Keresés

Részletes keresés

chilii Creative Commons License 2006.09.06 0 0 652
néztem azt a menzás sorozatot, hááát, mit mondjak, tényleg rájuk férne a reform, én már rég nem járok általánosba, de az itteni egyetemi menzával meg voltam elégedve, és úgy hallom, hogy az anyuék ovijában sem hamburger van sültkrumpival ebédre!!!
Előzmény: TTAMAS (651)
TTAMAS Creative Commons License 2006.09.06 0 0 651
Az iskolai étkezés reformjához meg előszöris időre el kell készülni, be kell tartani a költségnormát és olyant kell készíteni, amit megesznek a gyerekek és benne vannak az alapvető tápanyagok. Az előzőek után lehet művészkedni, nem helyettük...
Előzmény: chilii (650)
chilii Creative Commons License 2006.09.06 0 0 650
tartok tőle, hogy a cikk írója elveszett az időlabirintusban, és legfeljebb a spektrum ismétléseket nézte! minden esetre feltűnően hanyag munkát végzett!
Előzmény: varadit (649)
varadit Creative Commons License 2006.09.06 0 0 649

http://origo.hu/szorakozas/teve/20060901tevefozocske.html

Érdekes cikk, néhány tévedéssel. Az idevonatkozó rész Jamieről:

A főzős műsorok legújabb kori burjánzása egy brit sráccal kezdődött, Jamie Oliver 1999-ben tűnt fel a képernyőn, és rögtön aratott. Nézték a gimnazista lányok, mert olyan helyes, idős asszonyságok, mert aranyos, a srácok, mert laza, és apák, mert mindig ilyen fiúra vágytak. Jamie egyszerre hozta a profi szakács és a cool srác figuráját, és műsorában e kettősség folyamatosan jelen volt. Konyhájában modern, könnyű ételeket készített irigylésre méltó szaktudással, de olyan receptek alapján, melyeket majd mindenki el tudott készíteni. Főzés közben valódi, értelmes szakmai tanácsokkal látta el nézőit, akiknek ráadásul mindig nyújtott egy olyan kerettörténetet, amely miatt az is szívesen megnézte a műsorát, aki soha nem fonnyasztott még meg egy gerezd fokhagymát sem. A "meztelen szakács" nem csak konyhai és képernyő-tehetség, de állítólag hiperaktív, ha munkáról van szó, ezt számos szakácskönyvvel, főzőiskolával, saját étteremmel bizonyítja. Újabban a brit iskolai étkeztetés megújítójaként pörög, ezzel is bizonyítja, hogy messze nem egyszezonos sztár.

Törölt nick Creative Commons License 2006.09.04 0 0 648
Mégegyszer köszi.
Előzmény: varadit (647)
varadit Creative Commons License 2006.09.03 0 0 647

TORTATÉSZTA

2 db 30 cm átmérőjű tortalaphoz:

250 g vaj

200 g porcukor

közepes csipetnyi só

500 g liszt

4 tojás sárgája

4 ek. hideg tej vagy víz

Hogyan készül a massza?

A tortatészta alapanyagait keverheted kézzel vagy robotgéppel. Keverd ki a vajat a cukorral meg a sóval, aztán dolgozd bele a lisztet és a tojássárgáját. Mikor ezek szépen összejöttek, s úgy néznek ki mint a nagyobbacska kenyérmorzsák, add hozzájuk a hideg tejet vagy vizet. Paskolgatva, gyöngéden dolgozd össze, s formázz belőle tésztalabdát. Lisztezd meg finoman, s nyomkodd, ütögesd, gyömködd formára. A lényeg, hogy a tészta alapanyagait a lehető legkevesebb mozgatással alakítsd, például hagyd meg pelyhesnek és omlósnak. ( Mennél többet dolgozol rajta, annál nyúlósabbá válik, a sütőben meg szépen összeroskad, és piszkosul rágós lesz - jajj, anyám!)

Pihentetés

Általában jókora rövid és vastag hurkát szoktam gyúrni a tésztából, aztán folpackba tekerem, és berakom a frigóba legalább 1 órára.

Előzmény: Törölt nick (646)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.03 0 0 646

Nincs meg, ha begépelnéd, akkor ezer köszönet!!!

(A dvd-n egyébként csak a krém elkészítését mutatta be, a tortatésztáét nem, és engem ez érdekelne igazán.)

Előzmény: varadit (633)
varadit Creative Commons License 2006.09.03 0 0 645

Nem vagyok levelező tagja semminek, fel vagyok iratkozva egy hírlevélre, de mint mondtam vala, egyszer küldtek valami hülyeséget...

Amúgy küldtem emilt.

Előzmény: Pandus (644)
Pandus Creative Commons License 2006.09.03 0 0 644
Na jó, ne feltételezzük a legrosszabbat...csak azért gyanús, mert levelező tagja vagy a J.O. klubnak...szóval mindennek utánanéztél. de ha mégsem, akkor íme a válasz: The Naked chef volt az első, az Egyszerűen főzni (valóban nem nagyon figyelemfelkeltő a cím), és Oliver's Twist a második, a Főzzünk megint egyszerűen. Ez csak külföldre készült, 2 évadban, össz. 52 résszel. Ez az eredeti koncepció, de ismerve a 199 tagú mendzsmentjét, nem tartom elképzelhetőnek, hogy ne adták volna le Angliában.
Előzmény: varadit (643)
varadit Creative Commons License 2006.09.03 0 0 643

Rémeket látsz, drága Pandus! Én a legőszíntébben kérdeztem, hiszen nagyon ritkán nézek külföldi adókat, akkor is inkább olaszt.

Jamie-t egyszer-kétszer csíptem el a közelmúltban azt hiszem az RTL II-n. De az már a Jamie menzája sorozat volt.

Előzmény: Pandus (642)
Pandus Creative Commons License 2006.09.03 0 0 642
Kár, hogy nem látjuk-halljuk egymást, mert akkor kiderülne. de így is több mint gyanús!
Előzmény: varadit (641)
varadit Creative Commons License 2006.09.03 0 0 641

Ezt most miért kérdezed? Eszembe sem jutna!

Előzmény: Pandus (640)
Pandus Creative Commons License 2006.09.03 0 0 640
csak nem cikizni akarsz?
Előzmény: varadit (639)
varadit Creative Commons License 2006.09.03 0 0 639

Angliában és egyéb országokban milyen címen futott az első két sorozat, az Egyszerűen főzni és a Főzzünk megint egyszerűen? Erről van infód?

Előzmény: Pandus (638)
Pandus Creative Commons License 2006.09.03 0 0 638
"Én úgy tudom, hogy külföldön is A pucér szakács címen jelent meg a könyv, valamint a videók és dvd-k."
ez eddig sem volt kérdés. Jó néhányan viszont úgy gondoljuk, nem csak a Spektrumnál, hogy mivel a sorozat ment le először, és onnan ismerték meg a nézők, maradnia kellett volna a címnek. Már csak azért is, hogy 1. tudják, miről van szó, 2. hogy ne keverjék, mint az előző hozzászóló.

Előzmény: varadit (635)
varadit Creative Commons License 2006.09.02 0 0 637

Akkor már legyen itt egy női pucér szakács is a kiegyensúlyozottság jegyében:

Előzmény: varadit (636)
varadit Creative Commons License 2006.09.02 0 0 636

Sőt a Pucér szakács másoknak is megmozgatta a "kreativitását" és humorérzékét.

Íme egy példa:

Előzmény: varadit (635)
varadit Creative Commons License 2006.09.02 0 0 635

Én úgy tudom, hogy külföldön is A pucér szakács címen jelent meg a könyv, valamint a videók és dvd-k. Tehát a magyar könyvkiadók és filmforgalmazók ehhez igazodtak.

Előzmény: Pandus (634)
Pandus Creative Commons License 2006.09.02 0 0 634
dvd-kről fogalmam sincs, mivel nincs játszóm. a könyv tudom, hogy ezzel a címmel jeelnt meg, ami nagy trehányság a kiadó részéről. erről már cseréltünk eszmét korábban. Miszerint nekik alkalmazkodniuk kellett volna a tévésorozathoz, ami ugyebár sokkal előbb ment le, és onnan ismerték meg a nézők. Meg kellett volna tartani a címét és a stílusát is. Más, de idevág: a szombatesti konyhaláz c. topikban válaszoltam neked egy korábbi kérdésedre, bemásoltam egy Jamie-interjú részletet, nézd majd meg.
Előzmény: varadit (633)
varadit Creative Commons License 2006.09.01 0 0 633

Pandus, annyiban igaza van az olvtársnak, hogy az a sorozat, ami a tévében Egyszerűen főzni címmel ment, azt már dvd-n és VHS-en a A Pucér szakács címen adták ki.

Jamie könyvében a másodikban van a csokitorta recipéje a 225. oldalon. És mit gondolsz, az melyik könyv? A Pucér szakács. :-))

Amúgy meglett már a reci, vagy írjam be neked?

Előzmény: Törölt nick (629)
Pandus Creative Commons License 2006.09.01 0 0 632
Egyetlenem, ha dvd-n láttad, akkor a rec eptet is le tudod írni onnan!
Előzmény: Törölt nick (631)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.01 0 0 631
Bocsi, én nem a spektrumon láttam, hanem dvd-n. Utánanézek.
Előzmény: Pandus (630)
Pandus Creative Commons License 2006.08.31 0 0 630
melyike nevezed pucér szakácsnak? volt a Főzzünk egyszerűen, a Főzzünk megint egyszerűen, a Folytassa, Jamie, a Jamie menzája és az Olasz meló Jamie módra.
Előzmény: Törölt nick (629)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.30 0 0 629

Sziasztok!

Jamie a "Pucér szakács" egyik epizódjában csokitortát sütött barátnőjének Jools-nak. Ennek a tortának receptjét szeretném megkapni. Tudnátok segíteni?

Köszi

latsia1 Creative Commons License 2006.08.21 0 0 628
Sziasztok, ma Tőle főztem meg a Csicseriborsólevest póréhagymával, nagyon fini lett!
monyesz Creative Commons License 2006.08.21 0 0 627

Jó-jó ! :) Csak az mégis kijön a nickedből, a Ferit nem tudtam ilyen könnyen összehozni. :))

Előzmény: varadit (626)
varadit Creative Commons License 2006.08.21 0 0 626

Nem, nem én vagyok a Farkasházy! Sőt Gyurcsány sem! :-)

Előzmény: monyesz (625)
monyesz Creative Commons License 2006.08.21 0 0 625
Te Feri, nem vagy te Tivadar ? Nem mintha beszélni szeretnék veled vagy felhívni... :)))))
Előzmény: varadit (615)
nemisbéka Creative Commons License 2006.08.18 0 0 624
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.14 0 0 623
kiváncsi vagyok rá, milyen, mert én rendszeresen (értsd: télen-nyáron :-)) csinálok bread pudingot, egyszer tettem bele banánt is... boáf... rémes volt...
Előzmény: chilii (609)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!