Keresés

Részletes keresés

zsu999 Creative Commons License 2006.11.24 0 0 969
Szia R-U-D!

Megnéztem a web oldalt amit belinkeltél. Nagyon jó és találtam egész jó dolgokat. Még szerencse, hogy van spanyol nyelvű változata, mert az angol tudásom még mindíg nagyon gyatra.

Szóval láttam, hogy Caracasban sem olyan vészesen drágák a szállások, mint azt némelyik honlapon láttam. Egyik-másik utazási iroda honlapján 80.-$--90.-$--100.-$ körüli szállásokat találtam, de ezek inkább szállodák. Volt 150.-$ is.
Ezen az oldalon egész olcsó szállásokat találtam.

Azután a Nemzeti Park és Morrocoy és Chichirivichi nem is rossz hely. A szállás még tűrhető. 18.-$-tól már vannak szállások. Amit a kocsibérlésen megspórolok azt itt elkölthetem. Mert valószínű a kocsibérlésről le kell mondanom, mert az nagyon drága nyaralás lenne.

Köszi az oldalt, már ez is haladás.

De ha te is itt veszed igénybe a szolgáltatásokat az is nagyon jó árakkal van.

Lehet, hogy mégis ráveszem magam az Angel Falls-ra???? Nagyon szép természeti jelenség, vétek lenne talán kihagyni. Lehet, hogy ha ott leszek rá tudnak majd beszélni, hogy megnézzem.
Előzmény: R-U-D (967)
R-U-D Creative Commons License 2006.11.24 0 0 967

A thorn three forumon talaltam: Osprey expeditions

http://www.ospreyvenezuela.com/index.html

eleg jo araik vannak es segitenek a szervezesben is. Asszem felveszem veluk a kapcsolatot.

Rajottem, hogy ezeket kene az elso ket hetben megnezni:

LosLanos - Angel Falls - Roraima

zsu999 Creative Commons License 2006.11.22 0 0 966
Szia R-U-D!

Bizony álmomban sem gondoltam volna, hogy egy kis mütyür autó, mert a Yaris az ilyen mérhetetlen összegbe kerül.

Na akkor maradok a buszozásnál, bár én az autókázást jobban csípem, mert akkor állok meg amikor akarok és azt nézem meg amit akarok. Persze a közbiztonság!!!!!!!!!!hnmmmm Azt mindíg elfelejtem.

De a Carib-tengert azt látni szeretném és pancsolni benne.

Az ijesztgetéseket, azért ajánlatos megfogadni, mert a sajtóban is olvasok sokszor olyan délamerikai híreket, hogy itt-ott megöltek valakit vagy elrabolták.........stb.
Főleg Mexicóra jellemző.
Előzmény: R-U-D (964)
zsu999 Creative Commons License 2006.11.22 0 0 965
Szia Etus!

Előszőr is köszi, hogy fáradozol értem. Nagyon kedves tőled. Ha már így kiveséztük a kocsibérlést akkor még rájön, hogy nem is vehetek kocsit ott. Na tessék. Most már tényleg marad a buszozás, vagy gyorsan kell keresni egy férjet és egy venezuelai állampolgárságot, hogy vehessek egy kocsit. Na csak vicceltem. Bár nem is lenne rossz ötlet. Tudod én szivesen élnék ott. Remélem a helyzet a választások után egy kicsit javul.
Tegnap beszélgettem Franciscóval messengeren, mondta, hogy most tud járni a kocsijával. Biztos megjavítatta. Nem sokat beszéltünk, mert késő volt és én hulla fáradt voltam. Ja és küldött két nagyon szép képsorozatot. Majd elküldöm neked is. A skype-n pedig átírtam az adatlapomon a nyelvnél spanyolra és egész éjjel chat-eltem rengeteg délamerikaival. Tudod nekem jó, mert legalább gyakorolom a nyelvet.

Lassan vége ennek az évnek is. Gyorsan rohannak a napok. A jövő hónapban megcsináltatom az útlevelem, mert le fog járni és nem akarok az utolsó pillanatban csinálni mindent.

Készülödtök ti is a karácsonyra?? Milyen ott a karácsony? Egyszer kimennék olyankor is.
El lennék ott vagy 2-3 hónapot vagy évet is.
Előzmény: Etus (962)
R-U-D Creative Commons License 2006.11.22 0 0 964

igen, a buszozás ill. a repülés is olcsóbb az autóbérlés verziónál.

bár őszintén vallom, hogy imádok előre ismeretlen körülmények között és tájakon autókázni ill el is tévedni. ez az igazi szabadság.

utolsó utunkon is órákat autóztunk korom sötétben a hegyekben úgy, hogy még beton sem volt az utakon, sőt forgalom sem volt. egy defekttel megúsztuk, a lonely persze ember és autórablásokról írt azon a szakaszon, aminek következtében még pisilni sem mertem kiszállni, nemúgy mint a barátnőm. persze a lonely ijesztegetésének ellenére nem történt velünk semmi, sőt készséges útbaigazítást is adtak.

Előzmény: zsu999 (960)
Etus Creative Commons License 2006.11.22 0 0 963

Bocs, aki nem ért spanyolul:

A legolcsóbb egy Toyota Yaris, ami 197.220, -Bs 250 napi kilométerrel és biztosítással karambolra. (koccanás, törés)

Előzmény: Etus (962)
Etus Creative Commons License 2006.11.22 0 0 962

Ma ezt az emailt kaptam a HERTZ-töl. (1 hét után válaszla méltattak)

El mas económico es un Toyota Yaris que sale en 197.220Bs con 250 kilómetros diarios y el seguro contra choque.

Gracias

Jorge Bethencourt

"a kaució ami egyszer fizetendő" - ez lehet, hogy így van, mert így lenne logikus szerintem is. Nem tudom, hogy a hölgy akivel tegnap telefonon beszéltem miért informált félre, pedig kétszer is rákérdeztem. Végül is annyira nem érdekes, ugyis ha itt leszel akkor "élesben" biztos már más árak lesznek.

Kocsit mint turista nem tudsz venni és rengeteg lopottat árulnak és az átírás sem olyan egyszerü.

Előzmény: zsu999 (960)
zsu999 Creative Commons License 2006.11.22 0 0 961
Szia Etuska!

Nos sikerült némi infot szereznem az ottani ( Caracasi ) kocsibérlésről, bár eléggé hiányos.

A HERTZ-nél volt a legdrágább és a BUDGET volt a legolcsóbb.
A HERTZ-nél azt mondta a hölgy, hogy a kauciók országonként változnak, de csak egyszer kell fizeteni, szerinte rosszul értetted, de azt mondta, hogy elég magasak a kaució árak.

Nos ha rosszul is értetted akkor sem lett sokkal kevesebb. Tehát még alszom rá néhányat. De azért köszönöm, hogy ezzel az infóval is segítettél.

Majd keresek valami elfogadható állagú eladó kocsit Caracasban a neten.

Még szerencse, hogy rengeteg időm van és nem kell rohannom a kocsiért.

És köszönöm, hogy az idődet pazarolod rám és érdeklődsz a dolgaim felől, pedig még hol van az utazás???? Néha még érnek meglepetések.
Előzmény: Etus (955)
zsu999 Creative Commons License 2006.11.22 0 0 960
Szia R-U-D!

Nos a neten megnéztem a kölcsönzők honlapját és a Hertz-nél (telefonon beszéltem az irodával) Ha a reptéren bérelek egy Toyota Yaris-t az 21-napra csak a bérleti díja cakk-pakk (biztosítással) 1.789.-$ +a kaució ami egyszer fizetendő kb 890.-$.

Az Avis honlapja angolnyelvű. Megpróbáltam a megrendelésnél, de mindenre azt írta ki, hogy hiba történt, mert.......valami sosem jó. Szóval ott nem tudtam meg semmit.

A Budget-nél egy Mazda Demio 21-napra +biztosítás 1.500.-$ + a kaució, de nem írja mennyi? Meg lehet itthon is rendelni és a reptéren van az iroda és ott adják oda a kocsit.

A kauciót ott kell fizetni, de azt mondta a nő, hogy az csak 1x kell fizetni.
Minegyik autókölcsönzési iroda megtalálható a Caracasi reptéren.

Nos azt hiszem a kocsibérlés nem lesz egy hosszútávú számomra, mert elég sokba jönne, ha egyedül megyek.
A HERTZ-nél átszámítva: 404.540.-ft+ a 890.-$= 201.140.-ft Az 606.680.-ft lenne.

Azt hiszem azt inkább megeszem Caracasban és marad a buszozás.

Nos a kocsibérlést jól kitárgyaltuk.
Előzmény: R-U-D (959)
R-U-D Creative Commons License 2006.11.22 0 0 959

Azért a neten könnyen utána lehet járni ennek az autóbérlésenek.

Az Avis hasonlóan drága mint a herz, de a kaució korántsem napi adagként értendő.

A Budgetnél viszont napi 58 USD-ért lehet Ford Kaat bérelni (ebben a biztosítás is benne van)

Előzmény: zsu999 (957)
Gonzalo Creative Commons License 2006.11.22 0 0 958

Nyugi harmadszorra biztos nem fog visszajönni.........

(aki tud spanyolul)

http://www.youtube.com/watch?v=kX2VNuIOl2Q&search=Jaime%20Bayly

Előzmény: Locadia (934)
zsu999 Creative Commons License 2006.11.21 0 0 957
Szia Etus!

Nos! Én meg a székemről estem le! Napi 192.000.-ft-nak megfelelő dollár????????????
Wow......... Ez még viccnek is sok.
Különben, gondolkodtam én is azon, hogy veszek ott egy kocsit és azzal mászkálok és az utolsó napon eladom, vagy ott hagyom nálad és ha el tudtad adni átutalod a pénzt.

El vannak azok ott szállva maguktól! Itthon egy nevesebb autókölcsönzőben egy jobb tipusu kocsinál is maximum: 400.000.-ft a kaució. Persze egy Merci terepjáró vagy egy Land Rover-nél több, de az érthető. Ott Caracasban a terepjárónak, csak a napidíj lenne ennyi, mert a 152.-$ átszámítva 34.400.-ft dúrván és az 10 napra 344.000.-ft lenne, én meg 3 hétre bérelném. Hahahahaha
Egy Suzukit lehet már 200.000.-ft-250.000.-ft-ért bérelni. Ez a kaució és hozzá a napidíj, ami ott elég húzós, mert itt Magyarországon is már napi 10.000.-ft -ért bérelhetsz egy Merci Vito-t. Ami legalább 8 személyes.

Na majd meglátom. Lehet, hogy marad a buszozás és megspórolok egy halom pénzt.

Vagy veszek egy buszt és viszek magammal mindenkit aki kocsit szeretne bérelni Caracasban. Elvégre buszt vezettem.
Na ez csak vicc volt.

Köszi Etuska, hogy megnézted. Te egy tündér vagy és még azt meri írni itt valaki, hogy te olyat írsz ami nem igaz. Hiába, Caracas nagyváros.
Azért a nemzetközi jogsit kiváltom, mert sosem lehet tudni, ha tényleg veszek egy kocsit, legalább vezetni tudjam.
Előzmény: Etus (952)
Etus Creative Commons License 2006.11.21 0 0 956

Én két éve adtam el a 20 éves Chevrolet Malibumat (6 hengeres, jó állapotban lévöt, motort elötte fél éve tettek bele újat) 3 ezer  dollárért. (Sajnáltam is nagyon, de akkor vettem egy Chevrolet Corsa Chic Pluss 2004-est és két kocsit nem akartam tartani).

Előzmény: R-U-D (954)
Etus Creative Commons License 2006.11.21 0 0 955

Nekem azt mondták, hogy naponta ennyi a kaukció. Tehát ha 3 napra bérled, akkor 3x ennyi.  Egyszerre vonják le a 3 napot.

Előzmény: R-U-D (954)
R-U-D Creative Commons License 2006.11.21 0 0 954
mi az hogy naponta fizetsz kauciót? azt egyszer levonják azt csáá.
ezek az árak azt sugalják, hogy be lehet törni a piacra autókölcsönzéssel, vagy az autóárak is magasak?
Előzmény: Etus (952)
Etus Creative Commons License 2006.11.21 0 0 953

Közben meg felemelték az árakat.

Ki tudja, hogy ez mennyi lesz majd jövö szeptemberjében?

Komolyan érdekelne, hogy ki tudja ezeket az árakat megfizetni? Egy idevalósi (venéz) biztos nem, mert nagyon sok pénz nálunk. A turistáknak nem tudom, hogy mennyire éri meg. Olcsóbb  taxizgatni.......

Előzmény: Locadia (930)
Etus Creative Commons License 2006.11.21 0 0 952

Gyerekek, meg vagyok döbbenve, a hajam az égnek áll.......még mindig nem akarom elhinni amit ma megérdeklödtem a kocsi bérléssel kapcsolatban.

"increible"....pero cierto.

Nos a legkisebb kocsi, ami 4 személyes, egy TOYOTA YARIS  (2005 évjárat)napi bérlése 92 USA $/ nap és naponta le kell tenni kaukciót,(garancia)  ami 850 $-t.

Egy komolyabb kocsi, amit Zsuzsa szeretne TOYOTA MERCY (terepjáró kategória) 152 $/NAP és 1400 $/NAP a kaukció.

Egy hétnél csak hat napot fizetsz, ennyi az engedmény.

Kell hozzá  külföldieknek: érvényes útlevél, nemzetközi jogosítvány érvényes orvosival, credit kártya és sok pénz....

Információm innen származik:

Hertz Renta Motor Ca

Rif: J-00045073-0

Av. Ppal Del Bosque Edificio ., Piso Local Urbanización Chacaíto
reservaciones@rentamotor.com
Tel : (0212) 2004730

Én biztos vennék egy használt kocsit és ingyen utazgatnék és eladnám az út végén, biztosan nem bérelnék.

Na csá, most mennem kell.....

R-U-D Creative Commons License 2006.11.21 0 0 951

én lélekben még nem tartok 600-nál de gyakorlatban már valószínűleg igen :-(((

Jó drága ez a Los Roques kaland....

Előzmény: zsu999 (949)
R-U-D Creative Commons License 2006.11.21 0 0 950

Ha minden igaz jan 1-től Caracasban lesz egy magyar utazó konzul. A helyi osztrák nagykövetségen lesz fellelhető, de azt nem tudom még meddig marad.

Tehát ebből a szempontból szerencsém van, ha baj lesz, lesz gyors ügyintézés is.

zsu999 Creative Commons License 2006.11.20 0 0 949
Szia Locadia!

Szóval az eddigi számításaim szerint úgy 600.000.-ft körül tartok. Én 3 hétre mennék és egyedül egy kicsit húzós lesz. Bár lehet, hogy addigra lesz utitársam is.
A kocsibérlést majd még meglátom, de szivesebben mennék kocsival, mint busszal, de majd ha ott leszek meglátom.

Ha végkép nem megy, akkor egy utazási irodával megyek, de azokat nem nagyon csípem.

Még eddig mindíg saját magam utaztam és az utazási irodában csak a repcsijegyet, vagy a buszjegyet vettem meg.

A tengeren túlra még nem utaztam, tehát még az is hozzá jön, hogy olyan távolságra még nem mentem. A repülőt szeretem és nincs is semmi bajom vele. Kocsit pedig még nem béreltem, mert eddig mindíg olyan helyre mentem ahol cipeltek egész nap, vagy gyalogoltunk vagy busszal utaztam. Persze az európai közlekedést össze sem lehet hasonlítani a tengerentúlival. Legalább is a beszámolókból arra következtetek.
Előzmény: Locadia (947)
Locadia Creative Commons License 2006.11.19 0 0 948

A közös utazásból nem igen lesz semmi, mert addig is keményen kell dolgoznom, hogy félre tudjam tenni az utazásra szánt pénzt és az az igazság, hogy nagyon kiköltekeztem.

Előzmény: zsu999 (945)
Locadia Creative Commons License 2006.11.19 0 0 947

Az egy ágyas  és két ágyas szoba közötti különbség nem is olyan sok pénz.

Az autóbérlés pedig luxus. (mi csak 4 napra váltottuk ki a kocsit és négyen fizettük)

Előzmény: zsu999 (946)
zsu999 Creative Commons License 2006.11.18 0 0 946
Szia R-U-D!

Igen azt tudom, hogy az üzemanyag nem drága. Talán az annyira nem is terhelne meg, de a kocsibérlés egyedül elég húzós.
A szállásnál is elég macerás az egyágyas szoba, de ha 2 ágyast veszek ki akkor megint elég sokba kerül. Ez a hátránya ha valaki egyedül utazik. Kissé gazdaságtalan.

Megoldom valahogy.
Előzmény: R-U-D (939)
zsu999 Creative Commons License 2006.11.18 0 0 945
Szia Locadia!

A képek nagyon jók. Rögtön el is mentettem őket a Venezuela mappámba. Már sok képet gyűjtöttem.

Ha gondolod a későbbiekben visszatérhetünk a közös utazásra.

Esetleg veled is szivesen találkoznék egy kis élménybeszámólóra, ha volna kedved.
Ha Pesten laksz akár személyesen is, de van netes elérhetőségem is, ha gondolod.

e-mail cím: zsuzsa@univision.com
msn: zsu955@hotmail.com

Kútfúróval már felvettem a kapcsolatot, bár kissé messze lakunk egymástól, de az interneten biztos tudunk beszélgetni.

Teszek én is néhány képet Caracasról:

Előzmény: Locadia (943)
zsu999 Creative Commons License 2006.11.18 0 0 944
Szia Etus!

Az üzemanyag legyen a legkevesebb gondom! Azt tudom, hogy az nem drága.

Majd meglátom, hogy tudom kigazdálkodni a kocsibérlést. Az egyetlen gond, hogy egyedül kell mindent kibérelnem. A kocsitól a szállásig, mert egyedül megyek.
Ha találok olyan kölcsönzőt ahol nem nagy dromedár kocsik vannak, mert egyedül nem kell egy nagy 5 személyes kocsi. Majd körül kell nézni, hogy milyen tipusok vannak és mennyi a bérleti díja. Persze sehol sem olcso a kocsibérlés. Nem tudom lehet, hogy buszozok végül. Én nem viszek semmi illegálisat. A hangos zene engem nem zavar és szeretem a latinzenét is. De majd meglátom. Még azt sem tudom hová megyek a tengerpartra nyaralni. Szerintem Choroni lesz a végcél.

De majd megnézem itthon, hogy hol tudnék előre lefoglalni és fizetni szállást, hogy ne kelljen ott keresgélni.
Előzmény: Etus (941)
Locadia Creative Commons License 2006.11.18 0 0 943
Szívesen mennék veled, de össze kell spórolnom a jegy árát.A képeket a kocsiból fotóztam azért ilyen a minöség.
Előzmény: zsu999 (937)
Locadia Creative Commons License 2006.11.18 0 0 942

Caracasban béreltük, de nem tudom melyiknél mert én csak fizettem a részemet és nem az én nevemen volt. Csak az árra emlékszem.

Pár képet beteszek Caracasról.

Az  egyik képen ott a pék, ahol a kenyeret vettük naponta.

(már karácsonyra készültek október végén)
Előzmény: zsu999 (938)
Etus Creative Commons License 2006.11.18 0 0 941

Szia!

Van az másfél dolcsi is mert az én tankom 50 literes. Tényleg a benzin itt majdnem ingyen van.

A busz néha kényelmesebb mint a kocsi és elég biztonságos is és sokkal olcsóbb mint egy kocsi bérlése.  Az viszont igaz, hogy az "alcabala"-kon a guardia nacional (katonai csendörség) ellenöriz, de ez legyen a legkevesebb gond.

Ilyenkor a dokumentumokat (papírokat) ellenörzik és ha valakinek gyanús a csomagja azt.  Turistákkal nem sokat foglalkoznak szerintem és ha nincs nálad semmi illegális dolog.  A luxusabb buszokon kevesebb az ellenörzés is.

Előzmény: R-U-D (939)
R-U-D Creative Commons License 2006.11.18 0 0 940
Ma reggel volt a Duna tvn egy müsor ami egy Guyana fennsík expedicíóról szólt. Háát elállt a lélegzetem a látványtól. Valami lyukak élővilágát kutatták. Ezek a lyukak a nagy táblák tetejéből mennek a mélybe és néhány van belőlük. A lényegük, hogy teljesen izolált élővilág van bennük, de elsősorba a rovarok voltak a kutatók számára érdekesek. Én túl felületes vagyok ahhoz, hogy egy hangyában örömöt leljek....
R-U-D Creative Commons License 2006.11.18 0 0 939
A benzinköltséget szerintem észre sem fogod venni: 1 tank valami 1 dolcsi körül mozog
Előzmény: zsu999 (938)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!