Helo! 2006 Golf V 1.9TDI A könyöklő alatt van egy USB csatlakozó, ami elvileg olvassa a pendriveot mint CD-lejátszó. Beledugtam a pendriveot be is olvasta " Track 1 ", de nem indult el a zene és tovább sem tudtam léptetni.. ( a pendrive NTFS(alapértelmezett) formátumú ) Valakinek ötlet? Válaszokat előre is köszönöm ! :) Szép napot!!
Szia! Golf 5-el egyszer volt olyan gondom hogy leállítás után szétesett a gyújtáskapcsolóm. Kormányzár befogott, tréler, új alkatrészek, munkadíj... egy 50-es volt a mutatvány...
Javaslom minél előbb keresd fel vele a szerelődet mielőtt nagyobb baj lesz.
Bár nem voltam túl nagy segítség, azért remélem valamit segítettem :)
Sziasztok!van egy olyan szitu, hogy az indító kulcsot nagy nehézségek árán lehetett elforditani a zárban. A kivétele még nehezebb volt. Próbáltam a kormányt tekergetni, hátha a kormányzár a baj de nem. Fél óra volt mire elfordult a kulcs és leállt az autó. Volt már valakinek ilyen probléma? Golf 5
Erre van e valakinek megoldása: fordítva működik a klíma az autómban...
Egészen pontosan a belső keringtető gomb. (2004 golf v 1.6 trendline)
Benyomom világít és kintről jön a levegő... Benyomom nem világít és elkezdi bent keringetni a levegőt. Olyan szinten lezárja a légterelő lamellákat hogy csak hallom hogy fúj, de hogy hova... Mintha a műszerfal -ba tolná a levegőt. Amúgy ilyenkor sokkal gyengébb is a teljesítménye a ventillátornak.
Na ilyennel találkoztatok e már? 🤣 Szeretem a kocsim, de ez a klíma dolog kivisz az észből 🤣
eddig magamnak csak egy ilyen motort szereltem ki, az pedig a sofőr oldalon volt a pedálok felett. Több ilyen motor is van a rendszerben, ezért előbb jó lenne pontosan beazonosítani. Ennek egyik módja, ha csináltatsz egy tesztet/resetet a vezérlővel.
Ha sokat javítgatod otthon az autót, akkor érdemes beszerezni egy VCDS nevű programot. Ezzel lehet utólagos "extrákat" bekapcsolni, hibakódot kiolvasni, élő adatokat nézegetni. Elvileg ez pontosan beazonosítja a hibás motort, vagy működés közben lehet nézni az állását. Ebben még nincs tapasztalatom, de nekem is kattog az egyik így muszáj lesz belemerülnöm.
Neked nagy valószínűséggel hasonlóan ilyen állítómotor okozza a kattogást. Mivel csak pár mp-ig csinálja, így nem tudod azt kipróbálni, hogy kiveszed automat üzemmódból és megnyomod a lábtérhez be fúvást vagy belső keringtetést, akkor abba szokta hagyni.
Ma reggel inditottam a 2007 Es 1,4 16v Golf V kocsimat es egybol miután ráadtam a gyújtást a kesztyűtartó felől egy eleg erős kattogás szerű zúgás hallatszik. Kb 3-4 masodpercig tart utana elhallgat. Nagyon furcsa mivel ilyet soha nem csinalt es csak akkor adja ki ha beinditom a kocsit . Menet kozben nem jelentkezik. A kesztyűtartot kiürítettem de ugyanúgy hallani a hangot indításnál.
Picit aggódok mert tegnap még semmi baja nem volt es ma reggel kezdte ezt csinalni. Mintha a kesztyűtartó felől a légzsák környékéről jönne a hang. Elképzelésem sincsen mi okozhatja ezt.
Üdv! Úgy olvasom, eléggé képben vagy ezzel a digitklíma dologgal, hátha te, vagy esetleg más tud segíteni. Szóval a gondom az, hogy a golfomban a klíma jobb (anyósülés) fele csakés kizárólag meleg levegőt fúj. A másik oldalon, illetve hátul jön a hideg. Ahogy utána olvastam, egy ilyesmi kis motort kellene cserélni, a kesztyűtartó mögött.
Na most a kérdés az, hogy ezt ebayről pl be tudom e szerezni, és mint házi barkácson nevelkedett be tudnám e játszani a helyére? Vagy van olyan része a dolognak, ami miatt csak "szakival" tudom megcsináltatni? Ha én csinálnám, spórolhatnék valamennyit.
Ha valaki adna tippeket, tanácsot, belinkelni a nekem kellő motort (ha abból amit leírtam kiderül) azt megköszönöm!
Hátha tudja valaki a választ? VW Golf 5 2006 1,4 bca digit klimás
Hiba: Nem fújja be a levegőt az utastérbe a ventilátor. Vicces de mintha egyik pillanatról a másikra eldugult volna. Próbáltam bárhova irányitani nem reagált. A led vissza jelzők működtek. a ventilátor a fokozat kapcsolásra működött haloványan de hideget fújt. Pollenszűrő új klima gáz ellenőrizve. Egy óra elteltével ahogy kihűlt a kocsi minden rendben működik. Valakinek valami ötlete esetleg? Lehetséges hogy egyszere az összes állító motor tönkre menjen? Előre is köszönöm!
Szerintem amit te láttál az un. USA mód. Amikor az index világít mint helyzetjelző, mint amerikában, de itthon illegális.
Aktiválható vcds-el, fényereje állítható, 15% fölé nem ajánlott húzni mert megolvasztja a foglalatot.
A xenonos lámpában a helyzetjelző az index mellett van, így a helyzetjelzőt sárga izzóra cserélve a az egész lámpa alja sárgán világít.
Golf 5 nem készült nappali menetfénnyel. A tompított lámpát vagy a ködlámpát lehet beállítani nappali ment fénynek (DRL). Ebben az esetben a beállított lámpa világít, ha a lámpakapcsoló 0 állásban van és a kézifék ki van engedve. Ködlámpát lehet cserélni ledesre, foglalata HB4, de a minőségre ügyelni kell, mert a can-bus figyeli.
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy honnan tudnék olyan első GYÁRI (nem szanaszét tuningolt minden fiszfasz) fényszórót vásárolni Golf 5 gk-ba, aminek gyári menetfény van az alsó részébe beszerelve, az irányjelző mellett/helyett?! Láttam néhány ilyen Golfot közlekedni, sárgán világít elől a lámpája, olyan, mintha ún. szélességjelző lenne, de igazából menetfény, ami a tompított fénnyel együtt is világít. Sehol nem találok neten olyan komplett búrát, vagy esetleg tudnátok javasolni valami egyéb megoldást? (azon kívül, hogy vegyek "tuningos" fényszórót)
Ha 30 byte highline, akkor vcds-el bekapcsolható. pl: 3C0937049AJ cikkszámú modul 20e ft körül szokott lenni facebookos csoportba. Érdemes nem csak golf, hanem passat b6 csoportban is keresni, a két típusban elég sok az egyezőség (2008 előttiekben): kormány, kormányvezérlés, klíma vezérlő, központi elektronika....
Amit adnak hozzá kábel, azon a lámpák párhuzamosan vannak bekötve. A vezetékköteg 2 saruval kezdődik. Egyiket a központi elektronika B csatlakoz/7 pinjébe kell kötni, a másikat testre. Ez a gyári helye, ha ide kötöd, akkor kell egy szoftver is (pl:VCDS) amivel ezt a funkciót be tudod kapcsolni. Ha bármelyik ajtó nyílik, akkor a párhuzamos kapcsolás miatt értelem szerűen mindegyik világítani fog. Az ülésekbe a vezetéket az első ajtónál (ahol a műanyag fel van bontva) vezettem hátra.
Az első üléseket ki is vettem, így könnyebb volt befűzni a kábeleket. Az ülésfűtés miatt van egy nagyobb csatlakozó az ülés alatt, abba pont jó volt a SAAB csatlakozó saruja, így ott van egy csatlakozásom.
Szia! A lábtér világításról tudnál írni információt, hogy hogyan kell bekötni és honnan lehet rendelni? A helyét már láttam elől, úgy látom hogy azt a műanyagot ki kell pattintani és a helyére a foglalatot be pattintani!? A vezeték le van gyárilag fűzve neki? A választ előre is köszönöm!!
Mivel többen is kérdezték, hogy mi kattog a digitklíma esetében a szellőzök mögül, megosztom tapasztalatom. A levegő terelő lapátokat egy motoros egység állítja, amiben van egy potméter, hogy a vezérlés kapjon visszajelzést a lapátok állásáról.
Az egységben nincs semmiféle végállás kapcsoló.... Egy potméter van benne, ami szénszálas, és az idő folyamán kikopik, elkoszolódik. Szét lehet szedni, ki lehet tisztítani, befújni kontakt spayval... ideiglenes megoldás. Esetleg egy új betanítást el lehet vele végeztetni, itt az esetleges hibakódokat is kiírja: http://www.my-gti.com/224/volkswagen-climatronic-diagnostics
Mivel ilyen potmétert sehol nem lehet beszerezni, tényleg, próbáltam, rendeltem egy ilyen egységet ebayről kínából 6e ft körül volt. Végül még nem cseréltem le, csak kíváncsi voltam abba hogyan oldották meg a poti gondját, de szinte ugyan az van benne mint a fenti képen.
Az egységek cseréje valóban macerás, de nem kell hozzá kivenni az egész burkolatot ami a szélvédő alatt van. Ami nekem kattogott az a gázpedál fölött van, és onnan ki is tudtam szedni. A másik oldalon elvileg a kesztyűtartó mögött vannak, youtubon találni róluk videókat.
// Akku csere után normális, hogy világít a szervó és ESP lámpa, menni kell az autóval pár métert és elalszanak. Vagy a kormányt mindkét irányba végállásba kell tekerni menet közben 20km/h alatt.
// Ahogy öregszik az autó, vagy sokat süti a nap és nagyon felmelegszik a beltér, az óracsoportban a kijelzőn a számok elhalványodnak. Ha visszahűl a beltér, újra olvashatóak a dolgok.
A megoldás a kijelző cseréje, 28e ft alatt sehol nem találtam. Facebokon hirdeti magát valaki, aki vállalja a cseréjét szintén 28-30e között, külön a kijelzőt 24e-ért adja.
// A manuláis klímavezérlőt lehetséges átcserélni digitálisra, de sok meló+pénz. Szét kell bontani az egész műszerfal betétet. Egyik ismerősöm 2 nap alatt megcsinálta. Egy bontott golfból kerültek át az alkatrészek: klímavezérlő, kábelköteg, fűtésbox....
// Az enyémbe utólag szereltem már be: multikormányt, lábtér világítást, ajtókilépőfényt. Jelenleg a hangszórók számát növelem 8-ról 10-re. Ha kell valakinek segítség, írjon nyugodtan. Én egy GT-t hajtok, 1,4 tsi 170le motorral.
// A gyári RCD300 rádió helyett tudom javasolni az RCN210 gyári kinézetű utángyártott rádiót. Beépített bluetooth kihangosítás, USB, jack csatlakozás. TP infót nem tudja. https://www.youtube.com/watch?v=BnkWSXzUZ0w
Továbbra is kérdés, hogy az új rádió gyári vagy nem. Ha gyári a rádió, és LED kijelzős vagy érintős és az autó 2008 előtti ,akkor a can-gatewayt is cserélni kell 2008 utáni kiadásúra, különben lemeríti az akkut. Ha nem gyári és nincs hozzá leírás, akkor kutakodni kell a neten a típus alapján, vagy szakemberhez fordulni.
A golf 5 már can-bus rendszerű, a rádió is ezen a kommunikáción kapja az infót, hogy mikor kell a gombjainak világítania, mikor kell kikapcsolnia. Ezért is nem lehet a rendszámtábla vagy helyzetjelző világításba bármilyen ledes lámpát berakni, mert felkapcsolás után 3-4 mp-en belül lekapcsolja a rendszer és hibát ad a műszerfalon.
Sziasztok! Van egy golf 5 om 1.6 benzin! Tegnapi nap bevillant es sipolt az alacsony olajszint jelzo sarga lampa! Olajszint megfelelo nemreg volt olajcsere is! Sokan azt mondjak, hogy az olajszint jelzo romlott el ami az olajtekno aljan van! Valakinek valami pontosabb info? Elore is koszonom!
Ezernyi fajta multimédiás egység van a piacon, de olvasd el a használati utasítását...
Kétfajta bekötési módja van:
Az egyikben gyújtásról kell adni 12V-ot, és arra kapcsol be. Két betáp van: az egyikre állandó 12V kell adni akksiról, másikra gyújtásról kell adni 12V-ot.
Ennek a módnak az a hátránya, hogy gyújtás nélkül nem használható az egység, álló helyzetben.
A másik módban a CANBUS-ról veszi a gyújtás bekapcsolás jelét. Ehhez kell egy CANBUS dekódoló - vagy benne van az egységben és akkor CANBUS 2 vezetékét is csatlakoztatnod kell, vagy külön dobozban van. Maga a CANBUS egység többnyire autó specifikus, szóval külön adják VW vagy más autótípushoz. Ebben a módban csak az egyik 12V-ot kell bekötni, a másikra semmit sem kell kötni.
A két mód nem keverhető, azaz CANBUS-ról is kap és gyújtásról is kap 12V-ot, mert valószínűleg összevissza működik és bekapcsolva marad.
De más rendszerű multimédiás egységek is vannak - olvasd el a bekötési leírást, vagy fordulj villamossági szakértőhöz.
Sziasztok! Golf 5 (2008) a régi CD rádiót kicseréltem újfajta multimédiás fejegységre. Az aksimat teljesen leszivta 2 nap alatt. Valami ötletetek van mi lehet a baj?
Sajnos Golf 6-os fórumot nem találtam ami pörögne, de hátha tudtok segíteni. Elvileg az alapok megegyeznek az 5-össel :)
Adott egy 2010-es 6-os, 1.4 80LE motorral, 123ezer valós km-el. Reggelente és hosszabb állás után nehezebben indul, 4-5 forgatás után röffen be. Eddig nem volt gond vele, szinte azonnal indult.
Mi lehet az oka? Akku jó, minden gyári. semmi mókolás. Ha van ötletetek, ne tartsátok magatokban! :)
Lene egy kerdesem van egy 5 Golfom TDI 1.9 2008 as,elkezdet rangatozni 4-fokozatba 2.000 fordulatnal majd ki gyult a piros olaj korte,meg allitotam egybol,mi okozhatja a problemat?