nekem a Pentart finomvonalas kivétel nélkül mindig szépen reped.
nem kell azt annyira dörzsölgetni. felkened, aztán ha összefolyik, újra elegyengeted, de csak addig lehet így kenegetni, amíg folyós, és nem kezd szikkadni.
Köszönöm a segítségedet! Igen már olvastam, többek között ezt is. Fejben már nagyon elsajátítottam, de a gyakorlatban nem sikerül. Lehet, hogy nem jól dörzsölöm a második réteget, balról jobbra vagy jobbról balra :-))) ??? Ezt viccnek szántam, gondolom nem ettől függ a repedezettség. De akkor mitől?????????????????
Szia! Ezt találtam, bár lehet, hogy te is láttad már.
Finomvonalas repesztés
A már befestett, be decoupage-olt tárgy felületén ezzel a technikával hajszálrepesztési hatást tudsz elérni. A kívánt felületre először az első réteg repesztőlakkot visszük fel, száradás után a második réteget. Amikor a második réteget rákentük rögtön elkezdjük ujjunkkal körkörös mozdulattal "belemaszírozni" a felületen az első rétegbe, amíg azt nem érezzük, hogy kezd húzni a ragasztó. Utána hagyjuk teljesen megszáradni. Mivel nem lesz vízálló ez a réteg, ezért a repedéseibe antikoló pasztát, vagy folyékony patinát, vagy bármilyen nem vizes alapú festéket kenünk. A felesleges mennyiségű pasztát könnyen vissza tudjuk szedni. Amikor ez megszáradt, célszerű oldószeres lakkal bevonni, hogy vízálló és könnyen tisztítható legyen. A kialakuló repedés rajzolata attól is függ, milyen vastagon kened fel a rétegeket. Üvegtechnikánál, ha azt szeretnék hogy repesztett tányérod legyen mintával, ugyanúgy fordított technikával dolgozz. Tehát először a lezsírtalanított tányért megfordítod (az aljára dolgozunk), rákened az első réteg repesztőlakkot, száradás után a második réteget, amit rögtön összemaszírozol az első réteggel, majd száradás után bedörzsölöd a repesztésbe a pasztát. Amikor ez megszáradt, oldószeres lakkal lekened, ezzel vízállóvá teszed. Amikor ez is megszárad fordítva a mintát rádecoupage-olod, de csak a minta alá kenj egy pici ragasztót! Száradás után az egészet oldószeres lakkal teheted vízállóvá. Amikor a tányérodat megfordítod, egy repesztett mintát kapsz.
Kedves fórumozók! A segítségeteket szeretném kérni. Én kezdő szalvétás vagyok készítettem pár dobozt meg üvegtányérra decoupaget. Az egyiket szerettem volna a Pentart finom vonalas repesztővel (ami két fázisú) repeszteni, de nem sikerült. Azóta már számtalan próbálkozásom volt, de az ujjlenyomataimon kívűl, (mert azt írja, hogy a második réteget alaposan dolgozzuk az első rétegre az ujjunkkal) alig pár repedés jelent meg a felületen. Mi a csudát nem csinálok jól????????????? :-(
struktúrpaszta végülis mindig használható domborhoz, de másképp viselkedik, könnyebben kezelhető és átlátszóra szárad a Pentacolor gélpasztája (erről volt szó itt is korábban, ha visszaolvasol), ill. van már a Stamperia Volumix nevű 3D kiemelő pasztája, ami szintén a P.-nál kapható.
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni. Láttam egy német könyvben egy dombor mintát eredményező dekupázsos leírást. Valami volumenpasztát visznek fel a szalvéta alá (Volumenpaste).
A kép és a leírás alapján ez a paszta egy puha, formázható valaminek tűnik.
Nem tudjátok esetleg, milyen néven lehet ezt megtalálni Magyarországon?
Segítséget szeretnék kérni. Keresek egy szalvétát - jól jönne belőle vagy két darab -, de nekem már elfogyott, boltban meg nem találok. Valaki esetleg?
:-)))én is rég jártam erre...A levendulás nagyon jó,épp ebből a papírból kell készítenem nekem is egy dobozkát.Ez a bomoart-os papír ugye?Nagyon szép a repesztés is,milyen repesztőt használtál?Kár,hogy nem lehet a képekre nagyítani megnézném őket közelebről is:o)))