Keresés

Részletes keresés

k0c Creative Commons License 2002.10.24 0 0 184
Azert nem erted, hogy mi biztatas, es mi nem, mert biztatasnak hivod. Akkor emelheto, ha egy RESZET mondja be a partnered.
Ugye mostmar latod, hogy az amazon resze a szfinxnek, de a kopf a golgotanak nem resze (okozata, de nem resze).
Hogy minek mi a resze azt ver egyszeru megallapitani, ha megsem menne szivesen segitek.
Előzmény: Dr.W.Gy. (180)
k0c Creative Commons License 2002.10.24 0 0 183
Szo sincs allitolagossagrol, sajat magadat nem emelheted. De nincs is ra szukseg, azert talaltak fel a partnert, hogy o bemondja, ha te mondtal kasszat.
Előzmény: Dr.W.Gy. (180)
k0c Creative Commons License 2002.10.24 0 0 182
Bromberg: ez nem igy van ahogy mondtad :).
Bemondhato. Mint ahogy a kismadar melle is mondhatsz kasszat pedig benne van. Lassan megismerkedhetnel a royal szabalyaivl, mert egesz tehetseges ujonc vagy :)))).
Az elfogasokra ervenyes szabaly igy hangzik: volatos trofea bukasa(!) eseten szinelfogo szlemek nem szamolhatok L.
Előzmény: Bromberg (181)
Bromberg Creative Commons License 2002.10.24 0 0 181
Bandát nem lehet összes ütéses trófea mellé mondani, mert az összes ütésben benne van az összes pl pikk elvitele, stb, ugyanez az eset a pagátfogással is.

A kötekedést az elírásomra értettem. (kassza quart helyett kassza scalat irtam)

Előzmény: k0c (179)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 2002.10.24 0 0 180
Bizony kéne, ezt már korábban is elemztünk, állítólag hivatalosan nem lehet kassza után saját magadnak volátos trófeára emelni, ha közben nem bíztattak.

Arról is volt vita, hogy mi bíztatás. Kedden kellett biztosan megtudnom, hogy a partneremet a spadille-ja után egy amazonnal bebíztathatom szfinxre. Ugyanakkor a XXI-fogás utáni köpföm nem elég a golgotához, kell a pagifogi. Vagy mi.

Előzmény: Bromberg (177)
k0c Creative Commons License 2002.10.24 0 0 179
Marpedig elkezdunk kotekedni, mert bizony sztem nem sokan mondtak be ugy grandot eddig, hogy kiralyultit mondtak melle.
Amugy az elfogok (banda/pagatfogas...) nagyon szepen alkalmazhatok, es ha + infot kell atadni, akkor lehet reszenkent belicitalgatni, azert van a partner, hogy emeljen.
ld. pl. pikk griff, kor sarkany, treff uhu, karo ulti, volat licitemet :)
Bromberg Creative Commons License 2002.10.23 0 0 178
Mielőtt elkezdtek kötekedni, nem kasszát és scalát mondott, hanem kasszát és quartot, de a gondolatmenet szempontjából ez indifferens.
Bromberg Creative Commons License 2002.10.23 0 0 177
"1 regen szebb napokat is megelt bajnokcsapat elfogoja kasszat es quartot is tartalmazo 2ik kori licitje alapjan en ilyeneket tervezek 1 licitben: kassza+scala+centrum+bridge+mizer - van benne jo csomo mesterseges info"

Először is régen szebb napokat megélt... Akkor a Kispest ősidők óta volt bajnok, az Örök Malom a jégkorszakban, hogy a Szintézis mikor, arra már feljegyzések se utalnak... :)))

Az, hogy mondott egy kasszát és scalat együtt, az tényleg nem kóser (én csak kibic voltam, közben altiztam), de most elkezdtem nézegetni a játszmalapot, hogy miket lehet mondani.

Nézzük mit nem lehet mondani:
- biztatást (XVIII, XIX, XX, Hon, Köpf, Trull)
- szabad ütést (gém, kassza, ...)
- kötött ütést (pikoló, city, ...)
- elfogást (bandák, flotta, stb, pagátfogás)

Ami maradt:
- Magasítás (ulti, uhu, sárkány)
- Reptetés (fácán, sólyom)
- Extra (manille, spadille, surranó, kombinált fácánok, mariage, főnix)

Most ezek közül mit mondjak egy scala mellé?

Elég hülye helyzet, és ez csak egy scala volt, de pl egy Grand mellé mondható összvissz fácán és/ vagy sólyom.

Ha most elkezdenénk visszanézni a játszmalapokat, hányon lenne szabálytalan licit? Szerintem elég sokon. Ezeket a dolgokat tisztázni kéne.

Viszont az is logikus, hogy olyanokat nem lehet mondani együtt, amelyek tartalmazási relációban vannak egymással (ha nem így lenne, lehetne kassza gémet mondani), de az is nonszensz hogy szinte semmi értelmeset se lehet hozzá mondani. Paradoxon?? Lehet, hogy szét kéne választani, mint a kontráknál.

Érdekes módon ez a huhiban megoldott probléma. Volát után nem lehet se duplát se 4 királyt mondani, de egyszerre (4 király, dupla, volát sorrendben) lehet.

Azért ez a régen szebb napokat látott ügy még mindig zavar :)))

Üdv mindenkinek!

Előzmény: Tomeck (176)
Tomeck Creative Commons License 2002.10.23 0 0 176
mazsolak tegnaprol:

- 2 uteses vedogem, aminel kevesebbet mar tenyleg nem tudtak a vallalok, mert 1 kezben volt a kopfjuk
- 1 regen szebb napokat is megelt bajnokcsapat elfogoja kasszat es quartot is tartalmazo 2ik kori licitje alapjan en ilyeneket tervezek 1 licitben: kassza+scala+centrum+bridge+mizer - van benne jo csomo mesterseges info
- a mar nem az 1so soret fogyaszto ellenfelet zavarba hoztuk 1 sas facannal /nala volt a sas, a partnerem nem talalta el a matadoromat; a sulyos licitrendszer-hianyossagot potoltuk, es az aluljaroban beillesztettuk a licitrendszerbe a matador-atkodolast/, majd ujra, mert a meghivott szinbol csak neki nem volt, es kerdezte, hogy mi van, ha o most bemegy a sassal. megnyugtattuk, hogy akkor sziv, mert az sas facan, es nekunk a love, neki a -20 pont. ezen gondolkodott megint 1 csomot, vegul nem akarvan rontani, a vizivel lopott be :-)

Theking Creative Commons License 2002.10.21 0 0 175
Tegnap a Marcival voltam párban és nem hallottam, hogy orditott volna, amikor elqrtam a tuti sárkányát. Közismert higgadtságomnak és tárgyilagosságomnak köszönhetően én sem orditottam vele amikor a kakadu sólymomnak az én szinemmel jött vissza.
Semmit nem von le ezen tények értékéből, hogy neten játszottunk....
Dr.W.Gy. Creative Commons License 2002.10.21 0 0 174
Írjál be egy 750-es átlagot az utolsó háromra és zárd le. Én belegyezem. Kettőt mindenképp lenyomunk holnap, majd meglátjuk a harmadikat. Nem akarok sokáig maradni.
Előzmény: Tomeck (173)
Tomeck Creative Commons License 2002.10.18 0 0 173
lenyomhatnatok mind a 3at, hadd zarhassalak le a db-ben
Előzmény: Dr.W.Gy. (166)
Tomeck Creative Commons License 2002.10.18 0 0 172
768
Előzmény: Dr.W.Gy. (168)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 2002.10.18 0 0 171
És Marci mit vert szét a Gyulai fején? Széket? Üvegpalckot?
Előzmény: k0c (170)
k0c Creative Commons License 2002.10.18 0 0 170
Csutortoki jateknap:
2 asztalnyi trsasag volt egyszerre osszesen 3. Ismet voltak kezdok (Stocker/Csoke), akik ellen egy Nagy Marti / Csatho Paros allt ossze egy OB-re. Magam Vladar Ferinel vendegeskedtem Szombathely ellen.
A mi teljesitmenyunket (elsosorban a masodik meccsen) 1-1 kombinacios illetve licithiba arnyekolta be. Marczykaek mind a 2 meccsen buktak egy trofeat (Spadille/manille), igy egyik mecsen se ertek el a 600at. Mondjuk Marczy mindket bemondasa maximalisan megalapozott volt, csak hat az egyiknel Gyulai licithibat a masiknal lejatszasi hibat vetett.
Utobbi erdekessege az volt, hogy 8-8 tarokkban ulltek szinegyezesnelkul, kilogo XXI-enkivul mizerrel, de a legio is bukott a rossz lejatszas miatt, ami ara volt hivatva, hogy az esetleges 2-0 miatt buko spadille pontjait visszahozza.
Voltak meg Balfacanek is, akik Raubert jatszottak.
k0c Creative Commons License 2002.10.18 0 0 169
Amugy novemberben indul a kupa! Egyenes kieseses 3 face2face meccsel. kb. 4 forduloval.
Mar lehet nevezni!
Dr.W.Gy. Creative Commons License 2002.10.18 0 0 168
Igen, az első hárpia meg a royal. A második hárpia "csak" 794 lett. Tavaly, amikor a Glóriát csináltuk ellened, akkor nem lett 800?
Előzmény: Tomeck (160)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 2002.10.18 0 0 167
Isten hozott végre köztünk! Emlegettelek tegnap, amikor szóba kerültek a licitrendszerek, és hogy hány alibi bemondás kell ahhoz, hogy színlicit nélkül bemondja az ember a lapját XVIII-tól felfele.
Előzmény: Dusom (164)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 2002.10.18 0 0 166
Na ja, _nekem_ meg kellett szenvednem, miután érvénytelenítettünk egyet. :-)
Nekem nem újdonság a soktrófeás lap, ha Győrben lennél, te is láthanád, itt az a meghökkentő, ha nincs trófea egy meccsen. De mondjuk 800 fölé még nem mentünk...asziszem a múltkori 745 volt a csúcs a Hárpiával. Ma viszont játszunk, úgyhogy... :-)

Én biztos ott leszek a GP-n, gondolom a partnerem is, majd kedden megkérdezem, ha jön (lenyomunk 2 CSB-t). Valszeg a kupán is, de nem tudom miylen a pontos lebonyolítás, és mikro tudjuk lejátszani Győr - Geszt viszonylatában.

Előzmény: Tomeck (158)
Tomeck Creative Commons License 2002.10.18 0 0 165
de csb-re mar csak sikerult magatokhoz terni, rogton 2 trofeaval. a 3.1es godolloi licitrendszer tele van szinmondassal, de 6ekonynak tunik
Előzmény: Dusom (164)
Dusom Creative Commons License 2002.10.17 0 0 164
Hát az igazság az, hogy az ellenoldalon nem élveztük annyira a pontcsúcsos meccset. Elég gyenge lapunk volt, és örültünk, hogy 3 hónap kihagyás után nem hibáztunk nagyot. Mondtam is a partneremnek, hogy inkább a neten játsszunk, akkor legalább nem mi keverünk (ergo nagyobb az esélyünk vmi jó lapra).
Theking Creative Commons License 2002.10.17 0 0 163
:)
Előzmény: Tomeck (162)
Tomeck Creative Commons License 2002.10.17 0 0 162
majd viszek zsebkendot, es ha megengeded, zokogok a valladon utana ;-)
Előzmény: Theking (161)
Theking Creative Commons License 2002.10.17 0 0 161
Az amatőrök Győrben maradnak. A győri csillagok viszont majd legyaláznak mindenkit!!!!
Előzmény: Tomeck (159)
Tomeck Creative Commons License 2002.10.17 0 0 160
meg a nagyeskut se tennem le, hogy pontcsucs. pontilag a marcika /+nemtudomki/ altali kisroyal meccs magasabb /900valahany/, de nagyroyalbol nem sok 800as van: tavaly a marika+marci fele triumfos, aquincum free tavaly szinten triumffal, iden a ev elejen rogton a szintezis /betlehem+scala+spadille/, nyomtunk mi /gloria+vedoXXI/, a geszt 2szer /gondolom harpia, masikon royal/, ez es tul sok masik nem jut eszembe
Tomeck Creative Commons License 2002.10.17 0 0 159
lehet szamitani a GP-n es a kupan geszti es gyori lelkes amatorokre?
Tomeck Creative Commons License 2002.10.17 0 0 158
dehogy kell, 2ik trofeam volt ;-)

valahol tenyleg pofatlan mak az, hogy leosztott spectrum /3 kiraly is volt a 14 tarokkhoz, de nem lehetett kozlekedni/ utan olyan vedo szaz, mint a huzat, majd ez, majd az, majd szfinx stb. ritkan all ossze ennyire a lap

a vedo szfinxben rajatszasi kotelezettseg /pik-cit-cen/ miatt kimegy 20 tarokk, nalam marad az ur, de 2 szinnel is hajtanak. nem emlexem, hogy meg lehetett volna-e barmelyik hajtasa eseten

Előzmény: Dr.W.Gy. (157)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 2002.10.17 0 0 157
Hát a kilencszáz már arcpirító lett volna. Ő is azt mondta, hogy benn maradt még 50 pont, de hát egy védő szfinx után nem illik reklamálni. Ez kb. olyan, amikor a Royal után keseregtem, hogy elbukunk azon a lapon egy gémet :-)
A következőn meg egy Golgotát.

Gratulálok a Spectrumhoz, azzal meg kell szenvedni. (Illetve ki kell várni).

Előzmény: k0c (156)
k0c Creative Commons License 2002.10.17 0 0 156
Par szo a pontcsucsrol.
A 2 tamado trofeank (koztuk a 4 eve vart elso spectrumom) bukhatatlan volt. Aztan nagyreszt az e hulyesegem miatt (a kezemben levo treff hiany ellenere azt hittem, hogy karom nincs) kihagytunk egy solymot 16 pontert, tovabba buktunk egy bandat 5 pontert vedoben. Tomek miatt meg kimaradt egy negykiraly (3 karojabol nem a kiralyt kente nekem). Kihagytunk tovabba egy vedo gemet, de ez nem biztos, hogy hiba volt.
A vedo szfinxnel meg nagy mazlink volt, mert buktathto lett volna. Eleg konnyen raadasul, ahogy ezt utana ki is targyaluk a Godollo tagjaival.
Szoval egyik oldalrol 900 fole is mehettunk volna, masik oldalrol viszont lehetett volna 721 is (ami mondjuk meg mindig elmegy :)))).
Előzmény: Dr.W.Gy. (155)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 2002.10.17 0 0 155
A pofátlanja. Írt egy sms-t nekem, hogy megdőlt a pontcsúcs (spectrum + 2 szfinx?) és most 871. Össze kell szednem magam... :-)
Előzmény: dream tharokker (154)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!