Keresés

Részletes keresés

mym Creative Commons License 2005.04.06 0 0 113

Polgármeteri hivatalból is van a szép meg a csúnya. A képen a szép látható (én sem neked írtam, de ha tényleg betér ide valaki legyen tistában a dolgokkal :))

 

Utóljára még talán a Kiss Pálba olvastam ezt a verset. (ha jól emlékszem és nem középiskolás anyag volt)

mym Creative Commons License 2005.04.06 0 0 110

Ne is kérdezd. A főnök kiosztotta a melót rendesen. Alig látszok ki belőle. Azért bekukkantottam tegnap is de hozzászólni a támához nem volt időm.

 

Nem lehet, hogy azért nem ülnél kisseb vízi járműbe (kajak, kenu és még ki tudja) mert nem vagy jó úszó. És jó úszó alatt nem azokat értem, akik lemennek az usziba leúszank 2-3 km-t és kész. Az egy folyón kb 500 m-t jelent, vagy annyit sem. A Tiszán van hullámzás, sodrás, örvények és hirtelen pánikba eshet az is aki mint írtam uszodába kilómétereket úszik, mert azt veszi észre, hogy fárad és nem halad, de arra nem jön rá, hogy árral szemben úszik és inkább meg kellene fordulnia.

A legbiztonságosabb persze egy hajó, de a halász v. horgászcsónak is igen biztonságos szerintem. Ha valaki ért a navigálásához egy kicsit akkor szinte felboríthatatlan. Persze ha az ember nem biztos magában mindenképpen viseljen mentőmellényt. Elvileg kötelező is.

Azért ha a kajakba egy normális kormányos ül és az utasok azt teszik amit mondanak az is igen megbízható jármű.

Én a Dunán kajakoztam legutóljára, de a kormányosunk egy nagy marha volt. El is met a kedvem ilyen szempontból a Dunától.

szabicsek Creative Commons License 2005.04.05 0 0 107
Emlékszem, egy napra nagyon olcsón tudtunk kajakot bérelni. Egész nap eveztünk, egy csomó fantasztikus csatornára, holtágra és megannyi gátra, zsilipre leltünk. Egy helyen ki akartuk tenni a járműveket a nyílt vízre is.

Tényleg csodálatos a virágzó tündérrózsa és sulyom"mező". Bár utóbbinak a termése kellemetlen tud lenni :(
mym Creative Commons License 2005.04.04 0 0 105

Nem .............r-ről írogatok. :)

De hagyjuk.

 

Szerintem is pont ez a legszebb a Tiszában. A Kiskörei víztározóról meg nem is beszélve. Ott aztán van tényleg minden. Maga a folyó, eldugott valóban apró vadregényes csatornán megközelíthető holtágak. Egyszerűen döbbenetes az mikor beméssz egy szűk horgászcsónakkal alig navigálható csatornába, ahol az előrejutásért tényleg meg kell küzdeni, majd egyszer csak minden átmenet nélkül egy eldugott a térképen megközelíthetetlennek hitt holtágon találod magad. Akkor a csend, hogy az evezőhapások hangja a leghangosabb (egészen addig míg egy madárrajt, vagy békasereget meg nem zavarsz :)). Sajna ilyen élményben egyre ritkábban van részem.

 

Szépek ezek a képek így is. Szerintme nem szebb nyáron csak más.

 

 

mym Creative Commons License 2005.04.04 0 0 102

Rübi (99)-hez

r

mym Creative Commons License 2005.04.04 0 0 100
A buta kagyló mit szellőztet olyan hidegben. :)
mym Creative Commons License 2005.04.04 0 0 98

Köszi a kellemes hétkezdésért.

Én is kíváncsi lennék a Füreden élők véleményeire, de mint észrevehető nem nagyon keresik a fórumot. Valahogy nagyobb hírverést kellene csinálni.

Egyébként attól, hogy nem Füreden lakom, még mindíg inkább vallom magam füredinek mint ........-nak(nek). Pedig általános iskola után csak hétvégenként jártam haza az iskolák miatt és ezek elvégzése után ráadásul egyből máshova is költöztem. De egy kicsit furán hat az igazi Fürediek kifejezés. Persze most jobbat én sem tudok kitalálni. És szerintem ha itt vagy és ráadásul már örökbe is fogadtad a topicot akkor te is "igazi" Füredi vagy.

szabicsek Creative Commons License 2005.04.03 0 0 95
Én is sok szépet írhatnék a városról, ám a legjelentősebb emlékem mégis negatív. A Kék cápa nevű szórakozóhely környékén történt :(
Előzmény: Törölt nick (93)
petxa Creative Commons License 2005.04.01 0 0 90
piacos képed nincs?

Kedvelem, amikor elindulnak a fürediek és a környékbeliek szombaton piacozni. A kereskedők talán egész héten nem árulnak annyit mint egy ilyen napon.

Régen Én is árultam hagymát a piacon, remek szakma.
Előzmény: Törölt nick (89)
mym Creative Commons License 2005.04.01 0 0 88
Nekem csak a munkahelyen van net elérésem, otthon ugyan van gépen de internet nincs. A melóhelyen is csak akkor, ha a főnökök nem erre járkálnak.
mym Creative Commons License 2005.04.01 0 0 86

Jó reggelt fél tízkor. :))

Szerencsére szerintem sincs semi esélye a MIÉP-nek, csak kíváncsi lettem volna akkor milyen szinekben indulna Füred első embere.

Azzal nekem semmi bajom, hogy sorra nyílnak az üzletek. Van választék márkában és árban. Az lehet, hogy ez nem extra nyereséges nekik, de valószínűleg ezen üzletek tulajdonosainak (mármint magának a kereskedelmi egységnek és nem az épületnek) egy része kényszervállalkozó.

mym Creative Commons License 2005.04.01 0 0 84

Nem horgászom, de azért a közismertebb halakat megismerem.

Nekem nem tetszett különöseben a festett víztorony. A sima betontól azért valamivel jobb volt. Csak találhattak volna ki valami mást is. Igaz ez csak így hozott pénzt a konyhára.

Azzal teljesen egyet értek petxa, hogy oda kellene vinni üzemeket és akkor felvirágizhatna a város. Csak ki fogja ezt megtenni, megengedni? Biztos van jó pár ember aki befolyásos helyen van vagy van ilyen helyen valakije és nekik nem tetszene a dolog, mert nem tudna minimálbéren, ramaty körülmények között dolgoztatni embereket, ha azokna lenne választási lehetőségük, hogy hol dolgozzanak.

Nincs rá semmi esély szerintem, de tegyük fel a MIÉP nyeri a választásokat. Füreden milyen polg. mester lenne??? :))

petxa Creative Commons License 2005.03.31 0 0 81
A fürediek mindig rossz helyre szavaznak. Amikor fidesz volt mszp-s polgi volt, most meg amikor fideszes a polgi mszp kormány van.

Kiváncsian várom jövőre ki lesz hatalmon, mert mi úgyis az ellenzéki polgit választunk.

Egyébként ha örvényen csinálnának vagy 3 nagy termelő akármit 2000 munkahellyel egyből felragyogna a város. Addig marad az öregedő, elvándorlós halálraítélt kisváros.

Elég megnézni az általános iskolákat, lassan 2 sulira is kevés lesz a gyerek, az Én időmben 4 általános is dugig volt gyerekkel.

Nekem ez a kedvenc épületem füreden:

mym Creative Commons License 2005.03.31 0 0 80

A halasnapok engem sem érdekelnek már. A felsorolásból kihagytad a zászlódobálókat. Szerintem Szalóknak nincs rosszab adottsága mint Fürednek. Sokan a nagy nyílt víz miatt mennek oda. Fürdés, vízisport.

 

A hal lehet hogy 50 kilós de, hogy harcsa az biztos :))

mym Creative Commons License 2005.03.31 0 0 78

Az érdektelenség tényleg jellemző. Hiába próbál bárki egy kis színt vinni a város életébe azt is csak kritizálják, meg leszólják. Persze azok akik ezt teszik az égvilágon nem tettek semmit a városukért az elmúlt 20 év alatt. Az egész nyáron van egy Halasnap és mondhatni ki is fújtak a rendezvények.

Az elmaradottség okát én pl. nem értem. Régen annyo üzem volt aki rengetg embert foglalkozatot most meg semmi. Ami volt fejvesztve menekült. De mi elől, miért. Talán a vezetés. De nem az én tisztem ennek megítélése.

mym Creative Commons License 2005.03.31 0 0 76

Egyetértek veled. Nekem is hiányzik. Ahol most lakom nincs semmi folyó. Csak kis apró patakok. A Dunát nem sok helyen láttam, de ha nincs is betonfalak közé szoratva akkor sincs olyan száp mint a Tisza. Szerintem a mérete miatt. Túl nagy.

A Tisza nem túl kicsi és nem is túl nagy. Gyönyörű erdős néhol ős dzsungeles parttal (már ahol a vadkempingezők nem hagynak szemétdombot :( ). Ezek miatt és persze más miatt is szívesen hazmennék. De a megélhetés nem tudom mennyire lenne biztosított.

mym Creative Commons License 2005.03.31 0 0 74
Igen. Járunk mi is haza. Habár most az ünnepekkor nem Füreden voltunk.
mym Creative Commons License 2005.03.31 0 0 72
Gyors fejszámolás után arra jutottam, hogy 1992-ben. Ilyen dátumokat nem jegyzek meg.
mym Creative Commons License 2005.03.31 0 0 70
Akarom írni: kezdtem
mym Creative Commons License 2005.03.31 0 0 69

Köszi a képeket.

Na igen. Én is a Kiss Pálban keztem pályafutásom.

 

mym Creative Commons License 2005.03.30 0 0 67

A Kiss Pál tényleg megváltozott. Tornaterem, játszótér... Azt viszont nem tudtam, hogy a felső szinten stúdió van.

 

Szépek a Tiszás képek. Gratula hozzá. Még pár ilyet ha van! Légyszi.

 

A Gyuszi bolt-Iskola távoloság és a 10 deka nápolyi kapcspolatára én nem jöttem rá. Viszont az 5 darab 50 filléres tejpor sem volt rossz.

petxa Creative Commons License 2005.03.29 0 0 62
Az erkély jobb oldali ajtaja mögött volt a gyerekszobám. Majd később átköltöztettek kisebb szobába.

Érdekesség, hogy most ott Tv stúdió van, ha jól tévedek.

A Gyuszi bolt kb 2 percre volt a Kispáltól pontosan 10 deka csokis nápolyit lehetett ennyi idő alatt elfogyasztani.
Előzmény: Törölt nick (61)
petxa Creative Commons License 2005.03.29 0 0 60
Ott szereztem az összes tudásomat. Belinkelhetnéd a Te sulidat is, ami az Én lakóhelyem volt egy ideig.

Bajcsyn soha sem megyek, ki szoktam hagyni, inkább a két debreceni út között közelítem meg a célfuvart.

Gyuszi-bolt megvan még?
Előzmény: Törölt nick (59)
szabicsek Creative Commons License 2005.03.29 0 0 58
Szép gólyafészkek vannak arrafelé...
Előzmény: Törölt nick (57)
petxa Creative Commons License 2005.03.29 0 0 56
elég gyors a kocsim legyen elég ennyi...
Előzmény: Törölt nick (54)
petxa Creative Commons License 2005.03.29 0 0 55
eléggé halott a topic, pedig biztos sokan vagyunk elszármazott netközelben lévők.

Nekem kedvenc helyen a Füzes panzió és a vasúti sín közötti útszakasz, mert az útviszonyok emlékeztetnek Pestre. Tegnap töb mint 20 db. 4 cm-nél nagyobb kátyút számoltam meg. Ha valaki megunta kocsija futóművét remek választás behunyt szemmel átrobogni rajta. Vagy esetleg arra tudok gondolni, hogy sok a turista és kátyúgyártókat bérelt fel a polg hiv., a turisták inkább forduljanak vissza, ne érjenek ki a tiszapartra.

(inkább jöjjenek Cserépre)
Előzmény: Törölt nick (53)
petxa Creative Commons License 2005.03.29 0 0 52
Cserép itt off, van az indexen saját topicja. de inkább Ez a fóruma pörgösebb.

Hallom sikerült gyorsan hazaérnetek, követtelek benneteket, de nem mertem előzni.
Előzmény: Törölt nick (48)
szabicsek Creative Commons License 2005.03.29 0 0 47
Hallom, megszabadult a város pár liter bortól.
Janik_a Creative Commons License 2004.11.29 0 0 45

Üdv Fürediek!

 

Vadásszátok a sárga orrú crx-et:)

remélem nem soákig lesz sárga.

 

genhulladek Creative Commons License 2004.05.13 0 0 44
http://www.tiszafured.hu/
Előzmény: easa (43)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!