Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

T-Adee Creative Commons License 2023.01.27 0 0 18378

Üdv! Köszönöm.Úgy néz ki  az aktuális piaci viszonyokhoz képest sikerült egy rendkívüli baràti àrban megegyezni.

Jópàr helyen talàltam egyébként 

utólagos ledugózott furatokat,ìgy vmikor biztos  

kapott plusz üregelést. Persze csodàk nincsenek,41 év nyilván nem múlik el nyomtalanul.....  Màris fölmerült pàr 

kérdés: Szìnt vagy szìnkódot(màr ha volt ilyen akkoriban?)honnan lehet megállapítani ha kevertetni szeretnék javìtó szìnt? Àtlag,fogyó-kopó alkatrészeket honnan érdemes,vagy lehet rendelni? Köszönöm.

Előzmény: Furak (18377)
Furak Creative Commons License 2023.01.27 0 0 18377

Üdvözöllek!

Sajnos a komolyabb rozsdásodások kívülről nem láthatóak, viszont ha egyben van az autó, bízunk benne hogy a lemezek alatt sem vészes az állapota. Sok sikert hozzá!

Előzmény: T-Adee (18375)
Furak Creative Commons License 2023.01.27 0 0 18376

Szia!

Nem volt tömítő a hátfalnál.

Ovális hátsó lámpát nem szedtem még szét, de szerintem a lemezek a fényelválasztás miatt vannak benne hogy ne "folyjon" össze a két szín. Van króm hatású festék spray azzal szoktam ezeket kifújni. 

Előzmény: roncsfelújító (18374)
T-Adee Creative Commons License 2023.01.27 0 1 18375

Üdv mnkinek! 

Elöljáróban annyit,hogy vmikor ~20 évvel ezelőtt

volt màr egy 120-om,de pàr hónap utàn meguntam és 

el is adtam. Én is komolyabb nyugati autóra vàgytam....:-)

Viszont egy egy ideje màr motoszkál bennem vmilyen 

szoci retroauto irànti vàgy. Konkrét elképzelés nem igazán

volt,meg  keret sem túl kövér. Max olyan 0,5millàig gondolkodtam,de ahogy nézegettem épkézláb àllapotú, rendben lévő papìros,ne adj isten műszakis autókból nem igazán van sok,vagy épp mondjuk az ország màsik végén.

Viszont nem rég,nem túl messze felbukkant egy '82-es120L gép. Tegnap elmentem megnézni. Koràhoz képest meglepően jó bőrben van,egyedül a csomagtér aljàn,ill a küszöbvégeken talàltam kisebb rohadàst. Motorja pöccre indult,kék füstöt sem hidegen ,sem melegen nem làttam,viszont néha mintha 3 hengerezne, remélhetőleg csak vmilyen gyújtàs oldali probléma.Belseje is szép nincs lelakva. Amennyiben sikerül megegyeznem a tulajjal holnap el is hozom. Szeretném magam rendberakni.Biztos lesz sok kérdésem rutinosabb,öreg cartàrsakhoz. Jelentkezem hamarosan. Addig is szép napot mindenkinek!

roncsfelújító Creative Commons License 2023.01.23 0 1 18374

Ilyen lett a fara.

A dísz két középső furata már amikor hozzám került a gép akkor sem volt meg. Megnyomták a hátulját, és gondolom a dísz is eltörött. Nem láttam rá sok esélyt, hogy tudok rá szerezni, úgyhogy mivel elég szépen eltüntették a nyomát a két kis furatnak, illetve a horpadásnak, nem akartam nagyon hozzányúlni, inkább úgy hagytam ahogy volt. A lámpákkal viszont a vártnál lassabban tudtam haladni. Éppen csak le tudtam festeni a két elválasztó lemezt, a hideg miatt lassabban szárad a festék is. A maratás is elhúzódott. Nem lettek így sem fémtiszták, de sokat javultak. Egyik oldalon a horgany réteg is előjött a rozsda alól. A túloldal viszont eléggé rozsdagödrös. Most legalább homogén szürke színű, bár ki tudja meddig. Hátsó lámpából van egy pár csere darabom, azokban ahogy néztem jobb állapotú a belső, de egy darabig ezek is megteszik még. A hátsó lámpák után a következő menet a rendszámtábla világítás lesz. Azt csak egy csavar fogta, mivel a másik kitörött a helyéről. 

roncsfelújító Creative Commons License 2023.01.21 0 0 18373

Újra végig gondolva nagy jelentősége nincs, úgyhogy beigazítottam a helyére és meghúztam a csavarokat. Jól néz ki. Régóta kilátszott a motorblokk, most sokat javult a helyzet:)

A hátsólámpákat szétszedtem utána mert valami zörgött mindegyikben. Nem volt egyszerű, mert az alsó csavarok mindegyiknél ragaszkodtak a helyükhöz, még ha meg is indultak. A zörgés természetesen rozsda volt. A tolató és index fényeket elválasztó fém lap. Holnap lemaratom őket, aztán lefestem szürkére. Talán sok szerepe nincs a tükrözésben az elválasztóknak. Úgy gondolom az izzó mögötti foncsorozott részekről verődik vissza a fény nagyobbik része.

roncsfelújító Creative Commons License 2023.01.20 0 0 18372

Ma kihasználva a hideget, mivel nem lehetett mást csinálni felraktam végre a hátfalat a gépre. Közben gondolkodtam, lehet hogy fölösleges de azért megkérdezem. Kell a hátsó sárvédők és a hátfal közé valami tömítőanyag? Elég jól össze illenek a lemezek, és amikor szétszedtem nem is volt ott semmi de nincs ott sok rezgés?

Furak Creative Commons License 2023.01.18 0 0 18371

Hát igen, az is igaz.

Előzmény: roncsfelújító (18370)
roncsfelújító Creative Commons License 2023.01.17 0 0 18370

Ezen nem is csodálkozom. Nincsen sok Skoda hirdető, ezek szerint könnyű kiszúrni:)

Előzmény: Furak (18369)
Furak Creative Commons License 2023.01.16 0 0 18369

Szia!

Furcsa az a jó ember aki hirdet azon a környéken, látom most már nem is a saját nevén teszi fel a portékát.

Előzmény: roncsfelújító (18366)
roncsfelújító Creative Commons License 2023.01.15 0 0 18368

A szöveg talán betudható a telefonos pötyögésnek, ezekhez sajnos hozzászokik az ember. Bár ott van javítási lehetőség, ha nem olyan szót ad a gép amit kellene. A stílusnál sajnos ilyen nincs... 

Előzmény: Köny (18367)
Köny Creative Commons License 2023.01.15 0 1 18367

A hirdetés szövege és stílusa alapján én nem szívesen üzletelnék a hirdetővel... Amúgy is zavaros az egész szöveg. 

Előzmény: roncsfelújító (18366)
roncsfelújító Creative Commons License 2023.01.14 0 0 18366

BÚÉK Skodások!

Ezt a hirdetést olvastátok? Az utolsó mondata az érdekes. https://auto.jofogas.hu/pest/Skoda_105_120_uj_kormany_utoljara_hirdetem__134823472.htm

Komolyan így kell vevőt találni egy fölöslegessé vált alkatrészre, hogy ha nem veszi meg senki akkor inkább tönkreteszem?

Ha visszatér az eredeti kormány használatához akkor gondolom ezt már leszerelte azóta.

Az mondjuk nem világos, hogy az OT Skodája kalaptartóján akarja-e megaszalni a napon ezt a szép kormányt, vagy egy másik autójában:) A magam részéről azért reménykedek benne, hogy a sikeres minősítés óta már garázsban áll a Skoda:)

roncsfelújító Creative Commons License 2022.12.28 0 0 18365

Így rendben van. Én is ugyanúgy sajnálnám, de én max egy veterán versenyen tennék próbát:)

Előzmény: Pitya Racing Team (18364)
Pitya Racing Team Creative Commons License 2022.12.27 0 0 18364

Az épülő versenyautóm suzuki..a faros a daily..lehet egyszer őt is bevonjuk ebbe de sajnálnám rá..elég sok munkánk van benne. Ha valaha rajthoz is állok vele csak hegyiversenyen.. :)

Előzmény: roncsfelújító (18362)
kiskerék66 Creative Commons License 2022.12.26 0 0 18363

Üdvözlet Nektek!

Szinkrongyűrűt keresek faros váltóba. Ha valaki tud segíteni, kérem jelezze!

Köszönettel:

KK

roncsfelújító Creative Commons License 2022.12.26 0 1 18362

Üdv a Fórumon! Itt biztos kapsz segítséget a géppel kapcsolatban, de remélem a verseny és a Skoda az két különálló dolog nálad:)

Előzmény: Pitya Racing Team (18358)
roncsfelújító Creative Commons License 2022.12.26 0 0 18361

Sajnos az alsó fülre nem emlékszem, de azért köszi az infót! Valahogy csak megoldom;)

Előzmény: reszelozsir (18359)
Köny Creative Commons License 2022.12.25 0 2 18360

Kellemes ünnepeket neked is! Itt barátokra találtál, és van, aki ért is a 120-ashoz. :)

Előzmény: Pitya Racing Team (18358)
reszelozsir Creative Commons License 2022.12.25 0 0 18359

Felül a csavar és a fém lemez fogja, alul viszont egy műanyag fül van a nagy panelre öntve, ami szeret letörni, és onantól csálén áll a kis állítópanel. Vigyázz rá, ha még ép.

Előzmény: roncsfelújító (18356)
Pitya Racing Team Creative Commons License 2022.12.24 0 1 18358

Sziasztok! Először is boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!

Másodszor pedig köszönöm hogy itt lehetek egy olyan fórumon

Ami tulajdonképpen a születésem után 5honappal nyílt😄

Lényeg a lényeg nekem is 120asom van és azért jöttem hogy 

ha esetleg elakadok valamiben itt találok megoldást rá..és vannak dolgok 

amik nekem is újak szóval mégegyszer köszönöm hogy itt lehetek és éljenek a skodák!😃

roncsfelújító Creative Commons License 2022.12.24 0 1 18357

Békés boldog karácsonyt minden Skodásnak!

roncsfelújító Creative Commons License 2022.12.23 0 0 18356

Szia! Jövő héten megpróbálom újra a helyére tenni. Az első próbálkozásomból úgy emlékszem rá, egy csavar fogja, ami egy füllel szorítja oda a műszerfalhoz. Most viszont ahogy írtad megpróbálom kibuktatni a helyéről. Majd csak megmutatja magát, hogyan is kell állnia.

Előzmény: Furak (18355)
Furak Creative Commons License 2022.12.22 0 0 18355

Szia!

Ki kell buktatni a műszerfalból, az egész kapcsoló részt. 

Mikor megszorul a fűtéscsap előszeretettel megerőltetik és kiszakad az egész.

Előzmény: roncsfelújító (18354)
roncsfelújító Creative Commons License 2022.12.04 0 0 18354

Rendben akkor még futok egy kört az állítócsavarral. Igazából még nem állítgattam semmit a porlasztón amióta nálam van a kocsi, csak kb két éve kimostam és összeraktam úgy ahogy volt, még a papírtömítést sem cseréltem, mert nem látszott rajta semmi hiba. Az biztos, hogy a két golyó már nincs benne, de a furatok és fúvókák átjárhatók voltak akkor. A gázbowden visszamegy a rugó a helyén, szóval az is biztosan jó.

Ilyen amúgy a fűtéscsapom környéke, kicsit eltér a fűtésbox a Kolléga autóján lévőtől, gondolom más évjárat:

A csap is máshogyan áll, nehezen hozzáférhető helyen van mögötte még két huzal és a ház elején is van egy huzal, ami szintén más irányból jön. Azok a hátsó huzalok meg lettek fújkálva WD40-el, nem tudom mit lehet még javítani rajtuk, de ha húzom a karokkal az nem marad a helyén a műszerfalon. Valahogy beesik. Lehet nincs rendesen a helyén, de lehet eltörött valami tartója. 

Előzmény: Furak (18353)
Furak Creative Commons License 2022.11.30 0 0 18353

Szia!

Igen, a kúposra gondoltam.

Meg kell nézni, hogy a fedél mennyire van meggörbülve. Ha a Co-t be tudod állítani jóra akkor nagy baj nincs, meg ha nagyon rossz lenne pont magas alapjáratot nem tudnál állítani.

Előzmény: roncsfelújító (18352)
roncsfelújító Creative Commons License 2022.11.27 0 0 18352

Szia!

Az alatta lévő kúpos gyűrűre gondolsz? Mert azt ki, de ha az O-gyűrűn kívül van egy másik tömítés is akkor nem. Én más tömítésnek nem láttam a nyomát. Ma egyébként feltöltöttem a gépet fagyálló hűtőfolyadékkal, aztán járattam egy darabig. Jelentősebb szivárgást nem tapasztaltam, ahol volt pár csöpp ott húztam a bilincseken, a meleg víz kicsit megpuhította a gumicsöveket, így most lesz a jó remélem. De még az elején úgy volt, hogy elmarad a próba, mivel az összekötő kis gumicsövet amit cserélnem kellett(teljesen meg volt keményedve, és rosszul is állt volna) a csere darab vastagsága miatt nem mentek rá a régi cső bilincsei, pedig nem volt olyan vastag az új sem, 11-13-as bilinccsel raktam fel, de csak egy maradt azokból amiket nyár elején vettem, így keresnem kellett, úgyhogy kapott egy sweden feliratosat, ami szerintem egy jóféle békebeli bilincs. A cserélt O-gyűrű miatt izgultam, de a fűtéscsap nem volt nedves, egyelőre jól szolgál, bár nem mertem hozzányúlni:) Jelenleg nyitott állásban van.

A járatás alatt volt időm ellenőrizni a porlasztót, mivel elég magas az alapjárat, féktisztítóval körbefújkálva még jobban felpörgött, a fedél tömítésnél falshol. Majd azzal is kell foglalkoznom a télen. De előbb felrakom a hátfalat, aztán jöhet a motorháztető.

Előzmény: Furak (18350)
Endre papa 51 Creative Commons License 2022.11.26 0 0 18351

Tiszteletem Uraim!

Szétbontottunk egy 120-as Skodát, és megmaradt belőle a motor + váltó- diffi hátsó hajtómű komlett.

Érdekelne valakit, vagy tudna javasolni olyan fórumot, ahol pénzzé lehetne tenni?

end.koves@gmail.com

Furak Creative Commons License 2022.11.25 0 0 18350

Szia!

A kúpos gyűrűt is kicserélted a csapban?

Előzmény: roncsfelújító (18349)
roncsfelújító Creative Commons License 2022.11.25 0 0 18349

Köszi, persze hogy segít! Az látszik, hogy az én ablakmosó motorom biztos, hogy nem illik oda, abból kell majd egy másik. A fűtéscsapom az jól áll, látom Te még letömítetted pasztával is, nekem ezt remélem az új gumitömítés megoldja. A fűtéscsapot jól tettem fel, a bowdent pedig a felső anyacsavar alatt kell rögzíteni. A hétvégén fel is töltöm hűtőfolyadékkal a rendszert, kiderül lesz-e szivárgás valahol.

Előzmény: felicia22 (18347)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!