Az alatta lévő kúpos gyűrűre gondolsz? Mert azt ki, de ha az O-gyűrűn kívül van egy másik tömítés is akkor nem. Én más tömítésnek nem láttam a nyomát. Ma egyébként feltöltöttem a gépet fagyálló hűtőfolyadékkal, aztán járattam egy darabig. Jelentősebb szivárgást nem tapasztaltam, ahol volt pár csöpp ott húztam a bilincseken, a meleg víz kicsit megpuhította a gumicsöveket, így most lesz a jó remélem. De még az elején úgy volt, hogy elmarad a próba, mivel az összekötő kis gumicsövet amit cserélnem kellett(teljesen meg volt keményedve, és rosszul is állt volna) a csere darab vastagsága miatt nem mentek rá a régi cső bilincsei, pedig nem volt olyan vastag az új sem, 11-13-as bilinccsel raktam fel, de csak egy maradt azokból amiket nyár elején vettem, így keresnem kellett, úgyhogy kapott egy sweden feliratosat, ami szerintem egy jóféle békebeli bilincs. A cserélt O-gyűrű miatt izgultam, de a fűtéscsap nem volt nedves, egyelőre jól szolgál, bár nem mertem hozzányúlni:) Jelenleg nyitott állásban van.
A járatás alatt volt időm ellenőrizni a porlasztót, mivel elég magas az alapjárat, féktisztítóval körbefújkálva még jobban felpörgött, a fedél tömítésnél falshol. Majd azzal is kell foglalkoznom a télen. De előbb felrakom a hátfalat, aztán jöhet a motorháztető.
Köszi, persze hogy segít! Az látszik, hogy az én ablakmosó motorom biztos, hogy nem illik oda, abból kell majd egy másik. A fűtéscsapom az jól áll, látom Te még letömítetted pasztával is, nekem ezt remélem az új gumitömítés megoldja. A fűtéscsapot jól tettem fel, a bowdent pedig a felső anyacsavar alatt kell rögzíteni. A hétvégén fel is töltöm hűtőfolyadékkal a rendszert, kiderül lesz-e szivárgás valahol.
Egy kis segítségere lenne szükségem szerelésben jártas Skodástól, ugyanis amikor kb 2 hónapja szétkötöttem a fűtéscsap környékét nem fényképeztem, ma került volna összerakásra újra, de már nem emlékszem biztosan mi-hol volt. Egyáltalán jól áll-e a fűtéscsap karja, mert abban sem vagyok biztos, csak a festéknyomok után tájékozódtam:)
A fűtéscsapban kicseréltem az O gyűrűt. Többet belepróbáltunk, a 12-esek lötyögtek a nútban, végül a 11x2.25 méret lett kiválasztva. A helyére téve egy picit lett vastagabb a belső részénél. Még ugyebár a próba elmaradt, de remélem nem lőttem mellé ezzel a mérettel. A gyári gyűrű már teljesen megkeményedett, azt nem akartam benne hagyni ha már úgy is szét volt szedve. A talpához való tömítés is ki lett cserélve természetesen.
És még egy kérdés. A csomagtér fedelét nem lehet lecsukni, ha az ablakmosó motor a helyén van. Amikor csak az egyik csavar fogja egyből jó. Nem odavaló az a motor? A tetején ciril feliratos, úgy vélem Szamarához tartozik, de lehet valami univerzális keleti alkatrész.
Ma délben indult el az idei Budapest-Bamakó rali, aminek van faros vonatkozása is, ugyanis két hölgy egy 120-as Skodával indult el. Én drukkolok nekik:)
Van egy eladó Skoda karoszériám, futóművek, és a váltó alatta van.
Szép rohadásmentes állapotban, rendezett papírjai vannak, a forgalmi szerinti motortömb jár hozzá. Ha esetleg érdekel valakit keressen nyugodtan, balintfurak@gmail.com.
Eladó, jelképes árért Skoda 120L üres karosszéria szerelőkereten kikaparva, projektautó lett volna. A két küszöb cserélve, Van hozzá +4 jó ajtó, első sárvédő tartó javító lemez, A oszlop javító lemez, stb. Sok alkatrésszel. XV kerületben van, szállítani nem tudom, de a szerelőkerettel könnyen vihető akár platón is, ha fel tudjuk emelni. 2022.07.24-ig helyhiány miatt. Ha nem megy el sajnos vasba kell adnom. +36-30-4003416.
"Eladó skoda 120 1. tulajos, forgalomból kivonva, papirjai rendezettek, átirható.Merkus számla, garanciafüzet, gyári papirjai megvannak. Motor forog, inditani nem próbáltuk. Kevés rozsda van, felujitási alapnak kiváló. Jobb első ajtó sérült (szinben vevő is vagyok rá ha van eladó valakinél).Szállitásban tudok segiteni.Csorna7o 389" 35 / 44250.000Csere szóbajöhet"