A követségeken érdemes tájékozódni, de sztem a bankokban is adnak használható infot (pénzt azt valszín nem :(((
Harry, mestska, mosanában kicsit karcosan vagyok a neten, a mélemet sem tudom naponta ellenőrizni, de Harry teflonszámát elvileg már tom. a jövő hét első felében valami randit esetleg? Harry, igyekezlek felhívni a napokban, OK?
OFF
Szerintem ezeket már csak az illető ország nemzeti bankjainál tudod beváltani. A schillinget Bécsben, a márkát meg legközelebb valószínűleg Münchenben.
Ha nem oly nagy összeg, akkor szerintem játékpénz :)
OFF, de hátha tudtok tanácsot adni:
Előkerült otthon némi schilling és német márka. Tudok-e ezzel szerintetek valamit kezdeni, valahol beváltják (esetleg Bécsben), vagy így jártam és van egy csomó játékpénzem?
Ó, Te egy isten vagy! Hálás leszek érte, meg persze magamnak is, ha összeszedek annyi időt, hogy nagyjából felvázoljam, mit is akarok. Jobbára piktogrammokat, de majd összegyűjtök egy csokorral. Előre is köszi! HK
Leginkább Fontographert. A fontlabot is kipróbáltam, állítólag jobb is, csak én addigra már annyira mexoktam a Fontographert, hogy nem akartam átszokni rá :)))
Harry,
szoktam fontokat csinálni. Ha esetleg elküldöd - akár szkennelt rajzban - hogy milyen jeleket akarnál használni, szívesen összeütök neked pont olyanokat, amilyenek kellenek.
Olyan dingbatot (tudjátok, olyan font, ami nem betű, hanem "képek") keresek, amiben van busz, villamos, metró, vasút, hajó (troli,...) piktogram található, esetleg mindenféle kartográfiai jel (posta, színház, mozi,...). Ha tudtok ilyenről, légyszí' jelezzétek felém! (Esetleg, ha valakinek kallódik a fiókban egy Ocad 8 Professional... :) )
Nos a járatok számozása a következő elv alapján müxik:
A-E -ig a metrók vannak (A1, A2, B, C, D, E)
F-G a városi mágneses függővasút
J, K, O földalatti villamos (olyan villamosvonalak, melynek jellemzően földalatti szakaszai vannak, de hosszabb szakaszokra is előbukkannak a föld alól)
H(80)90-99 -ig HÉV vonalak, a régi MÁV hálózatra épül (még kidolgozás alatt)
P-V gyorsvasutak (S-bahn), tk. a HÉVek városi szakaszai (P1, P2, R, Re, S1, S2, T1, T2, U1-4, V)
1-79(89) villamosok (ezeknek is lehetnek hosszab-rövidebb földalatti szakaszai)
100-799 buszjáratok, kapcsolódva a villamosjáratokhoz, olyanformán, hogy pl. a 12-es villamoshoz kapcsolódik a 12x buszjáratok, a 0-ra végződő a gyorsjárat (120), amennyire lehetséges a páros számuak a főbb járatok, az azt követő páratlanok az aljáratok ("/A", "/Y" megfelelői), vagy körjárat esetén az ellenjárat (344/345)
Szerintem nem bonyolult és nincsen benne a BKV-ra jellemző duplikáció (pl. a 3-as, ami lehet metró, villamos, buszjárat, vagy a kár gyorsjárat is)
OK, köszi, közben nekemis sikerűált kiokumulálni :)
Én viszont ezekkel a 40-50 megás fájlokkal nem tok mit kezdeni, én vagyok az uccsó ember a földön, aki még modemmel nyomul, az életben nem jön le, pláne, hogy jó öreg GetRight-omat valahogy nem komálja a nasa :(