Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.12.01 0 0 40128
Hogy mi a szemét azt ugye a felhasznaló dönti el... Honnan tudod hogy én nem egy viagra fétisiszta vagyok és nekem az az érték ...

Alap beálításnál csak az inboxból tünnek el a levelek ha valójában egy masik alkönyvtárban megmatradnak. Tehát minden kimenő és bejövő levelezésem a gmail-nál megvan.

Aki tanacsot kér tőlem annak mindig azt mondom hogy a szolgáltató email cimet nem publikálni nem hasznalni. Nem azert mert szar hanem ha van egy szolg. csere, mondjuk 3play miatt átjönnek hozzánk akkor nem kell kiertesiteni senkit az uj adatok miatt.

A tarcsázóban egy loginnév,jelszó csere és minden megy tovább ....
Előzmény: rainman (40124)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.01 0 0 40127
Ahhoz nem kell IMAP csak annyi hogy minden levelemet a GMAIL felé küldjem. Ha erdekel akkor belépek barhol web felületen es ott vannak az elküldött leveleim is.
Előzmény: asdf_ (40126)
asdf_ Creative Commons License 2009.12.01 0 0 40126

Mellesleg: ha levelező klienst használsz, és alapbeállításokat használsz, a szolgáltató mail-tárhelye folyamatosan ürül, tehát a gigás mail-tárhely tényleg "parasztvakítás" normális használat mellett.

 

De miert hasznalna levelezoklienst (a hozzaertobb pedig miert hasznalna pop3-at imap helyett)? Pont ez a gmail lenyege, hogy barhonnan elered az osszes leveledet. Nincs annal nagyobb szopas, amikor nem erem el most a melohelyen azt a levelet, amit tegnap este az otthoni gepemrol kuldtem.

Előzmény: rainman (40124)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2009.12.01 0 0 40125
Szia rainman,

hát te élsz még :-))) ?

Üdv,
BD
Előzmény: rainman (40124)
rainman Creative Commons License 2009.12.01 0 0 40124

Bocsi, de a g-mail mivel is kérkedik?

Sokgiga mail fiókméret, folyamatosan növekedve  - igaz hogy ingyért...

De akkor miért is? Ha szerinted nincs értelme....

 

A sokgiga kényelmessé tesz, szemétgyüjtő lesz a fiók.... De ha ez kell a google-nak, hát legyen....

 

Mellesleg: ha levelező klienst használsz, és alapbeállításokat használsz, a szolgáltató mail-tárhelye folyamatosan ürül, tehát a gigás mail-tárhely tényleg "parasztvakítás" normális használat mellett.

Szemben a webtárhellyel, ami csak egyre terjeszkdne, - mert abból törölni derogál, merthogy nem automatikus -  tudom magamról. Van egy korlát, oda kell figyelni. Kevés helyen is sokat lehet csiná'ni, ki odafigyeléssel, ügyeskedéssel..... Egy baráti társaság célközönségnek pláne!

 

 

Előzmény: Törölt nick (40119)
rainman Creative Commons License 2009.11.30 0 0 40123

Baráti társaság?

 

Van nekik odahaza netjük?

Ha igen, vélhetően tárhely is van a net előfizu mellé....

 

Nekem a DSL mellé van talán ötven mega tárhely. Nem sok... Nagyon nem sok.... De egy index.htm meg jónéhány statikus al-oldal elfér rajta. egy szakközép nosztalgia-oldala figyel ott....  A méretesebb tartalom pediglen, mint pl. képek sokasága ott figyel a google albumban, onnan linkelem őket.

A http://web.t-online.hu/azonosítóm  formátumú címemet meg elrejtem azzal, hogy pl. az ini.hu-nál regeltem, aminek okán a kíváncsi azt írja a böngészőbe hogy http://izé.ini.hu, mire az ini.hu átirányít oda, ahol éppen található az index.htm

 

Ez arra is jó, hogy ha költözne a tartalom máshová, akkor az ini.hu-n átírom az aktuális tárhely címét, és onnantól oda irányít, a használó észre sem vesz semmit....

 

fapados, de múködik.

Kíváncsi lennék, hogy pl. a DSL előfizetők hány százaléka használja a webtárthelyét.....

 

 

Előzmény: Megdobbent (40120)
ARIBOY Creative Commons License 2009.11.30 0 0 40122
ARIBOY Creative Commons License 2009.11.30 0 0 40121
Megdobbent Creative Commons License 2009.11.29 0 0 40120
Hatjah, aztan ha valamelyik nagyobb ceg (pl. gugli) elojon majd a full ingyenes, megbizhato webbel is (ahogy most van gmail), egybol lehet majd 10 Ft-ert kapni 500 TB-t magyarnal is. Ha mar egyszer ugyis mindenki leszarja. Eh, ez itt igy megy, mint sok mas is.
Előzmény: Törölt nick (40119)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.28 0 0 40119
OFF (?)

Fizetős tárhelyek esetében gyakran látok hasonló arányokat:
web 250 Mb, mail: 2 Gb; web 500 Mb, mail 4 Gb.

Kinek kell 4 giga tárhely levelezésre? Próbálkoztam alkudni, hogy mondjuk 1+4 Gb helyett kapjak csak 3 Gb-ot webre, mailt meg nem is kérem, de nem megy. Pont azért, mert bevallásuk szerint is a hatalmas mail tárhely csak jól mutat, de senki nem használja ki.
Megdobbent Creative Commons License 2009.11.28 0 0 40118
Jah, akkor csak tanulsag: elobb adjak ossze a penzt es csakis azzal a kezedben/szamladon erdemes nekilatni. Nekem mar reg tele a hocipom a nagy tervekkel nekiallokkal: hu csinaljunk lapot, fasza domaint, extravagans tartalmat.
Oke, regelek, intezkedek, elore letargyalok arakat hosztingosokkal, aztan szevasz, ott allok a nagy lofasszal a kezemben: ah, inkabb hagyjuk, sok vele a dolog, meg a penz sincs egyutt, bocs... :)

Ugyhogy maceras melo ez meg akkor is, ha szivesseg :> (vagy akkor plane?)
Előzmény: Törölt nick (40117)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.27 0 0 40117
Ez mároff, de lezárásként: Ha a baráti társaságnak nem ér meg egy jól mőködő weblapért cca. egy ezres évente, akkor nekem sem éri meg emiatt törnöm magam.
A .comra jött egy díjbekérő, de erős felindulásból elkövetett lemondó levelet küldtem. Mondjuk a 3500 Ft/év két évre előre kifizetve sem tűnik olcsónak. (dollárból átszámítva 2000 alattit is látok sokat.)

Egy bajom van a javasolt külföldi szolgáltatókkal. Gyors és egyszerű, de én nem beszélek világnyelveket. A reggelést, fizetést, konfigolás rám eső részét még csak-csak megoldom valahogy, de ha bármiben segítségre szorulnék, abban már a google translate nem segít.
Előzmény: Megdobbent (40116)
Megdobbent Creative Commons License 2009.11.27 0 0 40116
Nalatod :)

Legkozelebb egybol itt kerdezd meg a kovetkezo kiszemeltedrol a forumozokat es csak egyertelmu pozitiv valasz eseten kozolj veluk barmilyen adatot.

Egyebkent pont a .com .info .net .tv .mobil satobbi eseten a legjobb a vedettseged, ha kulfoldon veszed: te adod meg egyenesen a regisztratornak az adataid weben, es nincs kozvetit, ilyesmi.

Sajna .hu eseteben viszont mindenkepp van egy kozvetito (elkerulhetetlen), mert minden regisztrator tovabbadja az adataidat az iszt-nek vagy kinek.

Szoval en a helyedben megszereznem az emlitett seperc alatt a domaint, aztan ha megvan hozza a hoszter, akkor modositod az DNS-t annak megfelolen, amit a hoster ad.

Altalaban minden kulfoldi regisztrator egybol ad egy parkolo lapot meg webmailt, szoval olyan szarul nem jossz ki az ugybol :)
Előzmény: Törölt nick (40115)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.27 0 0 40115
Ma érdekes választ kaptam tőle. (Így kell írnom, mert úgy néz ki, hogy ez egyszemélyes vállalkozás.
Előzmény:
- múlt pénteken faxon igényeltem egy domaint. Az honlapon található számra küldtem. Ügyintézis idő 1-2 munkanap.
- hétfőn rákérdeztem levélben, megkapták-e. A válasz szerint nem, küldjem el beszkennelve. Hétfőn este megtörtént.
- kedden rákérdeztem, ez rendben van-e.
- csütörtökön a kérdést megismételtem.
- csütörtökön este érdeklődtem, hogy mi lehet a nagy hallgatás oka, s mi a sorsa a bizalmas adataimnak.
- pénteken (ma) délelőtt a következő választ adta: bah, most más dolga van, rendszert fejlesztenek. a domanin regállapotáról meg bixhostingot kérdezzem.
- pénteken erre válaszolva rákérdeztem, a bixhostingnak mi köze van a korábbi kérdéseimhez. Felemlítettem neki az itt is vázolt pár perces megoldást is.
- péntek esti válasza: keressek más szolgáltatót.

Ez fog történni.
Előzmény: Megdobbent (40114)
Megdobbent Creative Commons License 2009.11.27 0 0 40114
Sose legyen ciki neked igenybe venni egy ingyenes szolgaltatast, plane korrekt helyen. Nekem 1-2 statikus oldalam evek ota figyel ingyenes, reklammentes helyen, tobb monitorozo szerint 99,999%-os rendelkezesre allassal.

Nah, ezt jomagyar adja sokpenzert.

Igaz, ha fotokra kell, akkor ugye nemart, ha bix-en keresztul zajlik, mert sebesseg kell. Erre telleg valami olcso magyart valassz, es vegulis nem feltetlen rossz az olcso, kicsit utanaolvasol es passz.

Ettol az altalad kinezettol (nyuhoszting vagymi) nekem van egy kis herotom, de ez inkabb csak olyan megerzes. Tuti, hogy nem biznam rajuk a nagynehezen lekodolt php-im hosztingjat, mert valahogy nem bizom bennuk. Rejtelyes, es emiatt gyanus.

De megegyszer: ez csak egy olyan velemeny, amit konkretumok hijan en mondok, egyaltalan nem biztos, hogy jogos a gyanum :) Szoval nyuhosztingosok nyugi, hatradoles, Megdobbent bacsi nem rontja a boltot.
Előzmény: Törölt nick (40113)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.27 0 0 40113
A drupal.hu egyik topicjában szerepelt ez a cég, mint megbízható és ingyenes szolgáltató. Ugyanitt viszont többen leszólják az olcsó fizetőseket is. Ezekre is azt írják, mint vársz évi 10-20e forintért. Igen, tudom, van ahol a havi host is ennek többszöröse, a biztosított szolgáltatás pedig a leírt adatokat tekintve azonos. Ezzel tisztában vagyok, de hát ha már a húslevest említed: szegény ember vízzel főz.
Előzmény: Bolivian Dancer (40109)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.27 0 0 40112
A com-nak nincs várakozási ideje. max. 1-2 nap, de inkább semmi, mint előttem is árták. A 3000 Ft nem tudom mi, de való igaz, ennek az oldalnak minimális ráfordításból kellene kijönnie. (Igazság szerint, arra amire kell, rajtam kívül nincs ember, aki komolyabb energiát fektetbe az egészbe. Egy 10-15 fős társaságnak dobom össze, elsősorban fotók közzétételére ill. kapcsolattartásra. Fizetős szolgáltatónál kb. 1000 Ft/év lenne egy emberre eső költség. Megpróbálom rávenni őket, hogy ha kell nekik az oldal, dobják össze.)
Nem az izgat, hogy nem válaszol, hanem az, mit kezd a személyes adataimmal.
Előzmény: Bolivian Dancer (40109)
Megdobbent Creative Commons License 2009.11.27 0 0 40111
Nah meg ez a szolgaltato, hogy ingyenes, de azert majd elbiraljak meg minden. Weh-weh, magyarok. Annyira magyarok.

Elmondom, hogy megy ez civilizalt helyeken.

Mondjuk akarsz egy sajat domaint hozza ingyenes hosttal.

21:40 Kinezed magadnak a domain nevet
21:42 Kifizeted a nevet kartyaval, abban a percben mar a tied is
21:44 Regisztralsz magadnak a nagyvizen tul egy free accountot
21:46 Megadod a domained, megkapod az IP-t
21:48 A domain regisztralodnal kenyelmesen megadod a DNS-t, az iment kapott IP-re
21:49 Feltoltod a tartalmat weben vagy ftp-n
21:50 Kesz az oldalad, domained, a gugli mar indekszeli, satobbi

10 perc alatt draga hazankban talan eljutsz odaig, hogy lejott PDF-ben a ket nyilatkozat/kerelem egyike.

Varsz 2 hetet

Szerzel magadnak fizetos helyet

Kikunyizod, hogy a hoster egyezzen meg a regisztratorral, hogy az adja meg az IP-t DNS-nek.

Eh, soroljam-e? :>
Előzmény: Törölt nick (40107)
Megdobbent Creative Commons License 2009.11.27 0 0 40110
.com? Seperc alatt a tied, a 14 nap csak zavarorepules, az csak a magyar vaganysag. Esetleg van egy kis eselyed, hogy a hires-neves szolgaltato mar le is nyulta a nevedet, ha tetszett neki.

Előzmény: Törölt nick (40107)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2009.11.27 0 0 40109
Más kérdés, ha ingyenes szolgáltató... erre szokták mondani, hogy olcsó a hús, de a leve...

Ha meg akartál spórolni 3000 forintot megértem, de hogy ezért nem válaszolnak, ne csodálkozz.
Előzmény: Bolivian Dancer (40108)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2009.11.27 0 0 40108
Szia,

14 nap után lehet a tied, addig semmit, sehol. Utána tudnak infót adni.
Előzmény: Törölt nick (40107)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.26 0 0 40107
Meg lehet azt nézni, hogy hol tart egy *.com domain igénylése?
Elküldtem egy igénylőlapot még hétfőn egy magyar ingyenes tárhelyszolgáltatónak (newhosting.hu). Azóta semmi reakció, de a leveleimre sem válaszol. Telefonos kapcsolat nincs megadva. (Ne tessék azzal jönni, hogy mit várok egy ingyenestől!)
ARIBOY Creative Commons License 2009.11.23 0 0 40106
ARIBOY Creative Commons License 2009.11.23 0 0 40105
ARIBOY Creative Commons License 2009.11.12 0 0 40104
ARIBOY Creative Commons License 2009.11.11 0 0 40103
ARIBOY Creative Commons License 2009.11.11 0 0 40102
ARIBOY Creative Commons License 2009.11.11 0 0 40101
ARIBOY Creative Commons License 2009.11.11 0 0 40100
Szia Bolivian!

Örülök,hogy örültök az informatikával,valamint az internettel kapcsolatos linkjeimnek.
Minden ok,velem, ha időm engedi továbbra is linkelgetek be cikkeket a topikba.
Üdv:ARIBOY

Akkor lássuk a mai "termést"

A Google kapja az év ajándéka díjat
Előzmény: Bolivian Dancer (40099)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2009.10.22 0 0 40099
Szia ARIBOY!

köszi a linkeket, olyan klassz és nagyrabecsülöm, hogy beküldöd a linkeket :-)

Szivem szerint nyitnék neked egy topikot a T-Home-os fórumomban, ott több ember látná talán.

Remélem, minden okay Veled!

Üdv,
BD
Előzmény: ARIBOY (40098)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!