Keresés

Részletes keresés

matchbox Creative Commons License 2013.11.20 0 0 39447

Majdnem 100 zóna van, nehéz lenne nekik ennyire eltérő telefonszámot találni.

Előzmény: Pitecus (39446)
Pitecus Creative Commons License 2013.11.20 0 0 39446

"már ne is haragudj, de ha te ütöttél el egy számot, az sem a parkolócég hibája."

 

Tényleg nem az ő hibájuk. Az én hibám, hogy este 6 után hidegben nem tudok érintőképernyőn faszányosan gépelni.

Csak a rendszer a legkisebb tévesztést is engedi, ugyanakkor zéró a tolerancia. Ez fer? Megalázza azt a jogkövető magatartásuakat (ide sorolom magamat is minden nagymellény nélkül), akik téveszteni mernek.

 

Aki a telefonszámokat kitalálta, az miért a leglustábbik "védelmet" tette bele?

Mondjuk a 4 díjzóna 123-345-567-789 végeket kapja, akkor mennyivel kisebb az esélye a tévesztésnek, mint a 501-502-503-504-es végződésünek?

 

Ezt most ne az én hibázásomból nézd, hanem informatikai biztonságból.

A második mondatomat továbbra is fent tartom. :-)

 

Előzmény: miert.mindig.en (39445)
miert.mindig.en Creative Commons License 2013.11.20 0 0 39445

már ne is haragudj, de ha te ütöttél el egy számot, az sem a parkolócég hibája.

tudom, senki sem tökéletes mindneki hibázhat, kicsit leheznének a cégek is humánusabbak.

a díjzónával való szarakodást én is felháborítónak tartom, hogy az autós hoinnét tudhatná, hogy melyik díjzónában parkol, mikor az utca másik fele már más kerülethez tartozik.

Előzmény: Pitecus (39444)
Pitecus Creative Commons License 2013.11.20 0 0 39444

Okés, aláírom, hogy feketebárányunk esetében nem a parkolási cég a hibás, hanem a Telenor.

De mi van az én esetemben, ahol 1 számot ütött párom mellé azérintőképernyős telefonon?

ÍOtt volt érvényes parkolásom, igaz nem abba a díjzónában.

A magatrtásom jogkövető volt, kaptam visszasms-t, le is állítódott a parkolás, mégis akkora büntetést kaptam, mint ha nem is parkoltam volna. Ki a hibás?

Arra hivatkoznak, h miért nem ellenőriztem le, h jó díjzónába kaptam a visszajelző sms-t.

Nekem miért kötelességem leellenőrizni, h a telefontársaság jól működik vagy hogy milyen díjzónába parkolok? Hol a jogi leszabályozása? Ki hívta fel rá a figyelmet a vasmacán? Ki nem tett a telefonszámoknál akkora különbséget, hogy ne csak 1 értékhelyen térjen el a telefonszám a másik díjzónától?

 

Na ez az a pont, ahol kikattanok, mert szándékos, ordító kiskapu van a szolgáltatást nem nyújtó szolgáltató hasznára. Lehet, h nincs igazam, de én korrekt pénzzel fizetek, korrekt szolgáltatást miért nem kapok érte? Na ezért megyek örzött parkolókba az utcai parkolás helyett.

 

Előzmény: miert.mindig.en (39443)
miert.mindig.en Creative Commons License 2013.11.20 0 0 39443

mindenekelőtt fontosnak tartom megjegezni, hogy én is elítélem alapvetően a fizetési parkolást, hiszen az esetek döntő többségében semmiféle szolgáltatást nem kap azért az autós, hogy leparkolhat valahol.

sajnos az autósokat mindenhol fejőstehénnek tekinti a kormány...

 

ugyanakkor továbbra is fenntartom, hogy jelen esetben a Telenor volt a hibás, nem pedig a parkolócég, a parkolócégnek pedig nem feladata azt kiszűrni, hogy egy autós miért nem fizetett a parkolásért: nem akart, rossz volt a mobilszolgáltató, esett a hó stb.

 

bármennyire is fáj, sajnos, jelen esetben nem lehet stidni a parkolócéget, ők csak azt büntették meg - jogosan -, akinek nem volt érvényes parkolási jegye.

nem kérdés, hogy a parkolócég visszaélt ezzel, ahogy olvastam, még több embert küldtek ki büntetni, amikor tudomást szereztek róla, hogy rossz a Telenor rendszere.

Előzmény: Pitecus (39440)
Jahno Creative Commons License 2013.11.19 0 0 39442

Ráadásul valami szoftvert emlegetett, ami visszajelzett. Ki tudja mai okostelefonos izéken miért nem ment ki az SMS és kinek a hibájából? Mert ugye szotfver van abban is és láttunk már mindenfélét. Én meg különösen :-)

Előzmény: Pitecus (39440)
blacksheep2k12 Creative Commons License 2013.11.19 0 0 39441

Ugyan ezt érzem én is, igazságtalanságok tömkelege történik parkolás ügyek terén, pedig szerintem egy tisztességesen szervezett társadalomban egyeltalán még a pénzért parkolás logikája sem lehet tiszta. Az összes mellette szóló érv és magyarázat a pénzért parkolásnál talán csak annyi lehet, hogy pl. egy sűrű forgalmú belvárosi útszélén Józsibácsi ne állítsa le a téli hónapokra a Suzukiját, miközben az éppen csak ügyeket intézni a belvárosban közlekedő autós képtelen tőle parkolni.

Rendben, ki kellett a problémára valamit találni, de az őrzés vagy más hozzáadott érték nélküli parkolásért pénzt szedni alapvetően életellenes ügylet. Akik a "meg kell oldani a belvárosi parkolás problémát" elkezdték szervezni, és végül a "kényelmünk érdekébe" pénz fizettetés bevezetésével (jogszabályi környezet korcsosítás mellett) pörgőssé tették a parkolást, rögtön belekapaszkodtak a lehetőségbe és a logikátlanságot tovább csúcsozva kiterjesztették rögtön a belvárosi parkolási problémák ügyét a külvárosokra is, eljutva napjainkban már egyes lakótelepekre is.

Napjainkban már gyakran teljesen üres utcákat látunk, nem parkol egyetlen autó sem, de a pénz szedő vasmacákat szégyenszemre, de logikátlanul mégis csak működtetik.

A politika által jogszabályi környezettel védett parkolási vállalat környezet arrogáns és olyan jogi lehetőség túlerővel vannak ellátva, amitől gyakorlatilag bármit megtehetnek. Ezért tehetik meg azt is, hogy iszonyúan magas pótdíjszabást alkalmaznak, amit 15 nap nem fizetés után megmagyarázhatatlanul a többszörösére emelhetnek. A túlerejük miatt engedhetik meg maguknak azt is, hogy nem kezelik megkülönböztetve a jóhiszemű-, enyhe súlyú-, különböző tévedésekből eredő-, és szándékosan elkövetett szabálytalanságokat. Ha már elfogadjuk, hogy a parkolásért fizetni kell, az nem létezhet, hogy ugyan olyan magas pótdíj büntetést kapjon a szándékosan fizetni nem akaró parkolással bliccelő, mint a legcsekélyebb hibát vétő-, vagy csak súlytalanul figyelmetlen parkolást kezdeményező?

Pl. esetemben nem figyeltem rá oda, hogy nem kaptam meg a mobil parkolás megkezdését megerősítő SMS-t, viszont a mobilomon látható volt, hogy elindult a parkolást mérő és kezelő időzítés. Ezt az esetet kizárólag a minden fillért az emberek zsebéből kiszedni akaró vállalat kezeli ugyan olyan súllyal, mint a legszigorúbb elbírálást.

A karakter elírással együtt járó pótdíjazás hasonlóan enyhébb elbírálás alá kellene tartozzon.

A parkoló vállalatok működésének újra szabályozására aláírát kellene gyűjteni, mielőtt idegbajt kapunk tőlük.

Pitecus Creative Commons License 2013.11.19 0 0 39440

Fordítsuk meg a kérdést:

 

A parkolási állami cég miért nem képes megkülönböztetni nem fizető és fizetni akaró, de műszaki hiba miatt nem tudó embert?

 

Egyáltalán, ha nem megbízható a telenoros helyfoglalás, akkor miért is írják ki az oszlopra h lehet velük parkolni, de azt nem, hogy nem megbízható a rendszer és ellenőrizze a szolgáltatást igenybe vevő tag?! És mindezt nagy betűkkel, mint ahogy hírdetik a mobil parkolást.

Ez a magatartás megtévesztő, ezért a PSZÁF milliós bírságokat akasztott más termékek/cégek /szolgáltatások nyakába.

Ráadásul, ha meghiusul a parkolás, max. a 75 fornitnyi mobilparkolási díjat verheti le a Telenoron, mert az a szolgáltatás díja (közvetítési díj).

Úgyhogy ez számomra gusztustalan, államban az állam funkció és legfőképpen igazságtalanság érzetem üvőlt, ordibál és hánykolódik.

Ettől független szerencsétlen áldozatot meghurcolják és fizethet. Egy rohadtul kihasználható szabályozatlanság miatt.

Előzmény: miert.mindig.en (39439)
miert.mindig.en Creative Commons License 2013.11.19 0 0 39439

az állam szerinted mekkora mértékben felelős azért, hogy egy magáncég, jelen esetben a Telenor hálózata nem működik rendesen?

Előzmény: Pitecus (39437)
miert.mindig.en Creative Commons License 2013.11.19 0 0 39438

nem akarlak elkeseríteni, de nem a parkolótársaság tehet erről, hanem csakis a Telenor.

kisebb mértékben te is felelős vagy, bár tudom, hogy nem néezegetik az emebrek, hogy kaptak-e visszajelzést...

tehát, ha valami panaszod van, akkor hozzájuk fordulj!

Előzmény: blacksheep2k12 (39435)
Pitecus Creative Commons License 2013.11.19 0 0 39437

"A parkolást a mobil fizetéssel jó hiszeműen kezdeményeztem, "

 

Erre itthon várjál 30 évet. Én már szárazra pofáztam a számat mindhiába.

Bűnös vagy, rossz szándékú, a kiutat keresed állandóan, ezért fizess!!!

(Én nem mindősítelek, hanem az állam véleményét mondtan el államunkban)

És szándékosan le se akarják szabályozni ezt a "kiskapujukat", mert SZERINTEM a bevételük túlnyomó többségét pont az ilyen esetekből szerzi.

Énnekem múltkor a Nagymezőben való mobil parkolás miatt büntettek, mert hiába volt érvényes parkolásom, elütötte a nejem a telefonszámot és másik díjzónába parkoltunk (Ez is nevetséges, hogy 1 szám elütésével már másik díjzóna van. Éljen az Informatikai Biztonsági Szabályzat betartása).

Ráadásul a 440 Ft 11szeresét kellett megfizetni, holott 265 Ft-al meg parkoltam.Tehát A jogos büntetésem a 440-265 forint különbsége , 175 Ft 11 szerese kellett volna, hogy legyen.

Ennyi. Költsék gyógyszerre.

Azért érdekes, hogy Főpolgármester urunk miért nem foglalkozik ezzel a jogsértő magatartással...

Előzmény: blacksheep2k12 (39435)
Jahno Creative Commons License 2013.11.19 0 0 39436

Nem átvert, hanem figyelmetlen vagy :-)

Előzmény: blacksheep2k12 (39435)
blacksheep2k12 Creative Commons License 2013.11.18 0 0 39435

Az utóbbi időben mobil fizetéssel parkoltam. Aznap, amikor ebből problémám keletkezett, az alábbiak történtek:

Leparkoltam. Kinéztem a fizető zónát. Mobil telefonom parkolás programján beállítottam a zónát. Parkolás indít. Mobilomon a program kiírta a mobil fizetés miatt mennyi extra költségem lesz és milyen óránkénti tarifával számolnak.

Parkolás befejezésekor kiválasztottam mobilomon a "leállít" gombot, és jött egy SMS, mely szerint nincs megkezdett parkolásom. A kocsihoz visszatérve már láttam a mikulás zacskót is, megbüntettek.

Email írtam a parkolási díjakat szedő vállalatnak. Közölték, a rendszer részükről nem volt hibás, ha a mobil rendszerben volt hiba, az őket nem érdekli, panaszoljam a mobil céget, vagy akit csak akarok, de a pótdíjat fizetnem kell.

A parkolást a mobil fizetéssel jó hiszeműen kezdeményeztem, mégis teljes értékű "nem fizetőként" kezelnek. Nem érdekli őket a körülmény és helyzet, pótdíjaznak...

Sajnos utólag jöttem rá, hogy a parkolás megkezdésekor a mobillal parkolás indításakor nem kaptam válasz SMS-t, melyben igazolták a mobillal parkolás megkezdését. Figyelmetlen voltam, a mobilom kijelzője mutatta a parkolás megkezdését, a leállításkor pedig a fizetendő díjat, ami a parkolási díjakat összegyűjtő vállalat részére nem jelent semmit.

Szerintetek van az üggyel kapcsolatban pótdíj elkerülési lehetőségem, vagy átvert Magyar módján szokás szerint fizessek...? (Mi indokolja, hogy 15 napon belül 5.720 Ft, 15 nap utáni fizetés esetén pedig abberáltan megnövelve 18.040 Ft a pótdíj?)

baseldon Creative Commons License 2013.10.22 0 0 39434

Szeretem ezt a forumot mert lepten nyomon kioktatjak az embert.

Na, szoval az ugy volt, hogy nehanyszor elofordultam egy helyen, ahol nem volt a parkolas dijazott, aztan amikor egyszer megint ott parkoltam, akkor meg se neztem, mert mar "megszoktam", hogy nem az. Csak ez megvaltozott. Es igaz, hogy ki van tablazva, csak en mindig onnan megyek be, ahonnan nincs kitablazva. De ez mindegy, mert nekem kellett volna megnezni, de nem neztem. Es nem is arrol kerdeztem, hogy most akkor ki a hunyo, mert nana, hogy en nem neztem meg, csak nem voltam kepben, hogy a kulfoldi rendszamot keresik-e.

Eselyem sem volt bemenni az ugyfelszolira, mert nem volt nyitvatartasi ido, aztan meg mar kulfoldrol nem megy az ember csak ugy be, barmily tekintelyrombolo is az.

 

Na mindegy, most mar tudom a valaszt is.

Egy angliaban szekelo dijbehalyto cegnek adtak at a dolgot. Az szepen megtalalt es kuldte a csekket. Nem is telt el sok ido. Befizettem, es kuldtek a felszolitast, hogy amiert nem fizettem, potdij. Na itt kellett egy kicsit dolgozni, hogy belassak, hogy de bizony mar be van fizetve hataridore. Aztan mar nem jott semmi valasz. Hallgatolagosan elfogadtak az ervelest.

 

Az eredeti kerdesre a valasz, hogy (Miskolcon legalabb is) utanajarnak a kulfoldi rendszamnak is.

 

Az mindenesetre tanulsagos, hogy ha nincs idod, lehetoseged helyben intezni az ugyet, akkor sajnos az ugyinteses koltsegei tetemesen megnovelik a fizetendoket. Ha jol remlik kb. duplazodott az eredeti buntetesi tetel. Vegul is nem halalos, nem erdemes ezert mondjuk tul sokat erolkodni.

Előzmény: Macika (38608)
POCIHONyas Creative Commons License 2013.10.13 0 0 39433

Üdv!Megbüntettek 3000 Ft-ra mert túlléptem 20 percel az időt. Miért érvénytelen jegynek regisztrálta a parkoló őr pedig lejárt jegyről van szó? Létezik rendelet, hogy esetleg kev. díj kiszabását kérjem?

WicaVica Creative Commons License 2013.10.02 0 0 39432

Akinek nincs engedélye (mert ideiglenesen bejelentett, vagy nem ő az üzembentartó) az most a P+R-ben parkol. A bejárók meg Zuglóban. :S

Előzmény: miert.mindig.en (39408)
miert.mindig.en Creative Commons License 2013.09.26 0 0 39431
syrius Creative Commons License 2013.09.22 0 0 39430

Többnyire nem. A fenyegetésekre, ajánlatokra végképp nem. Pár éve egy ferencvári ügy miatt írtam nekik, de a reklamációmat elutasították többször is emailben, aztán a sokadik viszontválaszomra már nem írtak. Ennek több, mint 2 éve. Most sírok...

Előzmény: Jahno (39429)
Jahno Creative Commons License 2013.09.15 0 0 39429

Valamit válaszoltál a követelős levelekre?

Előzmény: syrius (39428)
syrius Creative Commons License 2013.09.15 0 0 39428

Nekem nem volt időm pereskedésre, de ha visszaolvastok, az elmúlt jó 10 évben több, mint fél milliós (szerintem jogtalan) követeléssel kerültem szembe. Fenyegetések, utolsó felszólítások, kedvezményes ajánlatok, csekkek, csekkek és igenis zsaroló levelek, máig őrzöm ezeket HEGYEKBEN. És az eredmény? évek óta csend, leszálltak rólam, pedig Macikától ...-ig sokan ajánlották az egyszerűbb megoldást, fizessek. Persze nem ajánlani akarom, mert tudom voltak akik nagyon ráfizettek, csak jelzem, ezek a mocskok TÉNYLEG ZSAROLNAK a fenyegetéseikkel és kérdem,ha én fizettem volna, akkor hogy kapnám vissza a jogtalanul befizetett pénzt? Mert ezek a számla és felszólításhegyek mind jogtalanok voltak, de a megtévesztés tudatos volt.

 

Ps. Persze lehet, hogy az illetékesek most utána néznek és 3 év után megint beindítják a verklit, hisz 10 éves követellések behajtására is volt már példa. Ezúton közlöm? NEM FIZETEK RABLÓ BANDÁNAK!!!!

miert.mindig.en Creative Commons License 2013.09.14 0 0 39427

igazán irigyellek, hogy ennyi időd van pereskedésre.

Előzmény: exhighand (39425)
Pitecus Creative Commons License 2013.09.14 0 0 39426

Isten szerelmére össze ne vesszetek már.

 

Ötletet kértem, hogy mit tegyek, érdemes-e bemennem.

1 igen és 1 nem a válasz.

 

Én mint becsületes adófizető állampolgár igénybe vettem egy szolgáltatást (rosszul), tehát a szándékom teljes mértékben megvolt.

Ennek ellenére úgy büntetnek, mintha csalárd, hazug, szabályt megkerülő módon akartam ingyé' szolgáltatást használni.

Mikor még volt Macika, akkor is volt egy hasonló esetem.

Azóta eltelt vagy 5 év, a parkolótársaságok átkerültek más kezébe, a bűnözői beállítás, ez elv semmit nem változott.

 

Illetve de:

Az autópályánál, ha elütnek 1-2 betűt/számot, akkor nem 30.000-es bírságot nyomnak az autósra, hanem pár ezret szorova a hibás karakter számával.

 

 

exhighand Creative Commons License 2013.09.14 0 0 39425

Nézd, te tanácsot kértél, hogyan úszhatod meg a büntetést, én adtam tanácsot. Ha visszaolvasol, láthatod, hogy az én ajánló levelem a saját 7 db megnyert perem a parkoló társaságok ellen, amiket végig közvetítettem itt.

 

Tégy belátásod szerint.

Előzmény: Pitecus (39422)
miert.mindig.en Creative Commons License 2013.09.14 0 0 39424

figyelj, én nagyon szívesen segítek mindenkinek jogi ügyekben, azonban ha valaminek nem látom értelmét, akkor azt felesleges ragozni.

annyit megér, hogy bemész a parkolási társaság ügyfélszolgálati irodájába és elmondod a panaszodat.

szerintem nem lesz semmiféle méltányosság, marad a büntetés, szóval, ha így történik, akkor fogadd el, nem érdemes vele többet foglalkozni.

Előzmény: Pitecus (39421)
miert.mindig.en Creative Commons License 2013.09.14 0 0 39423

tedd azt egészt nyugodtan, de attól még nem lesz igazad.

tudod, az iskola és a tapasztalat más, mint az okoskodás.

Előzmény: exhighand (39420)
Pitecus Creative Commons License 2013.09.14 0 0 39422

Felszólítás oka: Eltéro mobilparkolási zóna.

 

Tehát tudtak róla, hogy ott parkolok.

De mint kiderült a 3061-es telefonszám 440HUF/óra, a 3062-es telefonszám 265HUF/óra díjat takar.

http://parkol-6.hu/potdijak.html

Előzmény: Pitecus (39421)
Pitecus Creative Commons License 2013.09.14 0 0 39421

Hétfőn bemegegyek a borítékolom a választ:

A másik helyre vettem jegyet, oda parkolhattam volna jogosan (bírságmentesen.)
Ide nem volt jegyem, tehát jogos a büntetés.

 

Előzmény: miert.mindig.en (39419)
exhighand Creative Commons License 2013.09.14 0 0 39420

Nem fogok veled vitatkozni, mestertoll úr. Sőt ignorállak, valamennyi nick-eden. 

Előzmény: miert.mindig.en (39419)
miert.mindig.en Creative Commons License 2013.09.14 0 0 39419

szerintem jogról ne is nagyon vitázz velem, mert valószínűleg alul maradtál.

ahogy írtam alább is, az autós hibája volt, hogy rossz automatánál fizette ki a jegyét. ennélfogva csakis ő hibázott, feltéve, ha az automatán fel volt tüntetve, hogy mely övezetre vonatkozik ott a díjfizetés.

ennélfogva teljesen értelmetlen és felesleges hisztizni a bírság miatt.

 

idegeskedhet emiatt bárki, de semmi értelme, csak még jobban felidegesíti magát, a bíróságon meg úgyis elbukja az ügyet.

Előzmény: exhighand (39417)
Pitecus Creative Commons License 2013.09.14 0 0 39418

Holnap beszkennelem ide, hosszú slejfni.

Előzmény: exhighand (39417)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!