Agárdy Gábor kiváló színművészünk halálával ismét eggyel kevesebben vannak a Nemzet Színészei. Ismét tippelésre kérlek benneteket: vajon kit választanak Agárdy Gábor utódjaként a Nemzet Színészei közé? Szeretném azonban a szabályokat egyértelműen rögzíteni, ezért arra kérlek benneteket , hogy maximum 3 nevet jelöljetek meg az általatok vélt valószínűségi sorrendben. Első körben azok között fogok sorsolni, akik a "nyertest" első helyen eltalálják. Ha ilyen nincs, akkor értelemszerűen a második és a harmadik helyen megjelölt személy számít. A nyertesnek küldeni fogok egy Agárdy Gáborról szóló könyvet. Legyen szerencsétek! :)
Naná, majd a tied. Attól mentsen meg a jó sors! Na eriggy és lapozgasd addig is bőszen a szinészalbumod. Hátha ráhibázol benne lesz a random idehányt kéttucat név között az is, akit a csipet csapat bevesz majd maga közé.
Hát akad azért nem kevés. Ami nem baj, de azért jobb ha nem válnak fokmérővé.
Bár Zsurzs Katira nem modtam, hogy ripacs lenne, ahogy Kovátsra sem. Csak épp nem akkora nagyságok, hogy idekívánkozzon a nevük. Ahogy pl Gálvölgyié sem - pedig Balázsovits halálakor őt is idecitálta már nekünk levlac a férfiszekciónál felcsapott színészlexikonjából.
Egyébként meg az az igazság, hogy full felesleges találgatnunk. Mivel az odaítálésben semmi olyan érv nem nyom a latban amit egy civil néző alkotna meg. Általunk át nem (vagy csak utólag) látott baráti, emberi, egészségügyi és anyagi szempont sokkal inkább.
Jó, mondjuk nem akarom magam beállítani egy Bóta Gábornak, nem ismertem ezeknek a színszeknek minden szerepét (sőt!), de amikben mégiscsak láttam őket - legyen az film, színház vagy muzsika - azért nem domborítottak akkorát, hogy azok bennem a Nemzet Színészévé tegye őket.
Persze kinek mi számít. A nemzeties darabok sora, a populusta közismertség elérése, vagy a valódi sokszíűség?
Kubik Anna és Zsurzs Kati miért is nem lenne alkalmas vagy méltó a címre? Nyílván a másik kettőnek az esélyei mérhetetlenek, de a követelményeknek megfelelnek.
Rátonyi Hajni? Zsurzs Kati? Kubik Anna? Kováts Kriszta???? Honnét veszed te ezeket a neveket? A színészlexikonból? Mi közük ezeknek a Nemzet Színésze ranghoz??? Ne bohóckodjunk már!
Akkor ezennel a 775-ös sorszámú hozzászólásban is leírom, amit ebben a topikban már jó néhányszor rajtam kívül más is, én is, idén is, hat éve is, nyolc éve is: a nemzet színészei az új tag megválasztásával mindig megvárják az elhunyt társuk temetését és jellemzően az azt követő héten ülnek össze.
Ez lehet három héttel, hat héttel, kilenc héttel a haláleset után - bármennyivel, a lényeg, hogy miután végső búcsút vettek kollégájuktól (márpedig a temetést nem ők szervezik, nem tőlük függ), csak azután adják át a helyét.