Üdv! Köszönöm a gyors választ. A gyulladás megvan, mert már fáj is, de már szedek antibiotikumot. Biztos hogy a mosás miatt van. Ki fogom próbálni a paraffin olajat, és keresek másik fülészt.
Nekem szokott problémám lenni a füleimmel. Ha eldugult, kimosták és pár nap múlva ismét eldugult akkor vagy nem mosták ki rendesen, vagy nem törölték ki a mosás után és nem csak simán eldugult ismét, hanem összeszedtél egy jó kis hallójárat gyulladást (minimum!)
Javaslom, hogy jól válogasd meg a fül-orr-gégészedet (nekem is sikerült már olyan kuruzslónak sem hívnám orvossal összefutnom aki nem törölte ki még akkor sem amikor szóltam neki és gyulladás lett a vége.
Kezelésre nekem a parafinolaj vált be! (Fül-orr-gégész szakorvos javaslatára!) 2-3 hetente, vagy ha kell akkor sűrűbben pár csepp a hallójáratba és az feloldja a hámsejtekkel keveredő fülviaszt ami így könnyen kitörölhető és nem képez dugót.
Nekem a hallójáratban nincs, vagy nem érezhető PS-sel érintett terület, viszont a fülkagylóimban van! Ezekre a bőrgyógyász által felírt ELOCOM oldatot használom, egy kozmetikai vattakorongra teszek egy keveset és amikor a fejbőrömet áttörlöm, akkor a füleimet is megtörlöm vele. Ez elég arra, hogy kordában tartható legyen a PS! Nem is kell folyamatosan, elég hetente 2-3 alkalommal!
Sziasztok! 40 éve jelent meg rajtam az első folt. Hol jobb hol rosszabb. Kb 1 éve a fülemben is érzem. A bőrgyógyász azt mondta menjek a fülészetre, a fülész azt mondta hogy szerinte nem az. 1 hónapja mind a két fülem eldugult. Kimosták a fülemet de két nap múlva megint eldugult, tanácstalan vagyok. Van valakinek ilyen tapasztalata?
Vannak eü problémáim, előtte is voltak. Arra lettem volna kíváncsi, hogy ezek, mint mellékhatások, szóba jöhettek-e a Humira kezelés mellett. Mégis csak az én életem. A SOTE-n kezelnek és ott tradícionálisan szűkszavúak az orvosok.
Nem részletezte ,hogy milyen mellékhatások jelentkezhetnek, a Humirás kezelésnél . Megint megpróbálkoztam a váltással, de nem egyezett bele az orvos . Nem az a cél ,hogyha meggyógyítani nem is ,de ha van rá lehetőség a tünetmentességre, legalább azt megpróbálni elérni ?
Régebben napi szinten látogattam a lapot, de kb 3 éve Humira kezelt vagyok, tünet mentes, és így picit okafogyottá vált a fórum látogatása. Viszont ma belépve visszaolvasva próbáltam képbe lenni.
Én nem tapasztaltam a Humira mellett mellékhatást. Pedig előtte a testfelszín 50-60 %-a érintett volt és most 3 év távlatában a hajas fejbőrön jön elő itt-ott egy kisebb hámló folt, ami Diprós oldattal heti egy óvatos kezeléssel kontrollálható.
K1! Neked mire hívta fel a figyelmet az orvos? Milyen mellékhatásokról beszélt?
PSO easy ezt a kéremet és a hozzá tartozó olajat anno Israel ben vettem lassan 2 éve mindenkinek ajánlani tudom , kint ott 12o sekel megrendelve itthon neten 1oo eu .extra egy héten egyszer szoli . szinte teljesen kibukott a pikkely sömör.....
Öcsém is kap csak ő chronra. Azt hiszem talán a humira mulasztotta el neki úgy ahogy. Ez a harmadik volt a sorba. Évekig szenvedett vele semmi nem használt.Le is százalékolták.
Mik lennének ezek a jobb gyogyszerek? A hulio rol ugy fogalmaznak angolul hogy hatása ,,symylari,, vagyis hasonlo a humirához.köszönöm a tájékoztatást.
Én stelera 45 mg -ot kapom . Ez annyiból jobb, hogy három havonta 1 szúrás . Lassan három éve kapom, de nem vagyok tünetmentes . Térdek és lábszárakon, vannak kisebb foltok . Amivel én, nem vagyok elégedett, főleg nyáron nem . Egyébként semmilyen mellék hatásról, nincs tapasztalatom . Próbálkozom a váltással, de a doki aszt mondja hogy, max. a Humira jöhet szóba, de nem javasolja, a mellékhatások miatt . Pedig vannak újabb és sokkal jobb gyógyszerek .
" ha megszabadul a suli miatti stresztől, talán javulni fog." A suli után jön a nagybetűs élet a maga stresszével. Ebbe ne reménykedj. Ha nyugis időszakom van,elég visszafogott a redva. Bőrhullás szinte semmi,és még - valószínűleg a saját kezelésemnek köszönhetően - enyhe javulás,kis területeken visszahúzódás. Majd elég egy nap - mint tegnap - és az egésznek reszeltek. Próbáljatok meg keresni olyan pszichológust aki a bőrbetegségekkel is foglalkozik,hátha tud olyan technikákat amikkel a gyerek jobban le tudja reagálni a problémás helyzeteket. Nyilván attól is függ hogy hol laktok,Pesten sokkal jobbak az esélyeitek erre mint nálunk vidéken. Nekem részben sikerült,addig jutottunk hogy a stressz okozza. A hölgy itt leragadt így ott hagytam a fenébe,vízgereblyézésre nem akartam fizetni. Ha van időtök és rá keret,próbáljátok meg. Ártani szerintem nem fog.