Van egy Canon MV700i kézikameránk. Szeretnénk vele videót digitalizálni, de nincs USB kimenete. DV kimenete van csak. A neten elvétve lehet találni valami "DV to USB" kábelről (google).
Ez tényleg ilyen egyszerű, hogy van egy ilyen kábel, aztán kész? Lehet kapni ilyen Mo.-n?
Ha nem, mi a megoldás. (Csak nehogy az legyen, hogy Firewire eztán képlopás.)
Pontosan 1 éve szenvedek egy Snazzi III PCI hardveres digitalizáló kártyával, amit -tudomásom szerint- pont arra találtak ki hogy házi VHS videókat lehessen DVDre átmenteni. Annak idején nem írtak rosszat erről a vasról - jó ár/érték arány, jó chip van benne, stb.
1 év alatt sem tudtam megnyugtató eredményt elérni, hogy a keletkezett DVD, half-DVD formátumú anyag ne legyen szemre is rosszabb minőségű mint az analóg eredeti! :-(((
A szívás egyik fele az volt, hogy hihetetlen bugos volt a mellékelt Movie Mill sw -hibás, hangelcsúszós MPEGeket produkált-, ez mostanra talán megoldódott. Eljutottam addig, hogy full PAL-ba digizve 8 mbps-on, már hunyorítva és messziről nézve majdnem ugyanolyan jó a monitoron látható mpeg2 mint az eredeti VHS.
Szerintem az eredetihez képest már ez is kicsit maszatos, kontrasztszegény, zajos - de hát mér' várok jobbat egy, annak idején 50 ezer Ft-os kártyától, amikor egymillióér' is árulnak vasakat...:-(
Szóval ott nem tudtam továbblépni, amikor a különféle mpeg streamekből DVD vob-okat kellene csinálni. A keletkező DVD szánalmasan zajos és kontrasztszegény lesz (beégő világos területekek, befeketedő árnyékok, kiirthatatlan pixelzaj). :-((
Mintha nagyon rossz minőségű újratömörítés történne a mpeg2->vob konverzió során, vagy nagyon kicsi bitrátát választanék. Próbáltam levenni 384x288 pixelre (negyed DVD) ettől ugyan maszatosabb lett mint várható is, de nem jobb. Próbáltam a bitrátával játszani, de 5 mbps felett nem nagyon van javulás.
Össze se tudom számolni, hány sw-t próbáltam ki: DVD-lab, Nero Recode, TMPGEnc, sorolhatnám, nagyjából minden ami hozzáférhető.
A Canopus Procoder egész jó minőségben konvertál más formátumokba, de amikorra DVD lesz belőle, ugyanaz. Most ott tartok, hogy a legjobb minőségű digitális formátum amit el tudok érni, az MPEG4 AVI. (hiába, a jó öreg VirtualDub...)
Valahogy mindig a végső DVD-formátumra konvertálásnál romlik el. A keletkező DVD movie szembeötlően rosszabb, mint az, amiből konvertáltam, akár AVI, akár MPEG.
Úgy nem is lesz színes, ugyanis a SCART->SVideo átalakítónak bonyulult(?) elektronikát kellene tartalmaznia, a Te átalakítódban nem hiszen, hogy lenne ilyen, csak a világosságjelet viszi át, a színt nem.
Megpróbáltam visszaolvasni de nem találok megoldást a következő problémára:
Szeretnék videómagnóról digizni. Adott egy ADVE-9011HE Deluxe digikártya amit összekötöttem a videóval úgy hogy a videójel s-videó kábelen, a hang pedig RCA kábelen jön a jobb képminőség reményében(RCA-val elég zajos a kép). A minőséggel nem is lenne bajom csak éppen azt nem tudom megoldani hogy a kép szines legyen. Tudtok erre megoldást?
TV nézésre TV-tuner, digitalizálásra digitalizáló... bár ha jobban belegondolok, az első feladatra is, amennyiben rögzíteni szeretnénk az anyagot, lehet, hogy jobb eredményt ad egy video-digiző páros. Ami a TBC-t illeti nem veszett drága, pl. az én AV Masterem szerintem néhány tizesért megszerezhető.
"Az "igazi" TBC igy müködi műxik , gyakorlatilag egy tág határok között szinkronképes "TV tuner" , majd egy digiző , tároló és a tároltból ismét kép"
A digikártya, a TBC-s is ;-) NEM tartalmaz TV-tunert, a kettő teljesen más dolog, ne keverjük már, illetve ne mossuk össze a feladatukat, mert nem azonosak.
Sziasztok! A windows movie makerrel szeretnék filmet szerkeszteni. Úgy látom, hogy elég jól kezelhető lenne ez az újabb példány, már ahhoz képest, amilyen a régi volt, magyarul is van, s elég sokat tud. Sajnos azzal a hibajelenséggel küzdök, hogy ha a gyűjtemények közül lehúzok egy klipet az időrendi sorba, s onnan próbálom aztán lejátszani, akkor csak a hangot hallom, a lejátszási ablak sötét marad, pedig a kis csúszka mozog, mintha menne rendesen a filmrészlet. Kipróbáltam a gyűjtemény ablakból is a klip lejátszást, ott rendesen megy, tudom is szerkeszteni. Ha a projektet filmként elmentem, akkor utólag a media playerrel meg tudom nézni, de sajnos a szerkesztéseket, effekteket nem tudom ellenőrizni, sem feliratozni nem tudok semmit... Van valami ötletetek, hogy mit kellene tennem, hogy a lejátszásnak képe is legyen?
A fent leírt eset mellett még lehet a progival filmet készíteni. Ám a végeredmény néha sist, mintha felgyorsítanám, néha meg akadozik... ez vajon mitől lehet? Nem soxor csinálja ezt, a 20 perces film alatt talán fél percig megy ez a jelenség, de akkor is bosszantó. Egyébként a film jó lenne, a Movie Maker által felkínált effektek, valamint váltások jól működnek.
TV tuner kártyával is tudsz egészen jó dolgokat összehozni ...Ha belevesszük azt hogy a normál TV felbontása valamivel jobb mint egy VHS szalagé akkor már érted is hogy miért ...Azonban a VHS minőségtől csodát ne várj ...A házi videóimat szoktam igy digizni videobementen keresztül egy TV kártyával .( ha bika a gép alatta egyből tudod mpegbe kódoltatni , ha nem akkor a kódolatlan avi a megoldás ) Igaz a házi videót ( vagy VHS-t ) is fel lehet kozmetikázni egy jó szűrővel ami kiélesiti , ( vagy ha sok időd van pakolhatsz alá 5.1 hangot is :-) pl a Sonic Foundry + DVD Lab segitségével )
Szal alap célra a TV kártya megfelel ...ráadásul a TV "készülék" ( vagyis kártya ) önnmagában véve is egy "időbázis korrektor" ...( megkeresi a vacak szinkronjeleket , próbál "ráhúzni" és az időhibás bemenetből épkézláb képet kihozni . Az "igazi" TBC igy müködi műxik , gyakorlatilag egy tág határok között szinkronképes "TV tuner" , majd egy digiző , tároló és a tároltból ismét kép.....szal a hardveres TBC veszett drága de ezt a funkciót a legtöbb TV szoftver + hardver helyből tudja . igaz nem profi szinvonalon .
Tehát TV tuner kártyával is tudsz egészen jó dolgokat összehozni ...Ha belevesszük azt hogy a normál TV felbontása valamivel jobb mint egy VHS szalagé akkor már érted is hogy miért ...Azonban a VHS minőségtől csodát ne várj ...A házi videóimat szoktam igy digizni Videobementen keresztül egy TV kártyával .( ha bika a gép alatta egyből tudod mpegbe kódoltatni , ha nem akkor avi a megoldás ) Igaz a házi videót ( vagy VHS-t ) is fel lehet kozmetikázni egy jó szűrővel ami kiélesiti , ( vagy ha sok időd van pakolhatsz alá 5.1 hangot is :-) pls a Sonic Foundry + DVD Lab segitségével , nekem van ilyen , ráment vagy egy hetem a vágásra )
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni van egy Dc10+ kártyám amit már több éve használok teljes megelégedéssel.Most szeretnék megvenni korekt áron.Elősször arra gondoltam veszek egy új Dc10+ de már új S9 progival,de sajna megszünt a gyártása. Helyette az alábbi kártyát forgalmazzák. Kerestem objektív infót a kártyáról de sajna csak elfogult reklámokat találtam.Ha valaki ismeri és használta már! Leírhatná ,hogy érdemes e megvenni kb 50eft. Fontos hogy ne legyen hangcsúszás és gyengébb vhs felvételeket is hajlandó legyen felvenni és kezelje az NTSC anyagot is. (a dc10+ nál nem csúszott a hang még akkor sem ha sok volt az eldobott kocka ,pedig ezt többen próbálták velem elhitetni:-)))) Természetesen ha van jobb kártya itt körüli áron arra is nyitott vagyok.
Studio9 AV/DV TERMÉKFOTÓ
- a csomag tartalmazza: PCI-os kártya analóg és DV be-/kimenettel 4/6 pines DV kábel Sztereo kábel: 3,5 mm-2xRCA Studio9 videoszerkesztő szoftver
TBC: Időalapkorrektor, ha nem tévedek. Pontosan nem tudom a működési elvét, de arra hivatott, hogy a rossz, esetleg kimaradozó szinkronjeleket rendbe tegye, ezáltal a digitalizáló pontosan megkapja azokat, nem esik ki a szinkronból így nem lesz frame dobás. Ami a kártyákat illeti, nekem egy AV Masterem van, Ő már nem mai gyerek ezét sajnos XP alatt nem, csak W98-on, ott viszont tökéletesen működik (PI 266 MHZ-es gép teljes 768*576/25fps felbontásban!). Ha jól tudom a Canopusnak vannak ilyen digitalizálói pl. ADVC-50-es vagy ADVC-100-as. Az ADS A/V link illetve KnowledgeTech AVPro ADVE-9011HE DELUXE nem tudom rendelkezik-e TBC-vel, mindenesetre nem reklámozzák sehol...
Ha csak TV OUT-os, akkor nem. Video bemenet kell, amely fogadja a Video jelét. De ha esetleg az is van a kártyán, VHS-hez nem biztos, hogy tudod használni, mivel a lehető legrosszabbak a jel paraméterei. Az eredmény valószínűleg rengeteg frame dobás, és használhatatlan anyag lesz. Digitalizáláshoz digitalizáló kártya kell, lehetőleg TBC-vel rendelkező, amely biztosítja a hang és kép szinkront.
Amikor a sulinetes gépet összeállítottuk nem akartam videódigitalizálásra költeni majd csak később.
Viszont megkérdezném: / ha buta lehet somolyogni-.)))
----- a Gigabyte Ati Radeon 9600D, 128 MB, TV aut, 8x AGP,64 bit tipusú kártya alkalmas arra, hogy a VHS-C ben rögzített videókamera szalagjainak tartalmai benyalhatók-e minden vágás stb nélkül CD-re? /Ha igen, akkor nem kellene a nyaraláshoz újabb kazettákat venni./
FireWire is van a gépen.
Alaplap: A7N8X Deluxe/GD socketA ATX
/ez csak a tipus megnevezés avisszaigazoláson még vagy 8 szor ennyi paraméter van leírva azsugáról/
Bocsi, ha nem jó helyen, vagy ha már volt róla szó. Az lenne a kérdésem, hogy DivX-es filmet ki tudok e úgy írni DVD-re, hogy azt a hagyományos asztali lejátszó lejátsza. Milyen progi kell ehhez? Ha már volt róla szó, akkor légyszi jelezzétek, hogy hol.
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv
Szia Buta1! Ne haragudj, hogy rogton hozzad fordulok, de sztem nem vagy olyan buta, ahogy a neved jelzi :)
Nehany villam kerdesem lenne csak, es nagyon megkoszonnem ha tudnal segiteni.
PAL vagy NTSC? kodolasnal 1 vagy 2 pass? progressive scan...hasznaljam?
elore is koszonom, tudom lama kerdesek, de valahogy nem talalom a valaszokat :(
udv, koszi.
csá
segitséget szeretnék kérni
DV kamerárol szeretnék DVD-t gyártani
eddig 1x-ü-nek tünik
de nekem 16:9 a Tv-m is és a camerám is tud ilyet és szeretném ha a DVD is ilyen formátumu lenne
hogyan és legföképp mivel csináljam??
Hozzáértőktől kérdeznék valamit. Videokártya bemeneten digizem. Amikor jogtiszta dvd-ről próbaképpen digiztem (van dvd írom, tényleg csak próbaképpen csináltam :-) ), akkor a kép közepén széles fehér csík jelenik meg. Ez mind rendben van a macrovision miatt, de miért jelenik meg a vhs kamerámról bedigizett képen is??? Visszanézés közben egyszer megjelenik, egyszer eltűnik. Amikor mégegyszer bedigizem, akkor meg a házivideóm más részein jelenik meg és tűnik el.
Tudja valaki az okát?
Üdv mindekinek!
Lenne egy problémám. Vettem egy Pinacle PCTV Stereo kártyát, és ezen keresztűl digitalizálnék egy S-VHS kameráról. A gond az, hogy a bedigizett anyagban a gyorsan mozgó alakok enyhe vízszintes csíkozást kapnak. Lehet, hogy a kártya rossz? Valami beállítási probléma?
Előre is köszi a segítséget.