e-bay on 931 db használt Honda első féktárcsát hirdetnek. Megnézed melyik hasonlít a Varaderohoz, kikeresed a típus leírásban a féktárcsa méretet, ha egyezik, megrendeled. Legalább 4 mm-es legyen! Törökországban nem kell sokat fékezni, csak türelmesen ülni a nyeregben:-)
Ha ez így van,akkor "megnyugodtam". Autómban nemrégen kellett hátul cserélni,és az a 20ezer a két oldalra másként mutat. Azt tudom,hogy motorra minden drágább,de ez egy kicsit meglepett.
Ha Tibivel mész Kappadokiába, akkor együtt megyünk. Addigra cserélnem kell a tárcsát is,majd elmondom,mire jutottam.
Sajnos már nincs meg a táblázatom, melyik Honda modellekhez használnak a Varával azonos tárcsákat. El lehet indulni a fékbetét rendelési oldalon, azonos betét-azonos tárcsa. Pl: VFR800 CBF1000 ha jól emlékszem. Azután keresni e-bay on használt/új állapotú tárcsákat. Én ezt elég sokszor megkerestem a 230.000 km Varaderozás alatt...
Nagyjáből az útvonal: Bulgária VelikoTrnovo, Istanbul, Ankara, Kappadokia, aztán át a Taurus hegységen le délre, és vissza. Ma megnéztem a láncot, gyári áttétel van a motoron, elég kicsi a hely az eggyel nagyobb lánckeréknek:-( De majd jövő hónapban megpróbálom rátenni, ha nem fér el, visszaveszik.
7%-ot csal az óra a 15 fogas lánckerékkel. A következő lánccserénél felrakod a gyári áttételt, és majd eldöntöd, mi a fontosabb számodra: pontosabb legyen az óra, vagy dinamikusan gyorsuljon a motorod? Én a nagy török síkságra megyek nemsokára, és egy foggal hoszabb áttételt fogok felrakni./már nem Varaderot használok/ Ezért van láncos motorom!
Nem tudom milyen a gyárival, mert kb 2 hete van meg a motor. Többen írták előzőleg a forumon lánc csere kapcsán, hogy gyári méretűt tettek fel , vagy azt javasolják.
Igen az lesz a probléma. Lemostam petroleummal a láncot és az összes dolgot amin állt retek. Egyből előtűnt a felirat. Elöl 15 hátul 47. Következő lánc cserénél gyári méretű kerül fel.
Azért mostam le a láncot, mert reggelente az oldal kitámasztó mellett mindig van pár csepp olaj. Azt szeretném megtudni honnan jön. Ennek volt az első lépése hogy tisztára pucoltam a környéket.
Most sikerült összehasonlítanom a kilométerórát egy gps-sel.
A kilométeróra 120-at mutatott a gps 105. 80 nál pedig 70..
Én egy kicsit soknak tartom a különbséget. Na mindegy majd megszokom valahogy...