Ma voltunk kint. Parndorfan nem álltunk meg, csak Bruckban, a C&A-ban. Itt most nem találtunk jó cuccokat, bár egy nadrágot vettünk a kisfiunknak 10 euróért.
A Humában lévő H&M-ben viszont bevásároltunk rendesen, nadrágokat 10-15 euróért, pulóvert, mellényt, pólókat 6 euróért. Az Eduscho kávézóban vettünk 3 bodyt és 3 pólót 10-10 euróért.
Kisebb méretű bodyk 3-4 eurónál kezdődnek bent a H&M-ben, mást nem néztem, de a fentiekhez hasonló árak vannak a kisebb méretekben is, az biztos. A Toys"R"Us-ban voltak akciós babakocsik (ABC Design, Bruin, stb) 220-260 euróért, ha jól láttam, ezek 3 funkciós kocsik voltak. Ennyit bírtam megfigyelni.
A Huma a határtól kb 40 perc 140-es tempóval, Bruck (Ost) félúton.
mi is bevásároltunk apróságokat az scs-ben (zokni, harisnya, kesztyű, sapka) a csajoknak. zokni terén inkább a c und a volt a jobb, több féle le is volt akciózva. amit kicsit furcsállottam, vagy csak bénán kerestem, hogy nemigen volt térdzokni...
múlt hétvégén a H&M-ben cuki cuccokat vettem 2,5 éves kislányomnak. Példaként: Sínadrág 20 , bársonyfarmer 15 , pulcsi 12 , szoknya 13 . Zoknik, harisnyák, kesztyűk 3-4 áron. Csinos, divatos, tapasztalatom szerint nagyon jó minőségű dolgok. Az SCS-ben és WienerNeustadtban voltunk.
Könyveket keresek, amikben sablonok, mintaívek is vannak. Iris folding, incire, pop up, according card, stb témákban. Tavasszal vettem Graz mellett mintalyukasztókat, azok töredék áron voltak, csak éppen egy játékboltban bukkantam rájuk, más hobby cuccot nem tartottak. Októberben megyünk ki a gyerekeknek őszi/téli ruhákat venni és gondoltam, hogy akkor megnézem a hobbys boltokat is, ha vannak.
Mégegyszer köszi a választ és bocs a félig offért.
Köszi neked is a hozzászólást. Lehet, h tényleg érdemes lesz nekünk is elmenni a HUMA-ig, ha már mindent megtalálunk ott egy helyen. Akkor még azt kérdezném, h Semmeringig tudunk e menni autópályán, mert a barátom vezetési stílusával számítva (a határtól Parndorf 8perc) elég gyorsan odaérnénk... Feltéve, ha van autópálya. És mint mondtad, normális tempóban is csak kb. 30-40perc.
De ha már úgyis két hét múlva arra jársz, megjegyeznéd nekem h nagyvonalakban milyen árak vannak újszülött babaholmi ruházat terén és babakocsik terén?? Csak ha nem gond és úgyis megnéznéd te is őket. Na tényleg mégegyszer köszönöm segítségedet és a többit előre is. Üdv!
Talán ha a googliban megpróbálsz bastelmaterial címszóval keresni, vagy heimwerker/hobbybedarf is hozhat jó eredményt. Mondjuk a www.gelbeseiten.at oldalon beírod hogy melyik városban keresed a fenti kifejezést és kiköpi a címeket. Nagyobb városokban érdemes keresni, úgymint Eisenstadt, Neusiedl, Bruck an der Leitha. Többet nem tudok sajnos, mert konkrétan ott nem ismerek ilyen üzletet. Mit szeretnél venni amit Mo-on nem kapsz meg? Nekem az a tapasztalatom, hogy kinn drágábbak a hobbykellékek, igaz minőségi kifogásom még soha nem volt az osztrák cuccokkal.
Pedig a Huma-ig érdemes elmenni, ott van egykupacban H&M, Toys"R"Us, Interspar, Metro, stb..... Parndorf után még kb 30-40 perc (ha jól rémlik - majd megmondom 2 hét múlva pontosan) autóval. Előtte még Bruck-nál van C&A meg valami játékbolt is, meg cipőbolt.
Talán Eisenstadt lenne akkor még elég közel nektek. Van egy C&A Kidsstore (kimondottan csak gyerekruhák) és van H&M is a főutcán. Ha a HUMA messze van nektek, akkor az SCS még messzebb lenne, tehát inkább le sem írom hogy hogy jutsz el odáig.
Mzs, jaj, nem mondod? Te szegény... Én már lassan két éve rendelgetek, de idáig soha semmilyen kellemetlen tapasztalatom nem volt. Le is kopogom gyorsan. A PayPalhoz nem kell feltétlenül netes kártyát rendelni. Nekem sima OTP-s dombornyomott Visam van, a férjemnek dombornyomott MC-ja, és megy minden, mint a karikacsapás. Valóban van egy 100 eurós limit (ekkor vagy unverified), de ezt kb. 2 perc alatt fel lehet oldani: SMS-ben kapsz hozzá kódot. Legalább is az OTP-nél így működik. Szóval nem olyan bonyolult:-). Azért remélem, megjönnek a maradék ülések is... P.
Október végén megyünk a barátommal Parndorfba vásárolni. És mivel jön a terhes húga is, szeretnénk egy két bababoltba bemenni a környéken. Ha lehet, nem mennénk el Bécsig. Nem tudtok valahol ezen az útvonalon (Móvártól Bécsig) valami városkát vagy falut (pl.: Neusiedl am See) ahol babaholmikat lehetne vásárolni?
Láttam felírtatok egy-két boltot C&A, SCS stb. Ezek merre vannak? Hogyan jutunk el oda? Nekem Semmeringen mondtak egy Huma nevű áruházat, de az kicsit messze van... Szóval kérlek benneteket, segítsetek. Adjatok egy-két jó tippet, hova érdemes babaruháért (főleg) menni... Előre is köszi.
most jártam erre megint, már rég nem :) pisko: megrendeltük az ülést, jajjderég, és még mindig nem jött meg :( pont az a szín hiány, amit kinéztem. ismerősökkel összeálltunk, kettő már vagy 3 hete megjött. így jártam az e-bay-jel...
rdett: én megnéztem az e-bay-es eladókat, és mélben leleveleztem velük a feltételeiket: pl szín, mert nem volt olyan, amit én szerettem volna. ad-e kedvezményt, ha több ülést veszünk pl (mi ugye 4et vettünk), végül adtak elég jelentős kedvezményt. és aztán paypallal fizettem. ez tök biztonságos fizetési mód, viszont beletelik kis odőbe, mire meg tudod csinálni: igényelni kell a bankodnál internetkártyát, azt kiküldik, aktiválod, aztán regisztrálod a paypalon, és aztán upgradeled, mert alpból csak 100 eurót tudsz küldeni. az upgrade 4 nap... szal időben neki kell ennek a részének is látni a pay-pal azért is jó, mert az így küldött pénzzel nem olyan egyszerű lelépni. engem pl a legutóbb jól átvágtak, nem küldték a csomagot. "jelentést" tettem, és úgy tudom, ha több ilyen érkezik, akkor rendőrségileg kivizgsálják a dolgot, na lényeg az, hogy visszakapom a pénzt.
Ha megy valaki a ToysRUs-ba, megnézné nekem hogy van-e Erika barbie a Hercegnő és a koldus-ból? Ez a baba énekel és adják vele a cicáját is. Ja és hogy mennyiért vesztegetik :-) Máskor már csak Annalise-t láttam, ebből egy darab sem volt. Hamarosan pedig itt az újabb barbie-mese, és attól félek ezek a régebi cuccok nem lesznek már, csak az új meséhez való mindenféle izébizé.
Köszi, most szomorú vagyok. Tudod, arra gondoltam, hogy esetleg mégis van valamikor vasárnap is, ugyanis minden szombatunk foglalt, a gyerek vagy edzésen vagy meccsen van, egyedül meg nem hagynánk itthon. Na majd kitalálunk valamit.
Inglesina ikerkocsit szeretnénk venni, de itthon nem nagyon lehet. Tud valaki segíteni, hogy Bécsben vagy környékén hol érdemes megnézni? A honlapokon nem találtam ezt a márkát és árakat sem nagyon.
Ma voltunk egy kis bevásárlókörúton. Egy jó tipp, a 9 hónapos fiam imádja a babakekszet, megnyugszik a majszolásán. Itthon a Milupa pl. a madaras tescoban 750 ft. Kinnt pedig nem a legolcsóbb a Billa: 1.4 euró a Milupa és Hipp is. Nagyságrendekkel olcsóbb.