Aza gond az utántöltött festékekkel, hogy a gyártó nem adja meg az eredeti recptet, és ebből adódóan csak közel hasonlő színű lesz a nyomtatás. Igazándiból már azt is észre lehet venni, ha nem a saját típusú papírra nyomtatsz. Ez persze nem annyira feltűnő, ha nincs egymás mellett két nyomat (eredeti és utángyártott) De már gáz lehet, ha adsz valakinek egy nyomatot, és Ő meg egy laborban készíttet még másolatot ugyan arról a képről, és összehasonlítja.
Egyébként az iP4300 -on is ki lehet kapcsolni a tintaszint jelzőt, és ha a fentieket figyelembe veszed, akkor tudsz utángyártott festéket használni. DE! Azt tudnod kell, hogy ez utólag kiolvasható a nyomtatóból, és a Canon Hungária megvonja a garanciát, ha ezt tapasztalja. De az is igaz, elég kevés Canon pusztul meg.
A fejjel egybeépitetteknél se feltétlen gond az utántöltés, nekem egy occo egybefejes hápém van, ebben a gyári fejet 6x-7x tele tudom nyomni mielött cserélni kellene, egy töltés meg kijön 200Ft-ból. Persze nem laborminöség.
Ha lehet még kapni valahol elfekvőben kapni akkor neked a CANON ip 4000-re lenne szükséged még nem csippes a patronja és nagyon olcsó az utángyártott hozzá!
Nyomtatóval kapcsolatos kérdésem lenne, ha tudnátok benne segíteni:
Jelenleg egy Canon iP4000-es nyomtatóm van, amelynek a felbontása 4800x1200 dpi. Gondolkoztam azon, hogy lecserélném egy újabbra (Canon iP4500), amelynek 9600x2400 dpi a felbontása. A kérdésem az, hogy ez a duplára növekedett felbontás látszik-e szerintetek a valóságban? Zömében 10x15-ös képeket nyomok, de időnként A/4-es is előfordul. Nem vagyok jártas annyira a különféle felbontások területén, csak abból indultam ki, hogy a PS-ben a nyomtatási minőség beállításnál általában 300 dpi szerepel. Namost van-e értelme ennél nagyobb felbontású nyomtatónak, ill. hol jöhet ki a nagyobb felbontás előnye? Érdemes-e egy újabb nyomtatóra váltani? Egyébként a mostanival meg vagyok elégedve, de lehet, hogy az új még jobb lenne. Szóval, ha valaki jártas dpi ügyben, akkor homályosítsatok fel.
Az mit jelent? :) Mert az R265-öt sem ismeri, de a patronok telitettségét azért mutatja. A támogatás a csipreszethez kell, ha jól tudom. "Unsupported model"-re (vagy valami hasonlóra) állítottam a típust.
nagyjából én is ezeket a stációkat jártam végig azelőtt :)
az biztos különben, hogy a printerre nem szabad bízni a színkezelést, ha ps vagy lr-ből printelsz
így messziről nehéz megmondani, hogy pontosan mi nem stimmel, meg lehetnek különbségek az r800 - r265 kezelőfelületében is
holnap este(ma nem leszek otthon valszeg), ha előttem a saját gépem, küldhetek mailben screenshotot a beállításaimról, azt meg össze tudod vetni a magadéval
annyi bíztatót tudok mondani, hogy nálam már jó ideje stabilan működik
akár ps, akár lr, a printer profile menüben kell kiválasztani a papírhoz megfelelő profilt (r800-nál ennek ilyesmi neve van, pl PremGlossyR1.icc), de ehhez előbb a profilt installálni kell
a profil maga egy exe fájlként installálható, mint egy program, elvileg a cd-n kéne lennie
lightroomban (papírméret satöbbi) mellett elég, ha a printer profilnál beállítod a megfelelő profilt, ami most már megvan
page setupnál kiválasztod a printert, és ott is megadod a papírtípus, méret stb adatokat értelemszerűen
és a color management részen kell lenni egy opciónak, ahol az icm-et kiválasztod, és azt is, hogy no color management, vagyis, kikapcsolod a printer színkezelését, mert azt a lr fogja végezni
este otthonról tudok screenshotot küldeni, hogy nálam az r800-hoz mi van beállítva
annakidején, amikor az r800-at vettem, én is vagy fél évig szoptam a nyomatokkal, mert hol ilyen volt, hol olyan
már épp feladni készültem, amikor a neten megtaláltam a papírtípushoz-nyomtatóhoz való profilt, meg végre valaki pontosan elmondta, hogy mit, hogyan kell beállítani a photoshopban meg a printer driverben
azóta gyakorlatilag hibátlanok a printjeim, szóval érdemes keresgélni
és lightroomban egyszerűbb és felhasználóbarátabb a nyomtatás, mint ps-ban
Mindegy hol a szerviz, az elado koteles visszavenni garanciaidoben s elfuvarozni a szervizbe meg vissza, ha ugy akarod. De mehetsz a szervizbe is kozvetlen (ugy valoszinuleg gyorsabb). Nem tom milyen papirt vettel, lehet hogy az is valami fotopapir. Ha rendes papir akkor ra van irva. Elsore azert nem artana rendes (epson) gyari hozavalo papirokkal probalkozni maskepp barmi lehet. Meg az a 10 db se tul sok. Persze a probakat lehet egy papirra is tobbet nyomni, mondjuk fel oldalt nyomsz majd kiveszed megforditod es a masik vegere is nyomsz. Nem artana azokat a beallitasokat is rendesen attanulmanyozni/atgondolni mert eleg sokat szamit ha egy profilt rossz helyen hasznalunk vagy nem is hasznalunk (azt nem tom ennel a tipusnal kozvetlen hogy lehet benyomni a profilokat de lehet a papirtipussal is kozvetve allitgatni, stb).
Persze, 10% alatt már villog a piros led, hogy cseréljem ki, de egyébként lehet használni. 2-3%-nál még bőven ki lehet vele nyomtatni két-három 10x15-ös képet,de A4-esre már nem biztos, hogy vállalkoznék. A tinták mennyiségét egyébként az SSC Service Utility nevű kis programmal nézem, mert az Epson státusz monitoráról csak annyit tudsz leolvasni, hogy kevés a tinta.
Az Epson szerintem teli patronokat ad a nyomtatóihoz: kettő R265 is volt/van nálam, az egyiket cserélte a szervíz, mindkettőhöz fullos patronok voltak.
Bizony, baromi drága. Én eddig két multipack-ot vettem az R265-höz, darabja 12 ezer volt. És baromi sokat eszik a nyomtató, egy fejtisztítást nem hajlandó megcsinálni, ha az egyik patronban már "kevés" (kb. 8% alatt) tinta van. Tehát fejtisztításhoz patront kell cserélni, ami ugye fogyasztja a tintát, a fejtisztítás szintén. Ha a csere lefogyasztotta egy másik patron telitettségét 8% alá, akkor újra csere, újabb tintapazarlás... Én még talán elhasználom a megmaradt patronjaimat, utána pedig szerintem Képkovácshoz fogok járni nyomtatni :)