Keresés

Részletes keresés

Julocsos Creative Commons License 2013.09.04 0 0 410

Székely Attila e-mail címe: cartman19721@gmail.com

Telefonszáma: 06 20 390 13 22.

Utoljára valamikor júliusban beszéltem vele, az e-maileket elolvassa, de jobb, ha telefonon keresed, mert szerintem nagyon elfoglalt és nem tud rájuk válaszolni. Még mindig nagyon sokan keresik beteg cicákkal.

Nekem küldött most a nyáron a ragacsos galajos oldatból, és a thuja és arnica kezelést is elmagyarázta.

Bár adtam a cicának (2 éves kandúr, nincs ivartalanítva) ezeket, a Vetrivel (amikor nagyon rosszul volt, napi 3 X 10 cseppet!) együtt, ezek ellenére júliusban kb. egy hónapig csak bent feküdt a garázsban, vagy elbújt egy sötét helyre. WC-re is úgy vittük oda a kis homokos ládikájába, a hátsó lábai mögötti nyirokcsomók miatt nem tudott menni. Aztán kb. augusztus elején elkezdett kifelé sétálgatni a garázsból, most minden reggel kijön, és este viszem be (mert nem akar magától bejönni, gondolom megint párzási időszak van....).

Sokat fekszik, és nem a régi, nekem minden oldalról (több orvossal is beszéltem) azt mondták, hogy sajnos ez már így lesz, mindig lesznek rosszabb és jobb időszakai. Most azt hiszem a "jobb" időszaka van, mert bejön hozzánk a házba, dorombol és játszik, de közel sem olyan fürge mint régen, a hátsó felét még mindig fájlalja, és ha kicsit megy, elfárad és le kell feküdnie...

Mikor rosszul volt, akkor sem volt nálunk sem tályog, hányás, evett szépen, WC-je is normális volt, a lázcsillapítóktól viszont mindig sokat pisilt. Szinte 3 hónapig végig volt láza, és levert volt. Lázcsillapítót én Nurofent szoktam neki adni, 1 ml-t elkevertem kis tejben és a szájába nyomtam. Vagy egy negyed algopirint, ill. van még a Ketofen ami kifejezetten macskáknak való, de ezt legfeljebb négy napig lehet egyhuzamban adni neki, az algopirint sem szabad egyfolytában, mert nagyon elrontja a cica vérképét, és ezek miatt pisil sokat.

Minden nap ajándék, amíg még velem van, a Doktor úr pedig nagyon segítőkész, próbálkozz nála hétköznap este 7-8 között.

De, ha nem éred el, akkor írj egy e-mail címet és leírom, hogy hogyan kell alkalmazni a homeopátiás szereket. A ragacsos galajét is tudom, de azt Magyarországon nem lehet beszerezni, a Doktor úr Angliából hozatja, azt csak ő tud küldeni, de addig is, amíg nem éred el, a thuját és az arnicát elkezdhetnéd a cicánál.

Anyilinci Creative Commons License 2013.08.31 0 0 409

elfelejtettem, hogy sajnos Székely Attilát nem tudom elérni egyik interneten talált elérhetőségen sem.

Anyilinci Creative Commons License 2013.08.31 0 0 408

Sziasztok,

 

Kérem adjatok tanácsot. Nálunk bágyadtsággal és étvágytalansággal kezdődőtt. A doki vesebajra gyanakodott, adott a cicusnak egy hosszantartó antibiotikum szurit. Hét végére már egyáltalán nem evett, így elvittem egy non-stop állatklinikára, ahol vért vettek tőle. Másnapra meglett az eredmény. Ugyan virológiai vizsgálat nem volt, de azt mondták leukózis. Iszonyúany vérszegény a cicus. A többi értékek még normálisak. Másnap kapott egy egynapos szterioidot és B-vitamin szurit. Ettől két napig olyan volt, mintha nem is lenne beteg.. Aztán visszaesett, már láza is volt. Visszavittem a saját dokinkhoz, aki adott neki hosszantartó szteroidos szurit. Már nagyon kétségbe vagyok esve, mert nagyon sok változás még nincs.. Ugyan láza nincs. Lehet, én várok csodákra, amik nincsenek. Tudom, ezt nem lehet gyógyítani, de még szeretném, ha velem maradna. Természetesen nem akarom azt sem, hogy szenvedjen.. A Vetri-t az első pillanattól adom neki. Berci eddig macskakaján volt, abból is az elvileg prémium minőségün. Bár a kunyizásokkor kapott ezt-azt. Az az érdekes, hogy a sok fekvés ellenére kéri a kaját, de megszagolja és otthagyja... Tegnap este már nem bírtam, és adtam neki friss nyers csirkemellet. Ebből végre evett. De a doki azt mondta, hogy ilyenkor nem jó a nyers kaja... Én azért azt gondolom (lehet rosszul), hogy a cicák ösztönösen tudják, hogy nekik mi a jó. Ha előbb megtaláltam volna ezt a fórumot, valszeg inkább a homeopátiás kezeléssel próbálkoztam volna és nem a szteroiddal... Úgy olvastam a kettőt nem szabad egymás mellett alkalmazni. Nálunk nincs probléma, szemprobléma, tályog, csak az iszonyú vérszegénység. Hányni sem hányt. De azt látom, hogy kicsit gyorsabban szedi a levegőt. Gondolom az oxigénhiánytól, mivel vérszegény. Az egyik orvos azt mondaj, hogy adjak neki Feroglobin B12-tőt, a másik azt, hogy ne, mert attól még székrekedése is lesz.. Nagyon el vagyok keseredve, nagyon szeretem Őt!!! Ma reggel kikéredzkedett (ő napközben a kerben van, de bennt alszik a házban) és eltünt 2 órára. A frász kerülgetett. De 2 óra múlva előjött és lefeküdt aludni. Nem merek bizakodni, mert félek, hogy aztán még rosszabb lesz. Mosakodni, mosakszik. De nem mindig engedi, hogy ölbe vegyük. Régen velünk aludt. A hangokra figyel, néha dorombol. Az orra sokat száraz.. Segítsetek kérlek, hogy hogyan tudnék én is segíteni a cicuson, hogy még velünk maradjon, persze azért normális élettel, ne szevedéssel.

 

Köszönöm, hogy meghallgattok

 

Erika

Alma7150 Creative Commons License 2013.08.28 0 0 407
Sziasztok ,

Franciaországban élek , utánanéztem itt mit ajánlanak .
Egy fórumon olvastam, hogy ezzel a módszerrel gyógyítják :http://www.mantraszabadegyetem.hu/index.php/terapiak/frekvenciakezeles
Legalábbis itt kint, otthon utána kellene járnod. Lakhovszky hullámkezelésnek hívják .
A másik , amit itt írtak , ha a beteg cicát beoltják az lelassítja a betegség lefolyását .
Sajnos nem tudom, hogy igaz-e, kitartás és minden jót !
Anyilinci Creative Commons License 2013.08.27 0 0 406

szia, sajnos én is ebben a cipőben járok.. :-(

én ezeket az elérhetőségeket találtam:

06-70-366-0331, 06-30-7009886 szekely_a@invitel.hu

 

Előzmény: Viktória90 (405)
Viktória90 Creative Commons License 2013.08.21 0 0 405

Hello!

 

Korábban olvastam egy hozzászólást, egy Székely Attila (maruti doktor)nevű felhasználótól. Jelenleg kb a 13-14. oldalon olvasható. (Még 2009-ben írta) Akkor egy homeopátiás gyógyszerről írt, ami állítólag nagyon hatásos a leukózis ellen. Szerettem volna felvenni vele a kapcsolatot, de azóta megváltozott a telefonszáma és az e-mail címe is.
Van valaki aki tudja a jelenlegi elérhetőségeit?

Köszönöm!

cincaminca Creative Commons License 2013.08.04 0 0 404

Tovita Csonterősítő por?

 

"A tyúktojás-héjból és a tojás hártyájából mikrobiológiailag ellenőrzött eljárással előállított tojáshéjpor sajátos, speciális összetételben tartalmazza a csontozat és fogazat építőanyagait."

 

Nem hangzik rosszul, de nem tudom cicának adható-e és milyen mennyiségben. A csontliszttől valahogy irtózom mert vega vagyok, és ez a nyers hús vagdalás is elég megrázó élmény számomra. Nem is tudom miért tartok matskát :)

Előzmény: hedera66 (403)
hedera66 Creative Commons License 2013.07.28 0 0 403

ha találsz valami jó kalcium kiegészitőt szólj én sem adok már konzervet ,csontot viszont nem merek

Előzmény: cincaminca (402)
cincaminca Creative Commons License 2013.07.27 0 0 402

Köszi, utánanézek a csontlisztnek. Az a baj hogy az enyém már egyáltalán nem hajlandó mást enni a húson kívül, hiába kínálom konzervvel vagy egyéb finomsággal csak a lábát rázza...

Előzmény: hedera66 (400)
hedera66 Creative Commons License 2013.07.23 0 0 401

én most energy termékekkel próbálkozom....

 

hedera66 Creative Commons License 2013.07.23 0 0 400

csontlisztet lehet rendelni ,én adok mellé konzervet is nehogy hiány legyen valamiből én még nem vettem csontlisztet ,állitólag jó a sült és porrá zúzott tojáshéj is

Előzmény: cincaminca (399)
cincaminca Creative Commons License 2013.07.22 0 0 399

Tényleg meglepődtem az ezüst-kolloid hatásosságán, a cica állapotát nézve ugyanazt tudja mint az antibiotikum csak mellékhatások nélkül, remélem hosszú távon sem okoz majd semmi problémát. Szerinted kell ebben szüneteket tartani vagy adhatom neki folyamatosan?

 

Viszont azt olvastam hogy az állandó nyers hús (izom) evés kalcium- és jódhiányt okoz, aminek aztán súlyos csontritkulás és pajzsmirigy-alulműködés lesz a következménye. Mivel az én cicám most már szinte kizárólag húst hajlandó enni, gyorsan elkezdtem neki adni a Béres Minera-t mert abban van jód, de nem tudom hogy ez elegendő lesz-e. A kalciumra meg még keresem a megoldást, mert amiket találok azokban mind van foszfor is, a hússal meg pont az a baj hogy túl sok benne a foszfor, és éppen ennek a semlegesítésére vonja ki a szervezet a kalciumot a csontokból. 

Előzmény: hedera66 (398)
hedera66 Creative Commons License 2013.07.18 0 0 398

nagyon jó ezt hallani!!!!

Előzmény: cincaminca (394)
hedera66 Creative Commons License 2013.07.18 0 0 397

http://www.alternativ-allatgyogyaszat.hu/ itt is elérhető a doktor Úr!

hedera66 Creative Commons License 2013.07.18 0 0 396

sziasztok!necica 66 vagyok ,ajánlok egy természetgyógyász állatorvost Debrecenben lakik ,sikerrel kezel AIdes cicákat is !!!!!az email cime

 molnargm@chello.hu

egyénileg állit össze megfelelő szereket  üdv 

Szaniq Creative Commons License 2013.07.11 0 0 395

Cincaminca!

 

Érdekelne a bontatlan csomag Vetri.

A netes vásárlással alapvetően nincs bajom, csak hogy angol nyelvű, és eurós, ezért nem szívesen vállalnám be.

Leírnád a részleteket a mail-címemre? Mennyi a beszerzési ár, honnan küldenéd (hátha a szomszéd faluba laksz :) ), mennyi lenne kb. a postaköltség, meg ami még eszedbe jut.

szazaniko@gmail.com

 

Köszike!

Szaniq

Előzmény: cincaminca (394)
cincaminca Creative Commons License 2013.07.10 0 0 394

Szia Szaniq!

Az ezüst-kolloiddal az antibiotikumos kezelés helyettesíthető, nekem is nagyon bevált (köszi az ötletet nécica66!). Az én cicámnak is állandó szájfertőzése, ínygyulladása van de mióta kapja az ezüst-kolloidot (naponta 2x1.5 ml-t cseppentővel egyenest a szájába) a fogai gyönyörűen megtisztultak, szinte teljesen eltűnt a lepedék a szájából és a lehellete sem olyan kellemetlen, nem mellesleg az egész általános állapota is javult, szóval ez tényleg egy csodaszer!

A Vetri-t is érdemes folyamatosan adni mert az immunrendszer leépülését ezzel lehet a leginkább lassítani. Küldóm újra a linket ahonnan sokkal olcsóbban rendelhetsz:

 

http://animals.newfoodcorp.com/EN/prod/7662/VetriScience/Cat/Vetri-DMG-(for-cats,-dogs-and-birds).html

 

Én legutóbb 3-at rendeltem (a kedvezmény miatt) úgyhogy van egy bontatlan 114 ml-es amit tudok nélkülözni, ha Neked bonyolult a netes rendelés akkor szívesen átadom beszerzési áron. 

 

Remélem sikerül hosszú távon megtartanod Kófi cicát ebben a jó állapotban, sok sikert kívánok a betegséggel folytatott küzdelemhez!

Előzmény: Szaniq (391)
cincaminca Creative Commons License 2013.07.10 0 0 393

Kedves Ibajo!

 

Nagyon sajnálom szegény Ördög Mici cicádat, fogadd őszinte részvétem! Biztos nagyon hálás volt a sok szeretetért és gondoskodásért amivel megajándékoztad, amiért befogadtad és megszépítetted az utolsó éveit. Sajnos egyre több ilyen beteg cica kóborol odakint, így egyre nagyobb szükség van az olyan jószívű állatbarátokra mint amilyen Te vagy...

Én is jó egészséget kívánok Neked és hogy ez a szomorú esemény ne vegye el a kedved attól, hogy segíts a rászoruló, beteg cicusokon!

Előzmény: ibajo (389)
Mici63 Creative Commons License 2013.07.09 0 0 392

Szia Szaniq, és Mindenki!

Megvagyunk, nagyon pici apró javulások vannak, de ennek is nagyon kell örülni! Már a térdein tud csúszni, az alsó lábrész nem tartja meg, de néha egész jól megáll rajta egy-egy pillanatra. Pl. a múltkor szinte kiugrott a kosárból a dokinál. Azt mondja a doki, hogy ha már ennyire mozog, akkor van remény a gyógyulásra! A vírus gyulladásban tartja az idegeket, tehát a gyulladáscsökkentő (szteroid) segít. Most három-négy naponta kapja. Ami rossz dolog, hogy nem nagyon van étvágya, és elég sokat fogyott már. És jövő hétvégén nyaralni megyünk, igaz, csak ketten a férjemmel, a fiaink itthon maradnak, és nagyon szeretettel bánnak vele, de hát mégis aggódni fogok.

Én azt olvastam, hogy a nyálfolyás inkább a leukózisra jellemző. Nekünk olyan sosem volt. De az bíztató, hogy most jól van Kófi, tényleg azt kéne, hogy télre erősödjön meg. Én is szoktam adni ezüst-kolloidot neki. Itt a fórumon volt korábban egy link, ha visszaolvasol, ahol olcsóbban lehet Vetri-t rendelni, mint ahogy az állatpatikákban árulják.

Most meg élvezzétek a nyarat, a nagy szunyálásokat az árnyékban.

Üdv

Mici

Szaniq Creative Commons License 2013.07.06 0 0 391

Az én Kófim története úgy kezdődött, hogy bevittem a dokihoz, merthogy folyt a nyála. Nem is gondoltam semmire, csak valami szájfertőzésre.

Akkor közölte, hogy ez valszeg macska Aids. Ez volt december környékén. Tél lévén, szinte állandóan meg volt fázva, szörcsögés, nehéz légzés, étvágytalanság stb. Kb. 2 hetente jártam vele dokihoz, mindig antibiotikum, orrcsepp, medrol kúra, vetri otthonra, nyers hús! (1 foga van csak a drágámnak, mást nem is nagyon bír enni), kijárós cica amúgy. Emiatt se tudott kilábalni nagyon a megfázásból, mertha kandúrkodni akart, bent sem tudtam tartani.

Aztán jött a tavasz, jó idő lett, és azóta nincs semmi problema vele kis túlzással. Ha látom, hogy jobban folyik a nyála, teszek a husijára ezüst kolloid oldatot  (elvileg megöli a bacikat a szájában), mert még mindig olcsóbb mint a Vetri dmg. De ha bejön a hideg, fogok venni neki megint Vetrit, nehogy visszaessen.

 

A bénulásról nem nagyon tudok irni, régen volt. Annyira emlékszem, hogy szteroidot adott neki a doki, meg ingerelte a lábát (hozzáértette valamihez, hogy megmozdul-e legalább kicsit)

 

Szóval mi most jól vagyunk, köszönjük szépen! Azért lekopogom, nehogy elkiabáljam a dolgot!!!

Szaniq Creative Commons License 2013.07.06 0 0 390

Györgyi!

 

Hogy van a cicád? Gyanús ez a nagy csend...

ibajo Creative Commons License 2013.06.27 0 0 389

Kedves nécica66 !

Kedves Györgyi !

Kedves Szaniq !

 

Nagyon köszönöm az együttérző szavakat és annak is aki csak gondolatban egy pillanatra Mici cicámra gondolt.

Jóleső érzés tudni, hogy ebben a nagy világban sok állatszerető ember él. Köszönöm.

Ördög Miciről nem tudok képet feltölteni, mert nem készitettem Róla.

Négy évvel ezelőtt önhatalmulag , beköltözött hozzánk, csontsoványan és félig kopaszon.

Nem lehetett kinézni, hogy ez az állat macska-e vagy tazmán ördög ? Utánna nemsokára megbetegedett.

Három szinü cica volt, fekete, fehér és vörös.nagytestü hosszu lábu cica volt, soha nem birt meghizni.

Olyan szép képet nem tudtam volna késziteni,mint amelyek már itt fel vannak téve.

 

Viszont nagyon kedves volt, nyakbaugrós, imádta, ha dajkálják, simogatják, gyömöszölik, gyurják,

ekkor volt a legboldogabb, csak a szájához nem lehetett érni.

Nyugodjon békében.

 

Minden Cicagazdinak és Cicának nagyon jó egészséget kivánok !                 ibajo

Mici63 Creative Commons License 2013.06.26 0 0 388

Kedves Szaniq!

Egy pici javulás van, jobban tudja mozgatni a farkát és néha el tudja tolni a hátsó lábaival a kezemet. Tegnap azt mondta az orvos, hogy ma még ad neki egy szteriod-B vit inj-t, és ha nem hoz javulást, akkor nincs értelme tovább kezelni.

Este még elmentünk egy másik dokihoz, nála is jártunk már korábban, ő úgy gondolta, hiba volt, hogy a kanülös megoldást nem vállaltam, vénásan jobban tudnak hatni a szerek, és hát ő sem bíztatott. Javasolta, hogy vegyünk Milgamma N lágykapszulát, és vágjuk szét, a benne lévő folyadékot folyassuk rá az ételre. Most lelkiismeret-furdalásom van, ma még rákérdezek a dokinéninknél, hogy most lehetne-e még a kanült alkalmazni.

Étvágya javult kicsit, korábban is adtam neki nyers husit, mert úgy jobban be tudtam adni a gyógyszereket, azt "biztosan" megette.

A Te cicádnál milyen tünetek vannak? Akkor teszt még nem volt, ugye? Egyébként van olyan cica, aki sokáig él vele. Talán nálunk is jobb lett volna, ha már tavaly óta adom neki a Vetri-t, de hát nem foglalkoztam vele, mert olyan jól volt. Az állatorvos adott ugyan egy Béres cseppet, de nem szerette, én meg nem erőltettem. Szóval ha jobban meg van támogatva az immunrendszer, akkor biztos lassabban "dolgozik" a vírus. A dokink szerint az állandó hőmérséklet is jó, ha pl. nem engedném ki a lakásból (vagy Madeirán laknánk), de nem tudtam volna bent tartani. Biztos most szenved is emiatt.

De nagyon drukkolunk neki!

Györgyi

Szaniq Creative Commons License 2013.06.24 0 0 387

Kedves Ibajo!

 

Nagyon sajnálom Ördög Mici cicádat. 3 év nagyon szép idő, amit kibirtatok ezzel a szörnyű betegséggel. Elhiszem, hogy elfáradtál benne,

de gondolj bele, mennyi szeretetet adott ez idő alatt neked ez a kis jószág. Ne bánd azt a 3 évet!

Ha nem fájdalmas, tölts fel róla ide egy fényképet, mintegy megemlékezésképp.

Mici mostmár a szívárványhídon átellenben vár, hogy majd egyszer újra találkozzatok!

 

Másrészt örülök, hogy befogadtál egy másik cicát, nagyon sok kedvességet fog ő is adni neked!

Ne csüggedj, ahogy te is irtad, az élet megy tovább...

 

 

 

Szaniq Creative Commons License 2013.06.24 0 0 386

Szia Györgyi!

 

Sajnálom a cicádat, remélem jobban lesz. Látom mindent megteszel érte.

Az én cicámnak kiskorában voltak ilyen bénulásos tünetei, nem működtek a hátsó lábai. De szerencsére szteroiddal rendbejött. Azóta nem volt hasonló. Fél éve derült ki, hogy macska aids gyanus.

Sok mindent nem tudok tanácsolni, az étvágyára próbáld meg a nyers darált husit. Nálunk bevált. De persze kapja a Vetrit és az ezüst kolloidot is.

 

Drukkolok nektek, jobbulást Maszatnak!

Szaniq

Mici63 Creative Commons License 2013.06.24 0 0 385

Kedves Fórumozók!

Kérlek írjatok gyorsan ha volt hasonló tapasztaltotok! Van egy 9 éves ivartalanított vörös kandúr cicánk, Maszat. Tavaly febr-ben derült ki, hogy macska-aids-e van. Akkor egy-két hétig beteg volt, aztán egész évben semmi baja nem volt. Idén febr.-ban hasmenéssel kezdődött. Hosszabb-rövidebb szakaszokkal az éppen csak két hete múlt el. Most legutóbb Sumetrolimot kapott rá. Még ennek szedése alatt az egyik hátsó lábára sántikálni kezdett, de nem volt vészes. Aztán már a kúra után az egyik mellső lába "nem működött", nem volt eltörve (volt röntgen), de nem tudott ráállni. Aztán kb 10 nap alatt javult annyira, hogy rá tudott már állni, a hátsó lába pedig teljesen helyrejött. Tegnap viszont a két hátsó lába "bénult le". Kint volt éppen, nem tudtuk, hogy nem-e valami sérülés, de megint röntgen volt és nem. A bordáin látszott törés, de lehet, hogy már régi, és attól nem bénulhat le. Azt mondta az állatorvos, hogy attól még hogy nem látszik a röntgenen a törés, lehet gond a gerinccsatornával, ami csak festéses vizsgálattal lenne megállapítható. Az első vizsgálatnál (az ügyeleten) nem volt reakció, ahogy megcsípték a lábait, farkincáját. Este, a saját állatorvosnál már volt egy pici izomrágás. Ekkor kapott szteriodot és B vit-inj-t. Azóta sajnos semmi változás. Ma este megyünk vissza az orvoshoz, megismételni ezt. Javasolta még, hogy kanült lehet berakni neki, és azon kapja a gyógyszereket, infúziót, de nem akartam azt.

Volt-e valaki cicájánál hasonló, és várható-e javulás? Sajnos a doki (és az ügyeleten is) azt mondták, hogy nem valószínű. Pedig a korábbiakból valahogy felépült. Kakit, pisit maga alá tudja csak engedni, de érezheti, hogy inger van, mert nagyon sír előtte. Inni iszik vizet, tegnap dél óta nem evett, csak ma délelőtt néhány falatot.

Korábban itt nálatok olvastam a vetri-ről, azt már márc. óta kapja, meg ezüst-kollidot. A vitamin pasztát nem szereti, és nehéz neki valamit beadni a sok hasmenés-gyógszer miatt. Nagyon le van már fogyva, kb. két hete volt 3 kg. Nem akarom hogy szenvedjen, nem érti szegény, hogy miért nem tud járni, és néha kétségbeesve nyávogni kezd, mikor próbálkozik megint. Át tud fordulni oldalt a másik oldalára, meg a mellső lábaival valamennyire tudja húzni magát, de én sem szeretnék így élni, csak azt nem tudom, hogy meddig várjunk, hogy javulás lehet.

Kérlek írjatok tanácsot!

Kedves Ibajo, sajnálom a cicusodat, de biztos úgy emlékezik Rád, hogy amennyire lehetett jó élete volt, amilyen sok más cicának nem jut. Néztem az adatlapodat, és a foglalkozásunk is ugyanaz, nemcsak a macska-szeretet.

Mindenkinek üdvözlet, és jobbulás a cicusoknak:

Györgyi

nécica66 Creative Commons License 2013.06.16 0 0 384

együtt érzek veled annyira sajnálom ibajo

Előzmény: ibajo (383)
ibajo Creative Commons License 2013.06.13 0 0 383

Tisztelt Fórumozók !

 

Az előbb elfelejtettem leirni, hogy

 

Állatorvositanácsadás.hu oldalon Dr. Farkas Patricia Éva  kisállatorvos válaszol a feltett kérdésekre.

 

                                                                                      ibajo

ibajo Creative Commons License 2013.06.13 0 0 382

Kedves Fórumozók !

 

A mult pénteken Örgöd Mici cicám is meghalt. Rosszul lett,szétfakadt egy tályog a szájába, és elkezdett vérezni.

A férjem és a 18 éves fiam elvitték azonnal az orvoshoz,Azt modta az orvos menthetetlen, el kellett altatni.

Nyugodjon békében, 3 évig küzdöttünk a FIV, és FeLv-vel. De ő még élni akart. Én nagyon elfáradtam ebben a

küzdelemben. 3 nap vagy 3 év ? Melyik a jobb ?

 

Kedves Bambali !

 

Fogadd együttérzésemet a cicáiddal kapcsolatban.Kérlek ne haragudj rám, tavaj nyáron nem akartalak megbántani.

Bocsánat !!!!! De Neked is be kell látnod, hogy az orvosok is és a külömböző oldalakon is a macska AIDS és a  Leukózis

 

Össze van mosva, a kialakulása, lefolyása, és minden tekintetben. Az orvosok is és mindenki csak tapogatózik.

 

Januárban befogadtam, az egyik háznál hátrahagyott cicát, a tulaj elköltözött, a cicáját az udvaron hagyta.

Hasonlóan néz ki, mint a Te Minyuszkád, Én is Minyuszkának neveztem el, a Te cicád emlékére.

Le volt fogyva, és nagyon sirt. Mára már összeszedte magát, 4 kiscicája született, csodaszépek,

Kettő vörös és kettő fehér, az élet megy tovább....

Kedves Bambali jó egészséget kivánok Neked és a Cicáidnak !

 

                                                                                  ibajo

Törölt nick Creative Commons License 2013.05.18 0 0 381

Szia Detu!

 

 

Nekem ugyanez volt a cicáimmal, csak kijött a székletvizsgálatból Coli!

Kapott antibiotikumot rá, mindkét cica, mert a másik is elkapta, és láza is lett!

Az eredetileg fertőzött állatnál ételallergiát állapítottak meg, és van rá spec. Royal Caninos kaja is!

Kicsit drága ugyan, de a cicám jól van már tőle, és 2 évig voltakelőtte  hasmenéses tünetei, amik elmúltak teljesen, amióta a Hypoallergén tápot kapja,-  macskadokitól vásárolom. -

Szerintem el kéne az eredeti hasmenést mulasztani, mert az másodlagos fertőzés, és utána megnézetni, nincs-e ételallergiája!

Az enyém Szteroidot kapott egy heteset, és elmúlt a viszketése, könnyezése stb, mert az is az allergia tünete!

 

Remélem tudtam segíteni!

Anna

Előzmény: Dotu (320)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!