Keresés

Részletes keresés

balage60 Creative Commons License 2015.05.23 0 0 12372

AKKOR KÉRDEZZÉL.

Előzmény: molyoka1 (12371)
molyoka1 Creative Commons License 2015.05.23 0 0 12371

sziasztok!

Tud valaki olyan csoportról,ahol a biológiai terápiások vannak?

most ajánlották nekem ezt a gyógymódot,és szeretnék tájékozódni.

köszönöm  a választ.

fannimartin Creative Commons License 2015.05.09 0 0 12370

Húsról lemondani nekem nem nagy kihívás. Már húsmentes vagyok megint. Tejről elég nehéz. Próbálkozunk szójatejjel, kókusztejjel, rizstejjel, de még nem igazán jött be egyik sem. Az ételeket is másként kell készíteni vele és a család még nem igazán akarja ezt a fajta változást. Három hétre lemondani a tejtermékről nem olyan vészes, viszont koffein nélkül egy nap után ájulok el reggel ( szó szerint nem átvitt értelemben ). Nem igazán tudom, hogy mivel tudnám megemelni annyira a vérnyomásomat, hogy ne kelljen a koffein.

Előzmény: Maule (12366)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.06 -1 0 12369

Es jó belsőségekkel,Pacal,Maj,Vese stb abban van az ero meg a puffinlekvarba nem a barom jenki pofazasba

Maule Creative Commons License 2015.05.04 -1 0 12368

Hogyan tudod magadat felspanolni? Nem sajnaltatni magad, hanem telerakni testedet energiaval. Teljes elelmiszerekkel, sok zoldseggel, ertekes gyumolccsel, ezeket edd. Minden etkezes egy kihivas: gyulladast csokkento cucc, tudod te is, mi a jo. Ossze tudod rakni.

Ez egy eletforma. Minden zoldsegmaradekot osszegyujtok( repahejak, mas zoldseghejak, brokkoli szar, vagy rozmaring szar, paprika, gyomber maradek, stb) a fagyasztoban egy zacsiban, amikor tele, egy baberlevellel megfozom levesnek, ez az alapja a kovetkezo het kajanak. Hiszem, hogy ennel egeszsegesebb nincsen. Hiszem, hogy hus, allati feherje a legesregrosszabb Bechterewnek. Gyullaszt, bant. Gluten sem jon be, de ezt mindenkinek maganak kell kitalalnia. Nekem teljesen ertheto a kemenyito mentesseg is, nekem az allati elelmiszer elhagyasa volt az elso meglepi, aztan a gluten elhagyasa, hiszem, hogy ez is mukodik.

Előzmény: fannimartin (12365)
Maule Creative Commons License 2015.05.04 -1 0 12367

Freesyleswimmer tok jo dolgokat mond, olvasok utana. Nem, nem ertek vele mindenben egyet, de meghallgatom, teccik, amit mond. Vegre  valakinek velemenye van taplalkozasrol.

Előzmény: Maule (12366)
Maule Creative Commons License 2015.05.04 -1 0 12366

En onnan kozelitem meg a taplalkozas hatasat, hogy mi az, ami biztosan art. Allati feherje biztosan segiti a gyulladast, szal kihagyni nyero. Mi az, ami segiti levinni a gyulladast? Szines zoldsegek. Szines zoldseget enni, amennyi beledfer. Leginkabb sotetzoldet. A ketto kozt ott a mit egyunk meg kategoria, most epp en is ujragondolom, hogyan tudnam kemenyitomentesse tenni az eddig glutenmentest, erdekes kihivas. Tejrol volt a legkonnyebb lemondani, tejtermekrol kb 3 ev utan sikerult. Kave: annyira ertelek. De evente 2x 3 hetig kave nelkul elunk, es cask 1 hetig nehez. Es ez a harom szigoru het megtanit arra, hogy lehet koffeinfuggoseget moderalni. Gondolj csak bele, miert lenne kave kotelezo. Es megis, minden evben lemondunk vmirol, de kave visszajon. Lavazza Oro, frissen orolve, szojatejjel. De a lenyeg az, hogy reggeli mango-ananasz-kaposzta turmix volt, mandulatejjel, chia aztatott maggal. En azt mondom, gyogyszert kivalt, gyogyit a kaja, ha ugyesen csinalod, es en lelkesen probalom ugyesen csinalni. Hiszek abban, hogy lehet igy. Jon meg allatszeretetem es kornyezettudatossagom, csak zoldsegevessel lehet tulelnunk, ha 7 vagy 10 milliardos emberiseg, hiszem, hogy egyre tobben megertik majd nemsokara, allattenyeszteses huseves sirba visz minket.

Előzmény: fannimartin (12365)
fannimartin Creative Commons License 2015.05.02 0 0 12365

Volt egy idő amikor nem ettem húst. Aztán bekerültem a kórházba két hétre és mivel ott adtak, így feladva az addig elért dolgokat elgyengültem és újra jött a hús. Most 1-2 hete megint kezdek nem enni húst, talán már változik valami, de még nem az igazi. Tejről tejtermékekről még nem igazán ment a lemondás és a koffein is kell, mert 70/50-es vérnyomásomat még a gyerekek sem tudják felemelni annyira, hogy ne legyek szédelgős. Főleg amikor még ez alá is esik.

Előzmény: Maule (12361)
Maule Creative Commons License 2015.04.30 -1 0 12364

Zoldsegeves, nem krumpli es kenyereves a vegasag. Tudatossag, hat pont ez az. Fenet vezet alultaplaltsaghoz: pont az ellenkezoje, igy kapod meg azokat a nyersanyagokat, amire igazan szukseged van, nem a husbol, tejtermekbol. Kalcium magtejekbol jobb es tobb, mint tehentejbol. Minden etkezeshez vmi sotetzoldet, kotelezo. 6 cseszenyi zoccseg, gyumolcs amit meg kene ennie mindenkinek, egeszsegesnek is, naponta. Masodik eve probaljuk glutenmenteset, ami nem ugyanaz, mint kemenyitomentes: pl tapiokakemenyitot hasznalok. Jobban erezzuk magunkat igy, nemcsak Bechterewes ember, en is. Amikor atmegyunk szigoruba evente 2x 3 hetig, csak zoldseg-gyumolcs-mag: az kicserel. Evkozben kapirgalos tyuk tojas surubben, kis zsiros hideg vizi hal neha. 3 hetes kurak alatt lenyelunk par billio belbakteriumot tablettaban. Szorok elesztopelyhet etelekre.

Mas oldalakat olvasunk :( En sem tudom, hogy meggyogyitja a Bechterewet -  csak hiszem, hogy a vegansag egy jo ut. Masok is probaljak.

Előzmény: freestyleswimmer (12363)
freestyleswimmer Creative Commons License 2015.04.30 0 0 12363

Ez a saját véleményem és nem akarlak vele megbántani vagy akármi de
1. ez a vegán dolog a legutolsó és legrosszabb dolog amit a betegség kezelésére alkalmazhat valaki(ismétlem: szerintem), eleve aki vega ételeket eszik az sokkal több szénhidrátot keményítőt visz be amit már több tanulmány is bizonyította, hogy kifejezetten rossz hatású mert a vastagbélben olyan baktériumok szaporodnak el miatta amik nagy valószínűséggel kiváltják az autoimmun választ(be lehet írni google-ba, hogy yersinia spondylitis, starch spondylitis).
2. és a hangsúlyt erre helyezném ->Arról nem is beszélve, hogy ha valaki vega akkor annak tudatosan úgy kell összeválogatni a zöldeket, hogy azok fehérjetartalma kiegészítse egymást ugyanis kevés olyan növény van amiben megtalálható minden esszenciális aminosav, ezért könnyen alultápláltsághoz vezethet a dolog ha valaki nem figyel oda sziklaszilárdan, hogy mit is csinál. 

Szerintem a keményítő kiiktatása az amiben tényleg van valami igazság, kutatások, csodasztorik... Valaki aki tényleg szigorúan utánajárva kipróbálta az írhatna.. Bár úgysincs ilyen

Maule Creative Commons License 2015.04.30 -1 0 12362

Tudom, hogy nem tudok senkit meggyozni, aki magyar kajan nott fel. Otthon meg a taplalkozas szakemberek sem tudjak kimondani azt, hogy hus/tejtermek nelkul lehetseges elni, vagy uramisten,gyereket nevelni. Pedig a vegansag gyogyit, egeszsegesebb eletet ad gyerekeidnek, ha okosan csinalod. Szamold ki, mennyi feherje kell, edd meg babbol. B12, nutritional yeast, biztosan megtalalod bioboltban. Reklamozzak a joghurtot, hogy csak abbol johet a belbakterium? Nem. Ertsed mit eszel, probald ki a glutenmentest is. Nekunk ez volt a legnagyobb meglepi, hogy jobban erezzuk magunkat glutenmentesen, pedig egyikunk se glutenerzekeny. Csak faradtabbak vagyunk gluteneves utan, mint gluten nelkul utan. Probaljatok ki ti is.

Maule Creative Commons License 2015.04.29 -1 0 12361

http://www.cleanprogram.com/ irtam en mar errol, erre volt ember hajlando. Ha "tiszta" (nem gyulladast kelto) kajat eszel, csak olyat, ami segit gyulladast levinni, 10 eve ezt probalom es vegre szakacskonyvet is kiadtak. 6-7 eve csinaljuk a 3 hetes dietat, ami nem konnyu. Reggelire csak folyekony turmix, ebedre csak szigoru szilard okossag, vacsira csak zoldseg turmixolva megint. Januarban csinaltuk utoljara, ember nem fajt elso het utan. Elhagyni koffeint, glutent, mukodik. Husrol en mar nem is beszelek, azt elhagyni az elso. Meg tejtermekeket. Minden 3 hetes dieta utan sikerul valamit valtoztatni, most eppen kozel vagyunk feladni sajtot. Segit, hogy gyerekeim veganok mar teljesen, olyan recepteket krealunk, amik finomabbak, mint hagyomanyosak. Yep ki kell talalni reggelit, ebedet, vacsorat elore. En aszondom mindenhez kell zold, reggelihez, ebedhez, vacsorahoz is. Rukkola no 2 nagy cserepben, ezt szolgalni, hozza kaposztat, salatat veszek, legyen sarga, lila, kek zold, 6 cseszenyi szines. Ha ennyi zoccseget eszel, kivaltod a gyogyszert.

Okossagok, amiket en talaltam ki: Megmosok minden zoldseget, mielott megpucolom oket. Ami heja megmarad, vagy ami nem kell, be egy zacskoba a fagyasztoba. Amikor zacsko megtelik, es tenyleg minden bele, egy baberlevellel, fozom 2 orat. Leszur, lefagyaszt. Ez az alapleves minden mas etelhez. Jobb, mint leveskocka.

Előzmény: fannimartin (12360)
fannimartin Creative Commons License 2015.04.28 0 0 12360

De örülök, hogy hallok újra felőled. Utánanézek ennek a Alejandro Junger diétának. Kell valami, mert már végem van és a gyógyszerek nagy részére allergiás vagyok. Éppen feladni készültem, megint te vagy a megmentőm.

Előzmény: Maule (12354)
Péter.701023 Creative Commons License 2015.04.24 0 0 12359

Szia, ha gondolod keress meg privátban, lehet, hogy tudok ajánlani valamit a problémádra

Előzmény: Lajos_36 (12352)
skuli Creative Commons License 2015.04.22 0 0 12358

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

skuli Creative Commons License 2015.04.22 0 0 12357

Mindenkit szeretettel várunk!

skuli Creative Commons License 2015.04.22 0 0 12356

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Maule Creative Commons License 2015.04.22 -1 0 12355

Nekem ugy tunik, vegan glutenmentes eletmod ugyes harc, en ezt probalom. Egyelore nyeresben.

Maule Creative Commons License 2015.04.22 -1 0 12354

Goldapple, Fannimartin, tobbiek, en meg mindig hiszem, hogy kaja szamit. Kb 10 evembe telt kitalalni olyan kajat, amit ember hajlando enni, Alejandro Junger 3 hetes dietakkal kezdtunk. Elso het vegere krapek mindig jobban erezte magat, tessenek kiprobalni.  Es minden 3 het vegen sikerult vmit kiiktatni, mert pasi elismerte, most nem faj. Asszem 6 ev utan vagyunk most, majdnem vegan (halat eszunk) - es most aztan tenyleg elhagytuk glutent. Fantasztikus sutiket csinalok erdekes lisztekbol, suti hianyzott a legjobban. Minden etkezeshez legyen vmi sotetzold. Reggelihez beleturmixolva vmi gyumolcshoz, ebedhez salatanak, vacsira levesbe. Sok melo, en ugy szamolom, 3 ora a konyhaban. De krapek igy nem faj. Glutenmentes kaja nekunk bejon. Egyikunk sem glutenerzekeny, es megis. Jobban erezzuk magunkat nelkule, ajanlom kiprobalni. Jo esellyel nektek is beleszol Bechterewbe, vagy csak a hogy erzem magamba. ne mondj semmit amig nem probaltad ki 3 hetig. Ki kell probalni, hogy lehet froclizni Bechterewet, mert igenis lehet.  Sok apro trukkot talalok ki, hogyan nyomjak emberbe gyombert peldaul, amit utal. Ha lereszelem es kinyomom a levet, levesben lenyeli. Es tobbet er, mint gyogyszer.

freestyleswimmer Creative Commons License 2015.04.09 0 0 12353

Szia, engem is beutaltak az orfiba kivizsgálásra, azt le tudnád írni hogy milyen vizsgálatokat végeznek el? Egy alkalommal el tudják végezni a vizsgálatokat? Semmi kedvem minden héten eljárni. jah azt nem írtam, hogy ugyanezen betegség kizárására vagy megerősítésére utaltak be...

A röntgeneden mi látszik amiből erre következtetnek? Nekem így szól: a D csigolyák peremein apró csőrök, -> mérs. Spondylosis. A porcrések mérs szükebbek-> mérs.discopathia. Ezek a háti gerinc rtg leletek. Az Mr leletem: kontrasztanyag beadás nélkül készült: a csigolyák jelmenete ép a porckorongok jelmenete ép az LV-ös discus dehidratált és minimális kiboltosulás a sacrum lefutása ép T gerinc: minimális spondylosis L gerinc: protusio LV. Scoliosis.

A hátfájásom a háti szakaszon van nekem is, és egyre inkább úgy érzem hogy nem fizikai megterhelésre jön elő hanem napról napra szinte periodikusan váltakozik hogy merre fáj, nem.igazán tudok vele mit kezdeni már, hiába erősítek stb. nem változik.  De nincs meg az a klasszikus esti derékfájás + voltam egy neves reumatológusnál is magánrendelésen. az orfiban főorvos a rehabon, végigkopogtatta a hátam hajolgattam stbstb. A véleményében azt írja hogy gyulladásra utaló jel nincs. De javasolta hogy kérjek beutalót SNSA kivizsgálására az orfiba tehát nem zárta ki.. Megírnád kérlek, hogy neked, hogy zajlik ez az egész, milyen jellegű a hátfájás? Sarokfájás vagy egyéb neked is van? 

Válaszod előre is köszönöm

Előzmény: Lajos_36 (12352)
Lajos_36 Creative Commons License 2015.04.03 0 0 12352

Sziasztok,

Nekem olyan 5 éve fáj a hátam, pár hónapos periódusonként változott az intenzitása, és a helye. Volt, hogy a lapockáim fájtak, volt, hogy deréktájon. Korábban mikor kezdődött, nem találtak semmit, gyógytornára küldtek, amivel gyógyulást tapasztaltam, abbahagytam az orvoshoz járogatást. Lassan kisebb intenzitással visszajöttek a fájdalmak. Mivel viszonylag enyhébb fájdalmaim voltak, így megtanultam vele együtt élni. Pár hónapja viszont rászántam magam, hogy kivizsgáltatom. Sokként ért, mikor közölték, hogy kezdődő SPA-m van. A röntgen, a gyulladás és az MR alapján közölték ezt velem az ORFI-ban. A génvizsgálat eredménye még nincs meg, de az orvosnő biztosra veszi, hogy dolgozik bennem a betegség. Egyből biológiai terápiát javasolt, mivel a gyógyszeres kezelést nem tolerálta a szervezetem, mit még a körzeti reumatológus írt fel kb 1 hónapja. Ez pár napja történt. 

Ez alatt a pár nap alatt sokat olvastam a betegségről. Írták, hogy az életmódváltás, a 70/30 étrend sokat segít, meg, hogy kerülni kell a szénhidrátokat, kenyereket, lisztből készült ételeket. Olyat is olvastam, hogy volt aki kigyógyult, vagy legalábbis visszafejlődött a csontosodás is. Nem tudom ezeknek mennyi a valóságalapjuk. Mindenesetre mindenki esküszik a rendszeres mozgásra, és a diétára.

Nem tudom mi tévő legyek. Az orvos szerint, nekem mindenképpen biztató, hogy 5 év alatt mindenféle kezelés nélkül is ilyen jó maradt a mozgásom. Kicsit beszőkült a deréktáji hajlás, de ezt csak abból vettem észre, hogy reggelente nem minden esetben, de rá kell segítenem kézzel a keléshez. Illetve folyton olyan érzésem van, mintha  kényelmetlen helyzetben lennék.

Félek, hogy ha nem kérem a biológiai terápiát, akkor romlani fog az állapotom. De az életmódváltást is meg fogom tenni. 

Kérdésem lenne, nem tudom valakinek van e tapasztalata ebben, de ha engedem a terápiát, azzal meggátolom e az életmódváltással esetleg kialakuló gyógyulást? Vagy nem igaz, hogy ebből ki lehet gyógyulni? Illetve azt se tudom, hogy mennyi idő alatt zajlik le ez a betegség? A neten 10-15 évet írnak. Aki kap terápiát annak hogyan változik az állapota? Milyen intenzitással zajlik a betegsége?

Illetve van e Budapesten olyan társaság, ahova elmehetnék? Akik tanácsokkal tudnának ellátni?

Abban is tanácsot kérnék, hogy valaki tud e jó természetgyógyászt? Aki ismeri ezt a betegséget. Nem szeretnék ész nélkül mindenféle módszert, vitaminokat kipróbálni.

Az is kicsit szomorú számomra, hogy míg Németországból egy csomó témát, ezzel foglalkozó csoportot találtam ezzel a betegséggel kapcsolatban, addig nálunk kevés infót találtam.  

További szép napot.

Lajos

vadóc21 Creative Commons License 2015.03.29 0 0 12351

Sziasztok!

21 éves csajszi vagyok és 8 hónapja diagnosztizáltak Still betegséget nálam. A bázis terápiák elégtelenek voltak így biológiai terápia van folyamatban. Szeretnék olyanokkal beszélgetni akik kapják ezt a terápiát, hogy mik a tapasztalatok.

Előre is köszönöm :)

email címem: major.annamaria94@gmail.com

freestyleswimmer Creative Commons License 2015.03.16 0 0 12350

Nem szedek semmilyen gyógyszert és nem voltam semmilyen kezelésen, esetleg tudtok ajánlani valami jó izomlazító gyógyszert vagy bármit ami oldja ezeket az izomspazmusokat? Mydetont szedtem valamikor de azthiszem semmi értelme nem volt...

Azt tervezen hogy eljárok majd valami rendes gyógytornászhoz meg masszázs, esetleg elkezdek kettlebellezni. Aztán lesz ami lesz. De lassan úgy vagyok vele, hogy ettől a gerincbajtól életem végéig nem szabadulok meg legyen az a ferdülés vagy bármi más következménye.. 

Egyébként ezt így nektek Spa-soknak írnám, hogy rengeteget olvastam olyan publikációkat, hogy a keményítő kiiktatása az étrendből mennyit tud segíteni, elvileg a bélrendszerben lévő Yersinia baktériumok ezen élnek és az erre adott immunválasz váltja ki a gyulladást valami olyasmi miatt, hogy a baktérium antigénje bekerül valahogy az izületek sejtjeibe amit aztán a yersinia ellenes ellenantitestek megtámadnak. Ebből kifolyólag ha nincs keményítő akkor megritkul a baktérium a belekben. Próbálkoztatok hasonlóval? Angliában valamelyik híres egyetemen kezeltek így rengeteg embert állítólag nagy sikerrel.

Előzmény: Afonya&Bogyo (12349)
Afonya&Bogyo Creative Commons License 2015.03.10 0 0 12349

Nálam nem látni a gerincen porckorongkopást, pedig öt éve szinte folyamatosan gyulladt a hátam. Az si ízület károsodása viszont jól látható.

De lehet, hogy nálad más a sorrend... Végülis a térdem kopására azt mondta az orvos, hogy a gyulladás okozza.

Az orfi-ban elég gyakorlottak, szerintem jó helyen leszel. A genetikai tesztet tudtommal azonnal megcsinálják, ha felmerül a betegség, mert egyszerű, csak egy vérvétel.

Kapsz mostanában valami kezelést vagy gyógyszert?

Előzmény: freestyleswimmer (12346)
balage60 Creative Commons License 2015.03.09 0 0 12348

Szia!

Én SPA-s vagyok, és hasonló mellkasi bajaim vannak. Keveset tágul a mellkas és így kevés levegőt tudsz beszippantani. Azt nagyon javaslom, hogy mindenképpen erőltesd a légzést mellkas tágítással. Ha hasra lélegzel akkor a bordák beállnak, és utána már nem lehet tenni semmit. Akkor is kell csinálni ha fáj. Kitartás.

Üdv.

Előzmény: Afonya&Bogyo (12345)
henzon zanet Creative Commons License 2015.03.09 0 0 12347

Sziasztok. Én 1,5 éve kapom a biologiai terápiát. Egy hónapja elkaptam az influenzat. Írtak fel antibiotikumot, meg is gyógyúltam egy hét alatt. Viszont azóta visszajöttek az ízületi fájdalmaim, és allergiás bőrkiütések is jelentkeztek. Valakinek van hasonló tapasztalata? Szüneteltetni kellene a biologiai terápiát esetleg? 

freestyleswimmer Creative Commons License 2015.03.08 0 0 12346

A derekam nagyon ritkán panaszos, a hétvégén most szinte semmi bajom nem volt, de ma reggel már úgy keltem, hogy érzem nehéz a mellkasom meg el is kezdett ropogni a hátam, nem megy a mély levegő se,  fájnak a bordáim. 

Ilyen rövid idő alatt még korai lenne bármilyen károsodást is keresni a röntgenemen ami egyértelműen igazolja az SNSA-t, az, hogy apró csőrök vannak meg szűkebb rések szerintem akár lehet az snsa jele is, a lényeg az, hogy van némi eltérés a csigolyák peremein, az spa vagy a többi snsa is hasonlóan indul csak aztán az előrehaladott állapotban már egyértelműen látszik hogy kopás vagy gyulladásos elváltozás(SZERINTEM) most egy kis fityfene árnyékról nem hiszem hogy egyértelműen megmondja egyből hogy az kopás vagy gyulladásos mészlerakódás. ahány radiológus látja annyiféle véleményt mond.. Nemhiába vár sokmindenki 5-15 évig a diagnózisra.

Nekem csak gyanus hogy most ittvagyok huszonévesen és konstans fáj a hátam pedig olyan durva elváltozás nincs ami törvényszerűen ezt vonja maga után, én ismerek olyat akinek lúdtalpa van kiegyenesedett dereka lapos háta egész nap a gép előtt görnyed és asszimetrikus a csípője tehát egyik lejebb van, a háta csak ritkán fáj.. Van olyan ismerősöm akinek a olyan ferde a gerince hogy a 2 válla keresztbe áll, tölcsérmellkasa van.. Nem fáj neki se. Én figyelek hogy helyesen üljek, úszok, erősítek, kis matyi súlyokkal edzek szedek mindenféle izületvédőt vitamint, sokat eszek és az rendes étel, mégis fáj a hátam, sarkaim, könyököm, sérülékenyek az izületeim, gyakran levert vagyok, emésztési panaszaim vannak. Ez nem normális, nincs már ehez kedvem, legalább tudjam mitől van, hogy tehessek ellene.. Engem az se érdekel ha snsa, csak tudjak róla mert akkor már el lehet indulni 100 féle módon ami segíthet.

Voltam egy híres dokinál Pesten reumatológus, Dr. Ormos Gábor, nem vetette el a feltevésem, hogy SNSA. Megyek majd az ORFIBA kivizsgálásra. Furcsa, hogy legjobban az emésztési (ibs jellegű) problémáim hozta esetleges indikációként a gyulladásos eredetre. Mivel kezdik ilyenkor a kivizsgálást? A genetikai vizsgálat hol áll a sorban? 

Előzmény: Afonya&Bogyo (12345)
Afonya&Bogyo Creative Commons License 2015.03.05 0 0 12345

Szia!

A borda alatti fájdalmat én is ismerem. Minden levegővétel fáj, és próbálok csak pihegni, hogy kevésbé mozogjon a mellkasom :( Szinte minden délután előjön, és késő éjszakáig tart. Szívás :(

De a leírásod alapján én úgy gondolom, hogy nálad ezt is és a lapockafájdalmat is inkább a problémás gerinc miatti testtartás okozhatja. A keresztcsonti fájdalom meg lehet idegi eredetű. A lábad felé nem sugárzik ki?

A sarkad gyanús, de az mr és a röntgen is egyértelműen kopásos gerincbetegséget jelez, nem spa-t. Az mr kontrasztanyag az aktív gyulladás kimutatásához kell, a károsodás nélküle is látható.

A kondi és az aktív edzés biztosan túl megerőltető, ennél finomabban kéne mozgatni, és kevésbé terhelni a hátad.

Kaptál valami gyógyszert vagy kezelést? A lapockára a masszázs segít.

Fájdalommentes napokat. Üdv.

Előzmény: freestyleswimmer (12344)
freestyleswimmer Creative Commons License 2015.02.28 0 0 12344

Sziasztok, van itt olyan aki próbált valamilyen diétát? Pl. Glutén, keményítő mentes diéta vagy akármi más? Bármi változást tapasztalt? 

Olyan kérdésem lenne még, hogy az Mr vizsgálataitokat mindig kontrasztanyag beadással végezték? Nálam még nem diagnosztizáltak semmit de egyre inkább erre a problémára gondolok, voltam Mri vizsgálaton kontrasztanyagot nem kaptam mivel a doki nem is a betegség kizárása miatt küldött mert b@szott rendesen meghallgatni...ami a leletben ennyit ír: Th gerinc: csigolyatestek jelmenete ép, myelon ép, porckorongok jelintenzitása megtartott, jelentősebb kiboltosulás nincs, minimalis gerincferdulés, minimális spondylosis L gerinc: a legalsó porckorong ellapult dehidratált protusio látható mely a jobb oldali gyököt modellálja, a csigolyatestek jelmenete ép myelon ép. Protusio disci l5 s1. A sacrum lefutása ép(Stir súlyozású képek)

Az mr előtt még volt egy röntgemem ami a legijesztőbb volt nekem: a d csigolyák peremein apró csőrök, a porckorongok főleg a kraniális harmadban mérsékelten szűkebbek, balra konvex scoliosis, vélemény: mérsékelt spondylosis, polydiscopathia

a derekamrol és a hátamról csak sima T1 és T2 készült ami úgy tudom nem gyulladás specifikus és nekem pont a háti és az alsó nyaki panaszaim vannak, szokott fájni a könyökeim csúcsa és a sarkaim is, állandoan levert vagyok, recseg ropog a hátam, alig kapok sokszor levegőt mintha a bordáim begyulladnának, mély levegőre ropog a hátam, ez tart már lassan 2-3 éve, mintha liftezne a fájdalom a hátamtól a nyakamig minden nap máshol fáj, szinte periodikusan váltakozik hogy melyik részen kezd el recsegni és fájni, nehéz ezt így megfogalmazni. A jobb lapockám alatt van hogy olyan erős spazmus alakul ki hogy meggörbít teljesen a jobb oldalra. De van hogy egyszerűen képtelen vagyok mély levegőt venni ropog a bordáim a hátamnál, ilyenkor teljesen hulla vagyok egy kis séta megizzaszt.

Az ülés a legrosszabb, állandóan csak feküdnék. És nem izomgyengeség, 85 kg vagyok úszok edzek heti 4-5x, sokszor javít rajtam. De úgy vettem észre egyre jobban vigyáznom kell mert sérülékenyek a vállaim a gerincem.. Mindez 22 évesen

Nektek milyen az amikor a bordáitok a mellkasotok gyullad be? Nehézlégés ropogás bizsergő égető fájdalom? Ami nagyon a betegség ellen szól, hogy a derekam szinte egyáltalán nem panaszos.. De miért olyan törvényszerű ez?

balage60 Creative Commons License 2015.02.26 0 0 12343

Szia!

És mi volt a haszna?

Üdv. NB.

Előzmény: kiki+ (12342)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!