művház, nem kell fizetni a teremért. Aki meg akar ott is aludhat ócsón:)
Lassan eladó lesz a Nikon D200 vázam portrémarkolattal! Pályázok a D300-ra. Végül is nem olyan rettentő sok a különbség, de mégis szeretnék váltani. Van egy-két "apróság", ami jól jön.
Az én "világképem" szerint az amatőr az, aki saját szórakozására művel valamit (zenél, fotóz, táncol, satöbbi). A profinak pedig ez a munkája. (Angolul : profession=foglalkozás, hivatás) Az, hogy ki mennyire ért hozzá, annak ehhez semmi köze, legfeljebb annyi, hogy egy amatőr megállhat egy bizonyos szinten, míg aki ebből él, annak kötelessége folyamatosan továbbképeznie magát a szakmájában.
Megnéztem az új honlapodat, gratulálok. Mondjuk én nem neveznélek "amatőr" fotográfusnak. Ha nem tévedek az amatőr éretlent jelent, a te természetfotóid pedig profik. Vagy csak nekem amatőrnek tűnnek annak? :-)
Nem hiszem hogy nem lenne érdeklődés olyan tanfolyam iránt, ahol elismert, 10-20-30 éves gyakorlattal, és kellő elméleti tudással rendelkező szakemberek oktatnak a szakma fogásaira, amikre lehet hogy csak pár év alatt jönnél rá magadtól stb. És azután a jól képzett "diákok" gyakorolnák a tanultakat, és úgy vállalhatnának munkát, hogy sejtik is amit csinálnak.. és ezért meg is fizetnék őket... Jóreggelt hé keljek már fel, 11 óra, ébren ne álmodjak.
A "tarsolyomban" kb. 10 név van. Csak nekem. 20 fő kell. Sztem meglenne, de tényleg nem hírdetik. 1 cikk a Keletmatyiban sztem tuti meghozná a létszámot. Debrecenben sem indul már a Beregszászi Pál suliban osztály, most végeztek az utolsók. A bizonyítvány nem lenne rossz, és bár én így is tudok számlát adni a munkákról, megnyugtatóbb lenne.