Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2005.08.03 0 0 327
Hát mondjuk a patriotizmushoz egy amerikás magyarnak nem sok köze lehet, legalábbis a magyar patriotizmushoz.
Előzmény: schgy (326)
schgy Creative Commons License 2005.08.03 0 0 326
"Nézzük meg, már most is amerikás magyar minden második ember."
Ez azért nem teljesen véletlen, mert az egyik lökés a klub létrehozásakor a Mi neked Amerika és a Politikamentesen Amerikáról nevű témák ragikátlanítása lehetett, márpedig ezek a témák nyilván "amerikás" magyarokkal elég jól el voltak látva a klubosodás előtt is.
Meg aztán az "amerikai magyar" szóösszetétel messzemenően nem szinonímája a liberálisnak,még akkor sem, ha én pl. többé-kevésbé annak is tekintem magam.
schgy
Előzmény: Törölt nick (307)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.03 0 0 325
Egyébként kíváncsi lennék, hogyan viszonyulsz a sporthoz, pl. mit gondolsz Cseh Laci frissen nyert érmeiről, vagy a vízilabdás csajok aranyérméről, vagy nem is tudom hol élsz, Michael Phelps eredményeiről vagy a nemzeted sportsikereiről. Szóval semmilyen sporteredményt nem tudsz értékelni csak azért, mert a sportolók általában nem az eszükről és a műveltségükről híresek?
Előzmény: Boszorka (323)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.03 0 0 324
Utólag könnyű okosnak lenni, most viszont orvosi kezelésre szorul egy súlyosan beteg öregember, aki - akármennyire is becsülöd vagy nem becsülöd - nem keveset tett ezért az országért. Lehet firtatni, hogy hová lett a vagyona és a család miért nem fizeti a költségeket, de arról, hogy elcsaklizták tőle a pénzét, valószínűleg nem ő tehet, hiszen már elég rozzant állapotban van. Ha meg ő tehet róla, akkor meg ez van, jelen helyzet szempontjából lényegtelen.

Képzeljük el, milyen gusztustalan lenne, ha a magyar állam leállna veszekedni Puskás családjával, hogy én nem fizetek, fizessetek ti. Ha esetleg megjelenne erről valami a nyugati sajtóban, megnézhetnénk magunkat.
Előzmény: Boszorka (323)
Boszorka Creative Commons License 2005.08.03 0 0 323

Te még a világon se voltál, mikor Puskás öcsi bácsid a régi rendszer legrosszabb idejében Rákosi elvtárséknak köszönhetően is dúsgazdag volt. Attól függetlenűl szépen távozott a még több pénzért. Kint vagyonokat keresett köthetett ovlna magának biztosítást. Változatlanúl pofátlanságnak tartom, hogy miközben ül a család a vagyonon ő tőletel várta el, hogy lakást vegyetek neki, fizessétek a szállodaszámláját most pedig a magas szintű gyógykezelését. Az már más lapra tartozik, hogy hungarikum ide-oda semmire se tartok egy üresfejü footbalistát.

 

Mumu mostanában az olvasó népnek külföldön felragyog a szeme Márai neve hallatán is. Ő sajnos majdnem éhenhalt mielőtt öngyilkos lett. Persze ő soha nem volt opportunista mint az általatok nagyrabecsült hungarikum.

Előzmény: Törölt nick (322)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.03 0 0 322
Egy kis gondolkodás után ugyanerre jutottam: Puskás Öcsi bácsi megérdemli, hogy élete utolsó hónapjaiban/éveiben megfelelő ellátást kapjon, még akkor is, ha nem tudja kifizetni. Kíváncsi lennék, hogy hová lett a pénze, de végülis mindegy. Többet tett ő ezért az országért, minthogy egy bármekkora kórházi számla kifizetésével vissza tudnánk neki adni.
Előzmény: Mumu (321)
Mumu Creative Commons License 2005.08.03 0 0 321

Bar abszolut igazad van,abban hogy plane az ugynevezett hazaterok ne hasznaljak fel azoknak a penzet akik itthon maradtak es gurcoltek felretettek a biztositasokra ,de..

Puskas Hungarikum,olyan mint a Puszta, Tokaj stb. Ha kulfoldon vagy kerdik milyen nyelven beszelsz (ez most tortent meg peldaul velem Albafuieraban ) azt mondod magyar jo,tudjak Europaba elsz,ha azt mondod Puskas,felderul a  kerdezo kepe es megveregeti a valladat.Persze a Munkacsyt emlitenem  vagy akar Madachrol,Csontvaryrol   beszelnek,hm...

Azt hiszem ez a gondoskodas egy alzheimeri beteg irant (tehat egy hosszu es kilatastalan tamnogatas ) annyi mint egy nagy epulet tatatozasa.. Lam most is erte jon ide a vilag egyik legjobb csapata...

 

Előzmény: Boszorka (317)
e_dora Creative Commons License 2005.08.03 0 0 320

focizni tudsz? najo, ez nem a trefa helye. en nem sajnalom az elojogokat, meg ha igazsagtalanok sem, olyantol, aki oregbiti hazank jo hiret, mert nem sok ilyen van (haha ill. bruhuhu), es ez valamifele PR. Ketlem, hogy ezen mulna, hogy gyakorlatilag mindenki masnak rossz. nagysagrendekkel nagyobb hianyok (nemcsak penzugyi, tarsadalmi es erkolcsi) vannak a mogott, hogy rosszak az ellatasok - de ha a nep azt kellene lassa, hogy a "nagyjai" is szenvtelenul otthagyodnak a porban, akkor kinossabban ereznenk magunk, hogy huu, ha meg rajuk sem telik, akkor gaz van.

szerencsere nincs olyan szinten a magyar foci, hogy az ilyenek miatt doljon dugaba a TB :) ? :( es a TB sincs olyan helyzetben, hogy ez barmit is szamitson.. :(

Előzmény: Boszorka (319)
Boszorka Creative Commons License 2005.08.02 0 0 319
A kérdés költői volt! Engem mint külsős kibicet is dühít az ilyesmi, ti meg elmentek mellette, pedig a ti károtokra történik.:-(((
Előzmény: Törölt nick (318)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.02 0 0 318
Ez nem egy egyszerű kérdés, nem is tudom, mit gondoljak róla.
Előzmény: Boszorka (317)
Boszorka Creative Commons License 2005.08.02 0 0 317
Ma reggel ránéztem az ujság első oldalára (nem arra amit Tivadar olvas.:-))) Szóval ott van Puskás öcsi meg a kifizetetlen kórház számlák. Ettől aztán úgy felment a vérnyomásom, hogy csak na. Először is ő már 56-ban is dúsgazdag volt itthon. Híres a mondása, miszerint kis pénz kis foci nagy pénz nagy foci. Ettől függetlenűl "elmenekült" itthonról. Kint jól meggazdagodott ezt nem sajnálom tőle, mert nem a néppel fizettették meg az ő jólétét mint itthon. Aztán ki tudja miért hazajön a gazdagság legendájával. Most kiderül, hogy szállodaszámláit fizették, majd hozzájárultak a lakásvásárlásához na és a kútvölgyiben az emelt szintű ellátást is fizették eddig. Most meg 3 millióval tartozik a kórháznak. Kérdem én, aki szegényen mentem el, nem gazdagodtam meg, hazajöttem. Nekem miért nem fizetett senki semmit???? Miért tudtam én saját biztosítást kötni és miért nem volt hajlandó a férjemnek a kórház fizetség ellenébe sem normál szintű ellátást biztosítani??? Pedig mondta, hogy számlázhatnak amennyit csak akarnak!!!
Mumu Creative Commons License 2005.08.01 0 0 316

Tivadarkam,

Mind latod barmirol irhatsz ,de csak azt ertsd meg hogy ez vita klub tehat nem azert latogatod mert allandoan kulonbozo kijelenteseket untalan ismetelni akarsz,mintha szukseg lenne hogy megmutsd ezt hiszed.Mi tudomasul vettuk hogy Te azt hiszed ,az erdekes hogy miert es hogy utkozve egy Veld ellenkezo velemenyel mia valszod. Nincs valszod csak tovabbi hangoztatasa megtorhetlen hitednek .Nincs vita kerdesed.

A masik dolog : gyulolet szavaknak nem a ballib de egy konszolidalt konzervativ( talan meg inkabb ) szamara sincs erteke ,nem turi a politikai kulturaja... Mi nem kultivaljuk a gyuloletet , az eloiteleteket megvitatnank es nem eleg ha az utkoztetesnel a valaszod az hogy : "csak "

Ha itt Veledd egyettertok korusat vartad vagy egy olyan helyet ahol kijelenteseid amely midnekepen legalabb a fele a nemzetednek serti,ha enm magyarazod meg ,a masik erveit ellemezve es kritizalva miert hiszed ezt vagy azt,ha enm jarsz utana hog amit a amsik mond valos-e,akkor bizonyara csalodhatsz is bennunk.

De anelkul hogy elvesztenenk Tegedet.vannak mas rtemak is nem csk politikai szitkok ahol esetleg helyt adsz a vitanak.

KulonbenTEed is kertelek ha van vitakepos elvtarsad (itt sem hasznalom a sot sertonek csak elved tarsanak ) akkor javasolj elovasom hogy megfelel -e minosegileg es foleg az egymassal valo viselkedes szabvalyainak es meghivom legyen itt.

Előzmény: tivadar (315)
tivadar Creative Commons License 2005.07.31 0 0 315

Mumukám itt próbálok az összes előzményre válaszolni, (nehogy bárki azt hihesse, magára hagyom Zutymót, pedig aztán vele vívtam egyéb témában eleget.)

 

Azt írod csalódtál bennem. És én nagyon jól tudom miért: mert nem vagyok politycal correct  - ahogy ezt a ballib jól kitalálta magának.  Ha én elmondom a SAJÁT ÉRVEIMET,  akkor TE (ti...) azt nem tartjátok érvnek, mert nem illik bele a ti 100 éves internacionalista világnézetetekbe!  Tehát nem mondtam quasi semmit!

És te ezt nevezed vitastílusnak.

Nem gondolod, hogy túlságosan hozzászoktatok a "többségi vélemény" igazához???

De ilyen nincs, csak a bolsevik párttaggyűléseken.

 

Ti olyanok vagytok - tisztelet a kivételnek - mint a gyerekek a téren: "stip-stop a következő szavakat tilos használni:  lopós cigány, néger, komcsi, hazaáruló, szemét ruszkik, éstb. éstb. - amit mi úgy gondolunk..."

 

Most írjam én is, hogy csalódtam?  Szvsz egy vitában nincs tabu kifejezés, de negligálható sem!!!

Előzmény: Mumu (314)
Mumu Creative Commons License 2005.07.30 0 0 314

Ha nem fogalkmazod meg kirol beszelsz akkor ugyebar nem lehet rola vitatkozni.En peldaul kimondottan jobboldalinak tartom azt aki az en jobboldalomon setal,meg baloldalinak aki valamiert  ertekesebb dolgait mindig baloldalra helyezi. Melymagyarnak meg azt aki buvar. Komcsinak azt akit Komcsarbol annak beceznek..igy aztan elvitazhatunk...

In liberdade..

Csak kimondottan es bevalottan jobboldalinak magat nevezo tarsat keresek ,hosszu idore...

De azert :

-:)

Eljenek az ellentetek !

Előzmény: Törölt nick (313)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.30 0 0 313
Nem definiálom. A magyar liberálisokról leírtam a véleményemet alant, a normális liberalizmust meg mindenki ismeri, de amúgy is felesleges, hiszen itt nem nagyon vannak "normális" liberálisok, csak amolyan magyar kisebbségi soviniszták.

Szerintem Wic és igen7 alkalmas lenne a klubba, bár az utóbbi saját bevallása szerint nem jobboldali.
Előzmény: Mumu (312)
Mumu Creative Commons License 2005.07.30 0 0 312

En nem legitimal om (ne provokalj es mazolj ) en csak elmondtam mit tartanak manapsag tobbsegeben nacinak.Tehat nem a volt SS-ekrol van csak szo.Itt megemlitettem ugy a jobb mint a balloldalhoz sorolt (vajjon miert ? ) szelsosegeseket is. De menjuk egy lepessel tovabb.

 

Legy oly kedves ,most Te, definald a liberalis gondolkozas ismerveit .

 

Mindig ugy indulhatunk vitaba ha  tisztaban vagyunk mint vitapartnerek hogy ugyanazt ertunk-e  egy fogalom alatt.

 

Addig is ,ne felejtsed el hogy keertelek arra jelezz egy par elvtarsad ( a szonak ebben a hasznalataba most nincs semmi peiorativ )   akit szivesen latnal itt. En elolvasom oket es ha nem ragikastilust kepviselmnek  szivesen meghivom egyiket-masikat.

Előzmény: Törölt nick (311)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.30 0 0 311
Ahha. Szóval továbbra is arról van szó, hogy ha én szimplán, hazaárulózás nélkül - mint mindig - leírom, hogy valaki liberális (ahogy az is), az már rögtön személyeskedés, ám ha engem lenáciznak, az nem az, mert te szépen megmagyarázod, hogy azt nem csak a német nemzetiszocialistákra mondják. Egy picit egyoldalú, amit csinálsz.

Azt meg kikérem magamnak, hogy nem érvelek és mindig csak ugyanazt az egy mondatot szajkózom. Szerintem akinek igen korlátozott a vitaképessége, az nem én vagyok, hanem néhány topiktárs, akik annak idején a kisebbséges topikban olyan szépet náciztak. De tudjuk, mostantól a nácizás érv, hiszen te legitimáltad.
Előzmény: Mumu (310)
Mumu Creative Commons License 2005.07.30 0 0 310

Nem haragszom. De nem fogaok el ujabb szemelyeskedeseket. Ne legyel intolerans. Ervelj. Ne csak nevezzel ki valkit valaminek. bolsi, komcsi,szabadkomuves,szabadelvu (mintha az valami szitok lenne..te ,te szabadelvu te,hova tetted a bicskamat ? ),nemzetidegen, arulo stb. Erveket !!! Aztan mindenki sajat maganak a sotet szobaba hozza mormolhatja az idegeit eppen megnyugtato jellzot.. Ha nincsenek ervek nem kell megsertodni es elhagyni a termet mint az alban kommunista part  delegacio oly gyakran az internacionale idejen.valamikor..Utojara :tessek felhaborodas helyett javasolni szobatiszta uriembereket akik vitatkozni szeretnene k nem ugyanazt a mondatot a vegletekig ujra ismetelni...

Garantalom helyuk es szabadsaguk van,a szemelyeskedesig.Utana nem...

Előzmény: Törölt nick (309)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.30 0 0 309
Amúgy meg az, hogy mi az igazság és mi az "igazság" vagy lózung, relatív. Szerintem a liberális szentszöveg nevezhető lózungnak.
Előzmény: Mumu (305)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.30 0 0 308
Ne is haragudj, de ez egy hülyeség. Attól, hogy ilyen szépen megideologizálod a nácizást (ezzel legitimizálod is, pedig a komcsizást éppen te kéred ki magadnak a legjobban...) attól még nem lesz szalonképes és nem lesz érv sem. Pedig ugye te érveket szeretnél.
Előzmény: Mumu (305)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.30 0 0 307
Ja és még valami: ha ez a véleményed, akkor szerintem tényleg alkalmatlan vagy arra, hogy objektív módon ítélj és úgy hívj meg embereket a klubba. Ez a klub már most kezd átalakulni valami belterjes liberális alfórummá, és ha a hozzáállásod nem változik, ez egyre csak erősebb lesz. Nézzük meg, már most is amerikás magyar minden második ember. Azt hiszem, az általad annyiszor hangoztatott elfogulatlanság és pártatlanság takarója alól kilóg a lóláb.
Előzmény: Mumu (304)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.30 0 0 306
"Sajnos a jobboldalon alig talalunk vitakepes embereket."

Nagy túrót. Vitaképtelen emberek a liberálisok között vannak rengetegen, akik rögtön rasszistáznak és náciznak mindenkit, aki nem szívleli a buzikat, a késelő cigányokat, stb. Meg lehet nézni a Polidiliben... vagy éppen itt, a klubban, hiszen már itt is előfordult ilyen csodaszép "liberáliskodás". A magyar liberális nem liberális - hiszen akkor tolerálná mások véleményét - hanem kisebbségi soviniszta.
Előzmény: Mumu (304)
Mumu Creative Commons License 2005.07.30 0 0 305

A naci-jellzot mar nagyon regen nem csak a nemet nemzetiszocialistakra ertjuk.A naci-ahogya haboru  utan kirajzolodott,mert olett a mumus-egy magat es oveit felsobbrendu embernek tartja, nagyobb jogot es poziciot ker maganak, ezt eroszakkal is kiharcolna es jogosnak tartja ennek erdekeben egy masik ellensegnek kikialtott reteget eltavolitani ,ha muszaly kiirtani.

A naci es kulonben klonozott testvere a magat kommunistanak mondott (de realisan oportunista )  megmagyaraza a etrrort, az eroszakot ,kulonbozo okult eroknek kialtva ki a masikat ,elethalal harcot viv egy kitalalt erdekbol. A rend es torveny jellszo mogott ,a sajat rendjet es a sajat torvenyeit erti.

Lenezzi,ragalmazza a veteltarsat es el zarkozik a masik ervei elol,hangoztava es ujra hangoztatva a nagyon egyszeruen megfogalmazott "igazsagokat ",lozungokat.

Előzmény: Törölt nick (296)
Mumu Creative Commons License 2005.07.30 0 0 304

En szivesen invitalok be masokat is,hiszen a fo celom mint klubatya hogy vita legyen.

Sajnos a jobboldalon alig talalunk vitakepes embereket. Ok-eppen ugy mint Te is-nem vitatkozni akarnak hanem kijelentenek. Kijelentenek valamit, legtobbszor valobban a meggyozodesuket (neha csak atvett anyagot ) es azzal kesz.Aki ez ellen van az: orult,komcsi, talalunk nala valami szemelyeset amivel meg lehet serteni,vagy elhalgatatni,vagy csak anyit mondunk :kuss.

A nem vitakepeseket nem kell ide behivni.Az a  par embert akiket inkabb a hozaszolasuk minosege miatt kertem fel, azokat nem meggyozodesuk szerint osztalyoztam (kiveve hogy minel jobb ha minel tobb  felet hisznek,kritizalnak ) hanem artikulalasi kepeseguk utan. Benned Tivadarkam azert csalodtam eddig mert egyszeruen elutasitod a vitat.

Egyszer a klubtagok  tudomasul vettek mit hiszel ,ez OK ,es aztan itt meg is maradtal. Vitakerdesekre megismetled a mar ismert szoveget.Ezt hiszem es kesz.

A  valodi vitapartnerek elfogadjak azt hogy a masik maskep latja.Meghallgatjak az erveket es igyekeznek sajat erveikkel ellentmondani,megerositeni sajat velemenyuket az utkoztetessel vagy eppen -es ez sem csoda -keszek valtoztatni keveset vagy tobbet a sajaton hogy az meg eletkepesebb  legyen.

A titkos vagyam hogy itt bekeben lehesen mindenkit megismerni,felismerni es elismerni es hogy olvasni fogunk olyan erveket amelyek kozelednek egymashoz.

Ha most szerintem erosebb az ellenzek (normalis egy fejlodesbe )  es atveszi mint eddig mindig az uj Mo-n majd a hatalmat akkor el kell fogadnia hogy marad majdnem a fele a nemzetnek aki maskep latja a vilagot es mert az egesz nemzet szamara  udvosen akarnak ,remelem ,kormanyozni, figyelembe veszik  majd  a majdnem ugyanannyi ellenfel velemenyet is.Kompromiszumok nelkul nincs siker,ma mar nem lehet diktatura ,igy a miniszteriabilisok meg kell tanuljak a masik ressz elkepzeleseinek modositott de realis megvalsitasat is a sajat dominans velemenyuk mellet. Az pedig vitakon keresztul tortenik. A kompromiszum elvetese ,tipikus a jobboldalra.Igy ...

Szivesen fogadoik jelloleseket olyanoket akik ki tudjak fejteni a velemenyuket, ervelnek es valaszolnak szinten ervekkel a kritikara..

 

Előzmény: tivadar (291)
tivadar Creative Commons License 2005.07.29 0 0 303

"Ha a haborut a nemetek nyerik te mar sehol sem lennel, mint szolganemzet tagja cipopucolo lennel valahol."

 

Lehetséges, de nem biztos.  Te csak a balkomcsi 60 éves tipusszöveget nyomod, önálló gondolatok helyett.  A ti híres "fasisztáid" (olasz, spanyol, német stb.) országai messzire lekörözték a dicsőséges baloldali országokat...

 

Vannak olyan helyek, ahol  cipőpucolónak is jobb, mint kommunizmusban mérnöknek.

Előzmény: Törölt nick (302)
tivadar Creative Commons License 2005.07.27 0 0 301

Néha el kellene játszadozni a gondolattal, hogy a II.VH. végeredménye fordítottan alakul (egy háborúban bármi megeshet!) akkor most a 'náci' meg a 'fasiszta' lenne politikailag korrekt.

Bár vannak akik akkor is a győztes mellé állnának.

Szóval egy felnőtt embernek árnyaltabban illenék gondolkodni.

 

Én nem azért utálom a megélhetési balosokat, mert nincsenek szociális érzéseim, hanem azért mert ezek itt csal álbalosok és álliberálisak, az igazi fogalmakhoz közük sincs.  (Gyurcsány, Kóka stb. - mint szociálisan érzékeny milliárdosok... röhej...)

Törölt nick Creative Commons License 2005.07.27 0 0 300
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.27 0 0 299
Mindebből következik, hogy Harry náci. Brilliáns.
Előzmény: Törölt nick (298)
break Creative Commons License 2005.07.27 0 0 297

Az angol kiralyi csalad kapcsan egyetertek veled. Nem vonok le messzemeno kovetkezteseket egy kamasz erzeketlenseget tanusito jelmezerol. Hulye volt, azt hitte vicc. Most megtanulta, hogy nem az. Ennyi.

 

A magyar kozeletben szerintem nincsenek minden bokorban nacik. Peldaul szerintem sem a Fidesz sem az MDF felso vezeteseben, parlamenti kepviseloi kozott nincsenek nacik.

 

A magyar kozelet parlamenten kivuli reszeben viszont vannak. Nem minden bokorban, de a Jobbik, Magyar Nemzeti Front, Bacsfi Diana tarsasaga, Ver es Becsulet, es a Miep letezo szervezetek. Szerencsere alig van befolyasuk, tamogatattsaguk. Az mas kerdes, hogy az index polidili foruman erosebben, orszaos aranyaikhoz kepest tobben, vannak jelen, mint a kozeletben. Ide szorultak, mert mashol (marmint IRL, az interneten kivul) nem nagyon van forumuk.

Előzmény: Törölt nick (296)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.27 0 0 296
Szerintem röhejes, hogy hatvan évvel a nácizmus bukása után egyesek még mindig minden bokorba "emberevő nácikat" fantáziálnak, legyen szó a magyar közéletről, egy szimpla internetes fórumról vagy az angol királyi családról. Csak ennyit akartam mondani.
Előzmény: break (295)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!