Keresés

Részletes keresés

sssssss Creative Commons License 2004.09.01 0 0 244
Sziasztok!

Van egy Canon MV700i kézikameránk. Szeretnénk vele videót digitalizálni, de nincs USB kimenete. DV kimenete van csak. A neten elvétve lehet találni valami "DV to USB" kábelről (google).

Ez tényleg ilyen egyszerű, hogy van egy ilyen kábel, aztán kész? Lehet kapni ilyen Mo.-n?

Ha nem, mi a megoldás. (Csak nehogy az legyen, hogy Firewire eztán képlopás.)

Köszi:
sssssss
VAti70 Creative Commons License 2004.08.24 0 0 243

Pontosan 1 éve szenvedek egy Snazzi III PCI hardveres digitalizáló kártyával, amit -tudomásom szerint- pont arra találtak ki hogy házi VHS videókat lehessen DVDre átmenteni. Annak idején nem írtak rosszat erről a vasról - jó ár/érték arány, jó chip van benne,  stb.

1 év alatt sem tudtam megnyugtató eredményt elérni, hogy a keletkezett DVD, half-DVD formátumú anyag ne legyen szemre is rosszabb minőségű mint az analóg eredeti! :-(((

A szívás egyik fele az volt, hogy hihetetlen bugos volt a mellékelt Movie Mill sw -hibás, hangelcsúszós MPEGeket produkált-, ez mostanra talán megoldódott. Eljutottam addig, hogy full PAL-ba digizve 8 mbps-on, már hunyorítva és messziről nézve majdnem ugyanolyan jó a monitoron látható mpeg2 mint az eredeti VHS.

Szerintem az eredetihez képest már ez is kicsit maszatos, kontrasztszegény, zajos - de hát mér' várok jobbat egy, annak idején 50 ezer Ft-os kártyától, amikor egymillióér' is árulnak vasakat...:-(

Szóval ott nem tudtam továbblépni, amikor a különféle mpeg streamekből DVD vob-okat kellene csinálni. A keletkező DVD szánalmasan zajos és kontrasztszegény lesz (beégő világos területekek, befeketedő árnyékok, kiirthatatlan pixelzaj). :-((

Mintha nagyon rossz minőségű újratömörítés történne a mpeg2->vob konverzió során, vagy nagyon kicsi bitrátát választanék. Próbáltam levenni 384x288 pixelre (negyed DVD) ettől ugyan maszatosabb lett mint várható is, de nem jobb. Próbáltam a bitrátával játszani, de 5 mbps felett nem nagyon van javulás.

Össze se tudom számolni, hány sw-t próbáltam ki: DVD-lab, Nero Recode, TMPGEnc, sorolhatnám, nagyjából minden ami hozzáférhető.

A Canopus Procoder egész jó minőségben konvertál más formátumokba, de amikorra DVD lesz belőle, ugyanaz. Most ott tartok, hogy a legjobb minőségű digitális formátum amit el tudok érni, az MPEG4 AVI. (hiába, a jó öreg VirtualDub...)

Valahogy mindig a végső DVD-formátumra konvertálásnál romlik el. A keletkező DVD movie szembeötlően rosszabb, mint az, amiből konvertáltam, akár AVI, akár MPEG.

Mit csinálok rosszul?

cs_gaborka Creative Commons License 2004.08.24 0 0 242
Elméletileg egy IC, amely ugyan nem olcsó, viszont ha (mint én) rendelsz a gyártótól próba darabot, nem kerül egy fillérbe sem :-)
Előzmény: mr_ricsi (241)
mr_ricsi Creative Commons License 2004.08.23 0 0 241
Úgy nem is lesz színes, ugyanis a SCART->SVideo átalakítónak bonyulult(?) elektronikát kellene tartalmaznia, a Te átalakítódban nem hiszen, hogy lenne ilyen, csak a világosságjelet viszi át, a színt nem.
Előzmény: agizsolti (240)
agizsolti Creative Commons License 2004.08.23 0 0 240

Nincs neki.

Scart-s-video átalakítóval van csatlakoztatva.

Előzmény: mr_ricsi (239)
mr_ricsi Creative Commons License 2004.08.23 0 0 239
Milyen video az, hogy van neki SVIdeo kimenete?
Előzmény: agizsolti (237)
cs_gaborka Creative Commons License 2004.08.23 0 0 238
Szerintem a bemenet nem svideo, csak videora van állítva, nézd meg. Ha nem ez a gond, akkor a kábellel illetve a csatlakózásnál lehet probléma.
Előzmény: agizsolti (237)
agizsolti Creative Commons License 2004.08.21 0 0 237

Sziasztok.

Megpróbáltam visszaolvasni de nem találok megoldást a következő problémára:

Szeretnék videómagnóról digizni. Adott egy ADVE-9011HE Deluxe digikártya amit összekötöttem a videóval úgy hogy a videójel s-videó kábelen, a hang pedig RCA kábelen jön a jobb képminőség reményében(RCA-val elég zajos a kép). A minőséggel nem is lenne bajom csak éppen azt nem tudom megoldani hogy a kép szines legyen. Tudtok erre megoldást?

Köszi: Ergo

cs_gaborka Creative Commons License 2004.08.18 0 0 236

TV nézésre TV-tuner, digitalizálásra digitalizáló... bár ha jobban belegondolok, az első feladatra is, amennyiben rögzíteni szeretnénk az anyagot, lehet, hogy jobb eredményt ad egy video-digiző páros. Ami a TBC-t illeti nem veszett drága, pl. az én AV Masterem szerintem néhány tizesért megszerezhető.

"Az "igazi" TBC  igy müködi  műxik , gyakorlatilag egy tág határok között szinkronképes "TV tuner" , majd egy digiző , tároló és a tároltból ismét kép"

A digikártya, a TBC-s is ;-) NEM tartalmaz TV-tunert, a kettő teljesen más dolog, ne keverjük már, illetve ne mossuk össze a feladatukat, mert nem azonosak.

Előzmény: wtc_sysop (232)
xendimo Creative Commons License 2004.08.18 0 0 235

Sziasztok! A windows movie makerrel szeretnék filmet szerkeszteni. Úgy látom, hogy elég jól kezelhető lenne ez az újabb példány, már ahhoz képest, amilyen a régi volt, magyarul is van, s elég sokat tud. Sajnos azzal a hibajelenséggel küzdök, hogy ha a gyűjtemények közül lehúzok egy klipet az időrendi sorba, s onnan próbálom aztán lejátszani, akkor csak a hangot hallom, a lejátszási ablak sötét marad, pedig a kis csúszka mozog, mintha menne rendesen a filmrészlet. Kipróbáltam a gyűjtemény ablakból is a klip lejátszást, ott rendesen megy, tudom is szerkeszteni. Ha a projektet filmként elmentem, akkor utólag a media playerrel meg tudom nézni, de sajnos a szerkesztéseket, effekteket nem tudom ellenőrizni, sem feliratozni nem tudok semmit... Van valami ötletetek, hogy mit kellene tennem, hogy a lejátszásnak képe is legyen?

A fent leírt eset mellett még lehet a progival filmet készíteni. Ám a végeredmény néha sist, mintha felgyorsítanám, néha meg akadozik... ez vajon mitől lehet? Nem soxor csinálja ezt, a 20 perces film alatt talán fél percig megy ez a jelenség, de akkor is bosszantó. Egyébként a film jó lenne, a Movie Maker által felkínált effektek, valamint váltások jól működnek.

Van valakinek ötlete?

moby-dick Creative Commons License 2004.08.18 0 0 234

Kösz a választ.

Nézegettem tv-kártyákat is, és jó lenne ha tudná a 720x576 @25fps felbontást.

TerraTec Cinergy 200 USB-ról van valakinek tapasztalata?

Ez egy gyufásdoboz méretű, távirányítós USB-s tv-kártya, amihez még külső táp sem kell. Elég jól hangzik, csak kérdés hogy mit produkál.

Előzmény: wtc_sysop (232)
wtc_sysop Creative Commons License 2004.08.17 0 0 233

bocsi , kicsit túlszerkesztettem az előzőt ...:-)

Végülis egy kérdés : a DVD IFO fájljairól van valakinek részeltes  leirása ?

wtc_sysop Creative Commons License 2004.08.17 0 0 232

TV tuner kártyával is tudsz egészen jó dolgokat összehozni ...Ha belevesszük azt hogy a normál TV felbontása valamivel jobb mint egy VHS szalagé akkor már érted is hogy miért ...Azonban a VHS minőségtől csodát ne várj ...A házi videóimat szoktam igy digizni videobementen keresztül egy TV kártyával .( ha bika a gép alatta egyből tudod mpegbe kódoltatni , ha nem akkor a kódolatlan avi a megoldás )  Igaz a házi videót ( vagy VHS-t ) is fel lehet  kozmetikázni egy jó szűrővel ami kiélesiti , ( vagy ha sok időd van pakolhatsz alá 5.1 hangot is :-) pl a Sonic Foundry + DVD Lab segitségével ) 

Szal alap célra a TV kártya megfelel ...ráadásul a TV "készülék" ( vagyis kártya ) önnmagában véve is egy "időbázis korrektor" ...( megkeresi a vacak szinkronjeleket , próbál "ráhúzni" és az időhibás bemenetből  épkézláb képet kihozni . Az "igazi" TBC  igy müködi  műxik , gyakorlatilag egy tág határok között szinkronképes "TV tuner" , majd egy digiző , tároló és a tároltból ismét kép.....szal a hardveres TBC veszett drága de ezt a funkciót a legtöbb TV szoftver + hardver helyből tudja . igaz nem profi szinvonalon .

Tehát TV tuner kártyával is tudsz egészen jó dolgokat összehozni ...Ha belevesszük azt hogy a normál TV felbontása valamivel jobb mint egy VHS szalagé akkor már érted is hogy miért ...Azonban a VHS minőségtől csodát ne várj ...A házi videóimat szoktam igy digizni Videobementen keresztül egy TV kártyával  .( ha bika a gép alatta egyből tudod mpegbe kódoltatni , ha nem akkor avi a megoldás )  Igaz a házi videót ( vagy VHS-t ) is fel lehet  kozmetikázni egy jó szűrővel ami kiélesiti , ( vagy ha sok időd van pakolhatsz alá 5.1 hangot is :-) pls a Sonic Foundry + DVD Lab segitségével  , nekem van ilyen  , ráment vagy egy hetem a vágásra ) 

Előzmény: moby-dick (229)
szokeim Creative Commons License 2004.08.14 0 0 231

Sziasztok.

Segítséget szeretnék kérni van egy Dc10+ kártyám amit már több éve használok teljes megelégedéssel.Most szeretnék megvenni korekt áron.Elősször arra gondoltam veszek egy új Dc10+ de már új S9 progival,de sajna megszünt a gyártása. Helyette az alábbi kártyát forgalmazzák. Kerestem objektív infót a kártyáról de sajna csak elfogult reklámokat találtam.Ha valaki ismeri és használta már! Leírhatná ,hogy érdemes e megvenni kb 50eft. Fontos hogy ne legyen hangcsúszás és gyengébb vhs felvételeket is hajlandó legyen felvenni és kezelje az NTSC anyagot is. (a dc10+ nál nem csúszott a hang még akkor sem ha sok volt az eldobott kocka ,pedig ezt többen próbálták velem elhitetni:-)))) Természetesen ha van jobb kártya itt körüli áron arra is nyitott vagyok.

Studio9 AV/DV

TERMÉKFOTÓ - a csomag tartalmazza: PCI-os kártya analóg és DV be-/kimenettel 4/6 pines DV kábel Sztereo kábel: 3,5 mm-2xRCA Studio9 videoszerkesztő szoftver

cs_gaborka Creative Commons License 2004.08.12 0 0 230

fotex2000:

TBC: Időalapkorrektor, ha nem tévedek. Pontosan nem tudom a működési elvét, de arra hivatott, hogy a rossz, esetleg kimaradozó szinkronjeleket rendbe tegye, ezáltal a digitalizáló pontosan megkapja azokat, nem esik ki a szinkronból így nem lesz frame dobás. Ami a kártyákat illeti, nekem egy AV Masterem van, Ő már nem mai gyerek ezét sajnos XP alatt nem, csak W98-on, ott viszont tökéletesen működik (PI 266 MHZ-es gép teljes 768*576/25fps felbontásban!). Ha jól tudom a Canopusnak vannak ilyen digitalizálói pl. ADVC-50-es vagy ADVC-100-as. Az ADS A/V link illetve KnowledgeTech AVPro ADVE-9011HE DELUXE nem tudom rendelkezik-e TBC-vel, mindenesetre nem reklámozzák sehol...

Előzmény: fotex2000 (226)
moby-dick Creative Commons License 2004.08.11 0 0 229

Szerintetek melyik jobb ár/érték arányában?

- Canopus ADVC-100

- ADS A/V link

- KnowledgeTech AVPro ADVE-9011HE DELUXE

VHS felvételeket digitalizálnék vele.

Vagy érdemesebb egy TVtuner kártyát venni? Azzal tudnék tévézni és digitalizálni is, csak kérdés milyen minőségben?

Erről mi a véleményetek?

perempe Creative Commons License 2004.07.24 0 0 228
perempe Creative Commons License 2004.07.22 0 0 227
Canopus ADVC-50/55(/esetleg 100) konverter kellene. Mail-re írjatok!
fotex2000 Creative Commons License 2004.07.21 0 0 226

Köszi, a törődést, de azonnal kérdést is generáltál.

- TBC-t picit kifejtenéd.?

- van-e javaslatod a digitalizáló kártyára? /tól-ig Ft?/

- SW kell-e hozzá, vagy van letölthető is, esetleg már most meg van, csak nem  

tudok róla.   /XP-op. r. van/

-.)) / pl. Média player, nero brunnin stb/

Előzmény: cs_gaborka (225)
cs_gaborka Creative Commons License 2004.07.19 0 0 225
Ha csak TV OUT-os, akkor nem. Video bemenet kell, amely fogadja a Video jelét. De ha esetleg az is van a kártyán, VHS-hez nem biztos, hogy tudod használni, mivel a lehető legrosszabbak a jel paraméterei. Az eredmény valószínűleg rengeteg frame dobás, és használhatatlan anyag lesz. Digitalizáláshoz digitalizáló kártya kell, lehetőleg TBC-vel rendelkező, amely biztosítja a hang és kép szinkront.
Előzmény: fotex2000 (224)
fotex2000 Creative Commons License 2004.07.14 0 0 224

HÚÚÚÚ, ha legalább a felét érteném.

Amikor a sulinetes gépet összeállítottuk nem akartam videódigitalizálásra költeni majd csak később.

Viszont megkérdezném: / ha buta lehet somolyogni-.)))

----- a Gigabyte Ati Radeon 9600D, 128 MB, TV aut, 8x AGP,64 bit tipusú kártya alkalmas arra, hogy a VHS-C ben rögzített videókamera szalagjainak tartalmai benyalhatók-e minden vágás stb nélkül CD-re? /Ha igen, akkor nem kellene  a nyaraláshoz újabb kazettákat venni./

FireWire is van a gépen.

Alaplap: A7N8X Deluxe/GD socketA ATX 

/ez csak a tipus megnevezés avisszaigazoláson még vagy 8 szor ennyi paraméter van leírva azsugáról/

Hálózati és a hangkártya : integrált

Köszönöm előre is.

Előzmény: winters (223)
winters Creative Commons License 2004.07.08 0 0 223
Jó sok segítség van itt...................
winters Creative Commons License 2004.07.05 0 0 222

Sziasztok!

Egy kis segítség kellene a digitalizáló guruktól.

Anyagi keretem nem nagy,de kinéztem 2 karit,és szeretném ha véleményeznétek,hogy melyiket érdemesebb begyűjteni!:

Az első versenyző:ADS Tech DVD Xpress

A Második:KnowledgeTech AVPro ADVE-9011HE DELUXE

Kinek van tapasztalata a két karival kapcsolatban?

Előre is köszi!

srich Creative Commons License 2004.06.21 0 0 221
Sziasztok

Bocsi, ha nem jó helyen, vagy ha már volt róla szó. Az lenne a kérdésem, hogy DivX-es filmet ki tudok e úgy írni DVD-re, hogy azt a hagyományos asztali lejátszó lejátsza. Milyen progi kell ehhez? Ha már volt róla szó, akkor légyszi jelezzétek, hogy hol.
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv

vw1966 Creative Commons License 2004.06.20 0 0 219
DV500 igen jo lenne és kb 30-50ezer a német e-bayen ha mázlid van..

analog és DV digizés ...hardweres vágo effektező

Előzmény: GameToYou_rayman3 (208)
Tolkien Creative Commons License 2004.06.20 0 0 217
Sziasztok!

Szia Buta1! Ne haragudj, hogy rogton hozzad fordulok, de sztem nem vagy olyan buta, ahogy a neved jelzi :)
Nehany villam kerdesem lenne csak, es nagyon megkoszonnem ha tudnal segiteni.
PAL vagy NTSC? kodolasnal 1 vagy 2 pass? progressive scan...hasznaljam?

elore is koszonom, tudom lama kerdesek, de valahogy nem talalom a valaszokat :(
udv, koszi.

Bati Creative Commons License 2004.06.10 0 0 216
csá
segitséget szeretnék kérni
DV kamerárol szeretnék DVD-t gyártani
eddig 1x-ü-nek tünik
de nekem 16:9 a Tv-m is és a camerám is tud ilyet és szeretném ha a DVD is ilyen formátumu lenne
hogyan és legföképp mivel csináljam??
PPeti Creative Commons License 2004.05.29 0 0 214
Hozzáértőktől kérdeznék valamit. Videokártya bemeneten digizem. Amikor jogtiszta dvd-ről próbaképpen digiztem (van dvd írom, tényleg csak próbaképpen csináltam :-) ), akkor a kép közepén széles fehér csík jelenik meg. Ez mind rendben van a macrovision miatt, de miért jelenik meg a vhs kamerámról bedigizett képen is??? Visszanézés közben egyszer megjelenik, egyszer eltűnik. Amikor mégegyszer bedigizem, akkor meg a házivideóm más részein jelenik meg és tűnik el.
Tudja valaki az okát?
Peti968 Creative Commons License 2004.05.23 0 0 212
Üdv mindekinek!
Lenne egy problémám. Vettem egy Pinacle PCTV Stereo kártyát, és ezen keresztűl digitalizálnék egy S-VHS kameráról. A gond az, hogy a bedigizett anyagban a gyorsan mozgó alakok enyhe vízszintes csíkozást kapnak. Lehet, hogy a kártya rossz? Valami beállítási probléma?
Előre is köszi a segítséget.
matteo164 Creative Commons License 2004.05.19 0 0 211
THX Artin!
Erre gyanakodtunk mi is a próbák során, ha lesz időm, megcsinálom, s beírom a tapasztalataimat, okulásul a többieknek.
Üdv
Matteo
Előzmény: Artin (185)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!