Ja, amúgy ezt a "hurrikán szezont" nem értem. Két éve valóban volt ott hurrikán, bár Florest és Corvot érintette - szeptemberben. Mi voltunk Sao Miguelen februárban, márciusban, augusztusban, szeptemberben, a helyiek viszont azt mondják, hogy a legjobb időszak a szeptember és az október. Szeptember tetszett, de a februárhpz képest nekünk nulla volt (több turista, kevesebb virág, stb.). Nyáron mi nem megyünk ilyen helyekre (ez olyan lenne, mintha nyáron akarnánk Thaiföldre utazni), októberre viszont azt mondják a helyiek, hogy az egyik legmelegebb, és csapadékmentesebb hónap. Most kipróbáljuk ezt is :D
Az, Maia, és a teraszon - is - fogok grillezni. Plusz egy csomó csillagtúrát is tervezünk a többi mellett :) Legfőkép azért, mert a szállásunk közel lesz az Atlanti-óceáni halászathoz, ki is megyünk velük, majd este jól megsütjük, amit fogtunk :D
Nnnnnna, lefoglaltam én is a szállást október 4-től. Most az északi parton leszünk, egy házat béreltem, óceáni és hegyi kilátással egyben. Utazás (az eddigi adatok és járatok alapján Bécsből). Pfizer első megvan, oltási könyvbe beírva (mondjuk érdekes, de a kórházban nem rták bele).
Azért - hidd el - egy óceánparti grillezés a naplementében a homokon felejthetetlen és romantikus is ;) Fogsz egy egyszer használatos grillt (mi itthonról szoktunk kivinni pár darabot, de a Continentében is lehet kapni), viszel magaddal pár hurkapálcát, amire feltűzöd a helyi óriásgarnélákat. Sózod, majd meglocsolod citrommal, addig a Párod összedob egy egyszerű salátát (bármilyen zöldsaláta, paradicsom, lilahagyma, só, bors, olvaolaj, friss petrezselyem) majd leballagtok az óceánpartra, a homokba. A nyársakat oldalanként 1-2 perc alatt puhára griillezed, addig ki lehet bontani egy üveg helyi bort, a többit a képzelőerődre bízom ;)
Én pont ezért terveztem be októberre Sao Miguelt. Addigra ki kell már alakulnia egy olyan procedúrának, ami használható is,ráadásul az oltottság is jóval nagyobb lesz.
Nagyon jól összefoglaltad amit én gondolok a helyzetről most Azori fronton . Sok logika nincs ebben az érkezéskori teszt elhagyásban de 6 és 12 napos tesztek meghagyásánál . Szerintem is most a hetekben fog egész Európa fronton elindulni a mozgolódás , aki most nem cselekszik úgymond lemarad . Igaz Azori az nem Görögország mármint turizmus milyensége terén viszont látszik , hogy mindenki aki akar valamit a nyáron annak el kell kezdenie mocorogni .
Az A4-es lapos megoldás az valami rossz vicc , de még annak is gagyi nagyon az egész nem is értem 2021ben ez még itt kell hogy járjon komolyan ? :/
Én nagyon remélem , hogy tudsz menni majd és kialakul a helyzet hamarosan viszont meg is értelek teljesen , az utóbbi 1,5 év lassan az így telik nekem is hogy dilemmáznom kell meg számolgatni és ez rohadtul nem egy ideális helyzet tehát szurkolok ezerrel !
Fuhh Sao Miguelre a kocsibérlésünk nekünk még hagyján van árban viszont Sao Jorgere megyünk még át 5 napra hát az elég durva , a szemem majdnem kigurult amikor megláttam mennyire jön ki -.-'' . Azzal az egy indokkal nem égtem ki teljesen , ugyanis mostanság annyi minden kiesett élmény terén hogy igazán belefért ez az extra magas költség .
Olvasgatva a helyi "index.hu"-t, nem úgy tűnik, hogy lenne határozott elképzelésük.
Elvileg április 30-án vége a rendkívüli állapotnak, de szerintem hosszabbítani fognak, hiszen magas a lakosságarányos fertőzésszám.
Ami nyilvánvaló az az, hogy akarják a turizmust ezért csinálnak majd júniusban egy zöld folyosót, amit persze nem használhat minden olyan utazó akinek van oltottsága, kellenek hozzá egyéb jó pontok is. Érdekes és érthetetlen gondolat a érkezéskori tesztelés elhagyása és a 6 és 12 napon történő tesztelés meghagyása.
Szerintem két hét múlva felgyorsulnak a dolgok és persze a magyar szemszögből vizsgált lehetőségekhez az itthoni állapotoknak is jelentősen javulniuk kell majd.
Az EU-s teszetoszaság észbontóan dühítő. Ha lesz valaha "vakcina útlevél", ha nem, akkor is már rég ki kellett volna dolgozzanak egy EU-ban mindenhol elfogadott közös e-platformot amiben a tesztjeinket, oltásainkat, immunitásigazolásainkat mindenki számára elfogadhatóan tudjuk bemutatni. Az itthoni második oltáshoz kapott fénymásolt A4-es maga a vicc a köbön.
Augusztusban jó az esélyed hogy tudjatok utazni. Addigra elég sok infót meg fogsz tudni azoktól akik addig is sikeresen odautaznak.
Nagy reményeket fűzök hozzá, hogy nekem is fog sikerülni, bár ha május közepéig nem tudnak pontos képet vázolni a várható eljárásokról, akkor lemondom a szállásom, mert nem akarok a TAP-os bukásaim mellé újabb dildókat a homlokomra ragasztani. Ezek után ha a tervezett júniusi utazáshoz nem tudom visszafoglalni ezt a szállást, akkor törlöm az Azorit idénre is, mivel autóbérlésre júliustól nem találok elfogadható árakat.
Nagyon remélem mire utazunk ( augusztus 28 ) nem lesz már ennyi kérdőjel meg kutyulás . Igaz még 4 hónap mire indulunk de jelenleg ködös itt még minden . Köszönöm egyébként a linket a múltkorában , olvasgatom az ott kirakott cikkeket angolra fordítva ( portugál nem az erősségem :D ) lassan beindul az élet már a szigeteken is . Valami olyasmit írtak az egyik cikkben bár lehet portugálról angolra pontatlan a fordítás hogy fenn akarják tartani a tesztelést a nyárra is .
Hogyan lehetne a TAP-tól pénzt szerezni a voucherek-ért? A lányoméknak vettem nászajándékként 2019. decemberében 2 BUD-PDL jegyet .Azóta se sikerült eljutniuk, május végi, decemberi, majd idén májusi jegyeket is törölték.
Azt mondják nekik az ügyfélszolgálat, hogy mivel a 2. 3. jegyek iaz előző voucher-ből lettek vásárolva így pénz nem téríthető vissza.
Közben próbálkoztak Bécsből indulni, de onnan is törölve lett a járat.
Csak le akarják rázni őket vagy tényleg nem lehet pénzt visszakapni, ha voucherből vették a jegyeket?
Kicsit elég lett a TAP-ból, vettek Rynairt VIE-LIS, LIS-PDL (BUD-ról már nem mernek semmit venni) hazafelé 1 napot eltöltenek LIS-ben, azt megerősítette a nagykövetség, hogy 48 órás tartózkodásra nem kell teszt hazafelé , ha Azoriról jönnek.
Na, kiváncsi leszek eljutnak-e végre... Az eredeti tervbe vett Seychelle-szigetekre lassan könnyebb lesz eljutni mint Azorira (bár a Qatar oda is törölte 2x a járatukat, de a pénzt visszakapták)
Németország felvette az Azori-szigeteket és Algarve-t a veszélyeztetett területek listájára a Covid-19 pandémiával szemben, a német turistáknak visszatérésükkor tíznapos karantént kellett teljesíteniük.
Hálaég nekem még sem a wizzel sem a Ryannel nem volt bajom bár szerintem én képviselem ezt a " kisebbséges " ezen a téren . Úgy látszik senki sem akkor megy amikor mi ( aug28-szept 11 ) , viszont jó látni hogy idén is sokan tesszük célpontnak ezt a csoda helyet .
Egyébként pici off de ti honnan tájékozódtok az ottani szituval kapcsolatosan ahol naprakész infók jönnek ? Friss szabályzások , nyitás menete , esetleg milyen vakcina elfogadott arra stb ?
Ja, bécsi indulással. Pestről csak a ryan/wizz megy, de abból nekünk elég volt egyszer (ryanból, persze, a wizz azokhoz képest is hatalmas különbség) ;)
nekem meg már 3 db oltási kiskönyvem van, az ami valszeg neked, meg a sárgaláz oltáshoz szintén adtak egyet 30 nyelven, mert azt sem írhatták bele az elsőbe, és a 3. a covid igazolás a vakcina eredeti kartonja/könyvecskéje. Sőt erről lesz egy plasztik is... szóval lesz mit elvinni magunkkal, hiába erősködtem nem írták bele a Covid oltást az előzőbe ...
Én októberre figyeltetem az árakat mind budapesti, mind bécsi indulással (abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy ugyanolyan távolságra van tőlem a két város :), de egyik helyen sem látok TAP-os ajánlatot, max. LIS-ből PDL-ba. Az árak az általam figyeltetett időintervallumokra nagyon jók, ami gáz, hogy a feladott poggyász kerül majdnem annyiba, mint maga a repjegy (60 a repjegy/fő, 55 a feladott poggyász/fő...)
Oltáshoz: én ezt az egész "vakcina igazolvány" dolgot nem értem. Nekem van egy oltási kiskönyvem, abban minden egyes oltásom benne van a vakcinák sorszámával, pecséttel, dátummal, a hastífusztól a hepa oltásokon át a hülyeség elleni oltásig, minden. Miért kell akkor most még pluszban egy másik igazolvány, hát nem tudom...
A ryanair elfogadható árú. És ők még szinte minden napra közlekednek. Igaz nem a legjobb időkben. De a TAP már vicc kategória a módosítgatásaival. Nekem már 4X módosítottak.