Keresés

Részletes keresés

Wassernyolcas Creative Commons License 2012.12.04 0 0 1917

A prospektusa, "gépkönyve" szerint borfokoló.

Egyébként ma is ittam belőle mintegy 2 decit, semmi homályt nem éreztem utána. Ennyi bor pedig nekem már soknak számít. W8.

Előzmény: Törölt nick (1915)
Wassernyolcas Creative Commons License 2012.12.04 0 0 1916

egynlőre = egyenlőre

Előzmény: Wassernyolcas (1914)
Törölt nick Creative Commons License 2012.12.04 0 0 1915

Az nem egy mustfokoló abban a hengerben? Mert akkor az itt nem játszik. Bár annak meg a cukorfokot kéne mutatnia:(

Előzmény: Wassernyolcas (1913)
Wassernyolcas Creative Commons License 2012.12.04 0 0 1914

Borsika! Sajnos szörpöt, vagy különleges lekvárt sikerült készítenem a galagonyából. Nem megy nekem ez a borozás! Annakidején szilvából sem sikerült. Így aztán nem postázunk, egynlőre! Üdv. W8. 

Előzmény: borsika79 (1899)
Wassernyolcas Creative Commons License 2012.12.04 0 0 1913

Valóban, valamit nagyon elronthattam, mert a fokoló szerint 0 alkohol foka sincs a galagonya boromnak. Így vagy szörpként, vagy különleges lekvárként kell elfogyasztanom. Üdv. W8.

Előzmény: Tibor58 (1907)
Tibor58 Creative Commons License 2012.12.04 0 0 1912

Valóban szívből köszönöm a sok "építő" jellegű hozzászólást (öreg néne b-nek is)

Törölt nick Creative Commons License 2012.12.04 0 0 1911

Még Word-ben is meg tudsz szerkeszteni (esetleg képek inzertálásával) egy-egy mutatós címkét. Szegélyeket is találsz a neten bőven hozzá.

pl itt:

 

http://www.123rf.com/search.php?word=fruit+frame&imgtype=0&t_word=&t_lang=en

 

Ha photoshoppal is tudsz bánni, akkor még jobb...

 

A tetejére is tehetsz címkét, vagy esetleg csipkés tortapapírt fityulaként :) (kis méretben a KIK-ben láttam a múltkor), de aprómintás textil is nagyon mutatós.

 

Egy lekvárra vetítve szerintem kb. 20-30 ft befektetéssel 2-300 ft-tal többet tudsz elkérni.

 

Persze maximálisan egyetértek az előttem szólóval, hogy nagyon nem mind1 az értékesítés helyszíne. Nyilván aki saját magának, a reggeli vajaskenyérre veszi, nem ad ki érte a szükségesnél több pénzt. Viszont aki ajándékba veszi, az hajlamos a szép küllemért többet fizetni.

 

 

Előzmény: NANO.D (1910)
NANO.D Creative Commons License 2012.12.04 0 0 1910

Teljesen igazad van! Nyilván ezek is fontos szempontok az eladhatósággal kapcsolatban.

Megfelelő küllemmel könnyebb eladni.

...

Van aki megcsinálja magának, van aki meg megveszi. :)

Előzmény: beetee (1909)
beetee Creative Commons License 2012.12.04 0 0 1909

Ha hiszel abba a két hozzászólásba, amiben számok voltak, a Te dolgod...

Teljesen más ára van az ilyennek a fővárosban egy kézműves vásárban, vagy egy sátoraljaújhelyi termelői piacon.

Fel van-e címkézve, adod hozzá a neved, elérhetőséged, milyen kiszerelésben van, stb...

Aztán a másik oldal, hogy ki a vevő, kinek, mit ér meg, vagy mennyi pénze van ilyesmire...

 

(Nekem semmit, lévén én is készítettem ilyet dzsemfix nélkül :D /amivel tényleg a legkevesebb probléma van a tartósítók között/)

Előzmény: Tibor58 (1906)
öreg_néne_b Creative Commons License 2012.12.04 0 0 1908

Igazad van, én csak szakközgazdász vagyok, honnan tudnék ilyesmit.

Előzmény: Tibor58 (1906)
Tibor58 Creative Commons License 2012.12.04 0 0 1907

Készítettem én is hecsedli és kökény bort. A forrás befejeződése után érezni kell az alkohol tartalmat, nálam 16 fokos lett.

Ha nem érezted, akkor valamit rosszul csináltál.

Előzmény: Wassernyolcas (1903)
Tibor58 Creative Commons License 2012.12.04 0 0 1906

W8-nak igaza van, amit írtál az csak "okoskodás"

Előzmény: öreg_néne_b (1901)
Tibor58 Creative Commons License 2012.12.04 0 0 1905

Köszi!  Megnéztem.

Előzmény: NANO.D (1900)
Wassernyolcas Creative Commons License 2012.12.04 0 0 1904

Az kétségtelen, hogy nem tudunk olvasni, viszont van műszaki érzékünk, legalábbis így gondoljuk. W8.

Előzmény: öreg_néne_b (1901)
Wassernyolcas Creative Commons License 2012.12.04 0 0 1903

Belekóstoltunk, édes, finom bornak gondoljuk, de lehet, hogy csak "cukros víz", mert nem lettünk pityókásak. Az idő majd eldönti a kérdést, hogy bor-e vagy még kiforratlan. Ha még nem forrt ki, akkor a dugók előbb-utóbb úgyis kirepülnek, ha nem, akkor borról van szó. Évekkel ezelőtt a ribizliborral valami hasonló történt a spájzban. Szép volt. 8 - 10 nap múlva lefejtjük újra. W8.

Előzmény: öreg_néne_b (1902)
öreg_néne_b Creative Commons License 2012.12.04 0 0 1902

Amennyit hajlandóak adni érte.

Előzmény: Tibor58 (1895)
öreg_néne_b Creative Commons License 2012.12.04 0 0 1901

És a "műszakiak" nem tudnak olvasni? :o

Előzmény: Tibor58 (1897)
NANO.D Creative Commons License 2012.12.04 0 0 1900

Tibor, nézd vissza: 1861, 1862.

Előzmény: Tibor58 (1895)
borsika79 Creative Commons License 2012.12.03 0 0 1899
Tényleg finomnak néz ki. Ízre milyen,esetleg belekóstoltál?
Előzmény: Wassernyolcas (1898)
Wassernyolcas Creative Commons License 2012.12.03 0 0 1898

Megtörtént a 2. lefejtés. Finomnak tűnik. Úgy tudom, még ülepednie kell. Még egyszer le kell fejteni, akkor lesz kristálytiszta. W8.

Előzmény: borsika79 (1894)
Tibor58 Creative Commons License 2012.12.03 0 0 1897

Kösz nem tudtam, műszaki vagyok!

Előzmény: beetee (1896)
beetee Creative Commons License 2012.12.03 0 0 1896

Dzsemfix - tartósítószer: szorbinsav.

 

...

Előzmény: Tibor58 (1895)
Tibor58 Creative Commons License 2012.12.03 0 0 1895

Helló mindenkinek!

 

Készítettem, hecsedli és Kökény lekvárokat. értékesíteni szeretném a felesleget.

Ki tudja megmondani, hogy mennyit kérhetek érte. 100 gramm lekvár tartalmaz kb 78,3 gramm gyümölcsöt

20 gramm cukrot, és 1.7 gramm Dzsemfix-et. Tartósítószert nem tartalmaz!!

 

Köszi válasotokat.

borsika79 Creative Commons License 2012.12.03 0 0 1894
Örömmel várom a fejleményeket. Drukkolok neked.
Előzmény: Wassernyolcas (1893)
Wassernyolcas Creative Commons License 2012.12.03 0 0 1893

Ma este lesz a galagonya leszívatása. Még nem tudni, ki fog szívni, én, vagy a galagonya. Majd értesítelek az eredményről. W8.

Előzmény: borsika79 (1892)
borsika79 Creative Commons License 2012.11.28 0 0 1892
:-D
Előzmény: Wassernyolcas (1891)
Wassernyolcas Creative Commons License 2012.11.27 0 0 1891

Vajon melyiken!

Előzmény: borsika79 (1890)
borsika79 Creative Commons License 2012.11.26 0 0 1890
Igen ott.
Előzmény: Wassernyolcas (1889)
Wassernyolcas Creative Commons License 2012.11.26 0 0 1889

Postán lesz a csere?

Előzmény: borsika79 (1888)
borsika79 Creative Commons License 2012.11.21 0 0 1888
Bizony,bizony. Még töllem kértél receptet. 1 keveset csináltam,majd abbol is küldök.
Előzmény: Wassernyolcas (1887)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!