50/1.8-at használok, csak az sokszor rövidnek bizonyul. Meg hát erős túlzás részemről a "portré fotózás", a gyerekekről akarok elkapni egy-két jó pillanatot, anélkül, hogy az arcukba másznék.
Bár most beszerzek egy Tamron 70-300mm f/4-5.6 Di VC USD-t, azzal próbálkozok, hátha jó lesz.
hallottam, láttam 100-as makróval portrézást, pl. esküvőn is...hááááát...azért a makró arra lett teremtve, hogy igen gazdagon visszaadja a részleteket, így aztán erőteljesebben látszódnak az apró bőrhibák is, ami nem túl szerencsés, kivéve, ha viaszbaba portré retus a dolog vége, de ha nem, akkor a fotóalany lehet sikítva esik össze a kép láttán...akkor már jobb egy 70-200 telével vagy általános középtelével de akár egy fix 50-essel portrézni, főleg ha beltérben, bár nincs szebb, mint a természetes szórt fények a szabadban.
Egy kis segítségre, jobban mondva tapasztalat megosztásra lenne szükségem. Makró fotózáshoz szeretnék vásárolni előtétlencsét, melyhez a segítségeteket kérném. Nem vagyok profi, inkább egy lelkes amatőr, így ekképpen is szeretném fejleszteni. Két lehetőséget látok most (tudom van több is), de dönteni nem tudok.
1, Polaroid makró szett 1x, 2x, 4x, és 10x lencsével
2, Raynox dcr250
Persze van árkülönbség a két termék között, főleg arányaiban nem kevés, de inkább a minőség (különbség) érdekelne, ha van. Tudnám mire költeni a különbözetet, de az ár- érték viszonylata jobban érdekel
Nekem is élesebbnek tűnnek a képeim a gépen. Bár ugye ahhoz hogy feltölthessem a fórumra, le kellett kicsinyítenem a képeket, így minőségileg romlottak.