Keresés

Részletes keresés

hangaroa Creative Commons License 2001.12.16 0 0 4
Ezzel a konkrét esettel kapcslatban más lehetőségekre is gonolni lehet! Ha valakit érdekel, megírom mélben...
Előzmény: Antisystem (3)
Antisystem Creative Commons License 2001.12.16 0 0 3
Hali Monthy!

"Ma már cseppet sem veszélyesek a farkasok (hacsak a Pécsi Állatkertből ki nem szökik egy) de az előítéletek megmaradtak.
Pontosítanálak, az sem volt veszélyes. Rég bebizonyosodott, hogy a farkas csak odament a gyerekhez szagolgatni, vagy méginkább kaját kunyerálni - ja kérem, erre szocializálódott - a nagymama meg ennek láttán szívrohamot kapott, és elhalálozott. A dologhoz a farkasnak nem sok köze volt. Én már akkor is gutaütést kaptam a gagyimédia kommentárjaitól, ugyanis a farkas falkában támad, tehát az általuk tálalt verzió valószínüsége a piros hóéval vetekedett :-(

ÜdV

Előzmény: Monthy (1)
Monthy Creative Commons License 2001.12.16 0 0 1
Néhány ezer, de még akár néhány száz évvel ezelőtt a farkasok jóval többen voltak mint most, jóval kevésbé féltek az embertől, és néha talán meg is öltek egy - egy embert. Mivel mindez többek között Európában történt, innen eredhet az európai ember félelme a farkasoktól. Ma már cseppet sem veszélyesek a farkasok (hacsak a Pécsi Állatkertből ki nem szökik egy) de az előítéletek megmaradtak. Én még egyetlen példánnyal sem kerültem bensőséges viszonyba, de szívessen megtenném ha lenne rá módom.
Előzmény: Törölt nick (-)
hangaroa Creative Commons License 2001.12.16 0 0 0
Üdvözlégy!

Talán gyermekkorból öröklött sztereotípia miatt. Vö. kevés olyan gyerekmese van, ahol a farkas pozitív szereplő. Az ilyesmi felnőttkorban is nagyban befolyásolja az emberek egy-egy állatfajhoz való viszonyát.
Amúgy nagyon tsipáz0m őket.

Tiszteletvel:

hangaroa

Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2001.12.16 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Miértt utálják ennyien a farkasokat?

Miért van az, hogy ha elmegyek egy boltba/vsárba, a törpepapagájtól kedve az elefánton át egészen a csivaváig mindenfajta állatfigurát lehet kapni, de farkast -nem...

Pedig... pedig a farkasok sokkalta "emberibbek" mint a legtöbb ember...

Ti hogy vagytok velük?

Üdv
Akyra

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!