Keresés

Részletes keresés

dez1 Creative Commons License 2004.08.24 0 0 341
Ja. Bár gyomor kell hozzá, de hát ez van.
Előzmény: Törölt nick (340)
dez1 Creative Commons License 2004.08.24 0 0 339
Erős provokátorszagú nick....
Előzmény: Törölt nick (338)
Azsinka Creative Commons License 2004.08.23 0 0 336
Budaörsön robbant valami? Mikor? Hol? ;o)
Előzmény: pentele1 (333)
pentele1 Creative Commons License 2004.08.23 0 0 335

Kedves MAXVAL!

Tudom ,hogy minek tart ezért ne is válaszoljon!

Felteszem magamnak a kérdést mi az, ami az átlagemberől eltérővé teszi?

A bőre szine,hajlama,vallása,tehetsége,becsülete vagy ezeknek a hiánya?

A magázódás szép magyar hagyomány.A tegeződés a számitógépen angolszász szokás.Mind a kettő elfogadott a hagyomány is és a szokás is.Ha nem tetszik a hagyomány költözzön angolszász területre,oda való .Most már megteheti(EU)

agép

Előzmény: Törölt nick (318)
pentele1 Creative Commons License 2004.08.23 0 0 334

Kedves Azsinka!

Engedje meg ,hogy a figyelmébe ajánljam:

T.alfa4

A kérdése álságos. Ha nekik esetleg lehet , akkor a vegyiraktárnak miért nem?

Vagy ,ha ők szennyeznek, akkor mi is.Tudja azért, mert valószínű ,hogy nem egy tányérból eszik két hétig, néha elmossa, alsót is vált és nem dobja ki a szemetet a kocsi ablakán ,ha más is kidobja.Ha mindenki csak a saját háza előtt söprögetne, már tiszta lenne egész Magyarország.

Üdv: agép

Előzmény: alfa4 (308)

Előzmény: Azsinka (332)
pentele1 Creative Commons License 2004.08.23 0 0 333

Kedves Azsinka!

Ez már senkit nem érdekel, a módszer a lényeg,ugye ismerős?

Egyébként Budaörsön sem az robbant, ami szabályosan lett tartva, az legfeljebb ingyen cirkusz. A szabálytalanul tárolt fekete lőpor pusztított.

Üdvözlettel: Agép

Előzmény: Azsinka (329)
Azsinka Creative Commons License 2004.08.23 0 0 332

:o))) Megint mindenki olyanért magyarázkodik, amit ugyan megemlítettem, de átsiklottam felette....

"Nagyon igazat adok egyébként abban Azsinkának, hogy ha csak a fele az általa felsorolt beruházásoknak valóban a helyi ellenkezés miatt ment máshova, az tényleg elég tragikus... mert - talán csak a kábelgyár kivételével, aminek kicsit jobban utána kellene nézni, hogy véleményt merjek alkotni -, szerintem mindegyik nagyon sokat lendíthetett volna a falun és mindezt káros hatások nélkül ;-(( Viszont én továbbra is úgy érzem, hogy ez most nem az a beruházás..."

Köszönöm, talpi2, de a lényeg itt az lett volna, amit a Budántúl oldalán írtam: bármilyen beruházásról is beszélnénk most, éppolyan ellenkezés fogadná, mint ezt a raktárat! És miért ne lehetne egy olyan raktár "az a beruházás", hiszen vagy egy tucat hasonló MÁR MŰKÖDIK a környéken???!!! Ha utánanézel, azt látod, az ellenzők elhintettek egy két "biztos forrásból" származó infót, egy "cégbejegyzést" jelentettek meg, aminek most pentele1 nem találja nyomát sem! Per pillanat szerinte a beruházó egy fantomcég. Aki most kapcsolódna be a "beszélgetésbe", már ezt terjesztené faluszerte. Érdekes dolgok ezek. Aztán ha elmegy ez a cég is, és pár év múlva jönne egy másik beruházó, lenne valaki biztosan, aki ellenezné, és egy raktár után sírna, arra hivatkozva, hogy "miért nem lehet Pátyon is egy olyan raktár, mint Bián, Herceghalmon, Budaörsön stb.?" Ezt próbálom már régóta észre vetetni mindenkivel, és ez felett siklanak át állandóan. Megjegyzem, vasárnap Budaörsről Zsámbékra az 1-es főúton mentünk, és elhaladtunk a Tesco hatalmas logisztikai raktára mellett. A szél éppen Páty fele fújt, egy esetleges baleset ránk is hatással lett volna. EZ a tény miért nem zavar senkit? Nem értem! Ezért kérdezem én is, és azt hiszem, kérdezte már más is: miért pont ez a raktár ne épüljön fel, ha már a környékünkön nem is egyet engedtünk felépülni????????? AKKOR hol voltak az ellenzők???? Akkor nem fenyegetett minket a négy fül és egyéb butaság réme? Most, hogy ha csak minimálisan is, de hasznát vennénk egy cégnek, miért ellenkezünk???

Előzmény: talpi2 (328)
pentele1 Creative Commons License 2004.08.23 0 0 331

Kedves Dez1!

Halgasson a megérzéseire és.........

A részvényvásárlást fontolja meg .A lakossági részvényeket előre meghirdetjük.

Előzmény: dez1 (326)
Azsinka Creative Commons License 2004.08.23 0 0 330
"Szerintem a felvetésem jogos volt, " Hát éppen ez az, hogy nem! Azért nevettek ki, mert egy olyan embertől kérdeztem meg a szagokkal kapcsolatos aggodalmát, aki naponta festékekkel foglalkozik. NINCS szag, mivel egy raktár arról szól, hogy lezárt dobozokban festékeket tárolnak, meg nem bontják őket, csak ott, ahol aztán el is használják! Viszont ott minden van: festék és higítószag is. Nem győződik meg arról, hogy a kijelentése mennyire állja meg a valóságban a helyét, csak írogat! A "félelme" alaptalan, és ezért azt gondolom: nem őszinte. :o(
Előzmény: dez1 (324)
Azsinka Creative Commons License 2004.08.23 0 0 329

A veszélyes vegyi raktár nem tárol és nem semmisít meg veszélyes hulladékot! Ennyire buta nem lehet senki! Csodálkoznék, ha az Immodol Kft. megkereste volna bármilyen ügy miatt is! Esetleg fehérruhás emberkék villogó autóval? Ők voltak? Súgok: ők nem a beruházó emberei, csak a családja aggódik Önért egy "kicsit"!

Ui.: Ahhoz képest, hogy nem sokkal ezelőtt még a cégbejegyzésben sem találta a kft-t... Legalább a kijelentései fednék egymást!

Előzmény: pentele1 (325)
talpi2 Creative Commons License 2004.08.23 0 0 328

Ha a "legyen" és a "ne legyen" között kell választani, akkor az átlagember inkább a "ne legyen" mellett fog voksolni, mert "hátha mégis igaza van az ellenzőknek?" és "a semmiből baj nem lehet" alapon. Ez sajnos nem pátyi sajátossság, az egész világon az átlagember hajlamos ilyen primitív alapon dönteni.

Szerintem ez a tudatlan(ságban tartott) tömegek teljesen normális védekező mechanizmusa... Mit vársz, az átlagember már nem hisz semmiféle szakértőnek, akárhogy is állítják, hogy biztonságos valami. Amíg "minden attól függ, ki akarja bizonyítani" ... Bármikor készül egy "szakértői" vélemény valaminek az alátámasztására, de annak a cáfolatára is...

Példaként már megint a pirotechnikai raktárral jövök: olvassátok el a hvg augusztus 20-i héten megjelent cikkében  a raktárról írtakat (Füstbe ment terv). Elborzasztó, hogy mik történtek szakhatósági vélemények  terén... Apuci!!! kiadja a szakvéleményt a fia cégéről, ráadásul apuci egy nagyon jó nevű cégnek dolgozik (igaz, semmi jogosultsága nem lett volna állást foglalni ezügyben, de ez nem zavarta, sőt még a tűzoltóság illetékességét is megkérdőjelezte). Szóval ha ilyenek megtörténhetnek, akkor szerintem nem kell csodálkozni, hogy az emberek félnek.

Nagyon igazat adok egyébként abban Azsinkának, hogy ha csak a fele az általa felsorolt beruházásoknak valóban a helyi ellenkezés miatt ment máshova, az tényleg elég tragikus... mert - talán csak a kábelgyár kivételével, aminek kicsit jobban utána kellene nézni, hogy véleményt merjek alkotni -, szerintem mindegyik nagyon sokat lendíthetett volna a falun és mindezt káros hatások nélkül ;-(( Viszont én továbbra is úgy érzem, hogy ez most nem az a beruházás...

A sorszámok: nálam is hasonló a helyzet, mint dez1-nél ;-))) nem kell itt is összeesküvést sejteni ;-)) Alapvetően a talpas nicket szoktam használni (pl. Budántúl), de ha foglalt, akkor jön a talpi, talpi1, ... lehet, hogy ezeket is én regisztráltam régen, csak már elfelejtettem a jelszót, és nem él a régi email cím, amiről regisztráltam, ....

ING Creative Commons License 2004.08.23 0 0 327

Maxval:

Ezt írod: "Egyébként pedig: az internetes fórumokon a tegezés a szokás és kész. Aki ezt nem tudja, az egy bunkó, s nem kell vele foglalkozni. Felesleges, hogy még te mentegőzz a bunkók alaptalan vádai előtt."

Milyen alaptalan vádakra gondolsz?

Neked mindenki bunkó?

dez1 Creative Commons License 2004.08.23 0 0 326
VH megsemmisítés?  Ez azért elég gyanús nekem....
Előzmény: pentele1 (325)
pentele1 Creative Commons License 2004.08.23 0 0 325

Kedves Azsinka!

A raktározás csak az épülő projekt egyik szegmense, emellett lesz veszélyes hulladék tárolás és megsemmisités is.

Örömmel értesitem hogy délelőtt a beruházó megkeresett és  a kollegáimmal már kitűzték az együttműködési tárgyalások időpontját,úgyhogy lesz fejlődés Pátyon.

A tárgyalások sikere érdekében további tájékoztatást nem áll mó, ,domban adni.

Úi:nem angyal és nocsak, én az építtetőkkel vagyok

Előzmény: Azsinka (319)
dez1 Creative Commons License 2004.08.23 0 0 324

kedves Ázsinka! MIért csinált volna hülyét magából?  Nem születik mindenki vegyianyag raktár szak és szagértőnek....

Szerintem a felvetésem jogos volt, és ha annyit elérünk, hgoy erre még jobban odafigyelnek, akkor már megérte.

Előzmény: dez1 (323)
dez1 Creative Commons License 2004.08.23 0 0 323
A válasz egyszerű, a dez nicket nem engedte a rendszer regisztrálni, mert eccer valaki már lefoglalta gondolom. Az egy másik kérdés, hgoy ilyen nickel soha nem találkoztam az indexen.....
Előzmény: Azsinka (320)
alfa4 Creative Commons License 2004.08.23 0 0 322

T pentele1!

Ha ennyire tájékozott mindenben, akkor nem értem, hogy miért nem tudja az IMMODOL Kft. cégbejegyzési számát!

Ebből nekem az jött le, hogy mégsem annyira jól tájékozott mint ahogy írja. Ugyanis a Budántúl onlinén 2x is megjelent az egész cégbejegyzés minden adata!

Szerintem érdemes lenne előbb alaposan utánnanézni dolgoknak, mielőtt beleszól valamibe!

Előzmény: pentele1 (321)
pentele1 Creative Commons License 2004.08.22 0 0 321

Kedves Azsinka!

Kössünk egy felebaráti egyezséget!?

Ön vagy valaki a neten megadja a szóban forgó cég nevét, akkor én elárulom Önnek,hogy mit csináltak őseink a nyereg alatt a hússal és miért van 1-es a nicknév után.

Üdvözlettel: agép

Előzmény: Azsinka (320)
Azsinka Creative Commons License 2004.08.22 0 0 320

Pentele1!

Nem értem mondjuk, miért kell a számozással fárasztani egyeseknek magukat, akár dez1, akár pentele1?! Na mindegy!

Ha megérzéseim nem csalnak, ezekkel a sorokkal más néven, de találkoztam már. Igaz? Olyan butaságokat ír a XXI. században, hogy az elképesztő! Egy raktártól függ, hogy a gyerekeinknek hány füle és hány ujja lesz? :o))))))))))) Ez jó! Egy kicsit nézzen már utána, pontosan mi is folyik egy raktárban, legyen olyan szíves! Ha már másban annyira alaposnak mutatja magát, vegye a fáradtságot ebben a dologban is! Figyelmébe ajánlanám Beliczay Árpádot újra: akármilyen kedvező ajánlatot is kap a falu, nem kell mindet elfogadni. Lehet ellenőrizni, betiltani...

Még valami! :o) Ha mint Immodul Kft. kereste a céget, nem csodálom, hogy nem találta meg! Ebben az esetben az ostoba levele sem érdemel figyelmet! Hiszen kitalált cégnek írta, nem a témához kapcsolódva, a saját szórakoztatására. Kivel köti meg akkor a nagy üzletet? ;o)

Előzmény: pentele1 (313)
Azsinka Creative Commons License 2004.08.22 0 0 319

Nocsak! Egy újabb hozzászóló! :o) Az én információim hamisak vagy Beliczay Árpádé? Nem egyértelmű, kedves, az írása. Az mindenestre tény, hogy vasút Bián van, Zieglerék is Zsámbékon tevékenykednek... Folytassam?

Érdekes, amit ír. Az ellenzők a cégbejegyzésre hivatkozva hangoztatták, hogy egy 3 milliós cég mennyire nem megbízható... Hmm! Ellenük dolgozik, angyalom? ;o)

Előzmény: pentele1 (309)
pentele1 Creative Commons License 2004.08.22 0 0 315

Ki az a Micheles Gábor?

Kösz    agép

Előzmény: alfa4 (312)
pentele1 Creative Commons License 2004.08.22 0 0 314
Kezdő vagyok , ha ezt röviden megmagyarázná: "Ő bicskei területüket nem tudják értékesíteni!

Amit ugye kispekuláltak maguknak!"

Kösz:          agép

Előzmény: alfa4 (312)
pentele1 Creative Commons License 2004.08.22 0 0 313

IMMODUL KFT.

A vezetőségnek

tárgy:üzleti ajánlat

T.Vezetőség!

Az alábbiakban vázolom üzleti elképzeléseim az Önökkel való együtmüködésről.

Cégem a NASA-val kötöt szerzödés alapján atomerőművek kiéget fűttőelemeinek elhelyezésével és tárolásával foglalkozik. Az Önök által építendő raktárba a rendeletek tágabb értelmezése szerint az együttműködésünk bőven belefér. A pátyiakkal ne legyen gondjuk, újra gondoljuk a fejlesztési elképzeléseket, mindenhova aszfaltos út fog vezetni, iskola, óvoda több szintes és kólaautómatával ellátva, ha igénylik akkor mindenkinek medencét építünk  a kertjébe. Ajándékként mindenki gyermekének kiosztunk majd hatujjú kesztyűket és olyan új feljesztésű sapkákat, melybe a gyerekeknek mind a négy fülük belefér. Remélem elképzelésem elnyerte tetszését, együttműködésünk reményében üdvözlöm,

Agép 

Előzmény: Immodol Kft. (281)
alfa4 Creative Commons License 2004.08.22 0 0 312

T Pentele 1!

Hogy ne kelljen ilyennel foglalkoznia elmondanám, hogy kék köpenyt csak az alsós iskolás koromban kellett hordanom(az pedig nagyon régen volt).

Nem gond a beiskolázás!

Nem hordok szemüveget sem kontaklencsét, jó a látásom!

Nem pecsételek semmit, mert nem ezzel foglalkozom.

Nem vegyész a szakmám, és nem is akarok semmilyen vegyi pályára menni, csak azt szeretném, hogy a kollektív hülyítés ami itt folyik, ne csak ez maradjon meg a szavazókban mert ha ezek alapján döntenek, akkor igen csak elmaradottak.

Elérik amit akartak azok az emberek akik a hülyítést elkezdték, mert akkor ha ez a beruházás megveti Pátyon a lábát, az Ő bicskei területüket nem tudják értékesíteni!

Amit ugye kispekuláltak maguknak!

Előzmény: pentele1 (311)
pentele1 Creative Commons License 2004.08.21 0 0 311

T.alfa4

Az ember olvassa a hozzászólásait és kirajzolodik előtte egy kép, anélkül hogy meg akarnám bántani.

Kék köpeny ,keretnélküli szemüveg sétál az ALFA festékáruház raktárában és izről megmondja ,hogy milyen mosópor van kiszóródva az üres raklap alá.A  4-es számú bélyegzőjével pecsételi a szállitóleveleket.Rendes családapa és most a beiskolázás előtt gond a gyerekek tankönyvásárlása.Minden héten jelent a főnükeinek a pátyiakkal folytatott levelezéséről, melyet ki is nyomtat. Ha mégis megépülne a v.raktár, akkor magasabb beosztásra számithat, több fizetéssel. Akkor kicserélheti a kocsit egy nagyobb csomagtartójúra. 

agép

Ui:nem akarom bántani de az intuicióim ide kivánkoztak ,az egyéb munkájához sok sikert !

pentele1 Creative Commons License 2004.08.21 0 0 310

T.alfa4

A kérdése álságos. Ha nekik esetleg lehet , akkor a vegyiraktárnak miért nem?

Vagy ,ha ők szennyeznek, akkor mi is.Tudja azért, mert valószínű ,hogy nem egy tányérból eszik két hétig, néha elmossa, alsót is vált és nem dobja ki a szemetet a kocsi ablakán ,ha más is kidobja.Ha mindenki csak a saját háza előtt söprögetne, már tiszta lenne egész Magyarország.

Üdv: agép

pentele1 Creative Commons License 2004.08.21 0 0 309

Tulajdonképpen nem Önnek akarom írni,de Ön idézte Beliczay Árpádot. Remélem a többi információja nem olyan hamis, mint az őseinkre vonatkozó.

Egyébként Immodol KFT a cégnyilvántartásban nem szerepel, (fantom) így ISO minősitése sincs. Keresésem eredménytelen volt, ha mégis bejegyzett cég, akkor aki tudja írja meg: hol,mikor,milyen számon jegyezték be.

Üdvözlettel: agép

Előzmény: Azsinka (307)
alfa4 Creative Commons License 2004.08.20 0 0 308

Tisztelt Ing!

1,: Nem Tegeztem, mert ismeretlenül nem szoktam letegezni embereket mert nem kaptam rá engedélyt, igaz itt a neten szokás.

2,:A bizonyíték, természetesen létezik!

3,: Az igaz, hogy több mint 1700 szavazatot "gyüjtöttek" össze így- vagy úgy, de a szavazás  végeredménye nem ezen fog eldőlni, hanem a paravánokkal eltakart szavazóhelységben! Ez csak fél siker!

Egy pár embernek majdnem sikerült közel 5 millióért népszavazást csinálni, melyből a Hűtlen kezelés, vádjával lehetett volna illetni a polgármestert. Mint ugye az elődjét a bíróság elmarasztalta!

Ezt ugye tudta Tisztelet Ing?!

4,: A kérdésem a következő, ha megengedi, hogy feltegyem és esetleg meggyőző ésszerű választ adhat rá.

Miért e körül az építendő raktárbázis miatt indult ekkora felháborodás és aláírásgyüjtés, ha potenciális veszélyforrásnak látják? Miért nem a már működő és ugyan úgy sőt még veszélyesebb anyagokkal dolgozó raktárbázisok működésének felügyelete és időszakos ellenőrzésének megszerzése ügyében?

Előzmény: ING (305)
Azsinka Creative Commons License 2004.08.19 0 0 307

:o)))) Hasonlítunk, bár nem feltétlenül értünk egyet! És ez nem is baj! Valami hasonlót vártam a Budántúl oldalán is, de nem sikerült megmaradni ennél a hangnemnél. Bosszantott a sok anonymus, akik "biztos" helyről vették az infókat, akik "tudták", hogy itt nem is raktár épül majd, hanem terrorközpont, hulladéklerakó. Lehet, hogy így utólag nevetséges, de ez igaz! Fel nem foghatták pl., miért kellenek biztonsági őrök egy ártalmatlan raktár őrzésére. Kérdem én: ki ne szeretné a raktárában, házában felhalmozott értékeket biztonságban tudni? Teljesen logikus, hogy mind a raktár fenntartójának, mind az ide szállítóknak az az érdekük, hogy a több milliós rakomány biztonságban legyen... Akinek ezt a 21. században nem érthető, az azt hiszem, nyugodtan mondhatjuk: nem akarja megérteni valamilyen oknál fogva. Ezt elfogadom egy 4-5 éves gyerek esetén, de nem felnőtt embereknél. A lehetőségek felsorolása közben még a Pakson, átmeneti tárolóban tartott fűtőelemek is emlegetésre kerültek, mint emberi hanyagság eredményei. Amikor utánanéztem ennek is, kezdődtek a vádak, miszerint ÉN magyarázok félre, én csúsztatok. Ezek a vádak a mai napig érnek, amint megpróbálok a véleményemnek én is hangot adni. Mivel én sem tudok szűkszavú lenni, újabb alapot adtam a további vádakra... Ha az érzéseimről írok, akkor csöpögős, öntömjénező vagyok. Ja, és a polgármester lefizetett tapsolója, vagy az Immodol Kft. embere...

Az a véleményem, hogy a raktár az első lépcső lehet a fejlődés során. Ha most nem épül fel, igenis fenntartom a véleményem, hogy ennek híre negatív árnyékként borul majd ránk! Ha a beruházók is azt mondják, egy raktár ellen fellépett a falu (miközben nem beszélhetünk a faluról, csak a tehetősebb részéről!), mit várjanak, mire számítsanak egy másik raktár, egy másik cég esetén.

Ha megengedi, nem hazudtolnám meg önmagam, és idéznék a Pátyi Kurír 2004. júliusi számából!

"...A rendszerváltás óta eltelt 15 év. Hogy jó vezetőket választottunk-e vagy rosszat, azt ne szubjektív megítélésünkre bízzuk, hanem hasonlítsuk össze a térség és a mi községünk fejlődését, azon mérjük le helyzetünket és alkossunk véleményt. Nézzünk körül térségünkben:

Budaörsön kiépült az ország legnagyobb bevásárló és logisztikaqi központja. Telkiben új falu épült kórházzal, teljesen új infrastruktúrával. Biatorbágyon logisztikai multi központok, Schachermayer, Lindab stb. Zsámbék teljes gőzzel iparosít....

...Már a múlt században is tudták elődeink, hogy azok a települések, amelyek elzárkóztak a vasút elől, elzártkóztak a fejlődés elől is (akkor a vasút jelentette a fejlődés lehetőségét). A rendszerváltás óta a tőke beáramlás, az ipartelepítés, a kereskedelem fejlesztése jelenti a fejlődés, a gazdagodás lehetőségét. "Aki ebből kimarad, az lemarad." Nincs alternatíva. A kivárásra való spekuláció: hazárdírozás. Az idő elszáguld mellettünk, és vele együtt a lehetőségeink is elvesznek...

...Sajnos az elmúlt években a vélt félelmek, vagy spekuláció, vagy személyes ellenérdekeltség, vagy szakmai hozzá nem értés, vagy csupán a puszta irigység miatt számos fejlesztési lehetőséget elszalasztott Páty vezetősége, pld.: Aquapark abszolút környezetbarát szolgáltatás (rengeteg új munkahely), Ziegler ostyagyár (50 új munkahely); Kábelgyár ISO 2000-es minősítés esetén a technológia abszolút környezetszennyezés-mentes, ártalmatlan; kórház, amely Telkiben tudott letelepedni; állatkórház; és még sorolhatnám.

Most még itt van a lehetőség, például a Talentis program, amelynek lehetőségeit a maximális mértékben kell kihasználni.

Szerencsére a múltban is voltak, és megint van "falugazda", aki a fejlszetést tűzte ki céljául. Ha nem lennének ilyen megszállott emberek, akkor még mindig nyereg alatt puhítanánk a húst, és jurtákban laknánk...

...mindenáron, kategorikusan csak azért is minden fejlesztést elutasítani azzal az érveléssel, hogy "környezetszennyező", hamis álláspont, visszahúzó, fejlődést gátló szemlélet. Gondoljuk csak végig a kezdetektől: az első ház megépítésével már "sérült" a természetes állapot, és minden további ház, utca megépítésével tovább "romboltuk" a természetet...

Úgy gondolom, hogy a falu fejlesztésével, fejlődésével, gazdagodásával szemben minden más szándék másodrendű. Az ember számára az élet jobbá tétele a legfontosabb cél. Ez a szándék nem mond ellen a környezet ésszerű védelmének...

...Természetesen ez nem azt jelenti, hogy kontroll nélkül minden ipart, minden technológiát mindenáron beengedjünk Pátyra. A betelepülni vágyó ipari, kereskedelmi létesítményeket szigorúan górcső alá kell venni...

...Bizonyítottan pozitív szakértői állásfoglalás esetén engedélyezni kell a megvalósítást. Negatív szakértői vélemények esetén akkor sem szabad az engedélyeket megadni, ha a betelepülni vágyó a község teljes úthálózatát kiépíti az engedély kiadása ellenében....

Beliczay Árpád"

Meggyőződésem a mai napig, hogy ilyen hozzáállás mellett nem kellett volna az ingatlanárak miatt sem aggódnia senkinek! És még mindig az a véleményem, hogy az esetleges árcsökkenést az ellenzők munkájának köszönhetjük!

Jut eszembe! Dez1! Volt szerencsém a napokban beszélni egy olyan szakemberrel, aki festékekkel dolgozik! Nem pátyi, fogalma sincs a raktárról, csak beszélgettünk, és tudtam, mivel foglalkozik, ezért megkérdeztem tőle az ön aggodalmát, miszerint a festékszag kiszivárgása... Biztosan emlékszik! Szóval, hogy is mondjam finoman? Kinevetett! Nem értette, hogyan állíthatom azt, hogy egy raktárban festékszag lenne! Azt mondta, ne keverjem a raktárat a festőüzemmel! A raktárat azért építik, hogy ott tároljanak felhasználásig festéket. NEM BONTJÁK ki a dobozokat, ebből következően szag sincs. Nem úgy ott, ahol a festés folyik! Az ő cége festőüzem, nagy mennyiségben tárolnak festékeket, higítókat. Csak tudja, mit beszél... Magyarán: hülyét csináltam magamból, de megérte! Ha egy hozzáértő kinevet ilyen felvetés miatt, azt hiszem, elég bizonyíték számomra, hogy újra csak én látom jól a helyzetet...

Most megyek, mára elég volt! Szép napot továbbra is mindenkinek!

Ui1.:Hajrá talpi2! Nyugodtan leírhatja a véleményét, csak maradjon meg a stílusa! A "tisztességes embert hol érdekli" kijelentésem miatt elnézést a kivételektől, de amikor állandóan falba ütközik az ember, és nem látja, hogy veszik, amit ő mond, hajlamos a kifakadásra... Olyankor mindenkit egy kalap alá vesz.

Ui2.: A honlapról annyit tudok, hogy az infó a hivatal és a honlap számítástechnikai szakemberei között valamiért elakad. Nem érkeznek meg az anyagok, amiket fel lehetne tölteni. Egyébként nekem úgy rémlik, hogy már évek óta nem működik. Legalábbis 2 évvel ezelőtt is csak a "feltöltés alatt" írásokra bukkantam... Ez pedig még a másik vezetés idején volt...

Előzmény: talpi2 (306)
talpi2 Creative Commons License 2004.08.19 0 0 306

Mivel egyelőre csak a távolból (azért nem annyira távolról, csak cca 20km-ről - és nem Budapestről ;-)) tudom követni az eseményeket, nyilván nem láthatok bele, hogy mi zajlik a háttérben. Ezért én csak az előző levelemben leírt szempontokat tudom az álláspontom kialakításánál figyelembe venni. Amiben azért úgy tűnik, egyetértünk pl. Azsinkával is, csak mások a preferenciáink, más dolgokat Ő pl. nagyobb súllyal vesz figyelembe.

Én pl. ezt a minimális kockázatot sem kívánom felvállalni, mert nem hiszem, hogy a falunak ebből lesz annyi haszna, amiért megérné (természetesen tisztában vagyok azért azzal, hogy közmű, út, intézmények, stb terén nagyon sok fejlesztésre lenne szükség, mégha közvetlenül egyelőre nem tapasztalom ezeket). De pl. Pusztazámort ismerik? Persze lehet, hogy csak félinformációkra támaszkodom, de ott úgy tudom, hogy a szeméttelep kapcsán létesült nagyon sok minden: teljes körű közművesítés van, aszfaltutak, autópálya lehajtó... egy nagyon szép rendezett falu benyomását kelti, legalábbis amerre én jártam. A raktártól várható éves 10 mFt-ből viszont Pátyon nagyon kevés dolgot lehet megoldani.

A helyi politikai csatározásokat nem ismerem, sem azt, hogy az előző vezetés mit csinált (bár azok a vélemények, miszerint "ennél még az előző is jobb volt", nem arra utalnak, hogy azok olyan jól muzsikáltak volna ;-))

Nem tudom, nem tudhatom, hogy akik most a legvehemensebben támadnak, valóban a vezetést akarják-e leváltani, és hogy adott esetben ők jobban csinálnák-e, vagy csak a saját zsebüket akarják tömni. Lehet, hogy a kezdeményezés ebből indult ki, és azután sikeresen megtévesztettek/meggyőztek - ??? ki tudja - nagyon sok embert. De szerintem a többség azért tényleg a saját meggyőződéséből ellenez, mert VALÓBAN úgy gondolja, hogy több a hátrány, mint az előny.

Mindenesetre elég gyenge bizonyítvány a jelenlegi vezetésről, hogy ilyen helyzet kialakulhatott, mert vagy tényleg rossz nekünk ez a raktár, és akkor rosszul, a falu érdekeivel ellentétesen (vagy saját zsebére ...???) döntött az önkormányzat, vagy pedig a kommunikáció nem volt megfelelő, és ez is csaknem akkora probléma. Vagy ismételten felhozhatnám példának a honlap ügyét, ami szerintem nem igényel milliókat - havi néhány 10k Ft-ért biztosan karban lehet tartani? Miért nem kerülnek fel naprakész információk?

Biztos van sok más pro és kontra, de én jelenleg ezek alapján tudok véleményt alkotni.

Azsinka, egyébként igaz, hogy itt az ingatlanárak kapcsán szólaltam meg először (bár, ha jól emlékszem, a Budántúlon szóltam már hamarabb is más kapcsán), de nem igazán azért léptem ki a csendes megfigyelő státuszból, mert az ingatlanárakat féltem (természetesen féltem, mert valóban nem mindegy, hogy ha felépítek 8m-s telken 25m-ért egy házat, nagyon nem szeretném, ha csak 15-öt érne, mégha nem is tervezem jó darabig, hogy eladom - és sajnos szó sincs 40 milliókról, legalábbis részemről ;-(().

De ettől még csendben maradtam volna, viszont a "tisztességes embert hol érdekli ..." véleményen kiakadtam. Minden példa, amit ezzel kapcsolatban felsoroltam, elsősorban annak cáfolatául szolgált, hogy attól még "tisztességes" az ember, ha érdekli a házának az értéke. Ha ez nem így "jött le", akkor félreértett (persze, lehet, hogy én vagyok túl nyakatekert: néha még saját magamat sem tudom követni, és mindig elszörnyedek, amikor meglátom, mennyit írtam ;-) A rövid tömör megfogalmazás nem igazán az erősségem ;-((

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!